Şimdi Ara

Bravo 98 Model Hararet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 98 model Bravo var 1.6, 2 senedir biniyorum. 2 gün önce motor buji kabloları değiştim(gerçi sorun bunla alakalı değildir diyorlar). Neyse Ondan sonra uzun yola çıktım. Havalar malum sıcak ama hararet sorunu hiç yaşatmamıştı araç yola çıktıktan 1 saat sonra hararet işareti tepedeydi. Neyse durdurdum aracı antifiriz sona yaklaşmış az açtım kaynıyo gibi fışkırdı. Biraz havasını aldım neyse az durdum tekrar doldurdum kırmızı antifiriz yola devam ettim az yokuşta yine tepeye çıktı gösterge. Herneyse biyerde bıraktım aracı otobüsle devam ettim. Dönüşte fazla basmadan 90-100 le eve döndüm. Şöyle birşey var hızlı giderken sorun yok yani yokuş vs çok yoksa yükselmiyor yarılarda gösterge. Memlekete bir girdim 1. vites-2. vitese geçince direk tavan yaptı yine.

Neyse sabah elektrikçiye götürdüm müşürü değişti olmadı. Resistans varmış galiba altta ona bir ayar çekti yine olmadı. Termostattan olabilir dedi elektrikçi. Motorcuya gittim. Termostattan olsa fan devreye girmez dedi elektrikçiye yolladı. Her neyse tekrar baktı bişey yok motorcuya gittim. Motorcu enson silindir contası dedi sanırım tam hatırlamıyorum. 1 gün durması lazım aracın dedi. Dedim ne masraf tutar 550-600 felan dedi tam bilmiyorum açıp bakmak lazım dedi. Başına gelen veya anlayan varmı bu olaydan. Hani şimdi contayı yaptırırız 600-700 vs veririz az da değil orda değilse sorun tekrar başka birşeymi yaptırcaz tamda anlar gibi konuşmuyo hiç kimse ordan oraya gittim durdum gün boyu. Yardımcı olursanız sevinirim... Bu arada hararetin çalışma derecesi var onu geçtiğinde fan çalışıyor ama çok kısa süre çalışıyor. 2. devreyede geçiyor dedi elektirikçi ordada çok kısa çalışıyor. Bu arada o contada olsa sorun sanırım yağda su olması gerekiyor. Akraba sanayide yıkama yağlamacısı var. Baktı suda yok gibi bunda ama dedi. Yani baya karışık bizim sorun:D.

Düzenleme: Belki başına gelecek arkadaşlar olabilir. Silindir contasında sanırım sorun bu sabah verdim aracı bakalım detayları ilerleyen zamanlarda yazarım...

Arkadaşlar aracı yaptırdım. Sorun radyotör tıkanmış onunla alakalıymış. Radyatörde kaçak olduğu için eski sahibi sanırım radyatör hapımı ne varmış kaçağı engellemek için atılıyormuş. Sürekli ondan atmış galiba oda tıkama yapmış. Silindir contasını etkilemiş o tıkanıklık sonunda neyse araçta baya birşey yapıldı. Açılmışken Triger seti değiştirildi, Silindir kapağı contası değişti, Buji değişti, Termostat değişti, Tanıdık olduğu için 760 verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrySjiX -- 25 Temmuz 2014; 16:13:29 >

• Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.