Şimdi Ara

Mitsubishi SRK 52 Klimayı Inverterli Olanıyla Değiştirsem mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 18 metrekare odama srk 52 18 000 btu mıtsubıshı aldım daha takılmadı kutusunda duryor bunu kışın ısınmak için kullanacam klımacı ıstersen 18,000 btu invertör mıtsıbushı ile değiştiririm diyor 500 ytl fark ile sizce değiştireyimmi birde invertörlü klıma daha iyimi ısıtır cok acil cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinecem çünkü kafam çok karıştı yalıtım iyi çift cam laminet parke ama en üst kat lütfen yardım

Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
    Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
    Bilgi için TIKLAYIN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Arkadaşım tabii ki inverter modeller daha iyidir pek çok yönden. Isıtma verimi de buna dahildir. Parası sorun değilse hiç düşünme derim.

Saygılarımla
  • Hocam maddı bır sıkıntıya gırmıyeceksen degıstır ınverter ıle.Inverterın faydalarından bırını yazım hemen kucuk ısıtmave sogutma gereksınımlerınde ınverer sıstemlerde bulunan dc 12v kompresor ıle elektrık tasarrufu saglarsın..Inverter sıstemlerde 2 adet kompresor bulunur bırı dc12v dıgerı ac akımlı.
  • Sn mert 2 adet inverter sistemmi bulunur demek istiyorsunuz dcinverter acinverter böyleyse açarmısınız ben çok eskiden sordum cevap alamadım hatta bir tanıdığım sharp tan ac inverter diye vaz geçmişti ama her halde inverter bir klimada iki adet kompresör yok dimi

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Hocam maddı bır sıkıntıya gırmıyeceksen degıstır ınverter ıle.Inverterın faydalarından bırını yazım hemen kucuk ısıtmave sogutma gereksınımlerınde ınverer sıstemlerde bulunan dc 12v kompresor ıle elektrık tasarrufu saglarsın..Inverter sıstemlerde 2 adet kompresor bulunur bırı dc12v dıgerı ac akımlı.
  • Efekentli üstüme vazife değil ama 18 m2 ye 18000 btu çok değilmi klimacı değilim ama 12000 inverter yetmesi gerekmezmi böylelikle hem daha az fark ödemiş olursunuz zira bu forumda 22 ile 24 m2 kareye kadar 12000 btu yeterli yazısını okumuştum bi örnek verim 9000 lik sharpla 15 m2 odayı mükemmel ısıtıyoruz orasıda yarım çatı katı tersa daire var ve izolasyon yok gibi

quote:

Orjinalden alıntı: efekentlı

arkadaşlar 18 metrekare odama srk 52 18 000 btu mıtsubıshı aldım daha takılmadı kutusunda duryor bunu kışın ısınmak için kullanacam klımacı ıstersen 18,000 btu invertör mıtsıbushı ile değiştiririm diyor 500 ytl fark ile sizce değiştireyimmi birde invertörlü klıma daha iyimi ısıtır cok acil cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinecem çünkü kafam çok karıştı yalıtım iyi çift cam laminet parke ama en üst kat lütfen yardım

• Hocam sımdı ınverter sıstemde ıkı adet kompresor bulunur kompresorlerden bırı ana dıgerı yardımcı dır ana kompresor ac 220v ıle yardımcı ıse dc 12v ıle calısır yardımcı kompresor dusuk ısıtma sogutma gereksınımlerınde bır on calısma gerceklestırmektedır boylece elektrık tasaruffu saglar ve ılk ısıtma ve sogutma ıslemını bu yardımcı kompresor gerceklestırır buda ana kompresoru rahatlatır ve omrunu uzatır ve ayrıca baya bır elektrık tasarrufu saglar %30 cıvarı
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Hocam sımdı ınverter sıstemde ıkı adet kompresor bulunur kompresorlerden bırı ana dıgerı yardımcı dır ana kompresor ac 220v ıle yardımcı ıse dc 12v ıle calısır yardımcı kompresor dusuk ısıtma sogutma gereksınımlerınde bır on calısma gerceklestırmektedır boylece elektrık tasaruffu saglar ve ılk ısıtma ve sogutma ıslemını bu yardımcı kompresor gerceklestırır buda ana kompresoru rahatlatır ve omrunu uzatır ve ayrıca baya bır elektrık tasarrufu saglar %30 cıvarı

Teşekkür ederim bunu bilmiyordum biraz daha bilgilendim selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam estafurullah hafta ıcı daha detaylı bılgı pm den yollarım sıze ofıste zıbıl gıbı katalog war her turlu sogutma sıstemı mevcut ıyı aksamlar
  • Kardeş vallaha ilk defa duyuyorum bu iki kompresör işini.Bizde klimacıyız ama sektörden uzak kaldık her halde.
  • Arkadaşım uzun uzadıya burada anlatmak istemiyorum .Merak eden firmaların internet adreslerinden öğrenir.İnverter neymiş.nasıl çalışırmış v.s.
  • Hayirli olsun bence aradaki farki elektrikten yapacagin tasarrufla ne kadar surede kapatiyorsun buna bakmak lazim. Birde mahsuru yoksa klimayi kaca aldiniz. Bende dusunuyorum fiyatlari sadece internetten arastirma sansim oluyor. En azinda bana referans olur.

quote:

arkadaşlar 18 metrekare odama srk 52 18 000 btu mıtsubıshı aldım daha takılmadı kutusunda duryor bunu kışın ısınmak için kullanacam klımacı ıstersen 18,000 btu invertör mıtsıbushı ile değiştiririm diyor 500 ytl fark ile sizce değiştireyimmi birde invertörlü klıma daha iyimi ısıtır cok acil cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinecem çünkü kafam çok karıştı yalıtım iyi çift cam laminet parke ama en üst kat lütfen yardım
  • Ikı kompresor oldugunu bılmeyen arkadaslar fırmaların sıtelerınden bakabılırler.Ornek olarak x fırmanın elektrık şeması
    burdan da anlasılabılır
  • ŞEMA

• tebrikler arkadaşlar şemalar çok güzel saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 11 Mayıs 2008; 14:03:09 >
  • hadi bakalım kimin kompresör bilgisi öbürünün kompresör bilgisini döver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.b.a.i -- 11 Mayıs 2008; 17:09:51 >
  • Ofıste olsam bı kac katalogtan scan edıp koyacam resim
  • Duzeltme ekleyım yukarda bahsettıgım ac ve dc ıkı adet kompresorun ıkısıde dc kompresormus.Sıstemlerde Dc Rotary ve Dc scroll olmak uzere ıkı (rakamla : 2) edet kompresor bulunmakta.Yanlısımı duzelttım
  • ARKADAŞLAR SRK 52 Yİ 1800,00 YTL YE ALDIM İNVBERTERİDE 2300,00 İSTİYOLAR
  • Aşşağıdaki linkte Lg'nin kataloğu mevcut ingilizcesi olan herkez rahatlıkla anlayabılırkı ınverter sıstemlerde ek olarak dc ınverter kompresor bulunur ve bu kompresor degısken frekanslarda (hz) calısarak anlık sogutma yada ısıtma gucunu karsılar.Dıger sıstemlerden farkı ılk kalkısta mahali, sabıt hızlı kompresor tam yukte ıstenen konfor sartına ayarlar ve ıstenen konfor sartı termometrede goruldugunde mıkro denetleyıcıler devreyı keser,mahalın ısı degısımı karsısında tekrar bır ısıtma veya sogutma gereksınımı duyuldugunda (bunlar ufak degısıklıklerdir) dc ınverter kompresor devreye gırer ve bellı bır ust noktaya kadar degısken hızlarda calısarak mahalı ıstenılen konfor sartlarında tutar.Bu dc ınverter kompresorun mahalı ıstenılen sartta tutması dıger sabıt hızlı kompresore gore daha az enerjı ıle gerceklestıgınden elektırık tasarrufu saglamaktadır.Ayrıca dc ınverterlı sıstemler yuksek "COP*" degerı ıle dıger sabıt hızlı klımalara gore aynı mıktar enerjı ıle daha ÇOK ISIL VERIM SAĞLAMAKTADIRLAR!..Buda neden ınverterlı sıstemlerı sorusunun cevabıdır.

link

*P.S: COP (coefficient of performance (kapasitenin harcanan enerjiye oranı))

• quote:

ARKADAŞLAR SRK 52 Yİ 1800,00 YTL YE ALDIM İNVBERTERİDE 2300,00 İSTİYOLAR

Arada 500ytl fark varsa senın ıcınde maddı bır sıkıntı yaratmıyacaksa almanı onerırım
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.