Şimdi Ara

Mitsubishi SRK 52 Klimayı Inverterli Olanıyla Değiştirsem mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BİRDE İNVERTÖRLÜNÜN İÇ ÜNÜTESİ BİRAZ DAHA KÜÇÜKMÜŞ SRK 52 YE GÖRE Bİ MAHSURU OLAMZ SANIRIM DEĞİLMİ
  • Yok olmaz hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Ikı kompresor oldugunu bılmeyen arkadaslar fırmaların sıtelerınden bakabılırler.Ornek olarak x fırmanın elektrık şeması
    />
    burdan da anlasılabılır

Arkadaşım verdiğiniz bilgilere lütfen dikkat edin derim.Multi ve birebir hiç bir inverter cihazda çift kompresör diye bir şey olmaz.kaldıki 12 volt la çalışan kompresörde yok Doğruakım demek sadece 12 volt demek değildir.İnsanlara yanlış bilgiler aktarmayalım.Sizin bahsettiğiniz ürünler büyük kapasiteli VRV,VRF gibi sistemlerde mevcuttur.Kapasiteler 90-100 bin btu ürünlerdir.ürünlerde 1 Adet klasik kompresör ki sabit bir kapasitede çalışır diyeimki devamlı 30 000 btü,1 adette inverter kompresör yer alır.(Ama 12 volt değil)sistem kapasite ihtiyacına göre sabit ve inverter kompresörleri devreye sokar ve çıkartır.
    Şu sıralarda ise bu sistemde yavaş yavaş terk ediliyor ve kompresör çiftte olsa ikiside İnverter.

Ama şunu yine hatırlatalımki bu sistem tamamen merkezi sistemler için ve bireysel kullanılan cihazlarla ilgili değildir.Herkes dikkat etsin.

• dostum ne yaparsan yap inverter al mutlaka ben evde 18.000 lik mitsubishi kullanıyorum inverter,işyerinde de normal kullanıyorum,işyerine 2 kat fazla elektrik parası ödüyorum pişman oldum inverter almadığıma
  • quote:

Orjinalden alıntı: swirl

dostum ne yaparsan yap inverter al mutlaka ben evde 18.000 lik mitsubishi kullanıyorum inverter,işyerinde de normal kullanıyorum,işyerine 2 kat fazla elektrik parası ödüyorum pişman oldum inverter almadığıma

İşyerindeki cihazın markası ne acaba öğrenebilirmiyiz.Birde çalışma süresi ve şartları aynımı,çünkü inverter demek %70 az yakar demekte değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

dostum ne yaparsan yap inverter al mutlaka ben evde 18.000 lik mitsubishi kullanıyorum inverter,işyerinde de normal kullanıyorum,işyerine 2 kat fazla elektrik parası ödüyorum pişman oldum inverter almadığıma

İşyerindeki cihazın markası ne acaba öğrenebilirmiyiz.Birde çalışma süresi ve şartları aynımı,çünkü inverter demek %70 az yakar demekte değildir.

o da iklimsanın pazarladığı midea marka klima,yazın günde 9 saat falan çalışıyor

• Aradaki marka farkınıda göz ardı etmeyin.Mit. klimanız inverter değilde klasikte olsa mideadan daha az harcayacaktı zaten.Birde işyerlerinde ısıyı muhafaza etmek daha zor ,hele birde mağzaysa.
    İnverter almayın demem ama aynı kalitedeki ürüne göre 18 lik cihazın ısıtmada en az sekiz saat kesintisz kullanmak şartıyla ayda 20-25 ytl faturaya fark yansır.Buda iki model arasındaki fiyat farkını ne kadar sürede çıkacağını siz hesaplayın.Ama konfor ve daima sabit ısı için ben veririm bu parayı derseniz işte bu doğru yol olur.

İyi hesap etmek lazım
  • MBRİOL BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM 18 LİK DÜZÜN İÇ ÜNİTESİ BÜYÜK İNVERTÖRÜN İSE KÜÇÜK YAKIT ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN 18 METREKARELİK BİR ODA BENİM ODA SRK 52 DE R22 GAZ VAR İNVERTÖRDE R410 GAZ VAR AMA SPLİTİ KÜÇÜK OLMASI DAHA GEÇ ISITIR GİBİ GELİYO BANA R22 GAZ -5 DE DEFROZ GİRER DİYE DÜŞÜNÜYORUM SENCE NE YAPMALIYIM DOSTUM KAFAM KARIŞIK SRK 52 BENDE ŞU AN AMA İNVERTÖRLÜNÜN KAFASI BÜYÜK OLSA ALCAM GECECEM AMA KÜÇÜK OLMASI DÜŞÜNDÜRÜYOR BENİ YARDIMCI OLURMUSUN NE YAPMALIYIM.
  • SWİRL SENDEKİ İNVERTÖRLÜ KLIMADA İKLİMSANIN MI KAÇ METREKARELİK ALANDA KULLANIYOSUN DOSTUM PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: efekentlı

MBRİOL BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM 18 LİK DÜZÜN İÇ ÜNİTESİ BÜYÜK İNVERTÖRÜN İSE KÜÇÜK YAKIT ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN 18 METREKARELİK BİR ODA BENİM ODA SRK 52 DE R22 GAZ VAR İNVERTÖRDE R410 GAZ VAR AMA SPLİTİ KÜÇÜK OLMASI DAHA GEÇ ISITIR GİBİ GELİYO BANA R22 GAZ -5 DE DEFROZ GİRER DİYE DÜŞÜNÜYORUM SENCE NE YAPMALIYIM DOSTUM KAFAM KARIŞIK SRK 52 BENDE ŞU AN AMA İNVERTÖRLÜNÜN KAFASI BÜYÜK OLSA ALCAM GECECEM AMA KÜÇÜK OLMASI DÜŞÜNDÜRÜYOR BENİ YARDIMCI OLURMUSUN NE YAPMALIYIM.

Bir defa şunu söylemeliyim 18 m2 yere kaliteli bir ürün 12 lik yeter.Gaz R22 ,R410 olası -5 de defrost yapar diye bir şey olmaz.eğer ortam hem soğuk hemde nemli ise dış ünitede buzlanma olur ve bu durmda defrost yapmak iyi birşeydir.Bana soracak olursanız Mit.Elec.alın derim.Ama o alanda klasikte olsa,inverterde olsa 12 lik ideal.Birde Aydın dan yazıyorsunuz galiba ,Aydın da ZİBRO mağzası açıldı yeni bence bir uyrayıngörün derim.

Evet iç ünite boyutlarına gelince ünitenin küçülmesi kapasite konusun da performansa etki etmiyor.Hava hızıyla ayarlanabiliyor (tabi imalat ve tasarımda),Ancak hava hızıyla ses artabiliyor,işte buradada teknoloji devreye giriyor.Dikkat edin cihazlar boydan küçülüyor ama aynı zamanda şişmanlıyor.Tabi herkes aynı yapıyor değil.Dikkat etmek lazım.ZİBRO 24000 btü lük 80cm hem çok yüksek hızda hava üflüyor ama ses çok makul,adamlar yapmış.

• MBİROL DOSTUM BEN KİLİMAYI İKLİMSADAN ALDIM 18 LİK SRK 52 DAHA TAKILMADI BENDE DURUYOR SONRADAN TAKACAK ARKADAŞ İSTERSEN İNVERTÖRLÜYLE DEĞİŞTİREBİLİRİZ DEDİ SEN 12 LİK YETER DEMİŞSSİN AMA EVİN DURUMUNU SÖLE ANLATAYIM EV EN ÜST KAT 2 PENCERE VAR PİMAPEN ÇİFT CAM YERLER LAMİNET PARKE EVEİN ÜZERİNDE SUNDURMA VAR YANLARI AÇIK YANİ SENCE BEN BU KİLİMAYI MITSUBISHI 12 LİK İNVERTÖRLE DEĞİŞTİRSEM BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ DİYOSUN. ODAM 18 METREKARE BUNUDA BELİRTEYİM
  • bendeki 18.000 lik mitsubishi inverter fakat ısıtması 19.000 soğutması 17.000 miş özelliklerinde baktım,kullandığım alan da oturma odası tahminen 15 m2 falan
  • quote:

bendeki 18.000 lik mitsubishi inverter fakat ısıtması 19.000 soğutması 17.000 miş özelliklerinde baktım,kullandığım alan da oturma odası tahminen 15 m2 falan

Sizin klimanın modelini yazabilirmisiniz 15 m2 18 lik inverter bayağı büyük.Birde 18 lik inverter en az 25 000 btü ye çıkar.Modeli yazarsanız,cihazın ne olduğunu daha iyi anlarız.
  • quote:

MBİROL DOSTUM BEN KİLİMAYI İKLİMSADAN ALDIM 18 LİK SRK 52 DAHA TAKILMADI BENDE DURUYOR SONRADAN TAKACAK ARKADAŞ İSTERSEN İNVERTÖRLÜYLE DEĞİŞTİREBİLİRİZ DEDİ SEN 12 LİK YETER DEMİŞSSİN AMA EVİN DURUMUNU SÖLE ANLATAYIM EV EN ÜST KAT 2 PENCERE VAR PİMAPEN ÇİFT CAM YERLER LAMİNET PARKE EVEİN ÜZERİNDE SUNDURMA VAR YANLARI AÇIK YANİ SENCE BEN BU KİLİMAYI MITSUBISHI 12 LİK İNVERTÖRLE DEĞİŞTİRSEM BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ DİYOSUN. ODAM 18 METREKARE BUNUDA BELİRTEYİM

Arkadaşım bence 12 lik inverter rahatlıkla yeter.Ama 18 lik takarsan özellikle kışın çok soğuk olamayan havalarda oda kapısını açık tıtman gerekir.Çünkü oda çabuk ısınacak ve cihaz baypas yapıp hemen kendini kısacaktır.Buda ısıtmada rahattsız eder.İnverter alacaksan 12lik al derim.Tabi devamlı kapatmadan kullanacaksınız.zaten devamlı açık tutmam derseniz inverter almayın anlamı yok.

• BENDE SRK52 VAR MITSUBISHININ 18 LİK DÜZ OLANI BUNUN YERİNE 18 LİK MITSUBISHI 18LİK INVENTÖRLE DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYODUM AMA MBİROL KARDEŞ KAFAMI İYİCE KARIŞTIRDIN ŞİMDİDE 12 LİK İNVERTÖRMÜ TAKAYIM DİYE DÜŞÜNÜR OLDUM .
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Ikı kompresor oldugunu bılmeyen arkadaslar fırmaların sıtelerınden bakabılırler.Ornek olarak x fırmanın elektrık şeması
    />
    burdan da anlasılabılır

Arkadaşım verdiğiniz bilgilere lütfen dikkat edin derim.Multi ve birebir hiç bir inverter cihazda çift kompresör diye bir şey olmaz.kaldıki 12 volt la çalışan kompresörde yok Doğruakım demek sadece 12 volt demek değildir.İnsanlara yanlış bilgiler aktarmayalım.Sizin bahsettiğiniz ürünler büyük kapasiteli VRV,VRF gibi sistemlerde mevcuttur.Kapasiteler 90-100 bin btu ürünlerdir.ürünlerde 1 Adet klasik kompresör ki sabit bir kapasitede çalışır diyeimki devamlı 30 000 btü,1 adette inverter kompresör yer alır.(Ama 12 volt değil)sistem kapasite ihtiyacına göre sabit ve inverter kompresörleri devreye sokar ve çıkartır.
    Şu sıralarda ise bu sistemde yavaş yavaş terk ediliyor ve kompresör çiftte olsa ikiside İnverter.

Ama şunu yine hatırlatalımki bu sistem tamamen merkezi sistemler için ve bireysel kullanılan cihazlarla ilgili değildir.Herkes dikkat etsin.

Hocam soyledıklerınıze dıkkat ettım ve elımde olan katologları tekrardan gozden gecırdım 12v durumu soz konusu degılmıs dıkkatınız ıcın tebrık ederım bende yanlısımı duzeltmıs oldum dıkkatınız vasıtası ıle.Sızın alıntı olarak yazdıgınız posttan bır kac post once ınverter klımalarıda devır ayarlamasının nasıl gerceklestıgını kabaca yazdım tekrarlamakta fayda goruyorum frekans degısıklıgı ıle kapasıte dusurulup artırılmakt kabaca.
    Sımdı Ben ıklımlendırme ve sogutma bolumu mezunu 3yıldır pıyasada hem şantıye hemde proje fırmalarında calışmış bırıyım.Benım elımde olan fırma katalogları kı bunlar bızım anlasmalı oldugumuz fırmalar ve anlasmamız geregı bızım tasarımlarımız sonucu bıze ozel cıhaz bıle uretebılmekteler.Anlasmalı oldugumuz fırmaların arasında York , Carrier LG&Viessmann , Toshiba , Turkıyede buroları olmayan airstage ve kişi ihtiyaclarına gore ozel urun ureten abd asıllı aircon fırması ve dıger yerlı fırmalar.Bu fırmalar cestılı yurt ıcı ve yurt dısı projelerde bıze ıs partnerlıgı saglamakta ve sonsuz lojıstık destegı vermektedırler.Bunu solememdekı amac benim soledıklerımın dogru yada yanlısının ıspatı degıl bu konuda bılgı edınme ımkanlarımın kolay kolay kımsede olmadıgı kadar yuksek olduguna dıkkat cekmek.Yukardakı postumda vermıs oldugum lınk sadece bır ornektı kı su unutulmamalı vrv vrf multı (cok zone'lu sıstemler) hepsının dıs unıte donanımsal yapıları aynı,degıskenlerın sadece gaz ve,aralarında,dagıtım unıtesı , joınt ve karısım odası(havuzu) ve sıstemdekı gaz basıncları.Yanı degısık olan donanımlar cıhazların genelınde cok bır fark bulundurmamaktadır ve bunların ıc unıtelerı bıle bırebır aynı denecek kadar yakınlar bırbırıne.Merkezı sıstem cıhazlar ıle tekzonelu monosplıt(bırebır) cıhazlarının yapısının farkı olduguna benzer bı cumle kurmussunuz.Elimde inverter sistemin mucıdı!(1980) ve ılk uygulayıcısı(1981) toshibanin katalogu var.Yazınızdan anladıgım kadarıyla Monosplıt (bırebır) cıhazlarda ıkı kompresor soz konusu olmadıgı,Benım elımdekı toshıba katalogunda aynen sızın de belırttıgnız Monosplıt(bırebır) klıma da ıkı adet dc rotary kompresor oldugu.Baska bı markanın (LG)(Dunayda en cok satılan klıma markası) katalogunda ıse yıne monosplıt(bırebır) klıma sıstemınde bır adet sabıt kompresor bır adet te dc kompresor mevcut.Elımdekı dıger hıtachı marka klıma katalogunda yıne aynı cıns klımada bır adet dc scroll bır adetde dc rotary kompresor mevcut.Elımdekı yıne bır baska klıma markası olan york'un aynı tıp monospılt cıhazda yıne lg gıbı dc scroll ve rotary kompresor mevcut.
    Ve ayrıca oncekı postta vermıs oldugum lınkte goruludu uzere merkezı sıstemlerde (vrv vrf multı ) bır adet ınverter ve kapasıteye gore 3 sabıt kompresor soz konusu nıtekım benım yazılarımda ıste bır adet dc ınverter kompresor bır adet te sabıt hızlı kompresor oldugu ıdı.Lınkı vermemdekı amac elımde olan katalogları scan edememden dolayı ve sıstemlerın calısma prensıblerının bırbırne yakın olması ve mantıklarının hemen hemen aynı olmasından dolayıdır.bu hususu goz ardı etmenız,yazdıgınız yorumu ortaya cıkardıgını dusunmekteyım.Dıger 12v olayınıda bı on yargıdan fıkır edındıgımı basta belırttım ve yenı bır sey ogrenmıs oldum bunun ıcınde tesekkur ederım.

Ben ınanıyorum kı ısıtma&sogutma ve ıklımlendırme alanında tecrubem nıce ustalarınkınden kat kat azdır ama 3yıldır bu pıyasanın ıcındeyım ve suan bolgesnın en buyuk proje (hvac,sıhhı,elektrık,otomatık kontrol) fırmasında calısmaktayım ve baska fırmalardada santıye ve uretım asamasındada bulundum.Yazımda kımseyı kıracak bır sey gorememekteyım gozumden kacan bırsey varsa ozur dılerım.Asla ınsanları kırma ıncıtme nıyetınde degılım.Bır daha bu bolumde klıma tavsıyesı yapmayacagımıda belırtmek ısterım cunku bı eksıgımı gordum ve yanıltıcı olabılırdım.Bu nedenden oturu tavsıye konusuna bır daha degınmıyecegım.
    Konuyu acan arkadastanda ozur dılerım baslıgını kırletmıs olabılırım.Umarım azda olsa ınverter hakkında bır fıkır olusturabılmısımdır.Ve faydasını sadece elektrık avantajının yanısıra "COP" degerının yuksek olmasının alınan verımle esdeger oldugunu belırtmek ısterım.Herkeze saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 12 Mayıs 2008; 20:43:58 >

• quote:

MBİROL DOSTUM BEN KİLİMAYI İKLİMSADAN ALDIM 18 LİK SRK 52 DAHA TAKILMADI BENDE DURUYOR SONRADAN TAKACAK ARKADAŞ İSTERSEN İNVERTÖRLÜYLE DEĞİŞTİREBİLİRİZ DEDİ SEN 12 LİK YETER DEMİŞSSİN AMA EVİN DURUMUNU SÖLE ANLATAYIM EV EN ÜST KAT 2 PENCERE VAR PİMAPEN ÇİFT CAM YERLER LAMİNET PARKE EVEİN ÜZERİNDE SUNDURMA VAR YANLARI AÇIK YANİ SENCE BEN BU KİLİMAYI MITSUBISHI 12 LİK İNVERTÖRLE DEĞİŞTİRSEM BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ DİYOSUN. ODAM 18 METREKARE BUNUDA BELİRTEYİM

Hocam kullanacagın odanın m³ olarak ne kadar oldugunu odada kullandıgın elektronık esyaları ve kısı sayısını ve dıs cephe duvar kalınlıgınıda yazarsan sana ıhtıyacın olan en yakın gereken yuku cıkartabılırım
  • Sayın Mert kardeşim ALLAH yolunu açık etsin her türlü tavsiyeyide yap hatayı görüpte bu şekilde düzeltmek herkezin harcı değildir doktorlar bile yanlış ameliyat yapabiliyo bunca bilgi dağarcığı içinde tabiki olucak normaldir iyi akşamlar diliyorum
  • quote:

quote:

bendeki 18.000 lik mitsubishi inverter fakat ısıtması 19.000 soğutması 17.000 miş özelliklerinde baktım,kullandığım alan da oturma odası tahminen 15 m2 falan

Sizin klimanın modelini yazabilirmisiniz 15 m2 18 lik inverter bayağı büyük.Birde 18 lik inverter en az 25 000 btü ye çıkar.Modeli yazarsanız,cihazın ne olduğunu daha iyi anlarız.

Mitsubishi DXK 18 Z1-S bu arada şöle bişey de var çok soğuklarda sadece kapalı tutuyorum kapıyı ve yaklaşık 15-17 m2 bi alanda çalışmış oluyo,fakat diğer zamanlarda kapı açık oluyor ve yaklaşık 6 m2 hol ve tahminen 10-12 m2 mutfak da nasipleniyor ısıdan

• mertcim sana kimse bişey diyemez benim saygı m sonsuz

sadece hatalardan dolayı biraz COP lamak lazım

sonrada tabiki formun modası olan bu şart

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.