Şimdi Ara

Mitsubishi Lancer (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
3
Favori
156.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şaka bir tarafa,

Hayırlı olsun diyelim şimdiden. Kazasız belasız, güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avbarisco

Benim arabayı bugün sattım lancerin sahibiyle konustum, yarın sabah tekrar buluşacağız ve bir aksilik olmazsa, arabanın motor durumu falan iyiyse Lanceri alacağım. İkinci eli belki biraz zayıf ama sonuçta satmak için değil en az 2-3 sene binmek için araba alıyorum. Arabayı aldıktan sonra ilk izlenimlerimi, Toyota Corolla ile kıyaslamasını burada yazacağım. Ve tabi ki arabayla ilgili merak ettiklerimi siz eski kullanıcılara danışacağım.. Herkese teşekkürler..

hayırkı olsun kardeşim doğru bir seçim gerçketen lancer tam bir aile arabası
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

Ne yani diğerleri kötü aile arabasımı?

Şaka bir tarafa,

hayır yılmaz101 bizim demek istedğimiz lancerin iyi bir aile arabası olduğu yoksa corolla focus falan da iyi bir aile arabası
  • quote:

Benim arabayı bugün sattım lancerin sahibiyle konustum, yarın sabah tekrar buluşacağız ve bir aksilik olmazsa, arabanın motor durumu falan iyiyse Lanceri alacağım. İkinci eli belki biraz zayıf ama sonuçta satmak için değil en az 2-3 sene binmek için araba alıyorum. Arabayı aldıktan sonra ilk izlenimlerimi, Toyota Corolla ile kıyaslamasını burada yazacağım. Ve tabi ki arabayla ilgili merak ettiklerimi siz eski kullanıcılara danışacağım.. Herkese teşekkürler..

hayırlı olsun..eğer araba TEMİZSE beklentileri karşılayacak bir arabadır.Tabi beklentilerinize göre değişir.Evet parçası pahalı olabilir ama bu bir parça kırarsa diğer alternatif alacağın arabalar 3 kırar.Yani o 150 hp lik insanların gözünü döndüren ama (bana göre) tamamen insanlara parça satmak için uğraşan wv passat gibi 150 bin km de rektefe istemez lancer..yakıt konusunda 1.6 lpg li kullanıyorum manuel araba 2.43 den aldığımda lpg yi 223 bin yaktı km de..ayrıca bu arabayı ben uzun yolda sevdim, sadece 15 dk lık çay molasıyla 1200 km yol gittim durmadan..yol tutuşu harikadır yormaz sizi ve güvenilir yapar arabayı..süspansiyonlar serttir bir çukura girerseniz tamamiyle sizde girersiniz tabi buda amaçlı birşeydir sert süspansiyon ve aerodinamik yapısıyla yol tutuşunu artırıyor(klasik japon arabası)..

• ha birde o 223 bin şehir içinde şehir dışında değil..şöyle söyleyeyim 32 lt lpg ile 353 km gitti..0.8 oranıyla hesaplayıp benzin tüketimini bulabilirsiniz..tabi kayseride kullanıyorm ben trafik akışkan ve yokuş yok..istanbulda falan kullanıcaksanız bu biraz artıracaktır yakıtı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicoz99

quote:

Ne yani diğerleri kötü aile arabasımı?

Şaka bir tarafa,

hayır yılmaz101 bizim demek istedğimiz lancerin iyi bir aile arabası olduğu yoksa corolla focus falan da iyi bir aile arabası

Bi de oradaki şakayı anlasaydın.....
  • quote:

Bi de oradaki şakayı anlasaydın.....

yok bi de yazmışsın, yazmasan neyse
  • evet arkadaşlar otomobillere sigara içkiye zam geldi tabi ben sigara içmiyom içki alışkanlığımda yok kırk yılda bir içerim oda bir bardak ..
    geleleim otomobile bütün araçlara baktım fiyatlar kalınlaşmış... lancerlerede baktım müthiş paylammış ....girip bir fiyatlara bakın 2004 lancerlerden 15.500 aşşa yok hemde araba 240.000 km de!!!! yani bizim kasaların fiyatları artmış...otomobilleri satrken karlıyız ama bunla birkilkte gıdalara zam geldi elektriğe zam geldi benzin desen zaten pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicoz99

evet arkadaşlar otomobillere sigara içkiye zam geldi tabi ben sigara içmiyom içki alışkanlığımda yok kırk yılda bir içerim oda bir bardak ..
    geleleim otomobile bütün araçlara baktım fiyatlar kalınlaşmış... lancerlerede baktım müthiş paylammış ....girip bir fiyatlara bakın 2004 lancerlerden 15.500 aşşa yok hemde araba 240.000 km de!!!! yani bizim kasaların fiyatları artmış...otomobilleri satrken karlıyız ama bunla birkilkte gıdalara zam geldi elektriğe zam geldi benzin desen zaten pahalı

zam değil, "güncelleme"

• Merhaba arkadaşlar, bahsettiğim Lancer'i aldım. İlk izlenimlerim şöyle:

Aracın içi geniş ve ferah, yol tutuşu daha önce kullandığım Corolla'dan daha iyi, çok sessiz ve sarsıntısız çalışıyor, hızlanması güzel.. İkinci el fiyatına göre alınabilecek en iyi araçlardan biri kesinlikle..

Aracın yakıt tüketimi beklediğimden fazla. Benim araç tiptronic vites ve ilk 100 TL lik benzinle şehir içinde 200 km gidebildim. Araçta Voltran marka LPG var ancak LPG beyni arızalı. Bir de LPG nedeniyle motor arıza lambası yanıyor. İlk fırsatta LPG beynini değiştirmeyi veya yeni LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Sizce Voltran marka LPG iyi midir, LPG beynini mi değiştirmeliyim yoksa yeni LPG kiti mi taktırmalıyım. Bu araca en iyi uyum sağlayan ve motor arıza lambasının yanmasına neden olmayan LPG kiti hangisidir? LPG kullanan arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: éray

ha birde o 223 bin şehir içinde şehir dışında değil..şöyle söyleyeyim 32 lt lpg ile 353 km gitti..0.8 oranıyla hesaplayıp benzin tüketimini bulabilirsiniz..tabi kayseride kullanıyorm ben trafik akışkan ve yokuş yok..istanbulda falan kullanıcaksanız bu biraz artıracaktır yakıtı...

Sayın éray, kullandığınız LPG kitinin markası nedir, araca uyumu nasıl, motor arıza ışığı yanıyor mu?
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, bahsettiğim Lancer'i aldım. İlk izlenimlerim şöyle:
    Aracın içi geniş ve ferah, yol tutuşu daha önce kullandığım Corolla'dan daha iyi, çok sessiz ve sarsıntısız çalışıyor, hızlanması güzel.. İkinci el fiyatına göre alınabilecek en iyi araçlardan biri kesinlikle..

Aracın yakıt tüketimi beklediğimden fazla. Benim araç tiptronic vites ve ilk 100 TL lik benzinle şehir içinde 200 km gidebildim. Araçta Voltran marka LPG var ancak LPG beyni arızalı. Bir de LPG nedeniyle motor arıza lambası yanıyor. İlk fırsatta LPG beynini değiştirmeyi veya yeni LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Sizce Voltran marka LPG iyi midir, LPG beynini mi değiştirmeliyim yoksa yeni LPG kiti mi taktırmalıyım. Bu araca en iyi uyum sağlayan ve motor arıza lambasının yanmasına neden olmayan LPG kiti hangisidir? LPG kullanan arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim..

ne olursa olsun, ilk olarak hayırlı olsun, güle güle kullan,
    biz sana alma dedik ama dinlemedin hocam:)

o kadar atıp tutarlar forumdaki arkadaşlar az yakar diye, az anlayışı farklı demekki, sizin hesabınıza göre 50 kuruş,
    inşallah motor arıza ışığı lpg beynindendir, eğer bendeki gibi katalizatör den vs kaynaklanıyorsa parçanın servis fiyatı 2600 tl,
    o yüzden aldığın arkadaşı kaybetme, eğer lpg den kaynaklanıyosa problem olmaz, voltran kullanan arkadaşlarım var,
    yerli malı, ve fiyatı çok hesaplı olmasına rağmen çok memnunlar, bence vakit kaybetmeden bi voltran servisinde kontrol ettirmekte fayda var

çok anlamam ama lpg beyni ile motor arıza ışığının ne bağlantısı var, bana pek mantıklı gelmedi

• 2004 model lanceri alan arakadaş bir lpg sorununu dile getiriyor..bir kaç soro sorcam fiyatta indirme falan oldumu eğer sen 144.000 km deki arabayı 16.000 aldığsa biraz fazla para vermissin diyeceğim ama otomobile falan zam geldi belki ondandır ....hemde lanceri alan arkadaş corollodan dahi iyi olduğunu söylemiş ayrıca hızlanmanın iyi olduğunu arabanın geniş ve ferah olduğunu dile getirmiş sadece lpg sorunu varmış arabada..onada bir çözüm bulursan iyi edersin ..fazla anlamam lpg işiini ama servise götürürsen belki bir çüzümü vardır ???
  • quote:

quote:

ha birde o 223 bin şehir içinde şehir dışında değil..şöyle söyleyeyim 32 lt lpg ile 353 km gitti..0.8 oranıyla hesaplayıp benzin tüketimini bulabilirsiniz..tabi kayseride kullanıyorm ben trafik akışkan ve yokuş yok..istanbulda falan kullanıcaksanız bu biraz artıracaktır yakıtı...

Sayın éray, kullandığınız LPG kitinin markası nedir, araca uyumu nasıl, motor arıza ışığı yanıyor mu?

arkadaşlardan garip yorumlar gelmiş:) cengaver arkadaş temiz olmayan bir arabayı almış o yüzden arası pek iyi değil lancerla..temiz olmayan bir mercedeste çok daha fazla masraf çıkarır cengaver..sizin bakış açınıza göre mercedese binmemek lazım sağlam deildirneyse konumuza dönelim açıkçası sizin sorununuz hakkında bir yorum yapamayacağım çünkü o marka hakkında pek bilgi sahibi değilim..ben lovato taktırdım kendim aldığımda..lpg den yana hiç bir arıza almadım şimdiye kadar yani uyum konusunda hiçbir sıkıntısı yok arıza ışığı falanda yanmıyor..tabiki benzindeki performansını vermiyor ama yakıttaki fark fazlasıyla cazip hale getiriyor sorun çıkarmıyorsa eğer lpg..yinede araştırmanızı tavsiye ederim netten ben reelde arkadaşlardan aldığım tavsiyeler üzerine lovato taktırmıştım ve açıkçası memnunum..arıza ışığı çok hassastır beyine gelen en ufak hata kodunda bile yanar o ışık ama lpgden dolayı yanarmı bilmiyorum bilen birine danışmak lazım..

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlardan garip yorumlar gelmiş:) cengaver arkadaş temiz olmayan bir arabayı almış o yüzden arası pek iyi değil lancerla..temiz olmayan bir mercedeste çok daha fazla masraf çıkarır cengaver..sizin bakış açınıza göre mercedese binmemek lazım sağlam deildirneyse konumuza dönelim açıkçası sizin sorununuz hakkında bir yorum yapamayacağım çünkü o marka hakkında pek bilgi sahibi değilim..ben lovato taktırdım kendim aldığımda..lpg den yana hiç bir arıza almadım şimdiye kadar yani uyum konusunda hiçbir sıkıntısı yok arıza ışığı falanda yanmıyor..tabiki benzindeki performansını vermiyor ama yakıttaki fark fazlasıyla cazip hale getiriyor sorun çıkarmıyorsa eğer lpg..yinede araştırmanızı tavsiye ederim netten ben reelde arkadaşlardan aldığım tavsiyeler üzerine lovato taktırmıştım ve açıkçası memnunum..arıza ışığı çok hassastır beyine gelen en ufak hata kodunda bile yanar o ışık ama lpgden dolayı yanarmı bilmiyorum bilen birine danışmak lazım..

eray kardeş çok iyi konuşmalar yapıyosunuz aldıkları lancer mö çıkmış o zaman araba ne yapsın istersen audi Q7 al ona bakma arabayla ilgilenme oda mö olur

• Ben 3 yıl/100000 km botunca 2007 model dizel tiptronic corolla kullandım ve arabamdan çok memnundum. Arabayı sattığımda 162000 km deydi ve bana bunca süredir neredeyse hiç sorun çıkartmadı. Yeni araç alırken de Corolla konforuna ve kalitesine yakın ama daha uygun fiyatlı bir araç olmasını istedim ve bu nedenle Lanceri tercih ettim.

İlk izlenimlerime göre, Lancer konfor ve kalite bakımından Corolla ayarında bir araba. Corollaya nazaran artıları: Yol tutuşu biraz daha iyi, benzinli olması nedeniyle daha sessiz ve sarsıntısız çalışıyor, tiptronic vitesi ve şanzımanı Corolla'dan daha iyi ve dik yokuşlarda daha iyi hareketleniyor. Corollaya nazaran eksileri: Dört camı değil sadece sürücü camı tek dokunuşta açılıp kapanıyor, bagaj, torpido, kapı cebi, kolçak hacimleri daha dar, ikinci el piyasası daha sıkıntılı, benzinli olması nedeniyle yakıt tüketimi daha fazla.

Sonuç olarak, yakıt tüketimi dışında Lancer Corollayı aratmıyor diyebilirim. Arabaya uyumlu bir LPG kiti bulabilir ve yakıt konusunda % 35-40 arası bir tasarruf sağlayabilirsem uzun süre Lancer'i keyifli bir şekilde kullanabileceğimi düşünüyorum.

• quote:

Ben 3 yıl/100000 km botunca 2007 model dizel tiptronic corolla kullandım ve arabamdan çok memnundum. Arabayı sattığımda 162000 km deydi ve bana bunca süredir neredeyse hiç sorun çıkartmadı. Yeni araç alırken de Corolla konforuna ve kalitesine yakın ama daha uygun fiyatlı bir araç olmasını istedim ve bu nedenle Lanceri tercih ettim.

İlk izlenimlerime göre, Lancer konfor ve kalite bakımından Corolla ayarında bir araba. Corollaya nazaran artıları: Yol tutuşu biraz daha iyi, benzinli olması nedeniyle daha sessiz ve sarsıntısız çalışıyor, tiptronic vitesi ve şanzımanı Corolla'dan daha iyi ve dik yokuşlarda daha iyi hareketleniyor. Corollaya nazaran eksileri: Dört camı değil sadece sürücü camı tek dokunuşta açılıp kapanıyor, bagaj, torpido, kapı cebi, kolçak hacimleri daha dar, ikinci el piyasası daha sıkıntılı, benzinli olması nedeniyle yakıt tüketimi daha fazla.

Sonuç olarak, yakıt tüketimi dışında Lancer Corollayı aratmıyor diyebilirim. Arabaya uyumlu bir LPG kiti bulabilir ve yakıt konusunda % 35-40 arası bir tasarruf sağlayabilirsem uzun süre Lancer'i keyifli bir şekilde kullanabileceğimi düşünüyorum.

kardeş bendede 2004 lancer var 55.000 km oldu . sıfır almıştım arabayı biliyorsun ben 50 milyonla 200 kilometre yol yaptım ....tamam o yıllarda mitsubishi krizde olduğu için özellik olarak eksikliği var ama rakiplerinden kötü olduğu söylemeyiz hatta bazı konnularda önde...

• quote:

Merhaba arkadaşlar, bahsettiğim Lancer'i aldım. İlk izlenimlerim şöyle:

Öncelikle arabanız hayırlı olsun.
    Hemen akabinde o voltran kitten bir an önce kurtulun. Voltran sıralı lpg işini bir türlü beceremedi gitti. Eğer ucuz kit isterseniz atiker alın, ben kullanıyorum ve memnunum sayılır. Benim şehir içi tüketimim 13lt uzun yol ise 8lt civarı, lpg ile, 2006 otomatikte.

Benim anlamadığım husus şu, araçtaki lpg kiti bozuk diyorsunuz, o zaman benzinle kullanılıyordur herhalde araç, ama arıza lambası da yanıyor diyorsunuz. Eğer lpg den dolayı yanıyor olsaydı arıza ışığı benzinle 200km gibi bir mesafede sönerdi. Aracı serviste arıza tespit cihazına bağlatarak hata kodunun ne olduğunu öğrenmenizde fayda var.
    Bu arada yakıt tüketiminiz fazla, benzin için bile. 50kr benzinde 12 lt civarı yapar, ki bu pür şehir içi, yani sürekli dur kalk trafikte yakılacak bir miktar, ortalama için fazla. Oksijen sensörü ile ilgili bir sorun olabilir gibi geliyor bana, yakıt miktarı ve arıza lambasından dolayı. Dediğim gibi size bir servis yolu gözüküyor. Bu arada bir sürü özel serviste arıza kodunu okutabilir ve sildirebilirsiniz. Ama detaylı bir şekilde araç bilgisayarından bilgi çekilebilmesi için mut3 cihazı lazım, o da sadece servislerde var diye biliyorum. Onun haricinde gideceğiniz servislerde ancak jenerik obd2 kodu çıkacaktır, gerçi o da en azından arızanın ne olduğu hakkında fikir verebilir, ama mut3 kadar sağlıklı olmaz.

• Bugün aynen sizin dediğiniz gibi yaptım ve eski sistemi söktürüp yerine atiker taktırdım. Aracın çekişinde ve gidişinde hiçbir sorun yok, yakıt tüketimini ölçecek kadar kullanmadım henüz ancak lpg servisi en az %40 tasarruf yapacağımı söyledi. Benim arabanın hava filtresi berbat durumdaymış bugün onu da değiştirdim, sanırım çok yakmasının sebebi hava filtresiydi. Bundan sonraki izlenimlerimi ve yakıt tüketim değerlerini buradan paylaşacağım.
  • quote:

Bugün aynen sizin dediğiniz gibi yaptım ve eski sistemi söktürüp yerine atiker taktırdım. Aracın çekişinde ve gidişinde hiçbir sorun yok, yakıt tüketimini ölçecek kadar kullanmadım henüz ancak lpg servisi en az %40 tasarruf yapacağımı söyledi. Benim arabanın hava filtresi berbat durumdaymış bugün onu da değiştirdim, sanırım çok yakmasının sebebi hava filtresiydi. Bundan sonraki izlenimlerimi ve yakıt tüketim değerlerini buradan paylaşacağım.

Bakın, esas ve en önemli oln arıza lambası. O arıza lambası süs için orada değil, ve öyle durduk yere de yanmaz. Ecu izlediği sensörlerden birisinden ya parametre dışı veri aldığı için yada veri alamadığı için o lambayı yakar. Bir an önce o sorun tespit edilmeli bence. Ha öyle lpg arıza ışığı yakar hikayelrine de kanmayın. Benim arabada 1 yıl ve 15 bin km dir lpg var, arıza lambası bir kaç kez ve tek bir sebepten yandı, o da lpg dönüşümü ile alakalı değil emme hattında bir vakum kaçağınadan. Benim kendi diagnoz cihazım olduğu için arıza kodu alıp, kendim sildim ve söndürdüm lambayı, ama sorunun ne olduğundan emin olduktan sonra.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.