Şimdi Ara

Mitsubishi Lancer 1.6 SL mi ? Yoksa Marea 1.6 Exclusive mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
8.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mitsubishi Lancer 1.6 SL mi ? Yoksa Marea 1.6 Exclusive mi ?
  • Geçen arkadaş eski lancerını sattı, özellikle yedek parçanın geç temini ve pahalı olmasından dem vuruyordu sonunda kurtuldum dedi. Bu yüzden ikinci el ve biraz eski araç alırken yerli yada çok tutulan modele yonelmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voltura

Porshe sandın galiba sen lancer i parça bekleme falan.....
    Ayrıca birçok taksi arak gördüm.
    Parçası pahalı ve bulunamayan olsa, yakıtı uygun olmasa tercih ederlermiydi acaba takside kullanmayı?
    quote:

Orijinalden alıntı: MAT1988

şu bi gerçek ki ikiside tutulmayan araçlar. daha donanımlı daha performanslı marea dururken neden lancer alayım biri izah etsin! ayrıca marea çok yakıyor denilmiş ama ikisinin arasında çok az bi fark var yakıtta. ayrıca lancer e bişey olduğunda parça mı bekleyeceğiz??

önce porsche yi yazmayı öğren de ondan sonra parçasına geç
    büyük şehirde yaşamıyorsan bi çık sanayide gez de gör bakalım kaç yerde mitsubishi parçası bulabiliyorsun.
    taksi olarak görmüşmüşsün tamam taksi olarak görürsün de önemli olan kaç tane gördüğün.

• C ye basmıştım fakat yazmamış rahat ol ben senden iyi biliyorum porsche yazmasını
    Ben izmirdeyim ve bütün sanayilerde çok gezmişliğim var. Lancerin bütün parçalarını bulabiliyordum.Hemde mareadan daha uygun...
    Lancer 1973 yılından beri üretimi olan bir araçtır. ve üretimi daha nice yıllar sürecektir.Peki marea kaç yılından kaç yılına kadar üretildi ?
    Sadece uzaktan gördüğünüz bir araba için böyle kötü yorumlar yapıp insanları yanıltmayın.
    quote:

Orijinalden alıntı: MAT198

quote:

Parçası pahalı ve bulunamayan olsa, yakıtı uygun olmasa tercih ederlermiydi acaba takside kullanmayı?
    quote:

şu bi gerçek ki ikiside tutulmayan araçlar. daha donanımlı daha performanslı marea dururken neden lancer alayım biri izah etsin! ayrıca marea çok yakıyor denilmiş ama ikisinin arasında çok az bi fark var yakıtta. ayrıca lancer e bişey olduğunda parça mı bekleyeceğiz??

büyük şehirde yaşamıyorsan bi çık sanayide gez de gör bakalım kaç yerde mitsubishi parçası bulabiliyorsun.
    taksi olarak görmüşmüşsün tamam taksi olarak görürsün de önemli olan kaç tane gördüğün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyundai Motor Company -- 6 Mart 2011; 18:17:41 >

• arkadaşım bence MAREA al performans dersen hlx'ler 154 hp 5silindir 20v 2000cc ekonomi dersen 1.6 16v 103 hp ayrıca konforlu yedek parça sıkıntısı görmedim lancer'a binmedim ama sanki resimlerden içi clio gibi duruyor hem beygir gücü olarak marea 5 beygir fazla Brava Marea Bravo Fiat'ın en baba arabalarından Marea'nın EXCLUSİVE' olanını şiddetle tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

lancer derim performans olarak olmasa bile konfor açısından mareadan daha iyidir

hocam yapma allah aşkına... mareaya bindinmi hiç? marea konfor olarak lancerden odukça iyidir... performans olarakta marea daha iyidir çok fark olmasada... ancak yakıt tüketimindede lancer bir miktar daha iyidir... sorunsuzluk meselesi aracın bakımlı olmasına bağlıdır genelleme yapamam ama maream bana hiç sorun çıkarmadı 3,5 yıldır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: night blue34

arkadaşım bence MAREA al performans dersen hlx'ler 154 hp 5silindir 20v 2000cc ekonomi dersen 1.6 16v 103 hp ayrıca konforlu yedek parça sıkıntısı görmedim lancer'a binmedim ama sanki resimlerden içi clio gibi duruyor hem beygir gücü olarak marea 5 beygir fazla Brava Marea Bravo Fiat'ın en baba arabalarından Marea'nın EXCLUSİVE' olanını şiddetle tavsiye ederim

• quote:

C ye basmıştım fakat yazmamış rahat ol ben senden iyi biliyorum porsche yazmasını
    Ben izmirdeyim ve bütün sanayilerde çok gezmişliğim var. Lancerin bütün parçalarını bulabiliyordum.Hemde mareadan daha uygun...
    Lancer 1973 yılından beri üretimi olan bir araçtır. ve üretimi daha nice yıllar sürecektir.Peki marea kaç yılından kaç yılına kadar üretildi ?
    Sadece uzaktan gördüğünüz bir araba için böyle kötü yorumlar yapıp insanları yanıltmayın.
    quote:

Orijinalden alıntı: MAT198

quote:

quote:

İZMİRDE oturup parça bulmak gayet normal zaten izmirde de parça bulunmuyorsa üretmesinler bu aracı daha iyi. fakat küçük illerdeki insanlar bu aracın parçasını büyük şehirlerden beklemek zorunda. lanceri isterse 1907den beri üretsin ne farkeder. var ki olumsuz yönleri satılmıyor bu araç. fakat marea çok daha fazla satmış bu ortada. madem bu kadar iyi lancer neden kimse yüzüne bakmıyor

• Lancer tabıkı
  • Fanatiklik yapmaya gerek yok.

Daha çok uzun yol yapıyorsanız 2.0 marea öneririm.Daha konforludur.

Lancer in dış görünüşü daha güzel bence de. Az yakacağını da sanmıyorum. Sonuçta c sınıfı bir araba ki ş.içi ortalaması zaten 10 ltre civarlarında.

Ama en doğrusu ikisini de test edebilmeniz. Hangisinin sürüşü zevkli gelirse onu tercih edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

arkadaşım yanlış sormuşsun.
    lancermi alayım tenekemi diye sormalıydın.ikisi karşılaştırılamaz bile.
    mareanın tek artısı sanayiye bolca gideceğin için bayağı çevren olur.

+1000
  • haklısınız lancer müthiş bi araç ama işte sizden başka kimse arabadan anlamadığı için satmıyor ne yazık ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

arkadaşım yanlış sormuşsun.
    lancermi alayım tenekemi diye sormalıydın.ikisi karşılaştırılamaz bile.
    mareanın tek artısı sanayiye bolca gideceğin için bayağı çevren olur.

arkadaşlar bu marea'dan neden bu kadar nefret ediyorsunuz hiç kullandınızmı ( ! ) ben geçen ay çakmakdaki renault'a gittim ( günerler ) bu millet 40.000 / 50.000 tl para veriyor 0 km araç alıyor benim aracım fiyat olarak nerdeyse 4/1'i eder bi bakıcam şunlara dedim ve daldım içeri bütün araçların ön ve arka koltuğuna oturdum arka koltukta kafam tavana deydi dacia loganlar dahil hatta kangoya bile bindim kazık gibi koltuğu var konfor ve görüş açısı olarak ( rahatlık ) olarak sadece fluence'la eş değer buldum şimdi sağolun arkadaşlar sizler gibi ön yargılı arkadaşlar var ki biz bu araçlara bu paralara binebililiyoruz ayrıca renault lagunalar var 140 hp volvo motorlu 2.0 16v / 1.6 16v bunlarında değerini öldürdünüz sağolun sayenizde konforlu araçlara biniyoruz aman sakın bu ön yargılarınızdan vazgeçmeyin sırada fluence var 40.000 tl bununda değerini düşüründe biraz daha üst modellere binelim

• HEPİMİZ LANCERİZ
  • quote:

haklısınız lancer müthiş bi araç ama işte sizden başka kimse arabadan anlamadığı için satmıyor ne yazık ki

Bu mantıkla, bir otomobilin iyi olup olmadığı anlaşılmaz. Hatta satış değerleri o markanın ucuz olmasından başka pek bi anlama da gelmez. Bakınız 2010 lideri Hyundai. Müthiş mi kaliteli, müthiş mi konforlu, çok mu güçlü motorları? Hayır ama kore malı ve emsallerine göre daha avantajlı fiyatlara sahip genel olarak. E distribütör de fena çalışmıyor. Bu yüzden satışları yüksek.

Örneğin Mazda. Nasıl bir marka olarak bilirsiniz? Genellikle "Yok alma, parçası pahalı, servisi kazık, 2. eli düşük" gibi eften püften sebeplerle soğuturlar insanı bu markadan. 2. eli düşükmüş! Peh, sanki herkes galeri işletiyo burda. Parça fiyatlarını bilmiyorum, belki pahalıdır; ama "parça ister mi hiç" diye de sormalı arada. Taş gibidir bütün otomobilleri. Türkiye'de son bir kaç yıl hariç pek de tutulmayan bu marka o "çok kral araba, kaliteli, hiç de sorun çıkarmaz" denilen, her köşe başında gördüğümüz bazı markaları cebinden çıkarır her türlü. Ama nedense Türkiye'de satılmıyor. Ee hani arabadan anlıyordu herkes?

Düzgün reklam, sağlam lojistik, işini bilen ve otomobil satmaya gönlü olan bir distribütör olmadıkça bu markalar Türkiye'de tutmaz. Ha bu onu kötü bir otomobil mi yapar? Kesinlikle yapmaz.

Sözün özü, Mazda, Mitsubishi, Saab gibi markalar kötü otomobil olduklarından değil; kötü koşullardan dolayı çok satılmıyor maalesef. Model bazına inmeden söylüyorum bakın; genel anlamda kalite olarak Mitsubishi'yle Fiat'ı kıyaslamayın lütfen. Neyin ne olduğunu biliyoruz hepimiz. Sizin "çok ucuz abi 100 lira sadece" diyerek 50 bin km de bir değiştirmek zorunda olduğunuz parça; o kıyasladığınız japon arabasında 250 lira olsa bile, en az 300 bin km dayanacağı için daha ucuza gelecek aslında...

• quote:

Orijinalden alıntı: flyingelephant

quote:

haklısınız lancer müthiş bi araç ama işte sizden başka kimse arabadan anlamadığı için satmıyor ne yazık ki

Bu mantıkla, bir otomobilin iyi olup olmadığı anlaşılmaz. Hatta satış değerleri o markanın ucuz olmasından başka pek bi anlama da gelmez. Bakınız 2010 lideri Hyundai. Müthiş mi kaliteli, müthiş mi konforlu, çok mu güçlü motorları? Hayır ama kore malı ve emsallerine göre daha avantajlı fiyatlara sahip genel olarak. E distribütör de fena çalışmıyor. Bu yüzden satışları yüksek.

Örneğin Mazda. Nasıl bir marka olarak bilirsiniz? Genellikle "Yok alma, parçası pahalı, servisi kazık, 2. eli düşük" gibi eften püften sebeplerle soğuturlar insanı bu markadan. 2. eli düşükmüş! Peh, sanki herkes galeri işletiyo burda. Parça fiyatlarını bilmiyorum, belki pahalıdır; ama "parça ister mi hiç" diye de sormalı arada. Taş gibidir bütün otomobilleri. Türkiye'de son bir kaç yıl hariç pek de tutulmayan bu marka o "çok kral araba, kaliteli, hiç de sorun çıkarmaz" denilen, her köşe başında gördüğümüz bazı markaları cebinden çıkarır her türlü. Ama nedense Türkiye'de satılmıyor. Ee hani arabadan anlıyordu herkes?

Düzgün reklam, sağlam lojistik, işini bilen ve otomobil satmaya gönlü olan bir distribütör olmadıkça bu markalar Türkiye'de tutmaz. Ha bu onu kötü bir otomobil mi yapar? Kesinlikle yapmaz.

Sözün özü, Mazda, Mitsubishi, Saab gibi markalar kötü otomobil olduklarından değil; kötü koşullardan dolayı çok satılmıyor maalesef. Model bazına inmeden söylüyorum bakın; genel anlamda kalite olarak Mitsubishi'yle Fiat'ı kıyaslamayın lütfen. Neyin ne olduğunu biliyoruz hepimiz. Sizin "çok ucuz abi 100 lira sadece" diyerek 50 bin km de bir değiştirmek zorunda olduğunuz parça; o kıyasladığınız japon arabasında 250 lira olsa bile, en az 300 bin km dayanacağı için daha ucuza gelecek aslında...

arkadaşım zaten ben bu markalar kötüdür demedim. küçük şehirde yaşayan insanlar büyük şehirlerden parça beklerler dedim. bahsi geçen lancer mesela, parçasını bulamayız küçük şehirde, satmak istediğimiz zaman ha dedim mi satamayız. bu gerçekler zaten arabanın piyasa fiyatını belirliyor. sizin anlattığınız gibi müthiş arabalar olsalar zaten insanlar benim yukarıda saydığım olumsuzlukları takmazlar.
    her insan kendi çıkarını gözetir zaten ödenen paralar da az değil araba için. bu yüzden sizin saydığınız markalar insanlara avantajlı gelmiyor. masallar diyarında oluşmuyor bu piyasa ve fiyat. ülkemizin gerçekleri doğrultusunda oluşuyor

• Japon arabalarını ben bir türlü sevemedim, herkesin çok övdüğü corolla da dahil buna. İkisi arasında bence marea daha mantıklı bir seçim olur, ancak mareanın direksiyonu çok yumuşak geliyor bana, yüksek hızlarda dahi hafif kalıyor ve yoldaki her ayrıntıyı direksiyonda hissediyorsunuz bu da tedirğin ediyor biraz daha sert olmalıydı, ancak 16000 TL param olsa ikisini de almaz gider Polo Classic alırdım, 2000 üstü dürbün göğüslü olanlarından 1999 ve öncesinde üretilen pololarda kronik boğaz kelebeği sorunu var...
  • lancer in piyasası benim marea ile aynı mıymış. sahibinden com da baktım. aşağı yukarı aynı hakikaten. tabi film ve oyunlarla lancer bize çok özendirilmiş ben daha pahalı zannediyordum. havalı araba. marea ise düne kadar aklımın ucunda bile yoktu. ta kiii müdürün mareasına binmem icab edene kadar.
    yemişim havasını.. kesinlikle marka fanatikliği yapmıyorum çünkü mareamı alalı 2 hafta olmadı. tek bir şey söylüyorum 20 000 TL si olmayan ve bu arabayı 1 kere süren kesinlikle rahatlığına , konforuna , direkjsiyonuna, yol tutuşuna , kokpitine, genişliğine, kullanışlığına hayran kalır.
    ön farlarını beğenmese bile ;)
  • 1 senedir 2007 model tiptronik vites Mitsubishi Lancer kullanıyorum. Almadan önce pek bilinmeyen bir araba diye epey bir düşünmüş ve araştırmıştım. Hatta geçen seneki açmış olduğum konulara ve yorumlara bakabilirsiniz.
    Şimdi memnun muyum?
    Evet. Hem de çok memnunum. Bir kere insanı hiç yormayan bir araba. Yol tutuşu çok güzel. 2. elini 16-22 bin TL arasında bulabileceğiniz bu araba eğer Türkiye'de çok tanınsa en az 5-6 bin tl daha fazla olurdu fiyatı.
    Yani yerli arabalarla kıyas bile edilmez.
    Sadece şunu yapın kalitesini anlamak için. Bi kapılarını sertçe açıp kapatın. Sadece bunu yapın ne demek istediğim anlaşılır. Birçok yerli araba gibi dan diye bir teneke sesi duyamayacaksınız. Konsoldaki güneş gören plastik kısmın kalitesinden de birşeyler anlaşılacaktır.
    Düz viteslisini alırsanız yakıtta da çok iyi olduğunu duydum. Ama otomatik vites haliyle lpg takmadan kullanılacak gibi değil. Ben alır almaz BRC taktırdım. Belki cimri arabalar kadar az yakıyor değil ama senede 15.000 km kullanan biri olarak en fazla 300-500 TL fazla ödeyerek büyük bir rahatlığa kavuşuyorsunuz. Düz vites kullananların da özellikle uzun yolda rahat ettiklerini biliyorum.

• Arkadaşlar değerli bilgileriniz için tekrardan tşklerimi sunuyorum.Arkadaşımgil kararını verip dün '22/03/2011 Salı' itibariyle 16.900 TL vererek 2005 Model Gri Hyundaı Accent'in en fuel donanımlı olanını aldılar.Araç 44.000 Km'de BENZİN+SIRALI SİSTEM mevcut boyasız-darbesiz temiz bir araç bizede hayırlı olsun demekten başka bişey kalmıyor...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.