Şimdi Ara

MİTSUBİSHİ ATTRAGE 1.2 CVT SEDAN HAKKINDA HERŞEY; TESTLER, KULLANICI GÖRÜŞLERİ VB. (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.261
Cevap
37
Favori
134.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki

MİTSUBİSHİ ATTRAGE 1.2 CVT SEDAN HAKKINDA HERŞEY; TESTLER, KULLANICI GÖRÜŞLERİ VB.

(En Son Oy Tarihi: 16.11.2023)
Giriş
  • CVT-lpg kullananlar da yakıt tüketimlerini paylaşsalar çok iyi olacak.

LPG takılınca garanti bozulduğu için kimse taktırmadı mı yoksa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir - Antalya arası ortalama 110 km hızla 5,2 lt (yolculuk 6 saat klima 3 açıktı)
    Antalya - Eskişehir dönüş ortalama 130 km hızla 6,5 lt (yolculuk geze geze 10 saat klima hep açıktı)

İzlenimim; geçtiğimiz salı günü o sıcağa ve o zorlamaya rağmen küçük motor olmasına rağmen hararet veya çekişte düşüş yaşamadık. Araç Otomatik vites ve rampada B modunu sollamalarda bolca kullandım. Öyle spor bir araba ivmelenmesi yok ama işe yaradığını hissettiriyor. Yol sesi, motor sesi ve rüzgar sesi orta gibi ama süspansiyonunu beğendim. Hafif olduğu için 140 la düz yolda seyrederken yandan gelen rüzgarların veya yanından hızla geçen otobüs, tır gibi araçların arabayı salladığı baya hissediliyor. Şehir dışı yakıt ortalaması bana biraz fazla geldi. Basarsan bütün araçlar yakar diyen olacak. Bu benim ikinci aracım ve kıyaslamam sadece önceki aracım olan Düz vites 2009 kasa jazz a istinaden oldu.

Bu arada aracım satılıktır arkadaşlar, jazz kullanırken Asx istiyordum ne hikmetse serviste göz buna takıldı ve otomatik deneyimlemek için aldık. Satılırsa ikinci el 2012 üstü Asx (takas olabilir) alacağım nasip olursa. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erginy15

Eskişehir - Antalya arası ortalama 110 km hızla 5,2 lt (yolculuk 6 saat klima 3 açıktı)
    Antalya - Eskişehir dönüş ortalama 130 km hızla 6,5 lt (yolculuk geze geze 10 saat klima hep açıktı)

İzlenimim; geçtiğimiz salı günü o sıcağa ve o zorlamaya rağmen küçük motor olmasına rağmen hararet veya çekişte düşüş yaşamadık. Araç Otomatik vites ve rampada B modunu sollamalarda bolca kullandım. Öyle spor bir araba ivmelenmesi yok ama işe yaradığını hissettiriyor. Yol sesi, motor sesi ve rüzgar sesi orta gibi ama süspansiyonunu beğendim. Hafif olduğu için 140 la düz yolda seyrederken yandan gelen rüzgarların veya yanından hızla geçen otobüs, tır gibi araçların arabayı salladığı baya hissediliyor. Şehir dışı yakıt ortalaması bana biraz fazla geldi. Basarsan bütün araçlar yakar diyen olacak. Bu benim ikinci aracım ve kıyaslamam sadece önceki aracım olan Düz vites 2009 kasa jazz a istinaden oldu.

Bu arada aracım satılıktır arkadaşlar, jazz kullanırken Asx istiyordum ne hikmetse serviste göz buna takıldı ve otomatik deneyimlemek için aldık. Satılırsa ikinci el 2012 üstü Asx (takas olabilir) alacağım nasip olursa. Saygılar.

Yorum icin tesekkurler malesef okuyan kisi sayisi 10 bile olmayacak.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Ben almadan ufak bi araştırmıştım ve almama ilk sayfada paylaşılan otopark testi neden olmuştu. Araştıracak olanın işine yarasa yeter bilgiler.
  • herkese merhaba,

ben de dün itibarı ile attrage sahibi oldum.

sayın tasselhoff bey'e ilgi ve yardımları için buradan da teşekkür ederim.

ilk izlenimlerim gayet olumlu, 12 yıllık toyota kullanıcısı olarak başka markalara karşı ön yargımı yıkabildi araç.

bakırköy-pendik arasını 3 saatte alacak kadar yoğun trafikte kullandım. çağlayan-köprü arasında kontak kapatacaktık neredeyse.

sonrasında hızlı kullanabildim, sadece 20 dakika kadar. ama bu süre bana uzun yol performans ve kullanılabilirliği açısından fikir vermeye yetti. sonuç: pişman olmayacağım

özellikle ara hızlanmalar ve çabuk devirlenme isteklerine 80 hp motordan beklenmeyecek kadar çabuk yanıt verebiliyor. elbette otoban faresi değil, ama öyle bir beklentiniz varsa bu başlıkta ne işiniz olur zaten

bir süre sonra mümkün olduğunca detaylı bir yorum/inceleme yazısı yazacağım. şu ara biraz yoğunum, ve aracın şehir içi/şehir dışı performansları konusunda ahkam kesemem. o yüzden part II gelecek, bekleyiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: exposure

herkese merhaba,

ben de dün itibarı ile attrage sahibi oldum.

sayın tasselhoff bey'e ilgi ve yardımları için buradan da teşekkür ederim.

ilk izlenimlerim gayet olumlu, 12 yıllık toyota kullanıcısı olarak başka markalara karşı ön yargımı yıkabildi araç.

bakırköy-pendik arasını 3 saatte alacak kadar yoğun trafikte kullandım. çağlayan-köprü arasında kontak kapatacaktık neredeyse.

sonrasında hızlı kullanabildim, sadece 20 dakika kadar. ama bu süre bana uzun yol performans ve kullanılabilirliği açısından fikir vermeye yetti. sonuç: pişman olmayacağım

özellikle ara hızlanmalar ve çabuk devirlenme isteklerine 80 hp motordan beklenmeyecek kadar çabuk yanıt verebiliyor. elbette otoban faresi değil, ama öyle bir beklentiniz varsa bu başlıkta ne işiniz olur zaten

bir süre sonra mümkün olduğunca detaylı bir yorum/inceleme yazısı yazacağım. şu ara biraz yoğunum, ve aracın şehir içi/şehir dışı performansları konusunda ahkam kesemem. o yüzden part II gelecek, bekleyiniz

Yorum icin tesekkurker, gule gule kullanin.

• exposure E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, araç düz vites mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: erginy15

Hayırlı olsun, araç düz vites mi?

teşekkür ederim, cvt olanı tercih ettim. tavsiye de ederim :)
  • Aracın sıfır satıldığı bayi var mı acaba bildiğiniz ?

• Aracı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Gidin Albea alın bundan kat kat iyidir. Aracın ses yalıtımı çok kötü gürültü çok fazla alıyor içeri. Çekişi o kadar kötü ki yokuslarda bayilmasi an meselesi haline geliyor. Süspansiyonlar yine acayip derecede hoplatiyor. Burda olumlu yazanlara aldanarak 42 bin lira bayıldım vermez olaydım. Anladım ki burdakiler sırf araçlarının piyasası ölmesin diye pozitif yorumlar yazıyor araç hakkında.

• Ses olayını bilmiyorum ancak 140 km den daha fazla hız yapmadım. 140 km hıza çıktığımda da aracın içinde 5 kişiydik hiçbiri sesten şikayet etmedi. Diğer araçlardan farklı bir sesi olduğunu zannetmiyorum.
    Ayrıca bilenler var mıdır, inşallah olur. Geçen ay memlekete gittim Kastamonu'dan sonra bizim oraya en az 40 kilometre iniş Eve Dönüş yolunda da 40 kilometre tırmanma, mesafesi var Öncelikle tatilinde bir daha aynı yolda gidip geldim İlkinde rampada zorlandım Ancak bunu ikinci denememde acemilikten kaynaklandığını anladım dönüş sırasında ilk gibi zorlanmadım gerekli olan yerde ki hem tırmanıp hem de 180 derecelik virajlarda girmek zorunda kalıyorsunuz bu noktalarda vitesi B konumuna aldım. Merak edenler için Devrekani Çatalzeytin arası bahsettiğim yol

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterdr3am

Aracı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Gidin Albea alın bundan kat kat iyidir. Aracın ses yalıtımı çok kötü gürültü çok fazla alıyor içeri. Çekişi o kadar kötü ki yokuslarda bayilmasi an meselesi haline geliyor. Süspansiyonlar yine acayip derecede hoplatiyor. Burda olumlu yazanlara aldanarak 42 bin lira bayıldım vermez olaydım. Anladım ki burdakiler sırf araçlarının piyasası ölmesin diye pozitif yorumlar yazıyor araç hakkında.

Aynen katılıyorum. Ben de aşağı yukarı 45 bin liraya aldım ikinci el yani boşuna bu paraları vermişim. Kesinlikle 45 bini hak etmiyor. En fazla 35 40 arası ederi var. Malzeme kalitesi çok dandik . Sözde 10 yıl paslanmazlik garantisi veriyorlar ama metali kesinlikle öyle bir his vermiyor. Çekişi bana da öyle ahım şahım gelmedi. Güvenlik yönünden iyi özellikleri var ancak direkler kalın olduğundan görüş alani daraliyor.

• herkesin araç satın alırken beklentisi farklı; ama araçları kendi sınıfındaki araçlarla kıyaslamak lazım.

45 bine şu an 2 yaşında garantisi devam eden bu kadar donanımı olan, bu kadar az yakan, iç hacmi bagajı bu kadar geniş dünyada satışı olan hangi araç alabiliyorsunuz? hani 35-40 eder demişssiniz ya? merak ettim bunun yerine ne olsa bundan iyi olurdu?

fabrika da meraklı değildir bizlerle 12 yıl uğraşmaya; fabrika malzemesine güvenmiş ki 12 yıl paslanmazlık vermiş. sizin metalürji bilginiz fabrikadan üstünse bilemem tabi.

bu aracın rakipleri c elyse 301 symbol; bu araçlarda ahşap kaplama ve deri koltuklar mı mevcut?

corollayla civicle kıyaslarsanız elbet hayal kırıklığı yaşarsınız kanımca.

1.2 motorda 140 km ye kadar görevini gayet güzel görüyor.

sürat yapmaksa amacınız her ne kadar standart 1.2 motorlardan üstün olsada sonuçta 1.2 motor 3 silindirli bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 14 Ağustos 2017; 11:59:53 >

• Araç incelemeyi pek bildiğinizi zannetmiyorum , ilk başta dediğin albeayı hiç kullandığını sanmam 4 tekerlekli hurda , ben çok kullandım b sedan/hb araçları,

Yalıtım çakıllı yolda ortalamanın altında normal zeminde b standartı

O kadar yorum okuduğunu iddia ediyorsun 4000rpm/106nm olduğunu okumadın mı vites oranları 80-90 gibi 3. vites 4000rpm olması lazım elimin altında 1.2 5 ileri poloda var aynı şekilde çıkıyor Antalyadan Korkuteliye bakmadan almışsın bildiğin Türkiyedeki çoğu atmosferik için durum öyle

Süspansiyonlara gömeceğine 55 yanak lastiği sök 65 yanak kullan albea çok rahat geliyorsa ben mjet olanı kullandım 65 yanak kullanıyor o zaman dene...

Ben şahsen yorum okuyup aldığınızı pek sanmıyorum bu kadar bilinçsiz araç alınmaz lastiklere bakmadan suçu süspansiyona at , B segment araç alıp ses geliyor de biri malzeme kalitesi kötü desin bilinçli eleştiriye tamamımda bu kadar bilinçsiz yorum yapılmaz siz 40-45 e 3 serisi bekliyordunuz heralde...

Bu paraya istediğiniz gibi kumaş deyaylı atak turbolu sorunsuz otomatiğe sahip araç bulunsaydı ben dahil tüm forum orda olurdu , ben polonun trendline atmosferik 70 bin km manuelini 42 ye koydum full plastik+yol bilgisayarı bile yok , tsi dsg si ayrı bi fiyat istediğiniz gibi olan düşük km modelli bir araç için 80-90bin çıkmanız lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 14 Ağustos 2017; 12:46:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tasselhoff hocam kaldığın yerden devam ediyorsun, helal yav

aracımla uzun yol da yaptım nihayet, memlekete gidiş dönüş ortalama 4,8 lt/100 km civarı bir ortalama yakaladım. aleti tanıdıkça bu değer düşecektir sanırım. hatta eklemem lazım, bolu dağı diye bilinen mevkiinin neredeyse tamamını ve otobanın büyük bölümünü CC ile tamamladım, bu değere o da dahil yani. giderken 4 yetişkin + folu bagaj, dönüşte ise 2 yetişkin ve yarı dolu bagaj ile bitirdim yolu. ortalama hız veremiyorum, ama giderken hemen hiç trafiğe girmedim. dönüşte istanbul girişinde 1,5 saat oldukça yoğun trafikte ilerlemek zorunda kaldık.

çok keyifli ve sınıf ortalamasının üstünde bir konfor ve sürüşü var.

301 ile ankara karabük ankara, accent blue ile ankara karabük ankara ve izmir bursa yollarını yaptığım için kıyaslama şansım oldu. attrage çok daha keyifli ikisinden de. koltukları da blue'dan kesinlikle daha rahat. 301 ile de eşdeğer gibi geldi bana.

performans? hayır. aramayın.

ama bu demek değil ki ara hızlanmalarda başarısız. acil hızlanma gerektiren anlarda gazı köklediğinizde yeterli ivmeyi yakalıyor. özellikle, zaten risk almadan yol yapan kullanıcı iseniz, hiç üzmez.

kliması müzik sistemi vs donanıma girmiyorum, gayet yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exposure -- 14 Ağustos 2017; 14:27:30 >

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Yine hemen yok yorum okumadınız ,yok şunu bilmiyorsunuz vs vs. Yahu kardeşim araçtan senin kadar biz de anlıyoruz emin ol. Burada bu araç hakkında ufak bir olumsuz yorum gelince niye böyle çılgına dönüyorsunuz anlamadım ki . 45 bin liraya ne alınır falan demişsiniz 2007 2008 2009 model Octavia alınır , 2011 2012 2013 model Fluence alınır. Buna benzer bir çok özellik sayabilirim. Elbette araç kendi segmentine göre güvenlik anlamında fark atar rakiplerine ama bu demek değildir ki herşey güvenliktir. Artıları olduğu gibi eksileri de çok. Bakın ben sizler gibi olumsuz taraflarının yanında olumlu yanlarından bahsediyorum ama size bakıyorum yahu bir gram olumsuz yoruma tahammülünüz yok. Biraz objektif olun kardeşim! Sonuçta bu hiç birinizin babasının malı değil ki bu kadar övüyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: majesteleri_mj

Yine hemen yok yorum okumadınız ,yok şunu bilmiyorsunuz vs vs. Yahu kardeşim araçtan senin kadar biz de anlıyoruz emin ol. Burada bu araç hakkında ufak bir olumsuz yorum gelince niye böyle çılgına dönüyorsunuz anlamadım ki . 45 bin liraya ne alınır falan demişsiniz 2007 2008 2009 model Octavia alınır , 2011 2012 2013 model Fluence alınır. Buna benzer bir çok özellik sayabilirim. Elbette araç kendi segmentine göre güvenlik anlamında fark atar rakiplerine ama bu demek değildir ki herşey güvenliktir. Artıları olduğu gibi eksileri de çok. Bakın ben sizler gibi olumsuz taraflarının yanında olumlu yanlarından bahsediyorum ama size bakıyorum yahu bir gram olumsuz yoruma tahammülünüz yok. Biraz objektif olun kardeşim! Sonuçta bu hiç birinizin babasının malı değil ki bu kadar övüyorsunuz.

Olumsuz diye saydiginiz seyler sinifinin dogasi geregide ondan tepki gosteriliyor.

Bu paraya 2011 fluence anca alirsiniz oda bos paket 100bini coktan devirmis olur.

Bahsettiginiz octavialarda oyle.

Ha ben ic malzeme kalitesi biraz gozumu boyasin 10 yasinda 100 kusur bin kmde arac surmeye raziyim, ayda bir kere sanayiye girmek cikmaktan bir sey olmaz diyorsaniz zaten yanlis araba almissiniz.

Zira 10 yasinda 100bini gecmis araba artik size degil sanayi esnafina faydali olacaktir.

Attragin uzun vadede size masrafsizligi ve tuketimi ile ne kadar kazandiracaginin farkinda degilsiniz.

Siz bence tez elden satin 10 yasinda 100kusurbini gecmis piyasa arabasi alin. Daha mutlu olacaksiniz gibime geldi.

Hayirli gunler.

• majesteleri_mj kullanıcısına yanıt
    Objektif yorum yapsan bişey yazmam ince yanak lastik ve sert süspansiyonlarla hissetmeden çukur geçmek istiyorsun onu yapacak araç yok altımızdakini bilelim ona göre yorum yapın diyorum, tavsiyede verdim 65 yada 60 yanak yumuşak hamur lastik al çukurların çoğu rahat hale gelecek, olumsuzluklarını çözmeye çalışıyoruz mesela 120 üstünde hafiflikten olan savrulmalar için spoiler takanlar var bizim araçtada var , çakıllı yolda gürültüyü kesmek için ziebart yalıtım yaptıran var vs...

O sene bulduğun tdi octavialarda o km dsg almak cesaret ister , zaten mpi alacağını düşünmüyorum mpi olan triptronikte 1350kg 0-100 ü altındaki araçtan daha yavaş,

Fluence için temiz bulunursa eyvallah ama otomatik kombinasyonu için edc baskısı değişmiş , dizel ağır bakımı yapılmış bulsam alırdım ama 50 ye aldığım bana 62-63 e patlayacağı için vazgeçtim

(45 civarına otomatik olduğu için ordan kıstas alıyorum)

Örnekler çoğalsada benim için bu km lerde bu fiyata sıkıntısız otomatik araç bulunuyorsa değerini bilmek lazım sizdeki manuel ama o fiyata aldığınıza göre km si çok düşük olması lazım,

Bence kendinize göre yanlış tercih yapmışsınız eğer km yaş boya takıntınız yoksa laguna3 mondeo2 vs alsanız daha iyiymiş almaya gidip gördüğünüzde lastiklerin küçük motorun devirsiz sürüşte kesik bildiğimiz atmosferik olduğunu iç mekanı B sınıf mekanıyla görüp almışsınız attığınız örneklere bakıyorum bu aracın kazançlarıyla zıt neden tercih ettiğinizi tam olarak anlayamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• biraz paralandım çocuğuma otomatik araç alıcam kafama koyduğum araç honda city 2007 model 25000 tl ..
    birde bu forumda gördüğüm araca bakayım dedim fiyat 2 tık pahalı geldi bana..en son 52 tlye satılmıştı yanlış hatırlamıyorsam..aracı beyeniyorum ama param yetemez buna..

• (2015 model cvt )

5 bin kmde olan aracimizda daha hic yag degisimi yapilmadi. Yag olarak hangisini kullanmaliyiz ve kac litre yag aliyor acaba?

Birde tuketimi sehir ici 7.5 8 altina dusuremedik. Yag değişiminin tüketime olumlu katkisi olur mu?

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.