Şimdi Ara

MKV leri BLURAY DISKE ÇEVİRME KLAVUZU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
3
Favori
18.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr
    Akşam 4.5GB lık Xmen i denedim. Altyazılı olarak izleyebildim. Ancak yeşil bar çıktı ekranın altında. Çözünürlüğü 1280x544 idi. Offset degeri ile oynanarak belki azaltılabilir o kısım. Denemek lazım

Hocam bu mesajı yazdıktan sonra mı editledin ana konuyu?
    Yeşil bar olayını söylediğin şekilde offset değeri değiştirerek düzeltemedin sanırım.
    O zaman standart 720p ve 1080p dışındakiler için yine hayal oldu ps3 keyfi :(
  • quote:

1GB lık boyutlara bölünürse FAT32 diske kopyalanabilir. Sadece mkv üzerinde işlem yapılıyor, otomatik böler halleder

http://www.konsolmaster.com/download/AVCHD_Me.zip

Bu dosyayı çekip AVCHD folder ı içine atıp çalıştırıp silin. Bazen PS3 görmeyebiliyor. Bunu yaparsanız sorun gider

Akşam 4.5GB lık Xmen i denedim. Altyazılı olarak izleyebildim. Ancak yeşil bar çıktı ekranın altında. Çözünürlüğü 1280x544 idi. Offset degeri ile oynanarak belki azaltılabilir o kısım. Denemek lazım

buradan anladığım kadarıyla yeşil bant sorunu giderilemedi sanırım hala? acaba filmden altyazılı haliyle bi fotoğraf çekip buraya koyabilir misin?

• Kafam karıştı, yeşil barı kaldırmak için yukarida anlatılan çözünürlüğü ayarlamak açıklamasi ile bu sorun hallediliyor mu yoksa problem devam mı ?

quote:

ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ AYARLAMAK

1- BDEdit i açıyoruz. Bİr önceki adımda oluşturdugumuz folder ı seçiyoruz ve Read diyoruz

MKV leri BLURAY DISKE ÇEVİRME KLAVUZU

• quote:

Orjinalden alıntı: unpop

quote:

Orjinalden alıntı: husmenus

1280*720de zaten sıkıntı yok. sorun diğer çözünürlükte. Evet bu yeşil bant playını birazdada kurcalamak lazım

E zaten arkadaş yukarıda anlatmış ya yeşil bar nasıl kaldırılır diye, 2. aşamadaki ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ AYARLAMAK makalesini inceleyin. Orada gerekli programla nasıl yapıldıgı gosterilmiş.

Zaten yukarıda denilen yapıldıktan sonra yeşil bant sorunu yine devam ediyor ama bu sefer filmde altyazı gözüküyor. önceden sadece yeşil ban oluşuyordu
  • Yanlış bilmiyorsam yeşil bandı kaldırmanın tek yolu videoyu gerçekten 720 ya da 1080 satıra çıkarmaktan geçiyor hala.
    Bunu MeGUI benzeri programlarla yapmak mümkün(yaptım da).
    Ama bunu yapmak da saatler sürüyor! Videoyu yeniden render ediyorsunuz yani!

Şöyle kolay bir yol da çıkmayacak sanırsam!

Ben de mHD ripleri laptop>LCD bağlantısı ile izlemeye devam edeceğim daha bir süre daha :(
  • Bir arkadaşımız da şu şekilde yapıyordu bu işlemi.

Orjinalden alıntı: bilek

GOTSent veya AutoMen5 ile çeviri yapıyorum filimler 1280x720 1920x1080 ise direk blu-ray a çeviriyor ama filimin 1280x544 1280x528 ise ripleme yapıyor yani blu-ray çeviriyor ben ripleme yaparken yani 1280x544 dü 1280x720 ye 43 fps den yapıyor buda 45 ile 60 dakkia sürüyor işlemcim q6600 4 gb ram ama filim 1280x720 ise 5 ile 8 dakkikada yapıp veriyor 1920x1080p aynı şekilde 8 dakkikada yapıyor Blu-ray player bunu direk blu-ray olarak görüp okuyor ben Samsung BD-P1400 Blu-ray Player Kullanıyorum Ama Arkadaşların degişik Marka blu-ray Playeri de okuyo yani bir sorun yok burda dikkat ettme gereken şey filimin bluraya çevirmeden önce 4,2 gb olsun çevri yapınca üstüne 100 150 mb ilave ediyor dvdye göre ayarlaman gerek Altyazılarda herangi bir sorun yaşamadım isdedigin kadar altyazı ve ses ekleye bilirsin bunları blu-ray oynatıcıda seçebiliyorsun yani kısacası Orjinal Blu-ray Filimiye bire bir diyeyim anla aralarındaki fark sadece menü olmuyor onuda en kısa zamanda halledecem

Not Görüntü Kalitesi Kesinlikle Düşmüyor Orjinal Blu-Ray filimiyle Bire Bir Aynı Kalite Ve Görüntüye Sahip Test Edilmiştir

• Zamanında bu programlar ile deneme yapmıştım ama başarılı olamamıştım. Başarılı bir yöntem ise güzel aslında.

Kolay gelsin arkadaşlar.
  • yeşil bantı kaldırabılen varsa yanaşşsın buraya:D

ama ole 1-2 saatlk işlemle degil, ulen adamlar hd ripliyorlar ama siyah bantı yer kaplayacak dıye kesıyorlar:D

kesmeyin kardeşim artık herkeste ps3- bluray player mevcut:D

neyse ben genelde tr dublaj olanları ızlıyorum, torrent sitesinden cekıyorum haftada 5-6 blu rip film koyuyorlar, 4.35 gb dvd yede sıgıyor , ceviriyorum m2ts ye atıyorm usb belleke,takıp ızlıyorum, dizilerde de sıkıntı olmuyor cunki hepsi 1280x720 zaten
  • Ben olayı anlamadım.

Bluray 720p yada 1080p filmlerimizi DVD ye çekip PS3 den altyazılı olarak yada Türkçe olarak Blu-ray film almış gibi izliyormuyuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

Ben olayı anlamadım.

Bluray 720p yada 1080p filmlerimizi DVD ye çekip PS3 den altyazılı olarak yada Türkçe olarak Blu-ray film almış gibi izliyormuyuz?

evet illa dvd yede gerek yokarici hdd yada usb bellekde iş görüyor
  • selam ben bir diziyi yaptım fakat alt yazı gözükmüyor sebebi nedir acaba 22" HP lcd monitorde deniyorum.
    edit: hallettim arkadaşlar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2fast4u -- 17 Aralık 2008; 13:06:42 >
  • filmi acarken orneğin usb diskten display all demeyin direk giriş yapın diske avchd klasoru kendini bluray gibi okutturacak sonra fim açılınca üçgene basın altyazı işaretinden altyazıyı açın
  • Diziler sorunsuz çalışıyor fakat filmlerdeki yeşil çizgi malesef düzelmedi.
    yinede bu kolay ve hızlı yöntemi burada alıntı yaparak paylaşan arkadaşa teşekkürler en azından dizileri rahatça izliyebiliceğiz
  • Arkadaşlar bu 4 gb üzerindeki 720p filmleri bölmeden izleme gibi bir şansımız yok mu? Misal filmlerin oğu 4,2 - 4,3 gb falan. Bunları 4 gb'ın altına düşürebileceğimiz bir program yok mudur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Corleone™

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

Ben olayı anlamadım.

evet illa dvd yede gerek yokarici hdd yada usb bellekde iş görüyor

Bende bugun dvd ye çekicem bi tane.Ps3e takıp deneyim bi.
  • Benim sorunum, filmleri uygun şekilde yazdırdığım filmlerde altyazıdaki italik kodunun düzgün gösterilmemesi.

Genelde kadrajda olmayan kişilerin konuşmaları veya şarkılar <i> </i> kodu içerisinde, italik olarak verilir bu şekilde eğik görülür. Ancak PS3' te bu kodu bir türlü doğru uygulatamadım. Filmde <i> Cümle </i> şeklinde görünüyor ve rahatsız ediyor. Bu sorun hakkında bilgisi olan var mı?

Not: Konuyla alakasız düşüncesiyle silinmez umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeyds -- 17 Aralık 2008; 18:57:20 >
  • konuyla neden alakasız olsun benimde başıma geldi
    ben AVIAddXSub ile altyazı gömdüğüm avilerde olmuyordu bu sanırım. yada yanlış hatırlıyorum ama sizin başınıza gelen banada bluray de denkgeldi. sebebide bluryda italik görünmesini sağlayan kodlar başka olabilir yada ps3 playeri bu kodları yorumlayacak kapasitede değildir
  • evdeki 22" hp monitorumde altyazı sorunsuz çıkıyordu ama şimdi full hd bir lcd tv ye bağladım sony fakat altyazı çıkmıyor nedendir acaba?
    yukardaki herşeyi aynı yaptım görüntüsü ses mğkemmel fakat altyazı yk üçgene basıp subtitle option a basıyorum ekledi gözüküyor fakat gözükmüyor
  • Harfiyen uyguladım fakat son anda yazdırma sırasında laptopumun DVD yazmadığını farkettim.Neyse masaüstü bilgisayarımda denerim artık :) Yada usb belleğimde deneyim bakalım.
  • ÖZETLE

1280x720 olan dizi ve filmlerde hiçbir sorununuz olmaz. Tam ekran, altyazısı güzel güzel izlersiniz. (Yada 1920x1080)

Ama cropped ise, yani 1280x544, 1920x800 gibi olan filmlerde yeşil bar çıkar...Anck üstteki yöntemle altyazı görünür. Eskiden altyazıda görünmezdi

Eger, bu yeşil barı istemiyorsanız, megui ve avisynth bu eksik satırları önce MKV ye eklemeniz, ardından üstteki işlemi yapmanız gerekir. Süre uzar ama başka çare şu anda yok..

1280x544 bir filmde, 720-544 = 176 satır eksiktir..Yani altta 176 satır yeşil kısım görürsünüz.

Yapılacak şey, megui ve avisynth script ile alta ve üste satır eklemek. AddBorder (0, 88, 0,88) şeklinde. Böylece alta ve üste 88 er satır eklenir. Yani eksik 176 satır tamamlanır..

Filmi tam ekran yeşil olmadan görürsünüz. Buda belli zaman alır.

O nedenle bir mkv çekerken, boyutlarının 1280x720 yada 1920x1080 olmasına dikkat edin, degilsede bu söylediğim işlemi yapın. Başka çaresi yok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.