Şimdi Ara

mkv dosyalarını LCD TV'de izlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HD ready ya da Full HD panel sahibi arkadaşların sayısı giderek artıyor. Film ve dizileri internette yüksek çözünürlüklü mkv dosyaları şeklinde bulmak da mümkün. Geriye bir tek sorun kalıyor: bu mkv dosyalarını bilgisayar monitöründe değil de, geniş ekran LCD'nin karşısında kanepeye yayıla yayıla izleyebilmek

Bu dosyaları televizyona HDMI üzerinden aktarıp filmleri/dizileri HD olarak izleyebilmek için 3 alternatifimiz var. Ancak şu an itibarı ile bu 3 alternatifin de bazı zorlukları mevcut. Zorlukları parantez içine yazdım:
    1. HDMI çıkışlı yüksek işlemcili bir laptop (...pahalı bir çözüm)
    2. mkv dosyalarını oynatabilen Popcorn Hour, Tvix gibi standalone bir media player (...Türkiye'de henüz bulunmuyor, yurtdışından getirtmek lazım)
    3. Bir HTPC toparlamak (...salonda TV'nin yanında bir PC durması gerekiyor, benim gibi evli olanlar için çok uygun bir çözüm değil).

Peki ben şu anda ne yapıyorum? Media playerların Türkiye'ye gelmesini ve yaygınlaşmasını bekliyorum. Geçiş aşamasında ise şöyle bir yöntem izliyorum: 160 YTL'ye aldığım Toshiba EP30 HD-DVD player cihazımın mükemmel bir 1080 upscale özelliği mevcut. İndirdiğim mkv dosyalarını ConvertXtoDVD programı ile kolayca DVD'ye dönüştürüyorum ve -tam olarak HD olmasa da- HD'ye yakın bir görüntü kalitesi + 5.1 ses kalitesi ile izleyebiliyorum.

Bu yazıyı hem bilmeyenlere yol gösterme hem de tecrübeli arkadaşlara danışma amaçlı yazdım. Farklı önerileriniz var mı?

• dostum 1.secenek icin makul bi önerim var
    *laptop yerine orta halli bi pc topla ve ekran kartının DXVA destegi olsun

nette google dan dxva yazarsan bir çok anlatım çıkar karşına bunları adım adım yaparsan düşük konfigürasyonlu bir pc de bile 1080p filmleri işlemcine %6-7 , 720p leri ise %2-3 yükle izlersin ki yanılmıyorsam media playerda 10da divx izlerken bile daha çok işlemci kullanıyor ordan bi orantı kurarsın artık

benim pc

p4 3ghz (çift çekirdek falan deil )
    ati hd2600xt

dxva yı etkinleştirince 1080p filmleri sorunsuz izliyorum, sana da tavsiye ederim paran da cebinde kalır
    ayrıca dxva directx9 u kullanıyor dolayısıyla 3D doku secenegini aktive edersen shader2 yardımıyla bir dizi gelişmiş secenegi de serbest bırakırsın örnegin "sharpen" videoyu daha da keskinleştirir ki hd medyalarda muazzam bi sonuc veriyor

eger anlatımlı dokuman bulamazsan yardımcı olurum , pahalı secenekleri bi kenara bırakın paranız cebinizde kalsın

edit: dxva destekli ekran kartlarında ya hdmi çıkış bulunuyor yada beraberinde dvi-hdmi dönüştürücü mutlaka geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 23 Eylül 2008; 20:33:39 >

• Öneri için teşekkürler.

Ancak 3.maddenin sonuna da yazmıştım. Ben salonumda bir PC dursun istemiyorum. Daha doğrusu evdeki patron istemiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lazzaro

Öneri için teşekkürler.

Ancak 3.maddenin sonuna da yazmıştım. Ben salonumda bir PC dursun istemiyorum. Daha doğrusu evdeki patron istemiyor.

hdmi kablolarda 15m ye kadar kalite kaybı yaşanmadıgını duymustum (tabi kablonun kalitesine baglı olarak)
    belki yeterli uzunlukta bir kablo ile bu sorunu aşabilirsin
  • Çevirmekle uğraşmak yerine s-video dan giriş yapsanız çevirdiğinizle aynı görüntü kaybına uğratarak izleyemez misiniz ?
  • TECRÜBE KONUŞUYOR...

PC (UCUZA ÇIKMIYOR-KABLO KARMAŞASI)-NOTEBOOK(ÇOK PAHALI)

MUTLAKA BİR NMT (NETWORK MEDIA TANK) ALMALISINIZ.
    YANİ POPCORN HOUR, TOMACRO, ISTAR, TVIX GIBI..
    ELEKTRİK TASARRUFU VE TORRENT OZELLİKLERİ BÜYÜK AVANTAJ.

İLK TERCİH YURTDIŞINDAN SATIN ALMAK YA DA BİR ARKADAŞA GETİRTMEK.
    VE GÜMRÜKTE PROBLEM ÇIKMAMASI İÇİN DUA ETMEK.

GARANTİ OLAYI ZATEN TÜRKİYE'DE İŞE YARAMAYACAĞI İÇİN İKİNCİ EL ADINDAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE 2. TERCİH.

BURADA DA SIKINTI VAR.
    ZAMAN GEÇSE DE FİYAT DÜŞMÜYOR, ÇÜNKÜ KİMSE ALDIĞINDAN UCUZA SATMAK İSTEMİYOR.

500-600 YTL AYIRMAK İSE FAYDA-MALİYET ANALIZI GEREKTIRIYOR.

PATRON BUNA KESİNLİKLE İZİN VERMEZ. TA Kİ 1080P FİLMLERİ SEYREDENE KADAR. (EMRİVAKİ TAVSİYE EDİLİR)
    ESKİ FOTOĞRAFLARA BAKMAK, TATİL VİDEOLARI SEYRETMEK ORTAMI YUMUŞATABİLİR...

UZUN LAFIN KISASI,
    PEŞİN 500YTL'NİZ İLE VEDALAŞIN.
    EVE GELEN ARKADAŞLARINIZA HAVA ATIN.
    ÇÜNKÜ ONLAR İSTESELER DE ALAMAZLAR, ÇÜNKÜ BULAMAZLAR...

AMA 2 SENE SONRA CARREFOUR'DA TANESİ 69 YTL'YE SATILMAYA BAŞLARSA...
    BİR DAHA ORALARA GİTMEZSİNİZ CANIM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkara -- 24 Eylül 2008; 16:46:59 >

• Malkaranın yorumu guzel olmuş. benim bile alasım geldi :) ama 2 sene sonra dediği gibi 69 ytlden migrosda görürsen kafayı yersin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p tv'de 4k izlemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de 'Networked Media Tank' grubu cihazlar için beklemedeyim. O zamana kadar GIGABYTE MA69VM-S2 690V anakartı tabanlı bir AMD sistemi kullanıyorum. Bu anakartta VGA+HDMI+DVI+Optik ses çıkışı mevcut. Onboard 7+1 ses, ATI Radeon X1250 kartı, 100/100Mbps ethernet de bulunuyor.
    Sisteme CPU , RAM ve HDD eklemeniz yeterli.
    Örneğin Anakart + AthlonX2-5000 + 2GB RAM + 500GB HDD = $56+$70+$30+$75 = $231+KDV

Bu şekilde hazırladığınız sistemi HDMI ile LCD TV'ye, eğer varsa fiberoptik ses kablosu ile de 5+1 ses sisteminize bağlıyorsunuz.
    1080p/x264/mkv dosyalar dahi sorunsuz oynatılıyor.
  • HTPC ler NMT lerle fiyat konusunda her türlü yarışır.
    NMT lerde AC3/DTS ses çözmek için ek aparat takmanız yada dekoderli ses sisteminiz (Receiver + Hoparlör takımı) gerekiyor. Analog ve nispeden daha uyguna satılan 5.1 leri kullanamıyorsunuz yani. Ayrıca aldığınız HTPC aslında bir bilgisayar! Yani film izlemekten sıkılırsanız öyle kenarda köşede durmasına gerek yok! 2.ci bir PC olur, üstelik dev ekran LCD ekranıyla bir!
    Microsoft media center kumanda + Vista MCE ile htpc ler tadından yenmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

HTPC ler NMT lerle fiyat konusunda her türlü yarışır.
    NMT lerde AC3/DTS ses çözmek için ek aparat takmanız yada dekoderli ses sisteminiz (Receiver + Hoparlör takımı) gerekiyor. Analog ve nispeden daha uyguna satılan 5.1 leri kullanamıyorsunuz yani. Ayrıca aldığınız HTPC aslında bir bilgisayar! Yani film izlemekten sıkılırsanız öyle kenarda köşede durmasına gerek yok! 2.ci bir PC olur, üstelik dev ekran LCD ekranıyla bir!
    Microsoft media center kumanda + Vista MCE ile htpc ler tadından yenmiyor

hocam popcorn da zannediyorum tv den sesi veriyor.hdmi dan takınca
  • popcornda AC3 dekoder bile yok. Sadece downmix (2 kanal stereo) ya çevirerek verebiliyor sesi.
    2 kanal ses aldıktan sonra, 1080p film izlemenin bi espirisi kalmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.