Şimdi Ara

Mizu'da satılan parfümler orjinal mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
5
Favori
89.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi bende tom ford almyı dusunuyormda :D bellamola 429 diyo mizu 316 boyner ve ykm 400 trendyol markafonı gıbı sıtelerde 380 cıvarı dıyo sımdı hangısıne ınanıyım hepsının ustunu cızdıgı dustugu fıyatta baska

AYRICA BOYNER VE TEKIN ACARDAN (ınternetten degıl magazasından) ALISVERIS YAPTIM DAHA ONCE 2012(calvin klein euphoria)VE 2013(invictus) ama kalıcılıkları ve farkedılırlıkte ılk 1 hafta kullandıktan tatmın olmadım herhalde edt dıye :) en son markafonı veya trendyoldan aldım bı parfum.just cavallı for him diye kalıcılık ve fark edılırlık dıger aldıgım parfumlerle hemen hemen aynı ama uretıldıgı tarıh 2000 yanı rekor :) kırmıs adamlar 10 yıldır sıseyı benım ıcın saklıyorlarmıs.

SMDI NERDEN NE ALSAM BILEMIYORUM.uretım tarıhı yenı veya uretım tarıhı 10 yıllık oluyo kalıcılık ve fark edılırlık aynı oluyo gercı 10 yıllık olan koku daha agır bı koku bunun katkısı olabılır.

SIMDI DIYORUM KI NISANTASINDA TOM FORD MAGAZASINDAN ALCAM NE KADARDIR ACBA FIYATI?(gercı gecenlerde bı arada nısantasındakı prada magazasında bıle bı donem cakma satıldıgını ogrendım :) davalar vs seyler acılmıs dusunun 1000 lıra verıyorsun nısantasından ayakkabı alıyorsun cakma cıkıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unkerr -- 4 Haziran 2014; 13:48:43 >

• Yani mizu yu bilmemde;
    29.05.2014 tar.de ereyon.com int. sitesinden 10373210 Jean Paul Gaultier Le Male 125 ml parfümü 111 tl ödeyerek satın aldım.Parfüm elime ulaştığında ürünün dış kaplamasından jelatinsiz oluşundan ve her şeyden önemlisi Le Male olmadığını haykırarak belirten kokusundan anladım.Ürün en adi piyasa kokusu kadar bile kokmuyordu.EREYON.COM Firmasını aradım ürün hakkındaki şüphelerimi ilettim,kendileri herzamanki bilindik beylik laflarla ürünün orjinal olduğunu ve ARCON KOZMETİ ği arayıp sorabileceğimi kendilerinede bilgi verdiklerini söylediler, ARCON u aradım hiç bir şekilde internet firmalarına ürün göndermediklerini bu firmaylada iş yapmadıklarını,benimle ilgili bilgide verilmediğini öğrendim.
    Bu yazının aynısını şikayetvara da yazdım.Başka bir firmanın adını kullanarak onlardan alıyoruz diyerek insanları yanıltmak suç değilmi?
    Ama bu ders olsun hiçbir zaman bir ürünü değerinin altında bir fiyata almayacaksın.Ayrıca açılmamış bir ürünü geri almamakta ne demek,sat ürünü benden çıktı oh ne ala mualla.

• quote:

Orijinalden alıntı: unkerr

abi bende tom ford almyı dusunuyormda :D bellamola 429 diyo mizu 316 boyner ve ykm 400 trendyol markafonı gıbı sıtelerde 380 cıvarı dıyo sımdı hangısıne ınanıyım hepsının ustunu cızdıgı dustugu fıyatta baska

AYRICA BOYNER VE TEKIN ACARDAN (ınternetten degıl magazasından) ALISVERIS YAPTIM DAHA ONCE 2012(calvin klein euphoria)VE 2013(invictus) ama kalıcılıkları ve farkedılırlıkte ılk 1 hafta kullandıktan tatmın olmadım herhalde edt dıye :) en son markafonı veya trendyoldan aldım bı parfum.just cavallı for him diye kalıcılık ve fark edılırlık dıger aldıgım parfumlerle hemen hemen aynı ama uretıldıgı tarıh 2000 yanı rekor :) kırmıs adamlar 10 yıldır sıseyı benım ıcın saklıyorlarmıs.

SMDI NERDEN NE ALSAM BILEMIYORUM.uretım tarıhı yenı veya uretım tarıhı 10 yıllık oluyo kalıcılık ve fark edılırlık aynı oluyo gercı 10 yıllık olan koku daha agır bı koku bunun katkısı olabılır.

SIMDI DIYORUM KI NISANTASINDA TOM FORD MAGAZASINDAN ALCAM NE KADARDIR ACBA FIYATI?(gercı gecenlerde bı arada nısantasındakı prada magazasında bıle bı donem cakma satıldıgını ogrendım :) davalar vs seyler acılmıs dusunun 1000 lıra verıyorsun nısantasından ayakkabı alıyorsun cakma cıkıyor.)

''just cavallı for him'' hangi yıl dünyaya gelmiş baktınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: canbaz

quote:

abi bende tom ford almyı dusunuyormda :D bellamola 429 diyo mizu 316 boyner ve ykm 400 trendyol markafonı gıbı sıtelerde 380 cıvarı dıyo sımdı hangısıne ınanıyım hepsının ustunu cızdıgı dustugu fıyatta baska

Just Cavalli For Him ilk üretim tarihi 2013 diyor yalnız. Nasıl 2000 yılında üretilmiş olabilirki :) ?http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Just-Cavalli-Him-18539.html

• quote:

quote:

gecen hafta baktım :D 2013 burda verılen checkcosmetıc adlı sıteden parfum kodunu kontro ledınce 2000 yılında bır tarıh cıkıyor :) aldıgım sıtede markafonıydı yanılmıyorsam :D bu resmen cakma demek

belkide adresteki kodu yazıyorum.ny 10016 yazıyor onunda dısında75002 paris yazar bir bolme var altında baskada koda benzer bırsey yok herhalde adres bunlar.sıse harıcında kutuyu fılanda atalı cok oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unkerr -- 13 Haziran 2014; 10:54:27 >

• Arkadaşlar bugün parfüm elime geçti.

barkodu araştırdığımda BÖYLE BİR BARKOD olmadığını belirttiler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Msercan

Arkadaşlar bugün parfüm elime geçti.

barkodu araştırdığımda BÖYLE BİR BARKOD olmadığını belirttiler....

nereden aldın parfümü hangi parfüm ve kaça?
  • Mizu dan bulgari aqva marine aldım.2013 görünüyor üretim tarihi.Bu parfümü ilk defa kullanacağım.Kokusu çok az.Bakalım notalar sonradan mı kendini gösterecek.
    Bundan önce bulgari man kullanıyordum mağazadan alınma.İlk günler kokudan bayılıyordum herhalde yaza uygun değildi.Aqva marine ya çok hafif ya da bana uygun değil.Çakma olduğunu sanmıyorum.Mağazaya uğramaya vakit olursa orda da denerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşyerine geldim.Maalesef hiç farkedilmiyor.Yakından koklayanlar bile yok gibi dediler.Mizu müşteri hizmetlerini aradım gönderin dediler.Anladığım kadarı ile sizde bu gibi durumlar çok oluyor dedim.İthalatçı firma sorunlar vs... birşeyler sıraladı.İnternetten bi daha almam.Hızlıal'dan 2 şişe Joop homme almıştım.Kutusunda jelatin yoktu.Zaten giderek kokusu azalıyordu.Mizu da hüsran oldu.

• şuana kadar 3 parfüm aldım memnun kaldım. daha önce kullandığım parfümler olduğu için parfümlerde bir problem olsa anlardım.

meraklısına birkaç bilgi yazdım umarım faydası olur..

Bir parfümün kokusunu yayma aşamalarına nota denir.
    Parfümler üst nota, orta notalar ve alt notalar olarak 3 aşamada kokularını yayar.

Üst nota: Tepe veya baş notası da denir. Parfümü sıktığınızda aldığınız ilk kokudur. En uçucu esanslardan oluşur. Baş notanın kokusu 2 ila 5 dakika içinde kaybolur.

Orta nota: Kalp notası da denir. Parfümün "tema"sını belirleyen kısmıdır. Kokunun cilde yerleşmesiyle belirginleşir. Orta notanın kalıcılığı genellikle 20 dakika kadardır.

Alt nota: Dip nota da denir. Parfümün gerçek kişiliğini, kalıcılığını ve başarısını belirleyen kısımdır. Kalıcılığı kullandığınız parfümün konsantrasyonuna göre değişir (yaklaşık 6-8 saat).

Parfümler alkolün saflığına, öz yağların yoğunluklarına ve karışımlarını oluşturan notaların dağılımlarına göre konsantrasyon türlerine ayrılır.
    Konsantrasyonlar parfümün yayılımını, etkisini ve kalıcılığını belirleyen unsurlardır.
    En fazla kullanılan 3 konsantrasyon, “parfum”, “eau de parfum” ve “eau de toilette”tir. Bunların yanı sıra, “eau fraîche”, “eau de cologne” ve yan ürünler olarak adlandırılan deodorant, sabun, vücut kremi, vücut pudrası, duş jeli serileri tamamlayan diğer konsantrasyonlardır.

PARFÜM (ÖZ)
    Parfümün özünü oluşturur. Parfüm yaratıcısının üzerinde çalıştığı kokunun kaynağıdır. Konsantrasyonlar arasında kokusu en kalıcı olandır. Rötuşsuz (yenilemeden) 4 ila 6 saat arasında kalıcıdır. Dikkat! Parfüm özleri oldukça yağlıdır; giysilerinizde leke bırakabilir.
    Konsantrasyon dağılımı:
    Öz yağlar: % 20 ila % 40
    Alkol saflık oranı: % 96
    Notaların dağılımları: % 20 üst nota, % 30 % orta nota,
    % 50 alt nota

Parfüm özüne çok yakındır. Parfüme oranla daha az kalıcıdır.
    Konsantrasyon dağılımı:
    Öz yağlar: % 7 ila % 14
    Alkol saflık oranı: % 90
    Notaların dağılımları: % 40 üst nota, % 30 orta nota, % 30 alt nota

EAU DE TOILETTE

En hafif koku türüdür; fazla kalıcı değildir. Öz yağlar ile alkol saflığı açısından en düşük konsantrasyona sahiptir.
    Konsantrasyon dağılımı:
    Öz yağlar: % 3 ila % 10
    Alkol saflık oranı: % 80
    Notaların dağılımları: % 50 üst nota, % 30 % orta nota,
    % 20 alt nota
    Bir seride bulunan parfum, eau de parfum ve eau de toilette aynı kompozisyona sahip olmayabilir. Parfüm yaratıcısı konsantrasyonlara hafiflik kazandırabilmek için, "parfum" içinde bulunan çok etkili bir notayı "eau de toilette"te kullanmayabilir.
    Parfümlerin yan ürünleri ile parfümlenmek de mümkündür. Sütler, losyonlar, parfümlü yağlar da 3 ila 8 saat arasında kalıcı; 1,5 metrelik bir çember içinde yayılıcıdır. Özellikle banyo yan ürünleri parfümün en önemli tamamlayıcılarıdır. Yan ürünler arasında en kokulu ve kalıcılar olanlar banyo köpükleri ve parfümlü vücut pudralarıdır.

KOKU AİLELERİ

KADIN

Çiçek
    En büyük koku ailesidir. Taze ve neşeli aromalara sahiptirler. Temel içerikleri çiçek, çiçek yaprakları, yağ ve tohumlarıdır. Bunlara genellikle misk, ağaç, meyve, yeşil bitki notaları ile aldehitler eşlik eder.

Meyve
    Taze ve hafif kokulardır. Temel notaları bergamot, limon, portakal, mandalina, greyfurt, portakal çiçeğidir. Bunlara genellikle çiçek ve şipre notaları eşlik eder.

Şipre
    Kuvvetli esansların karışımından oluşurlar, kalıcı ve zengin içeriklidirler. Temel notaları ağaç, meşe yosunu, misk ve patçulidir. Bunlara genellikle çiçek ve meyve notaları eşlik eder.

Oryantal
    Sıcak ve şehvet uyandırıcı esansların karışımıdır. Temel notaları misk, vanilya, amber, değerli ağaçlardır. Bunlara genellikle egzotik çiçek ve baharat notaları eşlik eder.

ERKEK

Aromatik
    Dinamik ve hafif kokulardır. Temel notaları adaçayı, biberiye gibi kokulu bitki esanslarıdır. Deniz ve çiçek notaları ile zenginleştirilir.

Meyve
    Taze ve hafiftirler. Temel notaları bergamot, portakal, limon, mandalinadır. Ağaç ve baharat notalarıyla zenginleştirilir.

Ağaç
    Sıcak ve keskin kokulardır. Temel notaları sandal ağacı, patçuli, sedir ağacı ve vetiverdir. Baharat, deniz ve aromatik notalarla zenginleştirilir.

Oryantal
    Ağır ve egzotiktir. Temel notaları baharatlar, ağaç ve vanilyadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatch -- 15 Temmuz 2014; 10:01:25 >

• Bana gelen kokmayan parfümü kargo ile iade ettim.Firmaya iade ve şikayetimle ilgili mesaj attım.Sonuç ne olacak merak ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 2 Ay önce Calvin Klein Euphoria Intense almıştım Mizu'dan burayada %100 orjinal diye mesaj attım şimdi o mesaj için özür diliyorum ben bu parfümün orjinal olmadığını yada sulandırıldığını yada her ne ise boynerden aldığım. Bvlgari Man Extrem'den sonra anladım paranıza yazık etmeyin nasıl yapıyorlar bilmiyoryum şişe kutu bire bir aynı benim tahmini fikrim sişenin içinden minumum %50 sini çekip üzerini alkol ve su ile tamamlıyorlar fikrindeyim ben yandım siz yanmayın almayın üzerini tamanlayın gidin orjinal alın parfüm kullandıgınızın farkına varın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü geri göndermem ve şikayetim üzerine bugün Mizu'dan arandım.Telefondaki beyefendi ürünlerin %100 orjinal olduğunu ve test etmeden göndermediklerini söyledi.Sorun için özür diledi.Ürün incelenip bilgi verilecekmiş.

Yalnız aradıkları numara 00 54 ile başlıyor.İlk aradıklarında açmadım.2. aradıklarında açtım ve bu numaradan geri aranamıyormuş.

Gelişmeleri bildirecem...

• quote:

Orijinalden alıntı: erdal21

İşyerine geldim.Maalesef hiç farkedilmiyor.Yakından koklayanlar bile yok gibi dediler.Mizu müşteri hizmetlerini aradım gönderin dediler.Anladığım kadarı ile sizde bu gibi durumlar çok oluyor dedim.İthalatçı firma sorunlar vs... birşeyler sıraladı.İnternetten bi daha almam.Hızlıal'dan 2 şişe Joop homme almıştım.Kutusunda jelatin yoktu.Zaten giderek kokusu azalıyordu.Mizu da hüsran oldu.

joop homme, türkiye distribütörü tarafından jelatinsiz olarak piyasaya sunulur. dolayısıyla zincir mağazalarda bile jelatinsiz satılır. bu, size gelen joop homme'ların problemli olduğu yönündeki argümanınızı zayıflatır mı acaba?
  • quote:

quote:

İşyerine geldim.Maalesef hiç farkedilmiyor.Yakından koklayanlar bile yok gibi dediler.Mizu müşteri hizmetlerini aradım gönderin dediler.Anladığım kadarı ile sizde bu gibi durumlar çok oluyor dedim.İthalatçı firma sorunlar vs... birşeyler sıraladı.İnternetten bi daha almam.Hızlıal'dan 2 şişe Joop homme almıştım.Kutusunda jelatin yoktu.Zaten giderek kokusu azalıyordu.Mizu da hüsran oldu.

joop homme, türkiye distribütörü tarafından jelatinsiz olarak piyasaya sunulur. dolayısıyla zincir mağazalarda bile jelatinsiz satılır. bu, size gelen joop homme'ların problemli olduğu yönündeki argümanınızı zayıflatır mı acaba?

Bilgi için teşekkür ederim.Türkiye de jelatinsiz satıldığını bilmiyordum.Mesela raf ömrü olduğunu yeni öğreniyorum.Ama sonuç olarak kokusunun farkedilirliliğinin giderek azalması canımı sıkmıştı.Benim hissetiğimden kokudan bahsetmiyorum.Eski patronum 1000 metreden joop kokusunu alırdı.O bile Joopu bıraktın mı derdi.bende şişe bitmeden 2.şişeyi kullanmak zorunda kaldım.
    Şimdiki sorunum hiç kokmayan bir ürün.
    Allahtan bu ürünleri kimseye hediye amacı ile almakdık.O zaman gör rezaleti...

• Bugün Mizu'dan arayıp iade sebebim tekrar soruldu ve para iadesi yapılacağı söylendi.Mail olarak ta 3-5 işgünü içinde iademin gerçekleşeceği bildirildi.
    Firma sağlam ve müşteri hizmetleri çok ilgili.

• quote:

quote:

quote:

Bilgi için teşekkür ederim.Türkiye de jelatinsiz satıldığını bilmiyordum.Mesela raf ömrü olduğunu yeni öğreniyorum.Ama sonuç olarak kokusunun farkedilirliliğinin giderek azalması canımı sıkmıştı.Benim hissetiğimden kokudan bahsetmiyorum.Eski patronum 1000 metreden joop kokusunu alırdı.O bile Joopu bıraktın mı derdi.bende şişe bitmeden 2.şişeyi kullanmak zorunda kaldım.
    Şimdiki sorunum hiç kokmayan bir ürün.
    Allahtan bu ürünleri kimseye hediye amacı ile almakdık.O zaman gör rezaleti...

rica ederim, sorununuzun çözülmesine sevindim. muhtemelen joop homme'un reformulasyonundan da haberinizin olmadığını zannediyorum.

• piyasada güvenilirliğini kanıtlamış bir çok sanal mağaza var. çoğu stok tutmuyor. net üzerinden aldıkları siparişi tedarik edip müşterilerine gönderiyorlar. sahte ürünlerin bu şirketlerin çevrimine girmesi öyle çok kolay değil. tabi bunu yüzde yüz bir garanti olarak da algılamayın. fakat, sahte ürün satışının ne kadar sürdürülebilir olduğunu da bir düşünün lütfen.

satıcı için aslolan malı kısa sürede satmaktır. malın depoda veya rafta durması maliyetlidir; dolayısıyla böyle bir durum çok can sıkar. sistem al-sat üzerine kurulduğu için sirkülasyon hiç durmamalıdır. bisiklet kullanmak gibi sürdükçe dengedesin, durduğun an iş biter. bu indirimli satışların sebebi de, asıl işi parfüm satışı olmayan sanal mağazaların artması, yani distribütörlerin (ithalatçıların) mağazalar dışında yeni satış mecraları bulmaları diyebiliriz. cadde mağazacılığının giderleri ile internet mağazacılığının giderleri aynı değil. buna rekabeti de eklersek yaşadığımız son durum hiç de anormal gelmemeli.

cadde mağazalarına, hatta free shop'lara göre bile daha ucuz parfüm satan bu internet siteleri birilerini rahatsız ediyor ve başlıyorlar çamur atmaya: ucuzsa vardır bir sebebi, çakma onlar, bayat, 2. kalite, dubai ürünleri falan...

peki kim bu çamur atanlar: zincir mağaza sahipleri ya da çalışanları, yurtdışından -ya da free shop'lardan- komisyonla ürün getirenler, rakip sanal mağaza sahipleri ve çalışanları, bir de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar.

aslında parfümün o kadar pahalı bir sıvı olmadığı bir sır değil. fiyatların bu kadar tırmanmasının sebebi de; piyasadaki tekelleşme, zincir mağazalarının yüksek kar marjı tercihi ve tabii ki vergi rejimi. kısacası zincir mağazaların parfümleri niye bu kadar pahalıya sattıkları sorgulanacağına, internet mağazalarının niye ucuza sattıklarını sorgulamak daha bir kolay geliyor ülkem insanına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbaz -- 18 Temmuz 2014; 19:52:26 >

• quote:

piyasada güvenilirliğini kanıtlamış bir çok sanal mağaza var. çoğu stok tutmuyor. net üzerinden aldıkları siparişi tedarik edip müşterilerine gönderiyorlar. sahte ürünlerin bu şirketlerin çevrimine girmesi öyle çok kolay değil. tabi bunu yüzde yüz bir garanti olarak da algılamayın. fakat, sahte ürün satışının ne kadar sürdürülebilir olduğunu da bir düşünün lütfen.

satıcı için aslolan malı kısa sürede satmaktır. malın depoda veya rafta durması maliyetlidir; dolayısıyla böyle bir durum çok can sıkar. sistem al-sat üzerine kurulduğu için sirkülasyon hiç durmamalıdır. bisiklet kullanmak gibi sürdükçe dengedesin, durduğun an iş biter. bu indirimli satışların sebebi de, asıl işi parfüm satışı olmayan sanal mağazaların artması, yani distribütörlerin (ithalatçıların) mağazalar dışında yeni satış mecraları bulmaları diyebiliriz. cadde mağazacılığının giderleri ile internet mağazacılığının giderleri aynı değil. buna rekabeti de eklersek yaşadığımız son durum hiç de anormal gelmemeli.

cadde mağazalarına, hatta free shop'lara göre bile daha ucuz parfüm satan bu internet siteleri birilerini rahatsız ediyor ve başlıyorlar çamur atmaya: ucuzsa vardır bir sebebi, çakma onlar, bayat, 2. kalite, dubai ürünleri falan...

peki kim bu çamur atanlar: zincir mağaza sahipleri ya da çalışanları, yurtdışından -ya da free shop'lardan- komisyonla ürün getirenler, rakip sanal mağaza sahipleri ve çalışanları, bir de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar.

aslında parfümün o kadar pahalı bir sıvı olmadığı bir sır değil. fiyatların bu kadar tırmanmasının sebebi de; piyasadaki tekelleşme, zincir mağazalarının yüksek kar marjı tercihi ve tabii ki vergi rejimi. kısacası zincir mağazaların parfümleri niye bu kadar pahalıya sattıkları sorgulanacağına, internet mağazalarının niye ucuza sattıklarını sorgulamak daha bir kolay geliyor ülkem insanına.

sn. Canbaz,

bende bahsedilen siteden 2 farklı zamanda 2 farklı parfum aldım. İlki maalesef bozulmuştu, ağır, tuhaf, dayanılmayacak kadar kötü kokuyordu...

Uzun bir süre sonra da duty freeden alıp çok sevdigim parfümü mizuda uygun fiyata görünce hemen aldım, ilk aldığım (duty freeden henüz bitmemişti kıyaslama şansım olsu) parfüm gayet kalıcı iken, mizudan aldığım ilk sıktıgımda aynı kokuyordu fakat kısa bir süre sonra hiç kalmıyordu, çok uçucuydu...

Ben yukarıda bahsettiğiniz, duty freeden alıp satanlar kısmına veya zincir magaza sahibi veya çalışanı vs... değilim.

Bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz bana?

• merhabalar. karşılaştığınız olumsuz durum için gerçekten üzüldüm. benim de mizu'dan beşin üzerinde alışverişim oldu. aynı zamanda parfümü hobi haline getirmiş gruplar içinde bulundum, bulunuyorum; şimdiye kadar ''sahte'' ya da ''bayat'' parfüm problemine rastlamış değilim. mizu başlığı altında yazıştığımız için sadece mizu'yu değerlendiriyorum, yoksa bu dediklerim b*llamola, m*sspera, l*dyana için de geçerlidir. tabii bundan, ''bu mağazalar %100 sorunsuz çalışırlar'' anlamı çıkmasın. üretim, taşıma veya saklama koşullarından kaynaklanan şişe çatlakları, bozuk sprey veya bozuk (bayat) parfüm gibi istenmeyen durumlarla nasıl cadde mağazalarında karşılaşabilinirse, bu tür internet mağazalarının ürünlerinde de karşılaşmamız olasıdır. sonuçta sattıkları parfümlerin dolumunu ve paketlemesini bu mağazalar yapmıyor. yani demek istediğim bu mağazaların çevrimlerine ''bayat parfüm'' girmez gibi bir iddiam asla yok. hatta bu tür gerçek bir problemle karşılaşanların, diğer saçma şikayet sahipleri yüzünden zorluk yaşayabileceğini bile düşünüyorum. kurunun yanında yaşın yanmasına benim gönlüm de razı olmaz. işin ''sahte'' boyutu ise hakikaten bir intihar değil mi sizce?! hem bu durumun ne kadar sürdürelebilir olduğunu bir düşünün lütfen!

bayatlık üzerine bir örnekten haraket edelim:

quote:

Orijinalden alıntı: Technics

8 sene... turşu suyu olmuş bizim parfümler

parfümü isteyen istediği yerden alır buna kimse karışamaz, ama insanları da doğru bilgilendirmek lazım. parfüm piyasasında ''vintage parfüm'' tabiri var. parfüm forumları ve ebay gibi mecralarda insanlar bu parfümlere iyi paralar ödüyor. turşu ve raf ömründen bahsederken konuyu öncelikle bir araştırmanızı tavsiye ederim. aşağıda linkini verdiğim siteyi de inceleyin lütfen. adamların fiyat politikasına bir bakın, parfümlere turşu mu, yoksa yıllanmış kaliteli şarap muamelesi mi yapıyorlar?!

http://kokudankokuya.com.tr/

quote:

muğlak noktalardan yararlanıp korku oluşturarak insanları yanlış yönlendirmeye çalışan bazı üyeleri üzülerek takip ediyorum. bu kişilerin amacının internet mağazacılığını karalayarak insanları -daha pahalı olan- cadde mağazalarına (t*kin a*ar, s*vil, b*yner, s*phora, douglas vs...) veya duty free'lere mahkum etmek olduğunu anlamak çok zor değil aslında. birçok forum ve tüketici şikayet siteleri gibi internet platformlarındaki olumsuz yorumların çokluğu, diğer bir deyişle bu arkadaşların sesinin çok çıkması onların haklı olduğu olduğu anlamına gelmiyor. (''cambaza bak'' oyununu bilir misiniz?!). ben de parfümler hakkındaki incelemeleri, yorumları ve şikayetleri uzun zamandır takip etmeye çalışıyorum. izniniz olursa kendimce çıkardığım birkaç sonucu sizinle paylaşmak istiyorum:

*** parfümü kör alış yöntemiyle almış, beğenmemiş, şikayet ediyorlar. (kör alış herkes için risktir. mümkünse deneyin, hatta birkaç defa deneyip ondan sonra kararınızı verin)

*** parfüme çok para vermiş ama karşılığını alamamış. koku güzelliği, kalıcılık veya fark edilirlik tatmin edici değilmiş. (parfümde orijinalliğin koku güzelliği, kalıcılık ve fark edilirlikle doğrudan bir ilgisi yoktur. ha bir de kalıcılık ve fark edilirlik performansı düşük bir parfüm almış, mucize bekliyor; sonrası sahte, çakma, bayat, doldurma vs. ithamları)

*** bittikçe aynı parfümü alıyormuş, yani parfümünü değiştirmiyormuş. ama bu son aldığı şişe farklı kokuyormuş, o yüzden sahte ya da bayat olabileceğinden şüpheleniyormuş. (reformulasyondan haberi yok tabii. halbuki eski, bilindik designer lokomotiflerinden dokunulmadık parfüm kalmadı gibi... doğru bilgi ve tecrübeye sahip parfümseverlere danışılsa, parfümlerin -uygun koşullarda saklandığı takdirde- öyle çok kolay bozulmayacağını ifade edeceklerdir. hatta kutu ve şişe üzerindeki raf ömürlerini katbekat aşsalar bile...)

*** önceden açığını kullanıyormuş, şimdi orijinalini almış ama performansından memnun değilmiş. (kıyaslama denkler üzerinden yapılır; hemen orijinal olayını bırakın açık parfümle devam edin. hem ucuz hem tatminkar, ne güzel...)

*** çok para vermiş ama hiç iltifat alamamış, dişiler üzerine atlamamış, ''ne sürdün ne sürdün?'' diye soran olmamış hiç, yoldan çevirip telefon numarasını bile istememişler; o yüzden parfümün orijinalliğinden şüphe ediyormuş. (adamın beklentisine bak, her şeyi tamam, parfümü sıkacak ve işi bitirecek daha ne diyeyim)

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar ile bunu kasıtlı olarak yapanların oluşturduğu zincirleme etki insanımızı ''türkiye'den parfüm alınmaz''a doğru götürüyor.

şikayetvar sitesindeki arama motorunu kullanarak önce b*llamola, m*sspera, l*dyana gibi sanal mağazaların tüketici-parfüm şikayetlerini okuyun; daha sonra t*kin a*ar, s*vil, b*yner ve y*m gibi zincir mağazalarının tüketici-parfüm şikayetlerini okuyun.

haksız mıyım, bir sakatlık yok mu bu işte, ne dersiniz?

son söz: orijinal parfüm diyerek sahte parfüm satışı yapmak, kalıcı ve sürdürelebilir bir ticareti baltalamak demektir. aynı durum bayat (ayıplı) parfüm için de geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbaz -- 26 Temmuz 2014; 0:36:53 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.