Şimdi Ara

Mitsubishi Colt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iliglenip değerli vaktini bana cevap vermekle harcayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

@bacey

quote:

bugüne kadar kimse ile polemiğe girmedim, hiç kimseye "sen" diyerek bile hitap etmedim...hiçbir zaman bilmediğim marka hakkında yorum yapmadım...ama her nedense kimi zaman kimi markalar bu forumda hedef tahtasına konuluyor...demek ki Colt yakın tarihte birilerinin canını kötü yakmış ya da sahip olduğu araç yüzünden serviste yatıp kalkıyor olsa gerek ki bizim yılda bir kez sadece rutin bakımlar için servise gitmemiz sonucu buna sorunsuz dememiz ağrına gitmiş...yoksa benzinci ile kanka mı olmuş yoksa süper işçilikli aracı ile dağda mı mahsur kalmış...bilemiyorum

bende pek polemiğe girmeyi sevmem esasında.emin olun colt canımı hiçbir zaman yakmadı,şu anda sahip olduğum bir araç bulunmadığından ne serviste yatar kalkarım ne benzincilerle kankayım,ne de süper işçilikli aracımla dağda mahsur kalırım.benim sizlerin hiç bir söylemi ağırıma gitmiyor ancak bu aracı öyle bir anlatıyorsunuz ki hiç tanımadan bakan adam zannederki bi ilah olmuş!bu araçla ilgili herşey mi mükemmel.

ya lütfen üstünüze alınmayın ama neredeyse golf alacak,insignia alacak adamalara colt tavsiye edecekler var burda...

ya onu geçtim her b sınıfı araç konusu açıldığında

misal veriyorum adam fiesta ibiza arasında kalmış araya girip colt bakın colt öneriririm,şanzımanı şöyle iyi,yakıtı az,içi geniş diye ortaya atılmanın mantığı nedir?

adam deseki colt la fiesta arası kaldım eywallah ya!lütfen birbirimiz kandırmayalım bu konuda,bu böyle...

• Yukarıda linkini verdiğim araç satılmışş
  • vay be benim arabanın bakımları bedava yawwww....

ben ankaarada tam yetkili serviste bütün parçalar orjinaliyle değişmek üzere

baskı balata+triger seti+devirdaim+işçilik=302 tl ödedim..

aracım lada vega hb 1.6 16v
  • quote:

Orijinalden alıntı: OLİMPİX

Yukarıda linkini verdiğim araç satılmışş

yazımda bahsetmiştim;

temiz bir colt bulduğunuzda almaya niyetiniz varsa acilen alın sabaha kalmayabilir :=)

sizin mesajınızda bunun canlı ispatı olmuş.

ama pes etmeyin. aramaya devam edin.

hayırlı günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

iliglenip değerli vaktini bana cevap vermekle harcayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

@bacey

quote:

bugüne kadar kimse ile polemiğe girmedim, hiç kimseye "sen" diyerek bile hitap etmedim...hiçbir zaman bilmediğim marka hakkında yorum yapmadım...ama her nedense kimi zaman kimi markalar bu forumda hedef tahtasına konuluyor...demek ki Colt yakın tarihte birilerinin canını kötü yakmış ya da sahip olduğu araç yüzünden serviste yatıp kalkıyor olsa gerek ki bizim yılda bir kez sadece rutin bakımlar için servise gitmemiz sonucu buna sorunsuz dememiz ağrına gitmiş...yoksa benzinci ile kanka mı olmuş yoksa süper işçilikli aracı ile dağda mı mahsur kalmış...bilemiyorum

bende pek polemiğe girmeyi sevmem esasında.emin olun colt canımı hiçbir zaman yakmadı,şu anda sahip olduğum bir araç bulunmadığından ne serviste yatar kalkarım ne benzincilerle kankayım,ne de süper işçilikli aracımla dağda mahsur kalırım.benim sizlerin hiç bir söylemi ağırıma gitmiyor ancak bu aracı öyle bir anlatıyorsunuz ki hiç tanımadan bakan adam zannederki bi ilah olmuş!bu araçla ilgili herşey mi mükemmel.

ya lütfen üstünüze alınmayın ama neredeyse golf alacak,insignia alacak adamalara colt tavsiye edecekler var burda...

misal veriyorum adam fiesta ibiza arasında kalmış araya girip colt bakın colt öneriririm,şanzımanı şöyle iyi,yakıtı az,içi geniş diye ortaya atılmanın mantığı nedir?

adam deseki colt la fiesta arası kaldım eywallah ya!lütfen birbirimiz kandırmayalım bu konuda,bu böyle...

öncelikle hiçkimse - ki hepsi mitsubishi takımındandır coltu önerenlerin- coltu mutlak mükemmel araç olarak tanıtmadı.

hiç bir yazımda ( ki colt hakkındaki mesajların yüzde 70 bana aittir) colt B segmentinin en iyi arabasıdır demedim dememde.

ama f\p oranı en yüksek olan ( sıfır km de artık değil bu arada ) colttur.

4.5 yıldır colt sahibiyim. daha tv de bir kere bile arabamı görmedim.

forumda onlarca arkadaş colt un tabanca değilde araba olduğunu benden öğrenmiştir.

amacım amatör olarak sevip beğendiğim ve reklamı malesef distrübütör firma tarafıdan hiç yapılmayan bir aracı gene benzer tip araç arayanlara tanıtmaktır.

herhangi bir maddi kazancımda yok. şu ana kadar vesile olduğum her colttan prim alsam bir colt daha almıştım aksi halde.

benim anlamadığım; bu bir forumdur forumda bilgi paylaşılır ahlak kuralları çerçevesinde kalındığı sürece de kimse kimseden icazet almaz. istediğini yazar. bilen de yazar bilmeyen de. bu şekilde belki hiç bilmeyenler bilenlerden biraz bilgi öğrenir ve forumun amacı gerçekleşmiş olur.

katkıda bulunmak yerine yada - olabilir yazılanları beğenmezsiniz - mouse nızla o konuyu kapatıp geçmek yerine neden eleştiri yaparsınız?

yıllardır bu konuda belki bu bu tip tepkilere verdiğim kaçıncı cevap bilemiyorum ama ben yazmaya devam edeceğim.

sözünü ettiğim üzere ahlak ve saygı kuralları çerçevesinde kaldığım sürece ne kimse ne yazdığıma karışabilir nede bunu neden buraya yazıyorsun diyebilir. forumun sahibi siz değilseniz sizinde böyle bir hakkınız yok.

beğenmezseniz yazılanları kapatır başka konuya geçersiniz.

biz amatör bir takımız belkide forumdaki en işlevsel takımlardan biriyiz. ve her birimiz değişik mesleklerden insanlarız.

tamamen akşam evde kafa dağıtmak adına buralarda vaktimizi harcıyoruz. bunuda severek yaptığımız ve kimseye zararı olmayan aksine onlarca kişiye faydası dokunan bir bilgi paylaşımımızın eleştirlmesine cevap yazarak geçirmek açıkçası hoşuma gitmiyor.

gölge etmeyin bilenler bildiklerini öğrenmek isteyenlerle paylaşsın.

forumda o kadar çok sallayan kişi varki sürmediği arabayı sürdüm diyen, hayatında binmediği arabayı öneren.

coltu merak ediyorsanız bu forumda danışacağınız merci ben ve mitsubishi takımındaki diğer takım arkadaşlarımdır.

4000 küsür mesajmda hiç bir zaman başka bir markayı kötülemedim, colt ve sahibi olduğum diğer araçlarım hariç estetik yorumlar ve teknik bilgiye dayanan yorumlar haricinde şu araba iyi şu araba kötü diye fikir beyan etmedim.

en iyi bildiğimi yazıyorum.

keşke herkes gerçekten bildiğini paylaşsa .

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ağustos 2009; 18:19:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

iliglenip değerli vaktini bana cevap vermekle harcayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

@bacey

quote:

öncelikle hiçkimse - ki hepsi mitsubishi takımındandır coltu önerenlerin- coltu mutlak mükemmel araç olarak tanıtmadı.

hiç bir yazımda ( ki colt hakkındaki mesajların yüzde 70 bana aittir) colt B segmentinin en iyi arabasıdır demedim dememde.

ama f\p oranı en yüksek olan ( sıfır km de artık değil bu arada ) colttur.

4.5 yıldır colt sahibiyim. daha tv de bir kere bile arabamı görmedim.

forumda onlarca arkadaş colt un tabanca değilde araba olduğunu benden öğrenmiştir.

amacım amatör olarak sevip beğendiğim ve reklamı malesef distrübütör firma tarafıdan hiç yapılmayan bir aracı gene benzer tip araç arayanlara tanıtmaktır.

herhangi bir maddi kazancımda yok. şu ana kadar vesile olduğum her colttan prim alsam bir colt daha almıştım aksi halde.

benim anlamadığım; bu bir forumdur forumda bilgi paylaşılır ahlak kuralları çerçevesinde kalındığı sürece de kimse kimseden icazet almaz. istediğini yazar. bilen de yazar bilmeyen de. bu şekilde belki hiç bilmeyenler bilenlerden biraz bilgi öğrenir ve forumun amacı gerçekleşmiş olur.

katkıda bulunmak yerine yada - olabilir yazılanları beğenmezsiniz - mouse nızla o konuyu kapatıp geçmek yerine neden eleştiri yaparsınız?

yıllardır bu konuda belki bu bu tip tepkilere verdiğim kaçıncı cevap bilemiyorum ama ben yazmaya devam edeceğim.

sözünü ettiğim üzere ahlak ve saygı kuralları çerçevesinde kaldığım sürece ne kimse ne yazdığıma karışabilir nede bunu neden buraya yazıyorsun diyebilir. forumun sahibi siz değilseniz sizinde böyle bir hakkınız yok.

beğenmezseniz yazılanları kapatır başka konuya geçersiniz.

biz amatör bir takımız belkide forumdaki en işlevsel takımlardan biriyiz. ve her birimiz değişik mesleklerden insanlarız.

tamamen akşam evde kafa dağıtmak adına buralarda vaktimizi harcıyoruz. bunuda severek yaptığımız ve kimseye zararı olmayan aksine onlarca kişiye faydası dokunan bir bilgi paylaşımımızın eleştirlmesine cevap yazarak geçirmek açıkçası hoşuma gitmiyor.

gölge etmeyin bilenler bildiklerini öğrenmek isteyenlerle paylaşsın.

forumda o kadar çok sallayan kişi varki sürmediği arabayı sürdüm diyen, hayatında binmediği arabayı öneren.

coltu merak ediyorsanız bu forumda danışacağınız merci ben ve mitsubishi takımındaki diğer takım arkadaşlarımdır.

4000 küsür mesajmda hiç bir zaman başka bir markayı kötülemedim, colt ve sahibi olduğum diğer araçlarım hariç estetik yorumlar ve teknik bilgiye dayanan yorumlar haricinde şu araba iyi şu araba kötü diye fikir beyan etmedim.

en iyi bildiğimi yazıyorum.

keşke herkes gerçekten bildiğini paylaşsa .

hayırlı günler.

sayın tasshelhoff

ben sanırım anlatmak istediğimi tam aktaramadım ya da anlamak istenmiyor.

ben elbetteki forumun sahibi değilim,yazmayın demiyorum-kaldı ki hakkım da yok-elbetteki paylaşımda bulunun.

insanın bildiğini paylaşması daha sağlıklı bilgi paylaşımı getirir,forum için iyi olan da budur,bende bunu desteklerim fakat

önüne gelen herkese de önerilmez ki bir araç...

ben sizlerden sizin takımınızdan böyle bir izlenim edindim-ne yazık ki-

ve üzülerek söylüyorum yalnızda değilim bu konuda,bir çok arkadaş mevcut böyle düşünen

sırf bu yüzden foruma konu açmadım almayı düşündüğüm araç hakkında...

neyse,siz yine bildiklerinizi aktarmaya devam edin,demesem de edeceksiniz zaten

bir daha da engel olmam-ki şimdi de engel olduğumu düşünmüyorum,araç hakkında en ufak kötü bir yorum yaptığımı düşünmüyorum-

size de

hayırlı günler.

• bu konuda V.K. 'ya katılmamak elde değil..

kusura bakmasın kimse..doğruya doğru..

colt'u üst segment araçlarla dahi bir çok kez karşılaştırdınız..bu da biraz antipatik oldu..
  • colta varana dek bi sürü araba var.

hayırlı günler
  • 2. el alıyorsnız Colt kadar uygun fiyatlı, donnaımlı ve sorunsuz araba zor bulursunuz..Yeni colt aldım, 300-400km kadar kullandım..Araçta çok memnunum şimdilik..Bendeki yeni kasa, 10binde..Crus kontrol, otomatik kliması, gücü vs..herşey güzel..22bine aldım aracı..Çok baktım, bu paraya bu donanımda ve yenilikte başka araç yoktu, bakım masraflarını da araştırmıştım, arkadaşların dediği gibi fazla değil..Hatta Honda Jazz a göre gayet uygun...

Yalnız kötü yanları da var bazı bazı, onların da farkındayım..Artıları ile eksileri ile yazacağım bir ara..Birde ben olsam 0 km hayatta 30bin küsür verip almazdım..bunu da belirtmek isterim..
  • 2005den beri Colt kullandık. Önce 1.5 AMT 2005, daha sonra 2008 1.3 AMT CZ3. Ilk aracı 99.000 de iken takas verip 2008 de sifir yeni colt aldık. 2008 araç , 2005in yerini tutmadığı için 1 ay önce o aracı satıp lancer aldık. 1.5 emniyet paketliydi.
    artı yönlerini herkes söylüyor. Ben ise negatif yönlerini sayıcam.

-Kalın C kollar yüzünden sağ ve sol görüşün sorunlu olması.
    -Her yüksek ve küçük araç gibi rüzgarda, ve virajda güven vermiyor.
    - Bagajı yok gibi birşey. Fakat arka koltuklar çekilerek ya da tamamen yatırılarak bagaj büyor.

Satış meselesine gelince. Bu arabayı bilenler biliyor ve colt alıcıları bilinçli alıcı. Ben 2008 coltu ilan verdim. Pek çok takas teklifi geldi. Sonra kaldırdım ilanı vazgeçip.
    Ama bir alıcı devamlı aradı. Babam vazgeçti dedim. 2-3 günde bir arayıp babanıza tekrar sorsanız dedi. Bu kadar ısrarcıydı çünkü araç 18.000km de ve çizik dahi yoktu. Sonuçta 19750TLe sattık. 23.000 TLe sıfır almıştık. Sonuçta kar bile elde ettik denebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: metesunshine

2005den beri Colt kullandık. Önce 1.5 AMT 2005, daha sonra 2008 1.3 AMT CZ3. Ilk aracı 99.000 de iken takas verip 2008 de sifir yeni colt aldık. 2008 araç , 2005in yerini tutmadığı için 1 ay önce o aracı satıp lancer aldık. 1.5 emniyet paketliydi.

- Bagajı yok gibi birşey. Fakat arka koltuklar çekilerek ya da tamamen yatırılarak bagaj büyor.

Satış meselesine gelince. Bu arabayı bilenler biliyor ve colt alıcıları bilinçli alıcı. Ben 2008 coltu ilan verdim. Pek çok takas teklifi geldi. Sonra kaldırdım ilanı vazgeçip.
    Ama bir alıcı devamlı aradı. Babam vazgeçti dedim. 2-3 günde bir arayıp babanıza tekrar sorsanız dedi. Bu kadar ısrarcıydı çünkü araç 18.000km de ve çizik dahi yoktu. Sonuçta 19750TLe sattık. 23.000 TLe sıfır almıştık. Sonuçta kar bile elde ettik denebilir.

Evet, negatif yönlere katılıyorum..Jazz, Colt ve sanırım benzer araçlarda sol sağ görüş problemli, dikkat etmek gerek..
    Bugün aracın 130-140 ile giderken biraz gezdiğini hissettim, sonra farkettim ki hava fena rüzgarlıymış...
    Ve bagaj elbette...

Ailemde Jazz var ve bagaj hariç sorunlar ortak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Miu

quote:

Orijinalden alıntı: metesunshine

2005den beri Colt kullandık. Önce 1.5 AMT 2005, daha sonra 2008 1.3 AMT CZ3. Ilk aracı 99.000 de iken takas verip 2008 de sifir yeni colt aldık. 2008 araç , 2005in yerini tutmadığı için 1 ay önce o aracı satıp lancer aldık. 1.5 emniyet paketliydi.

Evet, negatif yönlere katılıyorum..Jazz, Colt ve sanırım benzer araçlarda sol sağ görüş problemli, dikkat etmek gerek..
    Bugün aracın 130-140 ile giderken biraz gezdiğini hissettim, sonra farkettim ki hava fena rüzgarlıymış...
    Ve bagaj elbette...

Ailemde Jazz var ve bagaj hariç sorunlar ortak..

rüzgardandır;

rüzgarsız yolda 180 le gitsende milim titremez direksiyon merak etme arkadaşım.

ama yan rüzgar şiddetli ise 120 yi geçmemeni öneririm.

sağsol görüş içinde zamanla o ufak camlardan faydalanmayı öğreniyorsun biraz faydası oluyor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ağustos 2009; 22:26:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: OLİMPİX

Yukarıda linkini verdiğim araç satılmışş

yazımda bahsetmiştim;

temiz bir colt bulduğunuzda almaya niyetiniz varsa acilen alın sabaha kalmayabilir :=)

sizin mesajınızda bunun canlı ispatı olmuş.

ama pes etmeyin. aramaya devam edin.

hayırlı günler.

Gerçekten haklıymıssın; napalım nsip kısmet diyelim...

Durmak yok aramaya devam...

Bende bu aracın kendi sınıfında ikinci el F/P oranına göre Türkiye şartlarında alınacak en iyi araba olduğunu düşünüyorum... Zengin donanım, sorunsuz motor, sorunsuz mekanik yapısı ve 12 yıl paslanmazlık garantisi ile öne çıkan bir araç...

• sevgili arkadaşlar,

Coltun üst sınıftaki araçlarla kıyası 2 noktada olmuştur...

1- şaşırtıcı iç hacmi- ki herkes o küçük görünümlü aracın içinin de küçük olduğunu sanır...

2- kalkış performansı, ara hızlanmaları...atmosferik birçok C sınıfı ile aşık atar...hattaa tokatlar diyecem de bu başlık bunu kaldırmayabilir :)

onun dışında sonuçta bir B sınıfı araç...

öte yandan Colt yazılarını genelde takip ederim, takımımızdan tavsiyede bulunanlar genelde Colt mu Jazz mı gibi karşılaştırma başlığı varsa ya da 18000e otomatik, HB bir araba gibi kriterleri uygunsa C-O-L-T tuşlarına peşi sıra basarlar...

her neyse...amacım asla kimseyi kırmak değil ama bazı arkadaşlar hangi başlıklara nasıl yazmaları gerktiği hususunda özeleştri yapmalıdır...

saygılarımla...
  • bir arkadaşımın Colt aracı sayesinde tanıştım ve araca herbindiğimde hisetiğim ferahlık ve F/P orantısı 2009yeni kasa Colt almama sebep oldu.İstanbulda şehir içinde benim ve eşimin çok rahat kullandığı bir araç. Aracımdan çok memnunum. İstanbul-bursa ve istanbul-Datça(muğla) arası gitim geldim eşimle ve kuzenimle aracın tek koltuğunu yatırdım ve bagaja sığdırdıklarımı görseydiniz şaşırıdınız.

Nihayetinde B segmentinde bir araç ve artıları eksilerinden çok fazla. 2.el konusundada zaten yazılması gerekenler yazılmış.

herkese iyi günler.

Not: Aracı aldıktan sonra bu forumla tanıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanSAD -- 25 Ağustos 2009; 10:02:41 >
  • Herkese merhaba;

Bende zamanında fiesta ile ibiza arasında kalanlardanım,
    taki bu forumla tanışana kadar.
    forumdaki samimi yorumları okuduktan sonra colt'u araştırmaya başladım, uzunca bir süre araştırdıktan sonra bu fiyata mitsubishi kadar geçerli bir marka olmak kaydı ile daha yüksek model veya daha donanımlı araç bulamadım.

Aracımı alalı 4 ay oldu 5.500km yol yaptım, sonuçmu?
    Colt başlığı altına yorum yazanlardan ve bu araçla tanışmama vesile olan herkesten Allah razı olsun.

NOT:Bagaj hariç iç hacim konusunda, kalkış ve hızlanma konusunda herzaman üst segmentle kıyaslarım
    "bu benim suçum değil Colt'un suçu"
  • GÖZÜN KAPALI AL KARDEŞ BEN KEFİLİM
    :D

Mitsubishi Colt

hem pendık kucuk yer o araba az kullanılmıstır.(ınceledım ılanını)
  • Yaptığınız yorumlar ve belirttiğiniz düşünceler için teşekkürler... Colt almaya tam olarak ikna olmuş durumdayım...
  • eski kasaları dış görünüş olarak pek tutmuyorum ama yeni kasası dehşet olmuş fiyatı çok fazla ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentet

eski kasaları dış görünüş olarak pek tutmuyorum ama yeni kasası dehşet olmuş fiyatı çok fazla ama..

Genelde eski kasalar daha çok beğeniliyor, yeni kasa seven sayılı kişi arasındasın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.