Şimdi Ara

Miyop göz ile yedek subay olabilir miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 4 yıllık Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunuyum ve 6 aylık er yerine 12 ay yedek subay olarak askerlik yapmak istiyorum.

1) Gözlerim 2.25 miyop bu yedek astsubay olmama engel olur mu?

2) Yedek subay alımları yeterince var mı? Çevrenizde hiç başvuru yapıp kabul edilmeyen oldu mu?

3) Yedek subaylar komando olarak askere alınır mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• 2.25 - 2.75 miyop astigmatım var, Hava kuvvetlerinde meslek kurası olarak yedek subaylık yaptım, 373. Dönem. Askerliğe elverişli olduktan sonra gözlük kullanmak sorun değil.

Ama iç alımlara başvurup muvvazaf olarak (askerliği meslek olarak yapmak isterseniz) devam etmek istediğinizde askeri sınıfların göz şartları değişebilir.

MSBnin yıllık faaliyet raporları var. Googleda 2023 yılı MSB faaliyet raporu diye aratıp bulabilirsiniz. En sonuncusu bu, geçmiş yılların da raporları var. Yıllık yedek subay veya yedek astsubay alım sayıları veriliyor. Celplere veya bölümlere göre ayrım yok, total rakam veriliyor. Yaklaşık 10'ar bin kadar alım var.

YÖK atlas verilerindeki mezun sayısına oranladığında 10 bin rakamı düşük kalıyor. Bu rakamın içinde sağlık, mühendislik, öğretmenlik ve hukuk mezunları daha ağırlıkta.

Burada baz alınacak kriter, dönem arkadaşlarınızdan veya üst dönem mezunlardan (bedelli başvuranlar hariç) kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar.

Komando yedek subay alımı da var. Bildiğim kadarıyla sayıları çok fazla değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam dün tecili bozdum, başvuru yaptım. Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu olduğumu 2.85 ortalama oldığunu girdim. Daha önce ameliyat geçirdiniz mi yazıyor. 2021'de kapalı apandisit ameliyatı olduğumu yazdım, yara izi olmadığını belirttim. Bu subaylık şansımı düşürür mü? Ayrıca subaylık şansımı arttırmak için yapabileceğim bir şey var mı? Örneğin 177 boy 70 kiloyum ama aile hekimine 1.80 yazdırabilirim.

• İsterse 40 takla attırın, çıkmayınca çıkmaz. 1.77-1.80 ne farkedecek? Apandisit ameliyatı sorun olmaz muhtelemen.

• Hocam merhaba tekrar rahatsız ediyorum. Subaylık ve astsubaylık istiyor musunuz kısmına evet dedim, en altta ise komando olmak istiyor musunuz diye bir kısım var. Komando olmak istemiyorum ama subaylık çıkmasında bir etkisi oluyorsa evet seçeceğim. Sizce ne yapmalıyım?

• Yukarıdaki ilk cümlem geçerli, isterse 40 takla attırın çıkmayınca çıkmıyor. O yüzden fazla kasmaya gerek yok.

+ 2 önlisans 1 lisans bölümü bitirdim diyenlere
    + Şöyle sertifikam böyle sporcu geçmişim var diyenlere
    + Komandoya evet işaretleyenlere
    + Her celbin 1. grubu yedek gidiyor diye celp tercihini
    Şubat - Mayıs - Ağustos - Kasım diye sıralayanlara

Er çıktığına şahit olduk.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.