Şimdi Ara

Mizu'da satılan parfümler orjinal mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
5
Favori
89.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sesar

sikayetvar sitesini birkaç gün önce inceleyip araştırmıştım.

Genelde calvin klein grubunda şikayetler oluşmuş. Yukarda yazdığım listedeki parfümlerde sıkıntı olmadığını gördüm.

Ayrıca şu cevabı veren insana diyecek birşey bulamıyorum.

Kesinlikle işten çıkarılmalı pes!

"Satışı yapılan ürünlerimiz, ithalat yetkisi bulunan distribütörler aracılığıyla üretici firmalardan Amerika ve Fransa'dan temin edilmektedir. Sitemiz üzerindeki yer alan ürünlerimiz %100
    orijinal olarak değerli müşterilerimize satışa sunulmaktadır. Seçmiş olduğunuz parfümün EDP olması sebebiyle gün içerisinde kullanımlara uygun ve yoğun olarak kokmadığını bildirmek isteriz. EDT parfümler gece kullanımları için geçerli olup; daha yoğun ve uzun süreli kalıcı
    olduğunu bildirmek isteriz".
    Verdikleri cevap bu.

Aynı parfümü mağaza sıktık bu siteden aldığım ürünün kokusu o kadar azdı ki diğerine oranla pişman oldum aldığıma. Ürünün orjinalliğinden şüphe duyuyorum ister istemez. EDP nin EDT ye oranla daha az kalıcıymış benim bildiğim tam tersi.

eleman edp daha az kalıcı demiş hakikaten, az maaş vermek için eğitimsiz insan alıyorsunuz işe hadi anladım da kendiniz eğitin ulan bari.

• quote:

Orijinalden alıntı: djangoreinhardt

sikayetvar.com da ki yorumları okusanız mizudan bir daha alış-veriş yapmazsınız. Çok muallakta bir site. Dior homme intense 100 mlsi mizuda 150 tl idi, hepsiburadadan 170 tlye aldım ama 20 tllik fark o güven hissine değer.

hepsiburada dan aldığım versace blue jean bayat çıkmıştı, hani şu 20 kere sıkıp 1 sıktı hissiyatı verenlerden :) kafanız öyle çok rahat etmesin bence, parfüm online almak riskli nereden alırsanız alın ben size söyliyeyim, orijinal satarlar bayat satarlar, en güzeli gidiceksin deneyerek görerek alacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzzzz

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hikmet548

quote:

Orijinalden alıntı: TuRKuS.MuTaNTuS

quote:

Orijinalden alıntı: sesar

sikayetvar sitesini birkaç gün önce inceleyip araştırmıştım.

Genelde calvin klein grubunda şikayetler oluşmuş. Yukarda yazdığım listedeki parfümlerde sıkıntı olmadığını gördüm.

Ayrıca şu cevabı veren insana diyecek birşey bulamıyorum.

Kesinlikle işten çıkarılmalı pes!

"Satışı yapılan ürünlerimiz, ithalat yetkisi bulunan distribütörler aracılığıyla üretici firmalardan Amerika ve Fransa'dan temin edilmektedir. Sitemiz üzerindeki yer alan ürünlerimiz %100
    orijinal olarak değerli müşterilerimize satışa sunulmaktadır. Seçmiş olduğunuz parfümün EDP olması sebebiyle gün içerisinde kullanımlara uygun ve yoğun olarak kokmadığını bildirmek isteriz. EDT parfümler gece kullanımları için geçerli olup; daha yoğun ve uzun süreli kalıcı
    olduğunu bildirmek isteriz".
    Verdikleri cevap bu.

Aynı parfümü mağaza sıktık bu siteden aldığım ürünün kokusu o kadar azdı ki diğerine oranla pişman oldum aldığıma. Ürünün orjinalliğinden şüphe duyuyorum ister istemez. EDP nin EDT ye oranla daha az kalıcıymış benim bildiğim tam tersi.

Olm o tam tersi değil mi la?

Edp ler uzun süre kullanılır.
    Edt ler çabuk geçer. *-*

parfümden anlamam marka özelliklerini falanda bilmem ama ingilizceden az çok çakarız

edp nin sonundaki p tahminimce permanent yani kalıcı demek
    edt nin sonundaki t de temporary yani geçici demek

parfümden anlamam marka özelliklerini falanda bilmem ama ingilizceden az çok çakarız

edp nin sonundaki p tahminimce permanent yani kalıcı demek
    edt nin sonundaki t de temporary yani geçici demek

EDP: Eau de parfum

EDT: Eau de toilette

eğlenceliş olmuş başlık, altı üstü eau de parfum, toilette için ne edebiyatlar yazılmış yine memleketimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 3 Mayıs 2014; 10:24:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

quote:

Orijinalden alıntı: e.rusen

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Orijinalliğinden şüphesi olan varsa ürünü aldıktan sonra mağazaya götürün.Bandrolünü oradaki cihazlardan birine okutturun orijinal olduğunu oradan teyit ettirin. Hepiniz diyorsunuz ki daha önce kullandım , iki üç gün üzerimden çıkmadı şimdi aldım hemen uçuyor. Parfümler çevre şartlarına , giydiğiniz kıyafetlere vs.vs. göre değişir. Hepiniz istiyorsunuz parfüm iki üç hafta üzerimden çıkmasın. Komiksiniz :)

Büyük internet alışveriş sitelerinin hepsi yüzde yüz orijinal ürün satar. Sizce orijinal ürün satmayan firma olsalar bu işi Türkiye'de onlara yaptırırlar mı? Bir kere bir çok kategoriden bir sürü firma ismi sayıyorsunuz. Bu firmalar kendilerinin korsan ürünleri satılsa elleri kolları bağlı , kendi üzerlerinden prim yapmalarına izin mi verirler? Biraz mantık lütfen.

yıllarca kullandığım parfümü dağda taşta bayırda çayırda çimende kısacası her yerde kullanmış oluyorum zaten. bu şile'de de böyleydi istanbul'da da böyle izmir'de de. parfümün üzerimizde yıllarca durması gerekmiyor zaten, 1 gün bile kalsa kafidir. ama bizim, en azından benim, parmak bastığım nokta bu parfümlerin 20 dakikadan fazla durmuyor olması. burun alışması da değil, 20 parfüm 1 günden fazla üstümde kokuyorken, burdan almadığım aynı parfüm de aynı şekildeyken, burdan aldığım 20 dakika duruyor. kaldı ki her tür kumaşta da denedim, takıntılıyım bu konuda.
    kaldı ki kalıcılık değil tek etmen, burnun bazı notalara alışsa da o parfümün ana hatlarını bilirsin. bu parfümde de da yok. Son cümle zaten güvenmemiz için sebep değil, Türkiye'de bunu kontrol ve takip eden bir kurum yok. Şansa bala çıkan birkaç orijinal ürün haricinde sahte ve ya da bayatlamış olan ürünleri gidip mağazadaki ürünlerle test edin, hatta gidin mağazadan almış bir arkadaşınızın parfümüyle(aynı parfümse) test edin. hala sahteliğini belli ediyorsa tutup "benim ülkemde olmaz böyle şeyler" diyip bütün ipuçlarını görmezden mi geleceksiniz? bana göre de bu mantıksız.
    Ben açıkçası diğer sitelerde ve burda yazılanlara rağmen hala "sahte de satıyor olabilirler mi acaba" diye düşünmeyen arkadaşların pek objektif olabildiklerini düşünmüyorum.
    hani her şeyi geçtim, üstümde 3 gün dursun parfüm gibi şikayetlerin haricinde, yoğun alkol kokusundan bahsettim. alkol kokusu her parfümde farklılık gösterir elbet, bazı parfümlerde o kokuyu çok alamazken bazılarında açılışta yoğun alkol kokusuyla karşılaşabilirsiniz,ama deneyimli bir insansanız o kokudaki alkol ne kadar yoğun kokarsa koksun, burda sahte diye adlandırdığımdaki kadar bariz bir koku hissetmezsiniz. ben kazığımı yedim, bir daha yemek istemiyorum, insanların da yemesini istemiyorum ki bu adamlar göz göre göre yapmasın bu işi. ha bu sorunu yaşadığım tek site burası değil, sırf tek bir siteyi günah keçisi yapmayalım. diğerlerini sormak isteyen özel mesaj atıp sorabilir.

ha parfümkokusu nickli arkadaşımızın dediği şey de var ne yazık ki. bazı markaların(hepsi değil) yurtdışında sattığı ürünlerle burada satılan ürünler kalite açısından biraz farklı. bunu yurtdışıyla yaptığım parfüm değiştirme işlemlerinden biliyorum. kalıcılık açısından daha başarılı ve buram buram kokan ürünler. ama tabii yine de bir yere kadar fark ettirir. 20 dakika nerede, 36 saat nerede.

tamam ama senin bahsettiğin durumla orijinal olup olmaması konusunda hiç bir alaka yok ki. raf ömrü vs.vs. ile alakalıdır. aynı durum mağazadan aldığınızda da olabilir. hiç bir sitenin karşısına bu kadar büyük parfüm firmalarını alacağını düşünmüyorum.

bu arada bir noktaya değinmek istiyorum. Türkiye'de bunu kontrol ve takip eden bir kurum yok demişsiniz.Hocam emin olun hepsi gümrüklerde vs.vs. çok iyi kontrol ediliyor. ayrıca tedarikçi olan firmalar tarafından da sürekli kontrol edilir.

benim size son olarak tavsiyem internet sitelerinden ürün aldığınızda iade hakkınız oluyor. iade sürecini geçirmediğiniz sürece iade edebilirsiniz? (parfümlerde de geçerli mi bilmiyorum ama sözleşmeyi okudum diye tik işaretlenen yerde yazar, okumanızda fayda var)

bayat parfüm de deneyimledim(başka bir siteden), raf ömrü dolmuş bir parfüm direkt kendini belli ediyor. zamanında çok açık parfüm koklamış biriyim, eskiden böyle sık şekilde orijinal parfüm alacak durumum olmadığından açık parfümlere eğilmek zorunda kalıyordum. nadiren orijinal alabiliyordum. ama bu deneyim bana artık açık/sahte kokuları tanıma yetisi kattı. orijinaline fazlasıyla benzeyen bir açık parfümü bile algılayabiliyorum. zaten hal böyle olmasa bir siteye bu kadar açık bir şekilde böyle bir suçlamada bulunmazdım, çamur at izi kalsın yapmak bir kere en önce bana zarar verir çünkü bir parfüm delisi olarak böyle sitelere ihtiyacımız var.
    dolayısıyla koku bayat değildi, o spesifik alkol(ya da her neyse) kokusunu çok iyi tanıyorum çünkü. kokuyu iade edemedim tabii ki, çok yoğun olduğum bir zaman dilimine denk geldi ve açıkçası uğraşmak istemedim. o sıralar şile'de yurtta kalıyordum, kargoya gidip onun iadesiyle uğraşmak yerine paramın yanmasını tercih ettim.

dediğinize katılıyorum, mağazalardan aldığımız bazı kokuların da hatalı çıkma ihtimali var. ki bazı kişilerin başına gelmiş sanırım okuduğum kadarıyla, teste gönderilip ürünün kalitesizliğinin onayı çıktıktan sonra iade sürecine giren birçok insan olmuş mağazalarda da. olmuş diyorum çünkü birebir deneyimlemedim. ama böyle bir ihtimal de var yani. bu nedenle suçu tek bir firmaya atmak tabii ki yanlış olur. ama benim üzüldüğüm nokta, ciddi sayıda böyle bir deneyim yaşamış insanların yorumlarını hiçe sayıp, ellerindeki orijinal ürünlere dayanarak %100 bir firmayı savunan insanların olması. bu çok yanlış bir tutum. ben nasıl kötü genelleme yapmaktan kaçınıyorsam, insanlar da iyi genelleme yapmaktan kaçınmalı. böylece ne birilerinin hakkı yenmiş olur, ne de yazılanları okuyup güvenip para veren insanların paraları yanmış olur. kimse kimsenin günahına girmez böylece.

gümrük olayı biraz karışık bir durum. adını garatilemiş ithalatçı firmalar haricinde birçok firma var bu sektörde. bunun takibi çok kolay yapılabilir aslında. en çok şikayet edilen sitelerin sattıkları parfümleri ithal eden firmanın sattığı her üründen tutarlılık sağlayacak şekilde samplelar alınır, test edilir. ha bu her şeyin garantisini vermez tabii ki. yine arada hatalı ürün çıkabilir. bu her şey için geçerli. ama en azından hatalı ürün çıkma ihtimalini düşürür bu kontrol. neyse konuyu dağıtmayayım. gümrüğün yaptığı bu kontroller nicelik açısından tatmin edici olabilir belki ama nitelik açısından tatmin edici olsaydı bu kadar yüksek oranda, farklı farklı firmalar hakkında bu kadar şikayet olmazdı bence. tabii ki şikayetlerin çoğu belki parfümü yeteri kadar tanımayanlar, ya da parfüm dünyasına yeni girmiş arkadaşlar tarafından yapılıyor olabilir, o ihtimalleri de es geçmiyorum. ama bakın çoğu diyorum, yani aralarında ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşamış insanlar da var. bu da bir yerde yanlış yapıldığı ihtimalini göz önüne sürüyor bence.

kısacası insanlar iyi deneyimleri de kötü deneyimleri de okusun. ne kötü deneyim yaşamış insanlar iyi deneyim yaşamış insanlara yalancı desin, ne de iyi deneyim yaşamış insanlar kötü deneyim yaşamış insanların tecrübelerini hiçe saysın.

• Technics kullanıcısına yanıt
    bende hepsiburadan parfüm aldım piyasanın çok altına kazanmıyo reklam yapıyodur düşüncesiyle aldım ama kokusu 2 saat bile kalmadı. en rahatı piyasa sartlarına uygun livodi.com depomodo.com gb siteler buyuk firmalar güveni sagladıgından artık ya tedariğinde sorun çıkarıyo yada malda sorun çıkıyo ama küçük firmalarda daha hızlı geliyo kapıda odeme geri iade kargo bedava özelligi varken hepsi buradaya gerek yok bence
  • qazçşp Q kullanıcısına yanıt
    Ben internetten parfum almaya karsiyim artik tamamen ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bencede iyi bişey değil görmeden alıyosun ama ucuz :D
  • ben dün spariş verdim bu gün geldi.Calvin Klein euphoria intense tartışmasız orjinal bendekinin üretimi 2 yıl öncesi kalıcılığında sıkıntı yok sabah sıktım hala aa ara geliyor burnuma rahat olun bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle uzak durun.Günlerdir aynı firmadan aldığım IN2U adlı parfümün mücadelesini veriyorum. Aldıktan 5-10 gün sonra kullanmaya başadım. Parfümün kokusu çok kısa zamanda kayboluyordu. Acaba sahte mi ? diye araştırdığımda bu siteden alınan parfümlerde aynı sorun olduğunu gördüm. Alışveriş merkezlerindeki bilinen 2 parfüm mağazasından test kağıdına sıktırıp eve gittim. evde boş aldığım test kağıdına bendeki IN2U yu sıktım. Mizu dan aldığımda yarım saat sonra hiçbir koku yoktu. Diğer ikisinin kokusu 6-7 saat sonra hala devam ediyordu.Mizu yu aradım durumu söyledim. Bana önce bazen bu tarz şikayetler aldıklarını söylediler. Daha sonra 8 günlük süreyi geçirdiğimi bir şey yapamayacaklarını bildirdiler. Ben " marketten tavuk mu aldım. 8 günde süre bitsin " dedim. Ürünün refeans kodundan 27 ocak 2011 de üretildiğini freshcheck sitesinden öğrendim. Tarihi söyledim. Ürünü test etmek istediklerini söylediler yolladım. Daha sonre Mizu nun bağlı olduğu Bright e-ventures tan bir bayan beni aradı çok kalabalık bir ortamdayken son duyduğum ürün bedeli iade edilecek şeklindeydi. Sonra ne değişti anlamadım ürünü aynen geri yollamışlar. Kesinlikle uzak durun. Ambalajı ve referans numarası ile sahteye benzemiyor ancak sanırım etkin maddesi azaltılmış ürünleri pazarlıyorlar .Ben paramı sokağa attığıma inanıyorum. Bu siteye sırf bir kaç kişi bu duruma düşmesin diye üye olup bunları yazmak istedim.

• Aynı parfümü aldım kesinlikle aldatmaca. Kokusu yarım saatte kayboluyor. Günlerdir mücadelesini veriyorum. Mağaza ile ambalaj aynı. Belki üründe orjinal. Çünkü freshcheck sitesinden referans no. su ile kontrol ettiğimde 27/1/2011 yazıyor .(bu da ayrı bir soru işareti. neredeyse 40 ay.) Ancak kesinlikle koku çok kısa sürede kayboluyor. Bu yorumu okuyan arkadaşlara tavsiyem paralarını sokağa atmasınlar.
    aynen ben de hepsiburada dan blue jeans almıştım, koku normalden farklı kokuyordu, üretim tarihine baktım 2006 yılı çıktı 8 yıl geçmiş 8 yılda mezardaki insanın kemikleri yok oluyo parfüm mü kalırtr :D zaten adamlar enayi mi? normal parfümü neden yarı fiyata satsınlar??? internetten parfüm almak riskli sadece şişesine para veriyoruz,

• 2 gün önce bvlgari aqua marine sipariş ettim. Acaba ne olacak benim durum?

• malibulife M kullanıcısına yanıt
    8 sene... turşu suyu olmuş bizim parfümler
  • Millet bende kararsızdım alıp almamakta ama fiyat cezbetti ve bir adet burberry classic bayan ve bir adet rochas man sipariş ettim iki gün önce elime geçti checkcosmetic ten kontrol ettim biri yaklaşık 1 senelik diğeri 6 aylık parfümler son kullanma tarihlerine epey var kutu gayet orjinale benziyo kokuda fena değil, şimdilik bi sıkıntı yok bilginize arkadaşlar..
  • hermes terre d'hermes aldım, fiyatı makuldü. ürünün kalıcılığı çok az ve nota geçişi yok, doldurma parfüm gibi, daha önce denediğim için bir fikrim var ürün hakkında. ayrıca arcon kozmetiği aradım böyle bir durum var diye, internet sitelerine ürün vermediklerini söylediler, mizu yu arayıp ithalatçı firmayı sordum ama bilgi vermediler. üründen şikayetçi olduğumu söyledim, iade edecem sanırım alırlarsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayy84

Arkadaşlar,

Hb, mizu veya diğer internet sitelerden aldığınız ürünlerde bence herzaman bir risk var sonuçta piyasanın nerdeyse yarı fiyatına alıyoruz. Bence önemli olan bu riski alıp almaya değmeyeceği. bu risk sahte veya arkadaşların yukarıda yazdığı gibi orjinal ama raf ömrünün geçmiş olması. Birde şöyle bi durum var bu siteler genelde tedarikçilerle çalışıyo onun için birine sahte geldi diye size de sahte gelecek diye bi durum yok, hatta aynı iki parfümü sipariş etseniz bile birinin orjinal diğerinin olmaması durumu bile var bence şans faktörü önemli yani:) karar sizin arkadaşlar ama içiniz çok rahat etmiyosa bence kozmetik firmalarının yaptığı kampanyalar oluyo gerçi bazı ürün kısıtlaması oluyo channel yada christian dior gibi onları takip edin. Genelde de ikinci ürüne %40 yada %50 gibi kampanyalar oluyo bunlar.

Bildiğim kadarıyla da parfümler 4'e ayrılıyo

Parfume: Gerçek parfümdür içindeki parfüm miktarı %40'tır. Elbiseye sıkılırsa iz bırakabiliyo. piyasada var mı bilmiyorum ama varsa bile çok pahalıdır sanırım.

Eau De Parfume: İçindeki parfüm miktarı %15 civarı. Eau De Toilette'ye göre daha kalıcı, genelde bayan parfümlerinde var erkeklerde pek yok.

Eau De Toilette: İçindeki parfüm miktarı %4 , 2-3 saat kalıcı etkisi.

Eau De Cologne: İçindeki parfüm miktarı %1 , anlık koku alırsınız pek bişey beklemeyin :)

herkese iyi alışverişler..

Eau De Parfume: İçindeki parfüm miktarı %10-%15 civarındadır.Bu çok uzun süre etki gösterdiği anlamına gelmez..Çünkü ten ile uyuşmasına bağlıdır..
    Eau De Toilette: İçindeki parfüm miktarı %4-%10 arası değişir ve kalıcılığı ten ahengine göre değişir..
    Eau De Cologne: İçindeki parfüm miktarı %1-%4 , anlık koku diye birşey değildir..Tamamen kişiden kişiye değişir.

İşin özeti şudur ki, EDP - EDT ne olursa olsun kokuların teninize hatta vücudunuzdaki tuz oranı gibi birçok faktöre oranla kalıcılığı ve hissiyatı değişebilir.Yani 300 Tl ye aldığınız bir EDP, 100 TL ye aldığınız bir EDT ye oranla daha az kalıcılık gösterebilir..

Lütfen ağzı olan konuşmasın bilmiyorsan insanları yanlış yönlendirmeye hakkınız yok!

• Mizu.com dan alışveriş yapan ve hizmetini seven bir tüketici olarak geçen hafta parfüm aldım. Ürün çabuk kargolandı. Parfümün 18 ayı var son kullanma tarihine ama yine de içime sinmedi, free shoptan ya da parfümerilerden aldıklarımın yanında (aynı parfüm olmasına rağmen) beni tatmin etmedi mizu dan aldığım parfüm.
  • Bu zamana kadar 5 kez parfum aldım mizu dan sorun yasamadım ne orjinalliginden ne de kalıcılığından parfum aliyirsunuz sonucta üretim tarihinin aynı gun olmasını beklemeyin muhakkak ki ellerinde bir sure bekliyor fakat hepsi de gayet guzel kokuyor ve son tüketim tarihlerine de yeterince zaman var saklama koşullarına uyuldukca güneş gormedikce kolay kolay bozulmaz

• benim aldığım tester black orchid ile mizudakini karşılaştırdım valla tester daha kalıcı 60-70 lira verip tester alın daha iyi
  • 60-70e Black Orchid almıyorsun tester adında çakma Black Orchid alıyorsun. Daha kalıcı olabilir daha güzel de kokabilir ama bu sahte olduğunu değiştirmez :)

Mizu güvenilir de parfümlerde kampanya yapmayı bıraktığı için bu kararından vazgeçmedikçe kontrol edeceğim bir site dahi olmaz. Orijinal satar mızu ama aynı ürünü orijinal ve daha uyguna mısspera vb yerlerden almak varken? Güzelim bellamola dururken :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.