Şimdi Ara

Mitsubishi Lancer (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
3
Favori
156.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yılmaz101 asıl sen bir yeniden ilkokula yazıl.....sen mitsubishiyi falan kötüleceğine şimdi sen hangi arabaya biniyon onu söyle sen lanceri falan kötüleyeceğine....
  • meğer ne b*k arabaymış bu lancer, gidip hemen 2. el bir renault symbol ile takas edeyim de satarken zararım olmasın.......................... araba alırken insanların kafalarında bazı kriterler vardır ve bu kriterlere göre karar verilir; benim kriterlerlerime en uygun araçların başında lancer vardı ve aldım.. 2 el piyasası hiç önemli değil, çünkü iş gereği haftada 4- 5-12-23 km uzaklıktaki 4 ulaşım yerine birer defa gidiyorum ve hizmet karşılığı aldığım ek ücretle 3 yıl dolmadan arabanın parası çıkıyor zaten..şikayet eden arkadaşlar ihtiyaç ve beklentilerini iyi değerlendirememiş olabilirler.selamlar
  • real pegan sen bunlara bakma sen diğer yorumları oku....bir kere senin lancerin kaç model köpekbalığımı?????benim lancerim 2004 model bir kere arza yapmadı 1.6 motorlar için yakıt tüketimide iyi..şikayetiim yokkkk....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicoz99

real pegan sen bunlara bakma sen diğer yorumları oku....bir kere senin lancerin kaç model köpekbalığımı?????benim lancerim 2004 model bir kere arza yapmadı 1.6 motorlar için yakıt tüketimide iyi..şikayetiim yokkkk....

17. arabam.....2011 1.6 mt...selamlar
  • millet arabasının bagajına ağırlık koyuyor savrulmasın diye, ne arabalar var

http://forum.donanimhaber.com/m_52002930/tm.htm
  • quote:

yılmaz101 asıl sen bir yeniden ilkokula yazıl.....sen mitsubishiyi falan kötüleceğine şimdi sen hangi arabaya biniyon onu söyle sen lanceri falan kötüleyeceğine....

sn.cicoz99
    fenomensiniz:)
  • quote:

yılmaz101 asıl sen bir yeniden ilkokula yazıl.....sen mitsubishiyi falan kötüleceğine şimdi sen hangi arabaya biniyon onu söyle sen lanceri falan kötüleyeceğine....

Sen manyakmısın kardeşim? Git biraz yukardaki postları oku, o zaman benim 2006 model bir lancer ım olduğunu anlarsın.
  • Kıymetli forum ahalisi. Benim 2006 otomatik vites lancer ı alalı 11.5 ay oldu, bu süre zarfında 12bin km yol yaptım, 6 ay iki araba ile geçtiği için doğru düzgün km yapılmadır.

Gelelim mitsu deneyimime:

Ilk arabam 88 model lancer
    6. yani bundan bir önceki arabam 99 model proton (malum 92-96 lancer'ın malezya kopyası)
    Şimdiki arabam 2006 model lancer (Bu arada bu kasa cs3 lancer diye geçer, bilgi vs lazım olunca internette böyle aratın)

Genelde arabalarımın fabrikika bakım klavuzlarını bulurum, bu şimdiki lancerim için de geçerli. Malum parça vs lazım olunca önce internette aramak faydalı olabiliyor.

Şimdi gelelim lancer meselesine, sıradan bir c segmenti otomobil. Rakipleri focus, megane, jetta, civic, corolla, mazda 3 vs. gibi araçlar.
    Donanım olarak güncel kasalar fena değil ancak cs3 Türkiye ye eksik donanımla geldi. Mesela hava yastıkları sadece 2 taneydi, arka koltuktakol dayama yoktu vs. Bunlar aslında başka ülkelerde satıln cs3 lancerlarda olan donanımlar. Zaten çoğu yerde farklı donanım seçenekleri ve motor seçenekleriyle satıldı o araba ama TR de malım temsa diye denyo bir distribütör baktığı için markaya adamlar otomobile zerre kadar ehemmiyet vermiyorlar(dı yakın zamana kadar). Ee ne de olsa adamlar ticari de satıyor zibil gibi. Velhasıl temsanın denyoluğu bu arabayı hatta markayı öldürdü.

1 e 1 dengi bir rakibine göre çok ama çok hızlı değer kaybeden bir araba. Ben geçen sene benimkini 45 bin kmde (orjinal) 15.250 ye aldım. O paraya 2000 model bir corolla veya civic ancak verirlerdi. Ama işte mitsubishinin ikinci el oayı malum, onun için ikinci el alanlara yarayan bi marka. 1 yıldır iki defa 10 bin bakımı yaptırdım (yağ ve filtre) onun haricinde çok şükür zerre masraf açmadı. Arabamda scangauge2 takılı, ve sürekli olarak ecu yu takip edebiliyorum, şimdiye kadar ne bir defa arıza kodu verdi ne de lamba yaktı. Bu arada arabayı alır almaz atiker lpg taktırdım, ki bilen bilir ne illet bir şey olduğunu.

Arbanın parça fiyatları fahiş düzeyde pahalı. Ancak kasko yaptırılması durumunda en azından kaporta parçalarıının uçukluğundan korunulabilir. Yürüyen aksam parçaları ise yan sanayi olarak daha uygun fiyatara bulunabilir veya yurt dışından çok daha uygun fiyatlara getirtilebilir. Mesela oksijen sensörü serviste 900 lira civarıymış, bunu ingiltere üzerinden ön sensor 50 arka sensör 65 sterlin civarına alabilirsiniz, bu da şimdiki kurdan 125-150 civarı bişe ediyor galiba.

Parça pahalılığı ve ikinci elde ciddi değer kaybı doğrudan temsanın kabahati. Temsanın bir diğer kabahati de bu arabanın sadece 4g18 motorlusunu getirmiş olması (gerçi bir de 1.3 ü vardı bunun bi aralar o daha da bir facia). Bu motor bu arabya az geliyor, hele bir de otomatik vites ve lpg girince işin içine gerçekten yetersiz kalıyor. Zaten bu otomatik viteslerde aşırı yakıt tüketimi olarak kendini gösteriyor. Düz viteslerde 45 litrelik depoya 800 km ye kadar çıkılabilirken otomatikte en iyi ihitimal 600 km görülüyor, uzun yolda. Aynı araba dışarda mivec 4g92 ile satıldı, ki o motor düz 160 oynanmış 185 beygire kadar yolu olan bir motor. Temsa en azından miveci bir üst düzey olarak getirmeliydi. Adamlar şimdi akıllandı ve 3 motor seçeneğiyle satıyolar arabayı, ama zaten marka bir kere alacağı darbeyi aldı. Onun için yeni kasanın da ikinci eli pek parlak değil.

Ha burada yol tutuşa vs ye laf söyleyen arkadaşlar var. Haklı olabilirle, bilemiyeceğim zira hiç bir zaman limitlerde araba kullanmam, genelde epeyi bir güvenlik payı bırakırım. Ama şöyle de birşey var arkadaşlar, bu arabaların altyapısı evo 7, 8, ve 9 da kullanılan ile baya bir benzeşiyor. Tamam motor, şanzıman süspansiyon, frenler vs farklı ama arabanın ağırlık dağılımı temel geometrileri vs baya bir benzeşiyor. Daha önceki nesil lancerlada (92-96 arası) doğrudan evo 1, 2, 3 parçası takılabiliniordu arabaya (aktarma hariç, zira evolar 4 çekerdir).

Dediğim gibi sıradan bir c sınıfı araba lancer, yani öyle tutup ta bi bmw 116, mercedes c180 le felan karşılaştıracak değiliz arabayı. Sıfır olarak fiyatı segmentndeki araçlarla aşağı yukarı benzeşiyor, ama mitsunun küçük dizeli olmadığı için zaten öyle aman aman satamıyor arabayı. Arabanın kalitesi yine sınıfındakilerle benzeşir. Özellikle yürüyen aksam, japonlarda genelde olduğu gibi, bakımlı tutulursa evladiyeliktir. Ama bu arabların bakımı için TR de sağlam bir cüzdana gerek var o da ayrı bir konu.

Gelelim en son söylenecek şeylere....
    Sıfır bir lancer alırmıyım, asla. Zaten genelde sıfır arabaya karşıyım, ama lancer gibi bir arabanın sıfırına daha da karşıyım. Ama ikinci el de ise kaçırılmayacak fırsatlar sunabilen bir araba. Tabi almadan önce iyi bir bakmak ve ona göre karar vermekte fayda var.

• tamam arakadaşlar 2004 2005 2006 2007 lancerin içi sade ama arabalara bastınmı gidiyo be kardeşim arakadaşlar hemde niye lancer köpekbalıklarının ikinci çok satlıyo internete girinn bakın ....herealde onlarda beğenilmedi 2008 lancerlere bir baktığdım içine oda sadeydi sanki birazda ağır araba atik değil yeni lancerler ????
  • özür dilerim yanlış onlar heralde beğenilmedi diyecektim...
  • coltu ben araba diye almam lancer ona bin basar
  • arkadaşlar bende2005 model megan2 hb var.daha önce mitsubishi carisma kullandığım için ondaki rahatlığı bulamıyorum.bende 2005 model lancer almayı düşünüyorum.siz değerli üyelerimiz tavsiye edermisiniz.bu lancerde 2005 plusmodeli triptonik vites 70.000 kmde .araç sahibi fiyat olarak 19.000tl istiyor araçta park sensörü yağmur sensörü var,bu paraya çokmu ayrıca ayrıca lancer pluslarda sis farı yok galiba. bu aracın bakımları kaç km de yapılıyor. 80000 bakımı kaç tl yazarsanız memnum olurum saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: isaarda

arkadaşlar bende2005 model megan2 hb var.daha önce mitsubishi carisma kullandığım için ondaki rahatlığı bulamıyorum.bende 2005 model lancer almayı düşünüyorum.siz değerli üyelerimiz tavsiye edermisiniz.bu lancerde 2005 plusmodeli triptonik vites 70.000 kmde .araç sahibi fiyat olarak 19.000tl istiyor araçta park sensörü yağmur sensörü var,bu paraya çokmu ayrıca ayrıca lancer pluslarda sis farı yok galiba. bu aracın bakımları kaç km de yapılıyor. 80000 bakımı kaç tl yazarsanız memnum olurum saygılar..

Benim bildiğim kadarıyla cs3 te yağmur sensörü gelmedi, park sensörü, deri direksiyon ve vites topuuzu plus donanimda var. 2006 larda otomatik(ama analog) klima var, 2005 te iki türlüsü de var. Tiptronik dediğiniz olay aşağı yukarı ittirmeli geçen 4 otomatik oluyor. Pluslarda sis farı olması lazım,hatta içerde düğmesikesin vardır diye düşünüyorum. Eğer arabanın üzerine sis farı yoksa muhtemelen kaza yapılmış ve fiyatından dolayı sisler takılmamıştır. Arabanın bakımları 10 binde bir, yağ ve filtreler şeklinde. 40 binde bir şanzuman yağı da var. 80 bin bakımında normal yağ ve filtreler, şanzuman yağı, triger kayışı ve bujiler vs olacaktır. Servis nerden baksanız 1000 civarı fiyat çıkartır, sadece şanzuman yağının litresi 50-60 civarı, ve 7 litre yağ yazarlar.... Otomatikler bariz fazla yakar, uzun yol 7 şehir içi 11 litre civarı normal bir beklenti olacaktır.Güzergaha göre bu düşer (6.6/10.6 fabrika verileri) veya çıkar. Fiyat sanki biraz pazarlık edilebilir gibi, ben şahsen 2005 e 17 den fazla vermek istemezdim, ama duruma göre (eğer çok temiz bir araba ise) 18 belki verilir. Genel itibarıyla carisma kadar konforlu olmayacaktır lancer, bunu da gözönünde bulundurun.

• issarda kardeşim carismadaki rahatlığı bulamıyorum diyosun benim eniştemdede bir carisma vardı..onu sattı 2007 model mi ne bir passat aldı..onun eski arabsası carisma ötüp duruyordu.bir zaman sonra arabayı çalıştırdığında düdük takılımı kalmış ne ötür durdu..arabayı kapattınmı sesi kesiyordu...ayrıca araba ötüyodu derken motordan vızzz diye ses geliyordu arabanın içersinde durmak zordu....şimdi carismayı sattı..bir tane passat aldı 2007 model galiba..
    BENİM ARABAMDA MİTSUBİSHİ LANCER 2004 MODEL 1.6 ben şimdiki arabamdan memnunum rahat motor sesini duyamassın bile performansıda iyi
    benim aracım 54.000 km de yani kilometresi düşük....sen bence 2005 lanceri al...80.000 bakımını bilemem ama kaç para olcak ...eğer araba temizsse hasarı yoksa al derimm..BENİM ARABAMIN ÖZELLİKLERİNE DİYİM ARABAM SL M/T
    ABS
    EBD
    HAVA YASTIĞI SÜRÜCÜ
    HAVA YASTIĞI YOLCU
    PARK SANSÖRÜ
    YÜKSEKLİK AYARLI DİREKSİYON
    KLİMA
    ELEKTRİKLİ CAMLAR
    RADYO-CD ÇALAR
    BAS SİSTEMİ
    ÖN SİS FARLARI
    ARKA SİS FARLARI
    ELEKTRONİK MOTOR KİLİDİ
    HİDROLİK DİREKSİYON
    MERKEZİ KİLİT
    TEMİZ FAZLA SİGARA İÇİLMEMİŞ
    GARAJ ARABASI
    BENİM ARABAM YİNE EDER 19.000 TL
    KALKIŞLARDA ATİK
    SIFIR ALDĞIM FİYATI 33.000 YTL

• bence carismanın gış görüntüsü çok kötü lancer tutulduğu için 1973 den beri üretiliyor carisma ise 1995 den 2004 kadar üretildi çünkü tutulmadı zaten güzel bir araba değilll....
  • yılmaz101 kardeş benim mitsubishi servisinde çalışan usta arkadaşım var onu dün hem bayramlaşmak için aradım hem bu konuda bilgisini sordum. oda bana mitsubishi lancerin iyi bir araba olduğunu fakat 2. eli fazla olmadğını söyledi. geçen gün bizim serviste yanılmıyorsam 2005 veya 2006 bir araç satıldı 16 milyara verildi dedi. bende abi bu bahsetmiş olduğum araca ne kadar para vereyim dedim oda senin dediğin gibi 17.000 tl ver dedi 19.000 etmez hemde 18.000 tl de verme dedi. en fazla temizliğine göre 17.500 den fazla para verme dedi.bired manuel al otomatik fazla yakar dedi.
  • issarda kardeşim en iyisi sen igr internetteki fiyatlara bir bak ona göre karar ver....SANA GÖRE BENİM 2004 MODEL 54.000 KM'DE LANCER KAÇ PARA EDER EŞKİRDE KALMIYORUM AMA EŞKİŞEHİRDE MİTSUBİSHİ SERVİSİNDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARIM SENİN 18.000 19.000 YİNE EDER..BİRDE BU KONULARDA KM 'Sİ ÖNEMLİ SEN ONA DİKKAT ET !!!!
  • AYRICA ARABAMDA FAZLA SİGARA İÇİLMEMİŞ TEMİZ GARAJ ARABASI GARAJ ARABASI FALAN OLUNCA FİYATINDA AZICIK DEĞİŞME OLUYOR SEN İNTERNETE GİR FİYATLARA BAK ÖYLE KARAR VER İKİ ÜÇ KİŞİNİN LAFINA BAKMA HEMŞERİM...2004 LANCERLEREDE BAK KM FAZLA OLAN ÇOK
    ARKADAŞ KARAR SENİN PARAYI VERECEK OLAN DA SENSİN SADECE SENİN AKLINDA BİR KAÇ SORU İŞARETİ KALMIŞ
    ALLAH HERKESİ KAZASIN BELASIZ ARABASINA BİNDİRSİN AYAĞIMI YERDEN KESİYOSA 7000 8000 TL 'LİK ARABA OLSUN YETER ALLAH ŞÜKÜR BENİM ARABAM BANA YETİYOR 2004 2005 2006 2007 LANCERLERDE YAKIŞIKLI .....
  • sevgli cicoz99 kardeş aracın resimlerini foruma koyarsanız sevirim
  • benim lancer

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.