Şimdi Ara

Mitsubishi L300 tavan döşemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Minibüsümün tavan döşemesini kendim değiştirmek istiyorum.Üstündeki eskimiş ve yırtılmış deri döşemeyi söktüm.Altından sarı sünger çıktı tavana yapışmış bir şekilde.Zımpara yaptım olmadı!Tel fırcalı matktap aparatı ile sökmeye çalıştım olmadı!
    Bu tavana yapışmış sarı süngeri komple kaldırmak sonrada kendi hazırlamış olduğum izolosyon gri ince süngerle değiştirmek istiyorum.Sizce sarı süngeri tavandan nasıl kolayca temizleyebilirim?Cevaplar için şimdiden teşekkür.

• Merhabalar;

Yaptığınız uygulamalar tamamıyla en doğru uygulamalar..Sıra olarak ta bu şekilde mi uyguladınız ? çünkü ilk tel fırçalı matkap ucuyla yapıp kabasını aldıktan sonrada incesini zımpara yaparak almak gerekir...Bu iki işlemi yaptığınızda zaten yüzey yeterince temizlenir..Fakat, otomobilin tavan kontrasından temizlediğiniz o ince sünger tabaka kumaşın altına laminasyon olarak preslenmiş bir süngerdir..Yani siz tavanın kontrasına direk sünger yapıştırıp üzerinede kumaş yapıştırmazsınız..Sizin hem zemine hemde kumaş altına sürdüğünüz ballyi, çift taraflı olarak süngere de süreceğinizden sünger bu durumda erime yapar..Ve bu erimeden dolayı kapladığınız tavanda hoş olmayan izler oluşur..elinizin deydiği yerler ve ballynin süngeri erittiği yerler tamamıyla çirkin bir şekilde iz yapar..Sizin tavanda yapacağınız uygulama da kullanacağınız malzeme altı keçeli veya astarlı bir malzeme olmalıdır..Bu söylediğim malzemeler direk tavanlık diye satılır ve bu işler için üretilmiştir.Böyle bir malzeme kullandığınızda elinizde yatkınsa çok şık bir iş çıkarabilirsiniz..aksi takdirde altına sünger yapıştır onu kumaşa yapıştır diye giderseniz işiniz hayli zor olur...

Saygılarımla

A.CEM ADALI

quote:

Orjinalden alıntı: codexplanet

Merhabalar,
    Minibüsümün tavan döşemesini kendim değiştirmek istiyorum.Üstündeki eskimiş ve yırtılmış deri döşemeyi söktüm.Altından sarı sünger çıktı tavana yapışmış bir şekilde.Zımpara yaptım olmadı!Tel fırcalı matktap aparatı ile sökmeye çalıştım olmadı!
    Bu tavana yapışmış sarı süngeri komple kaldırmak sonrada kendi hazırlamış olduğum izolosyon gri ince süngerle değiştirmek istiyorum.Sizce sarı süngeri tavandan nasıl kolayca temizleyebilirim?Cevaplar için şimdiden teşekkür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ART CAR -- 13 Ağustos 2007; 11:21:19 >

• İlginiz için teşekkür ederim.
    Yazmış olduğum gibi önce eski döşemeyi yırtarak çıkarttım.sonra matkap kullanarak telli fırca ile üzerindeki süngerleri çıkarttım.Ancak hala tavan sacına yapışık süngerler var ve tel fırca,zımpara fayda etmiyor.Bu işi nasıl yapabilirim?Birde zımpara demişsiniz? ne zımparası uygundur? su zımparası ı ağaç zımparasımı? yoksa başka bir çeşit zımpra mı?

Tavan için almış olduğum gri izolasyon süngerini(yapı marketten aldım 1 mx15 m lik rulo halinde) tavana polyster silikonu ile yapıştıracağım(bunu oradaki bir görevli söyledi :) Bally kullanırsam dediğiniz gibi erirmiş.Tavanlık olayınıda bir araştırcağım.
    Zaten bu şekilde yapıştırabilrsem extradan bir sünger üzerine kumaş kaplama ihtiyacım olmayacak gibi cünkü gri izolasyon süngeri güzel durur gibi :))

Ayrıca şunuda sormak isterim.Forumlarda bir çok yazınızı gördüm ve bende merak ediyorum.Benim L300 minübüsün komple tavan+yanlar ve taban döşemesi bana ne kadara mal olur?Benim istediğim aracın arka kısmı komple tek bir renkte kaplanmış olması ve güzel gözükmesi.yani deri gibi çok lüks olmasına gerek yok.Kumaş tek renk(gri olabilir) olacak ve taban,tavan ve yalar bu kumaş ile kaplanacak.(Bu arada taban sacınının üzerine halıfleks gibi bir madde de olabilir)

İlginiz için tekrar teşekkür ederim
    İyi Çalışmalar
    Onur

• Merhabalar ;

Biz daha ziyade otomobil tarzı çalıştığımızdan bu tip kaplamaları pek yapmıyoruz..Yinede bana uğrarsanız size yapılacak iş hakkında hem tavsiyelerim olur hem ustalarımla istişare yapar bakarız.Biz arada bir yerde uygun yapabilirsek biz yaparız.Olmazsa illa ben onu hem uygun hemde dörtdörtlük yaptırtırım benim tüm meslektaşlarımla aram iyi hep biz işine göre yardımlaşırız..Ya size bir arkadaşı tavsie ederim ya biz yaparız yada size nasıl yapacağınızı detaylı anlatırım siz denersiniz..anladığım kadarıyla el beceriniz ve tecrübenizde var..Ben sadececyapıulacak işi görmek babında uğrayın diyorum.Uğramadan evvel mutlaka bildirinki devamlı dışardaki işleri bizzat kendim yapıyorum bende burda bulunayım ben olmadımı ustalar işin açığı çok ta ilgilenmez.Benim burda olmam bak demem şart ...

Saygılarımla

A.CEM ADALI

quote:

Orjinalden alıntı: codexplanet

İlginiz için teşekkür ederim.
    Yazmış olduğum gibi önce eski döşemeyi yırtarak çıkarttım.sonra matkap kullanarak telli fırca ile üzerindeki süngerleri çıkarttım.Ancak hala tavan sacına yapışık süngerler var ve tel fırca,zımpara fayda etmiyor.Bu işi nasıl yapabilirim?Birde zımpara demişsiniz? ne zımparası uygundur? su zımparası ı ağaç zımparasımı? yoksa başka bir çeşit zımpra mı?

Tavan için almış olduğum gri izolasyon süngerini(yapı marketten aldım 1 mx15 m lik rulo halinde) tavana polyster silikonu ile yapıştıracağım(bunu oradaki bir görevli söyledi :) Bally kullanırsam dediğiniz gibi erirmiş.Tavanlık olayınıda bir araştırcağım.
    Zaten bu şekilde yapıştırabilrsem extradan bir sünger üzerine kumaş kaplama ihtiyacım olmayacak gibi cünkü gri izolasyon süngeri güzel durur gibi :))

Ayrıca şunuda sormak isterim.Forumlarda bir çok yazınızı gördüm ve bende merak ediyorum.Benim L300 minübüsün komple tavan+yanlar ve taban döşemesi bana ne kadara mal olur?Benim istediğim aracın arka kısmı komple tek bir renkte kaplanmış olması ve güzel gözükmesi.yani deri gibi çok lüks olmasına gerek yok.Kumaş tek renk(gri olabilir) olacak ve taban,tavan ve yalar bu kumaş ile kaplanacak.(Bu arada taban sacınının üzerine halıfleks gibi bir madde de olabilir)

İlginiz için tekrar teşekkür ederim
    İyi Çalışmalar
    Onur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ART CAR -- 13 Ağustos 2007; 19:26:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Linea Klima Soğutmuyor
    9 yıl önce açıldı
    Opel mokka tavan boyası atıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.