Merhaba,Geçen hafta 96 model 112 binde bir L300 minibüs satın aldım.Aracın sabahları çalışması genelde güç oluyor 2-3 marş dan sonra alıyor.Konu hakkında ne yapmam gerekir.Aracı bir komple ekpertiz e sokup neresinde tüm sorunları öğrenmek mantıklı olurmu?Birde araç bu iki üç marş denemeden sonra çok fazla siyah duman atıyor.Ancak bir kere motor ısındıktan sonra tek marşta araba rahat çalışıyor.Geçen hafta ustaya götürdüm bir sorun bulamadı.Isıtma bujilerini kontrol etti bir sorun göremedi.Araç bu arada dizel.Aldığım kişi öyle her yerden dizel koymadığını genlde PO ve Shell den motorin aldığını söyledi.Konu hakkında fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım var.Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Siz yinede enjektörlerinizi bir gözden geçirin
Dün akşam akümü ölçmek için avometre ile bir test yaptım.Sonuçları bir aktarayım.Belki sorun aküdendir?
Kontak kapalı iken : 12.06 Volt Kontak açık - ısıtma bujileri devrede : 11.12 volt Bu arada ısıtma bujileri üzerinde de 10.54 voltuk bir gerilim var.
Motor marş alırken : 11.52 volt ta motor çalışırken :12.15 vollta kalıyor ve yükseliyor 12.5 volta kadar.
gazı dipleyincede 13.06 volt u görüyorum akü üzerinden maksimum.
Sizce akü bitik olabilrmi?Cevap için teşekkür ederim.
Bu hafta sonu Temsa nın ataşehir ulugöl otomotivdeki mitsubishi servisine götürdüm.Aracın motor istedğini söylediler.Ama ben aracın motor istedğini sahsen düşünmüyorum.Motor isteyen bir arac kendisini nasıl belli eder?ne gibi sorunlar baş gösterir?
L300 cok uzun sure kullandım ılk kullandıgım 92 modeldı ılk cıkanlardan
daha sonra 96 model ardından 97 ve 98 model kullandım butun seırıyı bılırım
96 larda kronık dınamo sorunu var sarj dınamosu bı kere arıza vermeye basladı mı ayar tutmaz bı daha
ıkıncısı araban cok cok yıpratılmamıssa asla o km de motor ıstemez
150.000 de beyaz 98 L300 almıstım.ıstanbuldan motor ıstıyo dedıler.getırdım tamırcıme goturdum bı bakım yaptı pompa sokulcek dedı.pomapayı ayarlattı
bakımlarını aksatmadan 500.000 km yaptım sattım aracı hala motor ıstemıyordu
L300 guzel aractır.yagını suyunu aksatma asla yolda bırakmaz
ne anılarım var L300 le. en cok olaya 96 modelle geldı basıma.arabamda façaydı ama fotosu var bulabılırsem koyarım