Şimdi Ara

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
19
Favori
44.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fren uyarı lambası el freni çekik olduğunda yanar. Bunun dışında fren hidroliğinde ciddi bir azalma varsa ya da EBD (fren güç dağıtım sistemi) ile ilgili bir sorun varsa yanıyor. Park ederken yanması normal değil. Auto S&G lambası ile karıştırıyor olmayasınız? Çok dik yokuşta veya bir teker yüksekte/alçakta park ederken de belki yanabilir diye tahmin ediyorum. Park manevraları yaparken veya yolcu indirip bindirirken, frene aşırı yüklenmeden hafifçe basın. Böylece Auto S&G gereksiz yere devreye girmemiş olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşma manevrası sırasında fren uyarı lambası yanmıyor.Tam artık aracı stop edeceğim zaman AS&G sanırım frene sert basmamdan olsa gerek devreye girmekte,onunla beraber fren uyarı lambası yanmakta.Osırada da kontak anahtarını kapatmış oluyorum. Beklemelerde böyle bir sorun yok.AS&G yı bide devre dışı bırakıp deneyeceğim.Bu her zaman olan birşey değil ara sıra olmakta.Teşekkürler yardımınız için.

• karanlık ay1978 K kullanıcısına yanıt
    Aracınız CVT şanzımanlıdır diye tahmin ediyorum. Aracın motorunu yanlış kapatıyorsunuz. Biz o kapatma şekline "taksici tipi kapatma" deriz. Şanzımanın ömrü uzun olsun istiyorsanız, kontağı kapatırken tüm otomatik (özellikle tork konvertörlü ve CVT) şanzımanlarda uygulanması gereken evrensel tekniği kullanın bence. Kontağı kapattıktan sonra şanzımana (vites koluna) dokunmak iyi değildir.

Yöntem şu:

1- Frene basarak aracı durdurun
    2- Vitesi boşa alın
    3- El frenini çekin
    4- Vitesi P'ye alın, freni bırakın
    5- Kontağı kapatın

İlk bakışta meşakkatli gibi görünebilir ama şanzımanın sağlığı ve aracın doğru park duruşu için bunlar gerekli. Örneğin daha çok tork konvertörlü şanzımanlarda, kontağı bu şekilde kapatmazsanız, bir sonraki çalıştırmada araç ilk kalkışta gereksiz bir ileri manevra yapar. Birkaç kez bu yöntemle kontağı kapatınca alışırsınız. Ben gözü kapalı ve otomatikleşmiş şekilde yapıyorum. Keyifli sürüşler.

• Evet aracım cvt şanzımanlı.Frene bastım,el frenini çektim,vitesi d den p ye aldım,frenden ayağımı çekince kontak anahtarını kapatıyorum.Kitapçıkta ne yazıyorsa aynısını yapmaya gayret ediyorum. Uyarınızı dikkate alacağım.Beceriksizliğim frenleme sırasında AS&G n in devreye girmesi,motorun tekrar çalışması ve o sırada fren uyarı lambasının yanması.Çalışmaya devam edeceğim tekrar teşekkür ederim.

• İlk mesaja Teknoseyir'in Space Star inceleme videosunu ekledim:

• Tarafsız bir bir inceleme videosu,artıları ve eksileri ile space starı çok iyi tanıtmışlar.Mitsubishi club Turkey forumunda bir inceleme videosu mevcut ,tabi bu kadar kapsamlı değil.Teşekkürler sayın Huysuz İhtiyar.

• merhaba
    2 yıldır kullandığım 2009 model easytronic corsayı satıyorum sonrasında space star'ı almalı mıyım sizce aracı şehir içi kullanıcam çoğunlukla tek kişi olacak
    otomatik araç alacağım ve bütçeyide fazla zorlayamacağım için baktığım araçlar i10, space star, citigo ve jazz gibi araçlar...
    sizlerin tavsiyesi nedir corsa'dan sonra ne alınmalı
  • Meraklısı için periyodik bakım deneyimim:

- Aracı bugün 8003 km'de yetkili servise götürdüm
    - Servise toplam 90 TL ödedim
    - Yağımı kendim götürdüm (üç litre Eneos 0W-20 yağı 3x27=81 TL'ye internetten aldım)
    - Serviste yağ ve yağ filtresi değiştirildi, diğer standart kontroller yapıldı
    - Hava ve partikül filtreleri sadece temizlendi, değişime gerek görülmedi
    - Birinci yıl bakımını 171 TL'ye halletmiş oldum

@ckk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 11 Ağustos 2015; 15:25:27 >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.

Benim araştırmalarım ve sizin vediğiniz bilgiler dahilinde benim için alınabilecek en mantıklı fiyat/performans aracıdır. Her ne kadar ağustos ayı itibariyle 1.2 CVT INTENSE model fiyatı 51,009 TL olmuş olsada hala alacağım arabadır.

Kullanım klavuzunu inceledim ama bir bakım çizelgesi bulamadım. Ağır bakımları, değişimleri vb. nedir bilginiz var mı? Ya da sizde bir teknik çizelge var mı?
  • Park sensörü için servise fiyat sordum.250 tl sensör 75 TL işçilik alırız dediler.Eskişehir Karamanlılar Mitsubishi servisi,arka park sensörü için fiyat tuzlu geldi.Acaba diğer sürücü arkadaşlar kaça yaptırdı?

• karanlık ay1978 K kullanıcısına yanıt
    Karamanlılar abartmış bence.
  • @furkmid Easytronic Corsa'dan sonra Space Star'daki CVT şanzıman size ilaç gibi gelir. CVT Jazz da alınabilir ama Türkiye pazarına yeni model getirilmediği için ikinci el fiyatlar uçmuş durumda. ASG'li Citigo ve yakıt tüketimi yüksek i10'u da tavsiye etmem.

@ckk Dediğiniz gibi kullanım kılavuzunda bakım çizelgesi yok. Ben aracı alırken servisten istemiştim. Aşağıda görebilirsiniz.

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak)

@karanlık ay1978 Ben de yetkili servise taktırmıştım. 100 TL almışlardı. Bence farklı yerlere sorun. Çok spesifik bir şey değil zaten. Ayrıca, park sensörlerini taktırırken kenarlardaki sensörleri daha aşağıya takmalarını isteyin. Bizim ustalarımızda böyle teknik düşünce yoktur, dümdüz takıyorlar. Aşağıdaki görüntü orijinal aksesuar katalogundan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 11 Ağustos 2015; 18:54:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

@furkmid Easytronic Corsa'dan sonra Space Star'daki CVT şanzıman size ilaç gibi gelir. CVT Jazz da alınabilir ama Türkiye pazarına yeni model getirilmediği için ikinci el fiyatlar uçmuş durumda. ASG'li Citigo ve yakıt tüketimi yüksek i10'u da tavsiye etmem.

@ckk Dediğiniz gibi kullanım kılavuzunda bakım çizelgesi yok. Ben aracı alırken servisten istemiştim. Aşağıda görebilirsiniz.

@karanlık ay1978 Ben de yetkili servise taktırmıştım. 100 TL almışlardı. Bence farklı yerlere sorun. Çok spesifik bir şey değil zaten. Ayrıca, park sensörlerini taktırırken kenarlardaki sensörleri daha aşağıya takmalarını isteyin. Bizim ustalarımızda böyle teknik düşünce yoktur, dümdüz takıyorlar. Aşağıdaki görüntü orijinal aksesuar katalogundan.

aracı şehir içi trafikte kullandığınızda ne kadar yakmakta, ben corsa ile 8 ila 10 litre arasında şehir içi trafikte gezinmekteydim.

• Invite donanımlı Space Star için Bluetooth çözümü:
    http://www.hizlial.com/logitech-bluetooth-audio-adaptor-980-000912/10498661?pid=10519638

Logitech Bluetooth Audio Adapter, kibrit kutusu kadar bir alet. Cihazdaki ses çıkış kablosunu araçtaki aux-in girişine bağlıyorsunuz, 5V besleme için de torpidodaki USB girişini kulanıyorsunuz (5V DC > USB kablosu gerekiyor). Böylece araçta Bluetooth konforu yaşayabiliyorsunuz. Hızlıal'ın fiyatı da iyi. Ayrıca aynı gün kargoya veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 21 Ağustos 2015; 13:27:10 >

• http://www.hepsiburada.com/logilink-bt0022-kablosuz-bluetooth-ses-alicisi-siyah-p-BD600005?wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CMTZw7eYu8cCFYu4GwoddX8E_Q

Bu şekilde de çözüm sağlanabilir. Mikrofonu olduğundan telefon görüşmeside yapılabilir bu cihazla. Daha uzun bir aux kablo ile mikrofon ses alışı için uygun bir yer ayarlanabilir. Tek sorunu şarjı olacaktır. Ona da cırtcırtlı bir sistem yapılarak kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckk -- 22 Ağustos 2015; 1:24:42 >

• Bir hafta önce aracımı 1000 kilometre bakımı için yetkili servise görürdüm.Rutin kontroller yapılıp biraz su eklendi.Yıllık bakım fiyatını sordum bayi ve servis patronuna 300_350tl arası dedi.Peki motor yağını kendim getirsem deyince yan çizmeye başladı.Önerilen aslında brigstone yağlarıymış,pek bir fazla fiyat değişmezmiş gibi.Çevrede tek servis kendileri yine yağı kendim almamda bir fiyat avantajı olurmu?Belki işçilikten fazla fiyat istleyeceklerdir.Bu arada aksesuar kataloğundan bagaj havuzu sipariş ettim onbeş güne kadar gelecek.

• Bilmeyenler ve servis tarafından aranmayanlar için not düşelim. Mitsubishi Space Star araçlarını geri çağırıyor. 2014 model araçlardaki darbe sensörleri (hava yastıklarının geç açılmasına veya hiç açılmamasına neden olan) değiştirilecekmiş. Program tüm ülkelerde geçerli, Türkiye'de de servisler uygulamaya başladı. Problem yalnızca 27 Temmuz-20 Kasım 2013 tarihleri arasında üretilen araçlarda mevcut. Aracınızın üretim tarihini en kolay şekilde, ruhsattaki muayene bitiş tarihinden 3 yıl geriye giderek bulabilirsiniz.

quote:

SUMMARY:

Mitsubishi Motors North America, Inc. (Mitsubishi) is recalling certain model year 2014 Mitsubishi Mirage vehicles manufactured July 27, 2013, to November 20, 2013, and 2012 Mitsubishi i-MiEV vehicles manufactured October 28, 2011, to September 7, 2012. Due to an increased resistance in the impact sensor for the air bag system, in the event of a crash necessitating deployment of the frontal, side and/or curtain air bags when the SRS warning is illuminated, the frontal air bag may have a delayed deployment and/or the side and curtian air bag may not deploy at all.

CONSEQUENCE:

In the event of a crash, an air bag that does not deploy or deploys late, increases the risk of occupant injury.

REMEDY:

Mitsubishi will notify owners, and dealers will replace the affected impact sensors, free of charge. The manufacturer has not yet provided a notification schedule. Owners may contact Mitsubishi customer service at 1-888-648-7820. Mitsubishi's number for this recall is SR-15-011.

• Merhaba forumdaşlar,

Bir suredir bu araci arastiriyorum ve almaya niyetim var. Forumda tum sayfalari okudum.

Çevremde birkac kisi mitsubishi markasina bulasmamam gerektiginden ve yedek parca pahaliligindan bahsetti. Benzer araclardan micra tavsiye ediliyo, 2. eli de dusunulerek tabi. Bense micrayi biraz fazla feminen buluyorum, ayrica hem donanim olarak hem de yakit olarak dezavantajli oldugunu biliyorum.
    Araci kullanan arkadaslardan, araçtan genel olarak memnuniyetleriyle ilgili bilgi almak isterim. Yedek parca ve bakim konularinda maliyetle veya ilgisizlik gibi sorunlarla karsilasan oldu mu?

Herkese guvenli ve keyifli sürüşler dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: txherquanne

Merhaba forumdaşlar,

Bir suredir bu araci arastiriyorum ve almaya niyetim var. Forumda tum sayfalari okudum.

Çevremde birkac kisi mitsubishi markasina bulasmamam gerektiginden ve yedek parca pahaliligindan bahsetti. Benzer araclardan micra tavsiye ediliyo, 2. eli de dusunulerek tabi. Bense micrayi biraz fazla feminen buluyorum, ayrica hem donanim olarak hem de yakit olarak dezavantajli oldugunu biliyorum.
    Araci kullanan arkadaslardan, araçtan genel olarak memnuniyetleriyle ilgili bilgi almak isterim. Yedek parca ve bakim konularinda maliyetle veya ilgisizlik gibi sorunlarla karsilasan oldu mu?

Herkese guvenli ve keyifli sürüşler dilerim

Ben de benzer bir durumdayım. İlk mesajdan itibaren biraz okursanız özellikle konu sahibinin iletilerinde kafanızdaki soruların bir çoğunu silebilecek yanıtlar olduğunu görürsünüz. E okuduğunuzu söylüyorsunuz; tabi bunu desteklemek için gidip aracı görüp, sürdürmeseler de içine binip bi bakmak, amiyane tabiri ile koklamak gerek.

Benim kafamdaki tek soru işareti: günümüz itibari ile 50 bin tl'lik fiyatı. (Listesi 55bin) Bu parayı A egmenti bir araca gömmek ne derece akıllıca. Ya da hak ettiği fiyat nedir, bayi nereye kadar zorlanmalıdır?

Bu arada bayinin dediğine göre space star cvt seçeneğinde artık invite donanım yok. Sadece dolusu olan intense sunulacak. Varsa invite, bayi elindeki stoklarda vardır.

Bunlara yanıt bulabilirsem kendim için olur ya da olmaz diyebileceğim. Başkaları içinse bir şey diyemem, bu istek ve ihtiyaçlar dahilinde şekillenen bi olay.

Du bakalım, konu sahibini ataçlayalım, belki bir iki kelam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol börek -- 26 Aralık 2015; 10:53:38 >

• txherquanne T kullanıcısına yanıt
    Ben ikinci el araç ilanlarını takip ediyorum bu araç alınıyor satılıyor. İlanlar az süre beklemede kalıyor. Bunun dışındaki konular olarak araç sahipleri bilgi verirler umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.