Şimdi Ara

Mitsubishi Inverter SRK35ZMP-S ve SRK25ZMP-S Duvar Tipi Klimalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
23.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok kısa bir süre önce konu başlığındada belirttiğim gibi mitsubishi inverter duvar tipi klimalarından SRK35ZMP-S serisini (yani 12.000 btu'luk) aldım.

Bu vesileylede forum donanım ailesine katılmış olmaktayım...

Yanlış bilmiyorsam ürün eski adıylan DXK yada SRK35ZJP-S serisi olarakta biliniyo.Teknolojileri ve fiyatları tamamen aynı olup,sadece kasa değişimine uğrayıp bu sene faliyete geçen bir model...

Şimdi burda sormak istediğim asıl şey.İlk defa klima kullanan biri olaraktan,klimadan en verimli ve en tasarruflu şekilde nasıl yararlanabilirim ?

Klima inverter olduğu için istediğim dereceye ayarlayıp fanınıda hıgh konumunda bıraktığım takdirde belli bir süre sonra klimanın ınverter moduna geçeceği ve kendini rolantiye alacağı söylenmekte.Bu ne kadar doğru ?

Belli bir süre hıghta tutup sonra fanı low yapmak daha mantıklı olmazmı veya eco modunda kullanmak tasarruf açısından daha mantıklı olmaz mı ?

Son sorum ise ınverter klimaları sürekli aç kapa yapmamak gerekiyomuş sanırım.Başlangıç aşamasında enerji sarfiyatını min tutmak için.Bu sizce ne kadar doğru ? Teknik servisten elemanlar yeni nesil bu klimalarda o sorunun olmadığını başlangıç aşamasında açılırkende,normal çalışma modunda enerji harcağını söyledi...

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

İlerleyen zamanlarda havalar ısınıp kullandıkça,klima hakkında olumlu veya olumsuz yorumlarımı dile getiricem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuSTaFa_6161 -- 31 Temmuz 2013; 2:19:00 >

• Malum havalar ısınınca klimayı kullanmaya başladık.Şu kadarını diyebilirimki iyiki mitsubishi taktırmışım.İç ve dış ünitenin çok sessiz oluşu olsun gerek performansı olsun gayet memnunum.

Hıgh fanında içeriyi istediğim dereceye hızlıca getirdikten sonra eco moda alıyorum.Ve alet içerdeki hava sıcaklığına göre kendini rölantiye alıyo yada çalışmaya başlıyo.Rölantideyken klimanın çalıştığını dahi anlamıyosunuz.O derece sessiz çalışıyo.

Soğutma performansına gelince sabit 25 derecede kullanıyorum.O bile yetiyor.Hesap edin artık ne kadar iyi soğuttuğunu.18 derecede durulmuyo bile.

Fatura olarak net bi bilgi veremicem şu an için.Sıcakların bastırmasıyla tam anlamıyla kullanmaya bu aralar başladığımız için ay sonunda belli olucak ne kadar tasarruflu olup olmadığı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuSTaFa_6161 -- 13 Temmuz 2013; 22:27:55 >
  • Bende mitsubishi almak istiyorum. MSZ-FH serilerinin satışa çıkmasını bekliyorum
  • hocam ben de Mitsubishi SRK 45 ZJP-S1 serisini aldım fakat balkondaki motor kısmında fandan çıt çıt die çok ince bi ses geliyor..
    kurduralı 3/5 gün oldu ..
    ısıtma soğutma süper ama o ince çıt çıt sesi biraz tadımı kaçırdı..önceden sadece az bir fan sesi varken şimdi aralarda 5/10 dakka çıt çıt sesi de geliyor..

rolantiye aldığında çıkıyodur dedim ama aynı hızda çalışırken de yapıyor.
    sanki pervane bi yere sürtüyor gibi..

sizden de böyle bir se s geliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shpbrkr

hocam ben de Mitsubishi SRK 45 ZJP-S1 serisini aldım fakat balkondaki motor kısmında fandan çıt çıt die çok ince bi ses geliyor..
    kurduralı 3/5 gün oldu ..
    ısıtma soğutma süper ama o ince çıt çıt sesi biraz tadımı kaçırdı..önceden sadece az bir fan sesi varken şimdi aralarda 5/10 dakka çıt çıt sesi de geliyor..

rolantiye aldığında çıkıyodur dedim ama aynı hızda çalışırken de yapıyor.
    sanki pervane bi yere sürtüyor gibi..

sizden de böyle bir se s geliyor mu ?

Benden şu ana kadar öyle bir ses gelmedi.Daha doğrusu dikkatimi çekmedi.Ama aklımda kaldığı kadarıylan öyle bi ses hiç duymadım.İsterseniz bi servise danışın.Hazır garantisi var iken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuSTaFa_6161 -- 31 Temmuz 2013; 2:24:14 >
  • Evet arkadaşlar ilk fatura geldi...

Toplam kullanım sürem bu ay için tahminen 140 - 160 saat falan...

Geçen ayki elektrik faturasından +7 tl daha fazla geldi.Şahsen beklediğimden inanılmaz derecede az.Tabi bu kullanımın ilk zamanları makinayı tanıma amaçlı 18 derecedelerde çalıştırma sürekli aç kapa yapma modunda geçti.Daha sonradan işin püs noktasını kaptım.

Şu kadarını söyleyebilirim ki.Aletten o kadar çok memnun oldukki aynı serinin 8.500 bth liğinden (SRK25ZJP-S) mutfağa taktırdık.

Yalnız mutfakta kapı yok.Doğal olarak rölanti modundan yani ınverter özelliğinden yararlanamayacağız.Ama şu fatura farkını görünce önümüzdeki ay gene çok bi fatura farkınla karşı karşıya kalacağımızı hiç sanmıyorum.

İlerleyen zamanlarda gene ayrıntılı şekilde yorumlarımı paylaşıp,ürün hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuSTaFa_6161 -- 31 Temmuz 2013; 2:20:53 >

• bu modelden kullanan başka biri var mı?

ısıtma performansı nasıl?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba arkadaşlar...

Yazdan sonra klimaları kışında tam anlamıyla randımanlı bi şekilde kullanma imkanımız oldu.

Malumunuz doğalgaz fiyatları bu kadar uçuk iken birde klima ile ısınmayı deneyelim dedik 1 ay kadar.

Kasımın sonlarından şimdiki zamana kadar tamamen klimalarla ısındık.Tabi kapıların hepsini açık bırakmadık.Salonda otururken salonun kapısı kapalı şekilde oturduk.

Mutfakta ise kapı olmadığından anlık ısınma sağlayabildik.

Dairemiz en üst katta ve dublex olduğundan dolayı 2 klimayla tüm evi ısıtma gibi bi olanağımız malesef yoktiki.

Zaten evlerimiz 25 senelik izolasyonsuz,yalıtımsız evler.

Nyse konumuza gelecek olursak bu 1 aylık çok çetin geçen kış şartlarında yaptığımız kullanım sonucu faturalara ekstaradan 30 TL gibi bir ücret yansıdı.

Ki babam bu rakamı görünce baya şaşırdı.

Evlerimizin merkezi sistemle ısıtılıyo olmasından dolayı klimaları sadece yazın kullanma maksatlı almıştık.O nedenlede kışlık ısıtma performansının üstüne pek düşmemiş doğal olarakta alırken hiç dikkat etmemiştik.

Lakin bu geçtimiz 1 ay ve sonrasında gelene faturadan sonra diyebilirimki klimalar kışın gösterdikleri performanstanda tam geçer not aldılar.

Söylediğim gibi evimiz 25 senelik yalıtımsız,izolasyonsuz bir ev.Ve en üst katta dublexli bir ev.Ara katlarda olsak belkide çok daha inanılmaz değerler elde edebilirdik.

Gelelim kullanım şekline...

Salonda 12 binliği kullanırken yazın izlediğim taktik hıgh modunda 25 derecede 10 15 dk hızlıca soğutup sonra eco moda alıyodum.Böylece ortamın istediğim sıcaklığa çok çabuk şekilde inmesini sağlayıp eco moda geçtiğimde makinanın hızlı bi şekilde kendini rolantiye almasına kolaylık sağlıyodum...
    (Salon kapısı kapalı)

Kışın ise bunun tam tarsi bi yol izledim.Sıcak modunda min 25 derece low yada eco modda çalıştırdım hep.Ama ağırlıkla low modunda çalıştırdım...Ve bu 1 ay boyunca sırf salondaki klima günde min 5 saat çalıştırmıştır.Mutfaktaki ise totalde 5 gün falan)

Bi kaç kışın yazlık deneyimimden ötürü duvarlara işleyen soğuğun kırılmasının çok uzun süre aldığını bildiğimden,evin salonunda anlık ama düşük performanslı ısınmayı tercih ettim ki ay sonu gelen fatura doğru bi yol izlediğimi göstermiş oldu.

Mutfakta ise salona nazaran daha az klimayı açarak belli zamanlarda ısınmayı kullandık.(Kapı olmadığından dolayı)

Sonuç olarak hem performans,hem konfor,hemde maddi olarak çok iyi veriler elde ettik...

Yazımın başındada dediğim gibi.Evlerimiz 25 senelik bir ev...

Haliyle yalıtım,izalosyan gibi tasarruf ve verimi artıracak hiçbir + etmen ne yazıkki yok.

Üstüne bulunduğumuz kat en üst,ara kat olmanın avantajındanda yararlanma imkanımız yok.

Tüm bu olumsuz etkenlere rağhem mitsubishi heavy klimalar inanılmaz işler çıkardılar.

Verdiğimiz her kuruşun hakkını fazlasıylan alıyoruz diyebilirim.

Umarım bu bilgiler bu klimayı alacak olan veya klima almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuSTaFa_6161 -- 22 Aralık 2013; 15:52:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

bu modelden kullanan başka biri var mı?

ayrıntılı bir biçimde anlatmaya çalıştım.

Umarım faydalı olmuştur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuSTaFa_6161

Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba arkadaşlar...

Yazdan sonra klimaları kışında tam anlamıyla randımanlı bi şekilde kullanma imkanımız oldu.

Malumunuz doğalgaz fiyatları bu kadar uçuk iken birde klima ile ısınmayı deneyelim dedik 1 ay kadar.

Kasımın sonlarından şimdiki zamana kadar tamamen klimalarla ısındık.Tabi kapıların hepsini açık bırakmadık.Salonda otururken salonun kapısı kapalı şekilde oturduk.

Dairemiz en üst katta ve dublex olduğundan dolayı 2 klimayla tüm evi ısıtma gibi bi olanağımız malesef yoktiki.

Nyse konumuza gelecek olursak bu 1 aylık çok çetin geçen kış şartlarında yaptığımız kullanım sonucu faturalara ekstaradan 30 TL gibi bir ücret yansıdı.

Evlerimizin merkezi sistemle ısıtılıyo olmasından dolayı klimaları sadece yazın kullanma maksatlı almıştık.O nedenlede kışlık ısıtma performansının üstüne pek düşmemiş doğal olarakta alırken hiç dikkat etmemiştik.

Lakin bu geçtimiz 1 ay ve sonrasında gelene faturadan sonra diyebilirimki klimalar kışın gösterdikleri performanstanda tam geçer not aldılar.

Söylediğim gibi evimiz 25 senelik yalıtımsız,izolasyonsuz bir ev.Ve en üst katta dublexli bir ev.Ara katlarda olsak belkide çok daha inanılmaz değerler elde edebilirdik.

Salonda 12 binliği kullanırken yazın izlediğim taktik hıgh modunda 25 derecede 10 15 dk hızlıca soğutup sonra eco moda alıyodum.Böylece ortamın istediğim sıcaklığa çok çabuk şekilde inmesini sağlayıp eco moda geçtiğimde makinanın hızlı bi şekilde kendini rolantiye almasına kolaylık sağlıyodum...
    (Salon kapısı kapalı)

Kışın ise bunun tam tarsi bi yol izledim.Sıcak modunda min 25 derece low yada eco modda çalıştırdım hep.Ama ağırlıkla low modunda çalıştırdım...Ve bu 1 ay boyunca sırf salondaki klima günde min 5 saat çalıştırmıştır.Mutfaktaki ise totalde 5 gün falan)

Bi kaç kışın yazlık deneyimimden ötürü duvarlara işleyen soğuğun kırılmasının çok uzun süre aldığını bildiğimden,evin salonunda anlık ama düşük performanslı ısınmayı tercih ettim ki ay sonu gelen fatura doğru bi yol izlediğimi göstermiş oldu.

Mutfakta ise salona nazaran daha az klimayı açarak belli zamanlarda ısınmayı kullandık.(Kapı olmadığından dolayı)

Sonuç olarak hem performans,hem konfor,hemde maddi olarak çok iyi veriler elde ettik...

Haliyle yalıtım,izalosyan gibi tasarruf ve verimi artıracak hiçbir + etmen ne yazıkki yok.

Üstüne bulunduğumuz kat en üst,ara kat olmanın avantajındanda yararlanma imkanımız yok.

Tüm bu olumsuz etkenlere rağhem mitsubishi heavy klimalar inanılmaz işler çıkardılar.

Umarım bu bilgiler bu klimayı alacak olan veya klima almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilmiştir...

Hocam elinizde varsa klima nin fotolarını atar mısınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: metin-22

quote:

Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba arkadaşlar...

(Salon kapısı kapalı)

Hocam elinizde varsa klima nin fotolarını atar mısınız ?

Salondaki klimadan 4 resim

http://i40.tinypic.com/2njiwsh.jpg

http://i43.tinypic.com/2lkeb13.jpg

http://i44.tinypic.com/w85fa1.jpg

http://i40.tinypic.com/2aeu7k.jpg

Mutfaktaki klimadan 3 resim

http://i41.tinypic.com/24xouio.jpg

http://i40.tinypic.com/29c2h5u.jpg

http://i41.tinypic.com/2rzcbus.jpg

• Alternatif olarak...

Salondaki

Mitsubishi Inverter SRK35ZMP-S ve SRK25ZMP-S Duvar Tipi Klimalar Mitsubishi Inverter SRK35ZMP-S ve SRK25ZMP-S Duvar Tipi Klimalar Mitsubishi Inverter SRK35ZMP-S ve SRK25ZMP-S Duvar Tipi Klimalar Mitsubishi Inverter SRK35ZMP-S ve SRK25ZMP-S Duvar Tipi Klimalar

Mutfaktaki

Mitsubishi Inverter SRK35ZMP-S ve SRK25ZMP-S Duvar Tipi Klimalar Mitsubishi Inverter SRK35ZMP-S ve SRK25ZMP-S Duvar Tipi Klimalar Mitsubishi Inverter SRK35ZMP-S ve SRK25ZMP-S Duvar Tipi Klimalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuSTaFa_6161 -- 23 Aralık 2013; 14:19:45 >

• quote:

quote:

cevap için çok teşekkürler,
    geçen hafta, mitsubishi electrics indiriminden msz-sf42ve aldık, ısıtma performansı cidden çok iyi elektrik harcamasını ay sonu göreceğiz :)
  • quote:

quote:

quote:

cevap için çok teşekkürler,
    geçen hafta, mitsubishi electrics indiriminden msz-sf42ve aldık, ısıtma performansı cidden çok iyi elektrik harcamasını ay sonu göreceğiz :)

Hayırlı olsun hocam...

• Bizdeki baymak klima çok az yakıyor günde 3 saat çalıştıryoruz ayda 5 tl etki bile etmiyor sanki. Herkese tavsiye ederim.
  • Hocam mutfak kaç metrekare.

• Klima yı yeni alan biri olarak 2017 de konuyu güncelleyelim. Klima yı almadan değil aldıktan sonra forumlar a baktım ve iklimsa hakkında olumsuz yorumlar gözümü korkuttu. Ama Kocaeli deki servisten gayet memnun kaldım. Normalde kömür sobası kullanılan bi evdi bizim artı yalıtım olan. Ama kömür sobası çok aşırı yanınca ılık havalarda çok sıcak oluyordu evde çocuk terleyip hasta olunca klima ya geçtim. 12000 lik mitsubishi heavy srk35zmp-s aldım ve bahar havasında 22 derece ile gayet iyi ısınıyorum. Zaten belli bir süre sonra ısınınca eco modu na alıyorum. Daha fatura gelmedi ama sürekli kullanırsam 70 TL ekstra gelse bile razıyım.

• Yorumlar için teşekkür ederim Adana sıcağına dayanacak elektriği azyakacak sessiz bir klima arıyorum ve yorumlarınıza bakacak olursak MITSUBISHI HEAVY SRK25ZMP-S serisi almaya karar vermek üzereyim. Daha henüz teşhirini görmedim. İç ünitedeki hava çıkışının iç tarafı sola ve sağa dönen kısmının olup olmadığını merak ediyorum? Cevap sağlarsanız sevinirim. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkishruler

Yorumlar için teşekkür ederim Adana sıcağına dayanacak elektriği azyakacak sessiz bir klima arıyorum ve yorumlarınıza bakacak olursak MITSUBISHI HEAVY SRK25ZMP-S serisi almaya karar vermek üzereyim. Daha henüz teşhirini görmedim. İç ünitedeki hava çıkışının iç tarafı sola ve sağa dönen kısmının olup olmadığını merak ediyorum? Cevap sağlarsanız sevinirim. Saygılar.

ben 12.0000 binliğini kullanıyorum. saga sola yönlendirme var hocam...ama manuel otomatik degil...elle çeviriyorsun yani...
  • bende mıtsubıshı srk 50zm-s 18 lık mevcut. ıc ve dıs paneller otomatık donuyor klıma 18 lıge baka kucuk bır goruntusu var..iki yıldır temızletmedım ama paneller temız gozukuyor .ayda bır fıltrelerı temızlerım ...sogutma ve ısıtma konusunda mukemmel dıyebılrım .genelde klımayı 27-28 derecede kullanırım .klıma sıze duz ufledıgı zaman usursunuz.adanada.ev 2+1 oldugundan evın hepsını sogutmada kullanıyorum bır oda kapalı .yanı yaklasık 50metre kareyı sogutuyorum .klıma yazın gunluk ortlama 20 saat felan calısır .fatura 150 den fazla gelmedı .nıormalde kısın fatura 50 tel cıvarı gelırdı. klıma calısmıyor cunku . .evde en ust katta ve yalıtımı mevcut evın ..bu arada turkıyede ıkı cesıt mıtsubıshı varmıs bırı ıklımsa bırı mıtsubıshı dıye ben ıklımsadan almıstım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.