merhabalar. 16+14 m2 birbirine açılan iki odada mitsu heavy srk 71 zes inverter kullanıyorum. sorunum şu. klimayı 24 dereceye ayarlamama rağmen digital derecede 19-20 dereceyi görebiliyorum en fazla. klima kendisi durup devam ediyor ama daha fazla ısıtmıyor. 26/27 dereceye çıkardığımda ise 22-23 lere kadar çıkıyor en fazla. ben bir sorun olabileceğini düşünerek servise gidip görüştüğümde bana 5 derece opsiyon olabileceğini 24 derece istiyorsam ortamı klimayı28-29 çıkararak halledebileceğim söylendi. bana çok mantıklı gelmedi ama burada bana cevap verebilcek deneyimli kullanıcıları ve tabi ki bayilerin görüşlerini almak isterim yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
bende aynı klimayı net 30 m2 odamda kullanmaktayım. klima ile oturduğumuz yer tam uzunluğu 6 m. 23 veya 24 dereceye ayarlayıpta oda ısısı aynı dereceyi bulunca klima oda ısısını düşürmeden ısıtmakta ve çok memnunum. sen servisin dediği gibi 28-29 getirsen içerde duramazsın sıcaktan.çünkü ben geçen seneki sibirya soğukklarında 24 derece bana yetti. 26 ya getirdiğimde ise çok sıcak oldu.
yani sizin klimanız 24 dereceye ayarlıyken oda ısısını ölçtünüz mü? ve oda gerçekten 24 derece miydi? asıl merak ettiğim bu. zira ben 24 dereceye ayarladığımda en fazla 21 dereceyi görebiliyorum odada. bu bir sorun mu? ben ce öle ama servis kesinlikle bir problem değil diyor? nasıl oluyor anlamıyorum. o zaman derece koymanın ne anlamı var ki* aç klimayı ısıtsın dursun!!!!!
benim hem dış balkonda hemde klimalı odamda derece vardır. bende bu konuda titizimdir. vede klimanın performansını ölçmek için saat başıda çizelge tutmaktayım. örnek klimayı 24 dereceye ayarladıysam oda ısısı 24 derecedir.dereceyede baktığımda akşam klimayı kapatana kadar 24 derecede sabitlenir. soba ne kalmış bu klimanın yanında.tam konfor.
bu durum da benim klimamda bi problem mi var yoksa bu normal mi ?
ben dereceyle ölçerken alt tarafın üste göre soğuk olabilceğini düşünerek dereceyi klima hizasına koyup ölçümü ona göre yaptım sanırım bu farklılık alt üst taraftan kaynaklanmıyor ne dersiniz??
Arkadaşlar konuyu herkesin faydalacağı şekilde aşagıdaki başlık altında yazmamızı rica ederim markasal değilde daha gelen olacak ve herkes faydalanacak görüşündeyim. http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=28050061