Şimdi Ara

Mitsubishi ASX Intense vs Nissan Qashqai Tekna Skypack (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobil alemi

1.6 dci xtronic 2014 yeni kasa qq.Araştırabilirsiniz manuel falan fark etmiyor her türlü sorunlu.Sorunsuz sürenlerde Allaha emanet gidiyor çok şisirme bir araç her yönü ile cliodan hallicedir kesinlikle tavsiye etmem kalite sıfır

Hocam ben 1.2 dig-t 2014-2015 bakıyorum.
    Hakkında bu anlamda olumsuz bir yoruma rastlamadım.
    Siz rastladıysanız linkleyebilirseniz fikir sahibi olmuş oluruz.

Siz nasıl bir sorun yaşadınız?
  • MehYay M kullanıcısına yanıt
    Bende yılda 20 bin km yapıyorum zevk amaçlı bu 3 tane suvu alıp sattım yani macera olsun keyif amaçlı ve yakıt olarak +10 ıt yaktıkları için evet maddi açıdan sahip olmak zor benzinli-otomatik suvlara bu şartlarda maalesef.
    Araştırırsanız bu yeni kasada çokça sorun yaşayanlar var forumlarda vs. onlardan biride benim açıkçası bu son kasa gerçekten özenilmemiş bir araç kalitesiz kesinlikle.
    Benim yaşadığım sorunlar çok fazla onların birkaç tanesini yazabilirim.

ız kardeşime aldık.Araçla ilgili neler yaşamadıkki.Genel olarak işçilik hataları.Yani şanzıman hata verdi,elektronik aksamlar hata verdi,iç mekan işçiliği yerlerde.Bizi Qashqai ağustos sıcağında 3 saat Tatile giderken yolda bıraktı diyelim sinir hastası olduk gerisini siz anlayın daha çok şey anlatırımda anlamışssınızdır beni :)
    Sadece sorun olarak değil sürüş olarakta çok kötü bir araba.Mesela kardeşimin simetri hastalığı vardır direksiyon bariz bir şekilde yamuktu onu düzelttirmek için servise gittik daha kötü yapmışlardı serviste :)

Servise kaç kere dedik bir tek siz değilsiniz herkes bu şikayetle geliyor şanzıman yüzünden dediler.Şanzımana yazılım atılması lazım dediler.Atın dediğimizde yazılım 1 yıl sonra gelir gibi bir cevap almıştık :)
    Biz çok sorun yaşadık yani 6 ay bizde durdu 38 günü serviste geçti arabanın.yeni kasa qashqai hakkında sorun yaşayanlar çok var qq forumlarında yazıyor zaten bakabilirsiniz.Daha çok şey anlatırım ama qashqaiden nefret ediyorum ne çektiğimi iyi biliyorum çünkü sizede kesinlikle tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobil alemi -- 3 Mayıs 2016; 19:09:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Asx sahibi hocamı çağıriyim.

Yettim hocam eksik olma 😅

Konu sahibi arkadaş çok iyi iki araba arasinda kalmis.

İki aracinda birbirlerine karsi artilari eksileri var

En önemli konu yakit : 2 arabada birbiriyle ayni yakar. Fabrika verileri Qq yu 1 litre kadar önde göstersede reelde tamamen ayni yakarlar sahibi olduğum ASX ile 1.2 tsi motoru 1.2 tce motoru karsilastirma firsatim oldu fikir edinecek kadar, birebir aynilar.

Kasa olarak ASX biraz eskidi denebilir fakat piyasada az görünen bir araba olduğu için eskimi yenimi anlaşılmıyor. Benim 2011 model yilli arabami defalarca temizken 0 mi aldiniz kaca aldiniz falan diye soru soranlarla karsilastim. Ki 5 senelik araba. Az gözüktüğü için herkes yeni saniyor.
    Fakat Nissan daha güncel daha yeni bir araba.

Performans konusundada ASX sizi üzmez fakat Qq bi nebze daha iyidir performans acisindan ozellikle alt devirlerde.

Yeni qq nun bir takim problemleri olduğunu okudum fakat belki suan duzelmis olabilir. ASX de herhangi bi kronik problemi yok hatta gördüğü makyajlarla tamamen olgunlaştı.

İkinci el konusunda tabi haliyle qq cok cok iyi bir araba. Degerini korur şıp diye satilir. Asx de biraz daha hatta qq ya göre baya bi agir 2. Eli.

Bi sorunuz varsa yardimci olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kesinlikle qasqhai tercih edilmeli

asx eski kasa qashqai ile bile baş edemiyordu yeni kasa ile maalesef hiç baş edemez.

asx'in acilen kasa değiştirmesi lazım.
  • QQ de sorun yaşayanların çokluğu ,aracın satışının yüksek olmasıyla doğru orantılı. aynı sorun vw de var ,(satış çok, kullanan çok ,şikayet çok) QQ forumunda hiç sorun yaşamayan 2 yıllık kullanıcılar da var tabi.
  • tr şartlarında qq almak daha mantıklı
    1 yıldır 2013 Sportage kullanıyorum. Haklısınız baya yakıyor. Bunun çareside LPG. Başka yorumlarda lpg olmaz demişsiniz ama lpgye neden karşısınız sadece merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

1 yıldır 2013 Sportage kullanıyorum. Haklısınız baya yakıyor. Bunun çareside LPG. Başka yorumlarda lpg olmaz demişsiniz ama lpgye neden karşısınız sadece merak ediyorum.

LPG son derece çevreci ve emin ellerde yapılmışsa güvenlidir. Lakin benimki uçak korkusuna benziyor.
    En az ölümlü kaza uçakla olandır, ama insanlar yine de en çok ona binmeye korkar :)
  • QQ çok tutulan, içi kasvetli, sürüşü zevksiz, tipi kişiden kişiye fark eden bir araç.. Çok beğeneni ve alıcısı var.. Asx beğeneni az, alıcısı az, seveni az..Asx isteyen kimseye danışmaz alır zaten.. Danışanın 2. el kaygısı vs.. vardır, gider QQ alır zaten..
    Not: Henüz 200 km oldu, 2000-3000 olsun konu açacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

QQ çok tutulan, içi kasvetli, sürüşü zevksiz, tipi kişiden kişiye fark eden bir araç.. Çok beğeneni ve alıcısı var.. Asx beğeneni az, alıcısı az, seveni az..Asx isteyen kimseye danışmaz alır zaten.. Danışanın 2. el kaygısı vs.. vardır, gider QQ alır zaten..

Yazdıklarınızın bir noktasına katılmadım.

Qashqai'nin içi kasvetli değil, yeni kasayla birlikte son derece ferah, özellikle cam tavanla.
    Sürüş konforunu bilemem, uzun km'ler kullanmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehYay

quote:

QQ çok tutulan, içi kasvetli, sürüşü zevksiz, tipi kişiden kişiye fark eden bir araç.. Çok beğeneni ve alıcısı var.. Asx beğeneni az, alıcısı az, seveni az..Asx isteyen kimseye danışmaz alır zaten.. Danışanın 2. el kaygısı vs.. vardır, gider QQ alır zaten..

Qashqai'nin içi kasvetli değil, yeni kasayla birlikte son derece ferah, özellikle cam tavanla.

Hocam haklısın, ben bir önceki kasayı kullandım, ruhumu sıkmıştı.. Sonuçta ne eskisi ne de yeni kasa beni hiç sarmadı, benim tarzım değil.. Ben ASX instyle aldım.. Sana QQ öneririm..

• quote:

quote:

quote:

Hocam haklısın, ben bir önceki kasayı kullandım, ruhumu sıkmıştı.. Sonuçta ne eskisi ne de yeni kasa beni hiç sarmadı, benim tarzım değil.. Ben ASX instyle aldım.. Sana QQ öneririm..

tasarımın göreceli bir kavram olduğu unutulmamalı,
    kişiden kişiye beğeni değişir tabii:)
    Yalnız eğer ben tasarıma dikkat ediyor olmasaydım, muhtemelen 1.6TDI Yeti alırdım :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

tasarımın göreceli bir kavram olduğu unutulmamalı,
    kişiden kişiye beğeni değişir tabii:)
    Yalnız eğer ben tasarıma dikkat ediyor olmasaydım, muhtemelen 1.6TDI Yeti alırdım :)

Ben de çevremdekilerin isteklerine, kendi isteklerimden daha fazla önem verseydim ASX değil QQ alırdım.. QQ düşünen QQ alır, onu anlatmaya çalıştım.. Hangisi olursa olsun güle güle kullan..

• QQ bence de çok kasvetli hele ki koyu döşemelerle. Valla Xtrail tarzı araçlar hariç QQ muş ASXmiş boş araçlar. O tip bir araç ya geniş ve büyük olacak 7 kişi idare eder veya 5 kişi ferah bir şekilde binecek ya da arazide kullanılabilecek. Geri kalanlar ne şehir aracı ne offroad. Tam arada kalmış, konforsuz, kötü yol tutuşlu gereksiz araçlar gözümde. Bayanların yüksek araç merakı yüzünden yayıldılar dünyaya. Hatta büyük gelip kullanamadıkları için juke tarzi bir araç grubu da üredi ki içi mezardan hallice. Sonra da biz beyler de sever olduk. İnanmayan baksın bu araçların tarihine. Dünya çapında sahip olan aile yapılarına. Özellikle Avrupada bayan ehliyet alımının artmasına denk gelir...
  • Herkese merhaba.20 gün kadar önce 2016 qq dizel visia modelini aldım.Çok şükür sorunsuz olarak kullanıyorum.yaklaşık 2 yıl boyunca neredeyse tüm araba markalarının bayilerini ziyaret ettim.Birçok markayla test sürüşü yaptım.Forumlardan ve diğer internet adreslerinden birçok aracı bizzat kullananlardan detaylı bilgi aldım.Anlayacağınız üzere arabaları seviyorum.
    asx ilk çıktığı zamanlarda inceleme fırsatım olmuştu.lancer ile (hem eski kasa hem son kasa) uzun yol yapma fırsatım da oldu.asx iç kısmının neredeyse tamamında sert plastik kullanılmış.Süspansiyonu sert.Bu da bir süre sonra yurdum yollarında her yerinden ses gelmesine sebep oluyor.Yakıt konusunda lpg ile sizi kesinlikle memnun eder.Süspansiyon sert olunca yol tutuşu da iyidir.İkinci elde zorlanırsınız
    qq yeni kasası konfor olarak iç malzeme kalitesi olarak eski kasayla neredeyse siyahla beyaz kadar fark var.qq hakkında olumsuz görüş beyan eden arkadaşlar eski kasadan mı bahsediyorlar acaba.
    nihayetinde test sürüşü yapmadan ayrıntılı incelemeden zaten araba almayın.Son olarak passat dahi alsanız sorunsuz bir araba yok maalesef.(özel üretim bentley falan konu dışı).Araç satış rakamlarını incelerseniz forumda şunu alma bunu al diyen çoğu kişinin tam zıttı sonuçlar ortaa çıktığını görürsünüz.Aracın sahibi olmayıp koltuğuna bile oturmamış kişilerin o araba sorunlu bu araba sıkıntılı tarzı yorumları komik oluyor.
    herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Sizi anlıyorum 90-2000li yıllar arasında şahin doğan torosa takılan LPGlerin montajı tam bir fiyasko. Şuan sistemler çağ atladı haberiniz olsun. LPG kullanmayarak daha iyi donanımlı araçları alamazsınız veya fazladan benzin para verdiğiniz için daha güzel restaurant giysiden mahrumda olabilirsiniz :) Benzinli aracı olan kişi eğer arabayı tek hafta sonu kullanmıyorsa LPG takmalı diye düşünüyorum
  • olumlu ve olumsuz yorumları okuyunca,
    halihazırdaki nissan almera tekna 2006 model-70.000km'deki aracımı satmamaya karar verdim.
    Anlıyorum ki, 50bin üstüne para ödeyince bahse konu araçların hiçbiri parasının hakkını verecek bir artı katmayacak:)
    Teşekkür ederim herkese.
  • 2. eli iyi araç; en iyi araçtır.memnun kalmazsan satarsın gider. servis ağı yakıt performansı vs. QQ yı listenin başına oturtuyor.
  • İç mekanı pikap bozması ASX almayın da ne alırsanız alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.