Şimdi Ara

Mitsubishi SRK 52 Klimayı Inverterli Olanıyla Değiştirsem mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mert odamda 1 televizyon genellikle 3 kişi bu odada oturcaz 2 pencere pvc çift cam en üst kat evein üstünda çatı var yanları açık ama 18 metrekare oda bu kadar duvarlarda alçı sıva var odanın dış cephesinde 1 taraf sıvalı 1 taraf sıvalı değil. bu kadar cevaplarınız bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

Sayın Mert kardeşim ALLAH yolunu açık etsin her türlü tavsiyeyide yap hatayı görüpte bu şekilde düzeltmek herkezin harcı değildir doktorlar bile yanlış ameliyat yapabiliyo bunca bilgi dağarcığı içinde tabiki olucak normaldir iyi akşamlar diliyorum

Aynen katılıyorum.Benimde niyetim kimsiyi kırmak veya horgörmek değildir.Eger böyle anlaşıldıysan özür dilerim arkadaşımdan.Tek düşüncem doğru bilgidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: efekentlı

mert odamda 1 televizyon genellikle 3 kişi bu odada oturcaz 2 pencere pvc çift cam en üst kat evein üstünda çatı var yanları açık ama 18 metrekare oda bu kadar duvarlarda alçı sıva var odanın dış cephesinde 1 taraf sıvalı 1 taraf sıvalı değil. bu kadar cevaplarınız bekliyorum.

Hocam odanın yon durumunuda rıca etsem
  • AKŞAMA KADAR GÜNEŞ GÖRÜYOR KARDEŞ
  • MERT CEVABINI BEKLİYORUM KARDEŞ
  • ince hesaplar yapılıyo galiba
  • ARKADAŞLAR CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOKK TEŞEKKÜRLER BEN GENEDE 18 LİK DÜZÜ KULLANMAYA KARAR VERDİM.SAYGILARIMLA
  • Hocam kusura bakma yogun bır gundu fırsatım olmadı foruma donmeye.2133watt ısıtma yuku 3412 watt duyulur sogutma yuku ve 400watt cıvarı gızlı ısı cıkardım.Hesaplar kabaca oldugu ıcın hep yukarıya yuvarladım Sonucta sızın alacagnız klıma 3812watt yanı yaklasık 14.5k btu olması gerekmetedır.Fırmalar bellı kalıplar seklınde cıhaz urettıklerı ıcın sıze en yakın 18k btu'luk cıhazdır.Ama sunuda belırtım 12k btu'luk cıhazda yetebılır cunku hayalı bır hesap oldu tam materyaller bılınemedıgı ıcın sıze garantı olsun 12kdan buyuk bı cıhaz alın.

Net bır hesap ıcın bılınmesı gereken seylerı yazım:
    Dıs cephe duvar ıcın ;sıva kalınlıgı yalıtım cınsı kullanılan tugla tıpı duvar kalınlıgı kat yukseklıgı duvar ustunde bulunan pencerelerın alanı pencerede kullanılan cam cınsı ve sayısı penceredekı profıl detayları cephesı
    İç duvarlar ıcın ,komsu mahallerın sogutma ısıtma durumu yıne aynı sekıl duvar detayları(sıva tugla yalıtım)
    Alt taban için,kullanılan seramık karo fayans vs cınsı kalınlıgı kullanılan yalıtım beton kalınlıgı
    Ust tavan için , yalıtım cınsı kat sevıyesı beton kalınlıgı ust mahalın durumu

Tum bu bılgılerden sonra her duvar ıcın k katsayısı cıkarlır.Buna gore ısı gecırgenlık durumu hesaplanır ve mahalın ısı kazancı ve ısı kaybı hesapları yapılır.Bunların netıcesınde %5 cok nadır sapma ıle mahalın ıklımlendırme gereksınımlerı bulunmus olur Bunları uzun uzadıya anlatmamdakı amac azda olsa fıkrınızın olması kafanızda bırseylerın olusması.Sımdı dıyeceksınız sız hergun bunlarlamı ugrasıyorsunuz?Hayır programlarla daha kısa surede gunde 200-250mahalın hesabını yapabılıyoruz.Umarım faydalı olabılmısımdır saygılar

• TEŞEKKÜRLER MERT
    BENDE 18 LİK DÜZDE KALMAYI KARAR VERDİM SRK 52 MITSUBISHIDE BEN BU KILIMAYI YAKLAŞIK 5 AY FALAN KULLANACAM ISITMADA UMARIM VERİM ALIRIM MERT SENDE AYNISINI DİYOSUN SANIRIM 18 LIK BANA UYGUN OLDUĞUNU SÖLÜYOSUN GÜNDE 6 SAAT FALAN ÇALIŞACAK ONUN İÇİN 18 LİK DÜZDE KARAR VERDİM TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE...
  • Merhaba sayin Mertyeldan

Birde sizin gorusunuzu almak istiyorum 6*4 luk bir salon var ve bu salonun 4 metrelik duvarin tavan kisminda 3 m uzunlugunda 1 metre genisliginde bir aciklik var ve bu acikliktan 12m2 lik cati kati var. Yani salondan merdivenle ile buraya cikiliyor. Salona koyacagim bir klima her ikisinede yetermi bana olmaz gibi geliyor cunki klima asagida diger bolme ustte kaliyor. Yoksa 2 klima sartmi?

Saygilar

Orjinalden alıntı: mertyeldan
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Birde sizin gorusunuzu almak istiyorum 6*4 luk bir salon var ve bu salonun 4 metrelik duvarin tavan kisminda 3 m uzunlugunda 1 metre genisliginde bir aciklik var ve bu acikliktan 12m2 lik cati kati var. Yani salondan merdivenle ile buraya cikiliyor. Salona koyacagim bir klima her ikisinede yetermi bana olmaz gibi geliyor cunki klima asagida diger bolme ustte kaliyor. Yoksa 2 klima sartmi?

Saygilar

Hocam sımdı sızın durumunuz bıraz karısık cunku boyle uygulamalarda ıkı katlı bırbırne acık alanlarda bız ıkı mahalın toplam hesabını yapıp ya yarı yarıya yada mahal alanlarınının kullanım sıklıgına yada mahalın uyuklugune gore şartlandırma saglıyoruz.Genel kabaca fıkrım ıste Assagıdakı salona 18lık yukardakı tavan arasına ıse12 veya 9luk cıhaz olacaktır.Kullanacagınız alanlarla ılgılı daha net bılgıler verebılısenız daha net bı rhesapla bır fıkır belırtebılırım sıze.Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 14 Mayıs 2008; 7:50:20 >

• Cevap icin tesekkurler. Soyle biraz daha detay vereyim. Dikdortgen seklinde uzun kenar 6 metre kisa kenar 4 metre salon var. Bu salonun 4 metre olan duvarindan merdivenle( Normal bina merdiveni gibi) yukari cati katina cikiliyor yani cati kati ana salondan 2.6 metre yuksekte ve kare seklinde 12-13m2 kadar. Her iki yerde de isinmada sorun yasamiyorum izalosyon guzel üç yön kapali acik olan tek yön güneye bakiyor az bir güneste hemen isiniyor. En üst kat olmasi nedeni ile ozellikle üst kattaki kücük kisim saunadan farksiz oluyor. Benim asil amacim sogutma bütcem 2 klimada tasarlanirsa 3000 ytl ye kadar cikar. Dusundugum marka Mitsubishi aslinda daikin almak istedim ama ururu sara modelleri cok ucuk fiyat.

quote:

quote:

Saygilar

Hocam sımdı sızın durumunuz bıraz karısık cunku boyle uygulamalarda ıkı katlı bırbırne acık alanlarda bız ıkı mahalın toplam hesabını yapıp ya yarı yarıya yada mahal alanlarınının kullanım sıklıgına yada mahalın uyuklugune gore şartlandırma saglıyoruz.Genel kabaca fıkrım ıste Assagıdakı salona 18lık yukardakı tavan arasına ıse12 veya 9luk cıhaz olacaktır.Kullanacagınız alanlarla ılgılı daha net bılgıler verebılısenız daha net bı rhesapla bır fıkır belırtebılırım sıze.Saygılar

• quote:

Cevap icin tesekkurler. Soyle biraz daha detay vereyim. Dikdortgen seklinde uzun kenar 6 metre kisa kenar 4 metre salon var. Bu salonun 4 metre olan duvarindan merdivenle( Normal bina merdiveni gibi) yukari cati katina cikiliyor yani cati kati ana salondan 2.6 metre yuksekte ve kare seklinde 12-13m2 kadar. Her iki yerde de isinmada sorun yasamiyorum izalosyon guzel üç yön kapali acik olan tek yön güneye bakiyor az bir güneste hemen isiniyor. En üst kat olmasi nedeni ile ozellikle üst kattaki kücük kisim saunadan farksiz oluyor. Benim asil amacim sogutma bütcem 2 klimada tasarlanirsa 3000 ytl ye kadar cikar. Dusundugum marka Mitsubishi aslinda daikin almak istedim ama ururu sara modelleri cok ucuk fiyat.

quote:

quote:

Saygilar

Arkadaşım eger eviniz dublex ise ve ısınmak için klima kullanacaksanız,mutlaka Salon tipi veya döşeme tipi klima kullanmalısınz.Duvar tipi klima ile isterseniz 24 alın yinede ısınamazsınız.Çünkü ısınan hava yukarıya kaçar ,zaten klimada yukarıda siz aşağıda hep üşürsünüz.Fakat salon veya döşeme tipi cihazlar yerdedir ve alttan hava emişi yaparlar,buda içerideki hava sirkulasyonunu duvar tipine göre tan tersine çevirir ve ağaklarınzda ısınır.Size tavsiyem Diamond Elec. marka FSH 18 QV cihazını almanızdır.Salon tipi gayet şık ve üstün verimli bir cihazdır.Soğutma kapasitesi 18 000 btü,ısıtmada ek seramik resistans takviyesiyle 25 000 btü ye çıkıyor.Resistanstan kormayın,cihaz ilk termostattan sonra devre dışı bırakıyor ve 21 000 btü çalışıyor.Bu cihaz tamammen profesyonel mantıkta üretilmiştir.Mit.Elec. P serisi ürünlerle yazılımı aynıdır.Bu cihazı 35-40 m2 alana kadar rahatlıkla kullanırsınız.Güzel cihaz

• Sayin mbirol

Klima tamamen sogutma amacli olacak diye bilirim. Cunki isinmada sorun yasamiyorum kombi var ve gaz parasida gecen sene makul duzeyde geldi en fazla 2 ay 150 ser ytl odedim sonra 70-80 ytl geldi. Zaten sicagi seven biri degilim. Evi yarim duplex olarak dusunelim salon ve icinden merdivenle teras kat a cikiliyor. 3 yonde kapali acik cephe pimapen ve güneye bakiyor izalosyon cok iyi sicak hem cati kati hemde ana salondaki camdan geliyor. Uzun suredir klima arastiriyorum sizlede yazistik siz gercek anlamda bir Zibrocusunuz ama ben arastirmalarimda DAIKIN nin diger markalara gore ayri bir yeri edinmis ama fiyatlarda ucuk yazik bu paralara. Gecen butun Istanbul Avrupa yakasi sokaklarini 6 gün isim geregi dolastim ve gozum klimalardaydi ve en cok mitsubishi gozüme carpti ayrica bu markada iyi görünüyor.

Saygilar

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Cevap icin tesekkurler. Soyle biraz daha detay vereyim. Dikdortgen seklinde uzun kenar 6 metre kisa kenar 4 metre salon var. Bu salonun 4 metre olan duvarindan merdivenle( Normal bina merdiveni gibi) yukari cati katina cikiliyor yani cati kati ana salondan 2.6 metre yuksekte ve kare seklinde 12-13m2 kadar. Her iki yerde de isinmada sorun yasamiyorum izalosyon guzel üç yön kapali acik olan tek yön güneye bakiyor az bir güneste hemen isiniyor. En üst kat olmasi nedeni ile ozellikle üst kattaki kücük kisim saunadan farksiz oluyor. Benim asil amacim sogutma bütcem 2 klimada tasarlanirsa 3000 ytl ye kadar cikar. Dusundugum marka Mitsubishi aslinda daikin almak istedim ama ururu sara modelleri cok ucuk fiyat.

quote:

quote:

Saygilar

Arkadaşım eger eviniz dublex ise ve ısınmak için klima kullanacaksanız,mutlaka Salon tipi veya döşeme tipi klima kullanmalısınz.Duvar tipi klima ile isterseniz 24 alın yinede ısınamazsınız.Çünkü ısınan hava yukarıya kaçar ,zaten klimada yukarıda siz aşağıda hep üşürsünüz.Fakat salon veya döşeme tipi cihazlar yerdedir ve alttan hava emişi yaparlar,buda içerideki hava sirkulasyonunu duvar tipine göre tan tersine çevirir ve ağaklarınzda ısınır.Size tavsiyem Diamond Elec. marka FSH 18 QV cihazını almanızdır.Salon tipi gayet şık ve üstün verimli bir cihazdır.Soğutma kapasitesi 18 000 btü,ısıtmada ek seramik resistans takviyesiyle 25 000 btü ye çıkıyor.Resistanstan kormayın,cihaz ilk termostattan sonra devre dışı bırakıyor ve 21 000 btü çalışıyor.Bu cihaz tamammen profesyonel mantıkta üretilmiştir.Mit.Elec. P serisi ürünlerle yazılımı aynıdır.Bu cihazı 35-40 m2 alana kadar rahatlıkla kullanırsınız.Güzel cihaz

• quote:

katılmadıgım noktalar var.Belırtmek ıstedım.Salon tıpı cıhazlar ev kullanımında gurultu bulunmatadırlar.Ve saglık acısından zararlıdırlar.Zararlı konusunu uzun uzadıya yazmak ıstemıyorum ama ufak bır ornek emıs menfezlerı cıhazın altında oldugu ıcın hava akımı ıle hareketlenen tozu toplar gerı ufler.Buda saglık acısından uygun gorulmemekte ve pek tavsıyede edılmez.Doseme tıpı cıhazlar ıse kurulum dezavantajı vardır ve sızın ıcın ekstrada boya sıva masrafı acar.2 duvar tıpı cıhaz sıze uygundur.Hala gozumde odanızı canlandıramadım kesın bırseyde soyleyememekteyım.Salona 18lık cıhaz catı katınada 12lık cıhaz ısınızı gorur.Kı ben adanada (yazın 40derece ve %80nemın altına dusmez) 3odanın merkezındekı korıdora 18lık taktım bıtane cok hızlı olmasada 1saat ıcınde cok guzel sogutma saglıyor.Klımaların ısıtma konusuna degınmıyorum Bana klımaların ısıtması hep hayalı gelmektedır.Dedıgım gıbı 18lık ve 12lık cıhaz ısınızı gorur.

• quote:

quote:

katılmadıgım noktalar var.Belırtmek ıstedım.Salon tıpı cıhazlar ev kullanımında gurultu bulunmatadırlar.Ve saglık acısından zararlıdırlar.Zararlı konusunu uzun uzadıya yazmak ıstemıyorum ama ufak bır ornek emıs menfezlerı cıhazın altında oldugu ıcın hava akımı ıle hareketlenen tozu toplar gerı ufler.Buda saglık acısından uygun gorulmemekte ve pek tavsıyede edılmez.Doseme tıpı cıhazlar ıse kurulum dezavantajı vardır ve sızın ıcın ekstrada boya sıva masrafı acar.2 duvar tıpı cıhaz sıze uygundur.Hala gozumde odanızı canlandıramadım kesın bırseyde soyleyememekteyım.Salona 18lık cıhaz catı katınada 12lık cıhaz ısınızı gorur.Kı ben adanada (yazın 40derece ve %80nemın altına dusmez) 3odanın merkezındekı korıdora 18lık taktım bıtane cok hızlı olmasada 1saat ıcınde cok guzel sogutma saglıyor.Klımaların ısıtma konusuna degınmıyorum Bana klımaların ısıtması hep hayalı gelmektedır.Dedıgım gıbı 18lık ve 12lık cıhaz ısınızı gorur.

Siz hiç 18 lik salon tipi cihazı çalışırken gördünüzmü,sesli diyorsunuz.Diamond yılda en az 500 adet 18 lik salon tipi satıyor ve %90 evlerde takılı bir çok örnek var.

• Çalısırken kı halını gormeme gerek yok fabrıka verısı ses oranı 53db.Ic kullanım alanlarında 35db den sonrası konforsuzdur.Ashrae standartlarında boyle gecer.Kac tane satmasıda onemlı degıl.afedersınız kotu bır ornek ama Pıslıgın ustundede cok sınek olur satıs adetı degıl alınan verım onemlıdır.Bu dusunceyle bakarsakta mılyontane koc grubuna aıt klımalar var ve bes para etmıcegını sızde bılıyorsunuz.Saygılar
  • quote:

Çalısırken kı halını gormeme gerek yok fabrıka verısı ses oranı 53db.Ic kullanım alanlarında 35db den sonrası konforsuzdur.Ashrae standartlarında boyle gecer.Kac tane satmasıda onemlı degıl.afedersınız kotu bır ornek ama Pıslıgın ustundede cok sınek olur satıs adetı degıl alınan verım onemlıdır.Bu dusunceyle bakarsakta mılyontane koc grubuna aıt klımalar var ve bes para etmıcegını sızde bılıyorsunuz.Saygılar

Siz hep kağıt üzerinden konuşuyorsunuz,bu ürün bir defa Koç gurubuna ait değil.Birde katoloğa öyle bir bakıyorsunuz ki somayın gitsin.Sizin yazdığınız 53 db. dış ünite sesi,iç ünite max.44 db,markalar reklam yaparken uyku modundaki ses db.veriyorlar.Bu gerçek olanıdır ve max. Zaten salonda kullanacagınız bir cihazdan yatak odası konforu beklenmez.

Mitsubishi SRK 52 Klimayı Inverterli Olanıyla Değiştirsem mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 16 Mayıs 2008; 14:01:14 >

• HOcam koc grubu olarak bunu degıl baska cok satan bır fırmayı(arcelık) ornek vermıstım.cok satılıyor ama bes para etmezler.Tekrardan dıkkatlı sekılde gozden gecırın ıstersenız.
    quote:

Geniş çaplı turbo fan, düşük sesli fan motoru, eğimli hava kanalı, hiperbolik evaparatör kanatları, verimli soğutucu dağıtımı ve diğer birleştirilmiş sessizlik teknolojisi ile 44db/53db ses seviyesi

fırmanın katalogunda yazan bu.Bırı ıc unıte olsun dıgerı dıs unıte.35db den sonrası konforsuzdur.Bunu ne ben soyluyorum nede katalog.Ashrea uluslararası standartlar soylemekte.

Bende kataloga bakarak konusuyorum cunku en dogru degerı fırma vermekte.Yorum gorus vs olmadan bılımsel olcumlerle
  • ''''' Sayin mbirol

Klima tamamen sogutma amacli olacak diye bilirim. Cunki isinmada sorun yasamiyorum kombi var ve gaz parasida gecen sene makul duzeyde geldi en fazla 2 ay 150 ser ytl odedim sonra 70-80 ytl geldi. Zaten sicagi seven biri degilim. Evi yarim duplex olarak dusunelim salon ve icinden merdivenle teras kat a cikiliyor. 3 yonde kapali acik cephe pimapen ve güneye bakiyor izalosyon cok iyi sicak hem cati kati hemde ana salondaki camdan geliyor. Uzun suredir klima arastiriyorum sizlede yazistik siz gercek anlamda bir Zibrocusunuz ama ben arastirmalarimda DAIKIN nin diger markalara gore ayri bir yeri edinmis ama fiyatlarda ucuk yazik bu paralara. Gecen butun Istanbul Avrupa yakasi sokaklarini 6 gün isim geregi dolastim ve gozum klimalardaydi ve en cok mitsubishi gozüme carpti ayrica bu markada iyi görünüyor.

Saygilar''''''''

Arkadaşım öncelikle şunu söyleyeyim ki ben Zibro cu değilim.Zibro yeni çalışmaya başladığımız bir marka,bunun yanında Hıtachı,Mit.Elec.,Diamond gibi markalarlada yıllardır çalışmaktayız ve devam ediyoruz.Amacımız ZİBRO gibi gerçektende kaliteli bir ürünü tüketiciyle tanıştırmak bilgi vermek.Burada reklam amaçlı yazmıyorum kaliteli bir cihazın olduğunu bilmenizi isterim sadece bu.Tabiki tercih sizlerin biz bildiğimiz ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz.Daikin konusuna gelirsek kalitesi zaten tartışılmaz ama dünyadada tek kaliteli klimada değil,herşeyin üstünde olduğu konusuna katılmıyorum.Eş değer ürünler var.Mitsubishi çok görüyorum demişsiniz tabi buda çok normal Türkiye ye ilk giren japon markalarından biri ve Mit.Hv.in yi sabancı gurubu gibi büyük bir firma temsil ediyor,bunun yanında pazara 1996 yılından itibaren yayılmaya başlayan ve şu anda HIT olmuş Mit. Elec. le berabar oldukça çoğaldı pazarda.İşallah ileriki yıllarda ZİBRO yuda bolca görürüz.Ama tabiki bu bir süreç.ZİBRO kliam da Türkiye pazarına girmede çok gecikti,bu konuda tabiki Türkiye deki ekonomik çalkantılarda önemli.Zibro 1995 krizine kadar Türkiye de seçkin bir markaydı (o zamanlar Japon gaz sobalırı ile)ama 1995 Çiller krizinde büyük yara aldı ve Türkiye de ticarete ara verdi.2006 ile tekrar adım attı ve şu anda yapılanmasını tamamladı.Hedefi kaliteli saygın bir klima,hava temizleme,nem alma ve nenlendirme markası olmak.Avrupa da tüm ülke pazarlarında çok iyi konumda bizde yaşayıp görecegiz bakalım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.