Şimdi Ara

Mitsubishi MSZ-HC25VA İnverter Klima Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen yaz Adana'da sıcaklar aşırı bastırınca 18 m2 yatak odama Mitsubishi Electric MSZ-HC25VA İnvertor klima aldım. Klimayı aldıktan sonra birkaç kez kullandım ve sonra sıcaklar azaldığı için ihtiyaç kalmadı. Kışın ısıtma için kullanırım diyordum ama TOKİ konutlarında kalorifer olduğu için onada ihtiyaç kalmadı.
    Bu yaz Temmuz'un sonuna kadar havalar çok iyi gitti ve klimaya ihtiyaç duymadım. Havalar ısınıca klimamı çalıştırdım ve yattım. Sabaha karşı kan-ter içinde uyandım. Yatarken 28.9 C olan yatak odam 27.8 C'ye inmişti ve klimamın Operation ışığı hala yanıyordu. Uzaktan kumandada ise ayarı 26 C gösteriyordu. Hemen servisi çağırdım. Servis geldi ve klimaya gaz ilavesi yaptı. Bir miktar iyileşme olmasına rağmen yinede bana pek verimli gelmedi. 3 saat boyunca 20 C ayarda ve tam tempo çalıştırmama rağmen odamın ısısını en fazla 25.2 C'ye indirebiliyor. Sonra tekrar servisi aradım ve klimanın odanın ısısını daha aşağıya indiremediğini belirttim. Onlarda bana klimanın üfleme sıcaklığının 15C olduğunu ve normal çalıştığını belirttiler. Daha sonra bilgisayar odama (16 m2) yeni bir klima almaya karar verdim. Yatak odamdaki klimayıda servisi sıkıştırarak söktürdüm ve tamirata gönderdim. Yatak odama Mistubishi Electric MSZ-GE25VA Delux Power İnvertor klima aldım. Yaklaşık 2 gün önce hem serviste olan klimam hemde yeni olan klimam servis tarafından odalar takıldı. Servis gelmişken hassas ölçüm aletlerini kaptım ve evdeki tüm klimaların üflemelerini test ettim.

Mitsubishi MSH-GA50VB Klasik (24 m2) 9C
    Mitsubishi MSZ-GE25VA Deluxe Power İnverter (18 m2) 10C
    Mitsubishi MSZ-HC25VA İnverter (16 m2) 15.2C

Şimdi benim sizlere danışmak istediğim konu şu:

MSZ-HC25VA klimanın 15.2 altına üfleme yapmaması normal mi ve Bu klimanın 16 m2'lik bir odayı 25C altında soğutması gerekmez mi?

Oda yalıtımlı, pimapen ve çift camlı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastboy73 -- 8 Ağustos 2009; 23:51:50 >

• HC serisi klimalarda sıkıntı olduğu doğru üfleme sıcaklık değerleri iyi değil ama şöylede ek bi fonksiyon var yeter yetmez değil ama 18 m2 için 9.000 lik inverter aslına bakarsan biraz düşük neden inverter kendini kısarak çalışan bi teknoloji ve amaç o odada hızlı soğutma yapıp kendini kısması ve belli bi zaman diliminden sonra elektrik sarfiyatı artı ses seviyesini düşürmek siz orada 9.000 lik inverter cihaz kullandığınzda o cihaz kolay kolay kendini kısamaz sürekli çalışır ve istediğiniz verimi yerine getiremez ha üfleme sıcaklığına gelince evet çok yüksek bi sıcaklık onun ortalam 8 9 derece mertebesinde olması lazım bu yüzden HC serisini önermiyorum kimseye.
  • Öncelikli olarak ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...

Bugün odayı tekrar ölçtüm. 2.75 X 3.50 = Yaklaşık 10 m2

HC25VA gibi bir klimanın 10 m2 odayı 2 saat tam tempoda 25C altına indirememesi bence çok garip. Bence klima problemli. 12000 Btülük arçelik 20 m2'lik odada titretiyor iken Mitsubishi Electric'in bu performansını kabul etmeme imkan yok. Eminim Klimaplus'ta kabul etmeyecektir. Yoksa Tüketici Mahkemesi kabul etmez...
  • tabiki 10 m2 bi yeri tabiri caizse canını okuması laızm cihazda bi sıkıntı olabilir bide gaz ilavesi yapıldı fakat neden yapıldığınıda bilmek lazım kaçak mı vardı da yapıldı kaçak düzeltilmeden yada boru metrajı çok uzunda yeterlimi olmuyor hazır tesisat falansa tabiki aldığın servisin görüp yapacağğı bişey burdan pekde ibşey söylenemez.
  • forumdaki bilgilere göre r410 gaz kullanan cihazlara gaz ilavesi yapılmaz. eğer gazı tamamen boşaltıp yıkama yapmadan gaz ilavesi yapıldıysa , merkezi arayıp durumu iletmenizde fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.