Şimdi Ara

Mitsubishi Electrik klimamdaki bu alan nedir bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 27 ay oldu klima aldım. Mitsubishi electrik 2 yıldır pandemi korkusuyla ve yaz aylarında evde olmadığımızdan toplamda 10-15 sefer birkaç saatlik açılıp kapatılarak kullanılmıştır. Bugün filtre temizlemek için açtığımda sağ üst taraftaki bu rezistans mı oluyor bu alan bilmiyorum sanki elektrik yanığı gibi duruyor. Ayrıca sağ ortadaki dişlilerde de yamukluk var ama filtreyi ilk defa açtım bizim evde olması mümkün değil. Hasarlı mı monte edildi acaba? Buna servis çağırmak lazım mı? Normal bişey değil gibi duruyor emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hab_gs1905 -- 22 Mayıs 2022; 11:17:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o elektrık yanıgı gıbı olanlar pıslık,normalde klımayı her altı ayda bır buyuk temızlıge sokmalısınız.Diğerleri önemsiz yamulmalar.Gerçi 27 aydır temızlenmedıyse motor tozla tamamen tıkanıp yanmısta olabılır

• Özellikle baktım kir toz değil oradaki bir yanık gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Filtrenin altında görülen kısım "evaporatör"dür.

Sağ taraftaki yanık izi klimanın üretim aşamasında yapılan sert lehim işçiliğinden kalma gibi görünüyor. Alttan yükselen bir alev olup o denli kararmaya sebep olacak bir ısınma klimadan kaynaklanıyor olsa üstündeki plastiği çoktan eritmiş olurdu. Demek ki evaporatör iç üniteye monte edilmeden önce meydana gelmiş bir olay. Sert lehim işçiliği sonrası muhtemelen o bölge anti korozif malzeme ile kaplanmadı. Gerçi kalite kontrolden de bu şekliyle geçmesi çok zor. Kafanızı karıştırmak istemem ama belki işlem görmüş bir cihaz size denk gelmiş olabilir. İçiniz rahat olmayacaksa servis çağırabilirsiniz ama onlar da temizlemeye çalışmaktan başka bir işlem yapmayacaklardır. Sonuç itibariyle bir şey yanıp da o lekeye sebep olamaz. Öyle olsaydı klimanın plastiği de erir,şekli bozulurdu.

Eğiklik olan parçaların adı "fin"dir.
    Fotoğraftaki finlerin eğik olması performansa hiçbir etki etmez. Servis çağırırsanız fin tarağı ile tarayıp düzeltebilirler ama görsel olarak eğik durmasının dışında hiçbir etkisi yoktur.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.