Şimdi Ara

MKV leri BLURAY DISKE ÇEVİRME KLAVUZU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
3
Favori
18.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu işlem için çözünürlükler 1280x720 ve 1920x1080 olmalıdır

Gerekli araçlar (Hepsi bedava) :

TSMUXER :http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR
    ImgBurn :http://www.videohelp.com/tools/ImgBurn

BLURAY DISKE ÇEVİRMEK

1- MKV mizi, uyumlu altyazımızı hazırlıyoruz
    2- tsMUXER ı açıyoruz
    3- Add e basarak, mkv yi ve ilgili altyazıyı ekliyoruz. (Burada altyazı yok, eklerseniz mkv nin altında göreceksiniz)
    4- Tracks kısmında ses ve altyazı seçenekleri görülecektir. Istemediklerinizin kutusunu işaretlemeyin.
    5- General Tracks kısmında ise default dil seçimi gelecek. Isterseniz değiştirirsiniz
    6- Output kısmında "Create Blu-Ray Disk" seçiyoruz
    7- Output kısmında ise kaydedeceğimiz folder ı seçiyoruz

8- Subtitles kısmına tıklıyoruz ve şu ayarları yapıyoruz. (Ben sarı-arial seciyorum. Beyazdan daha iyi duruyor)

9- Ardından offset değeri ayarlıyoruz

10- Istenirse dosya boyutlarını 1Gb şeklinde böldürebiliriz. FAT32 disklere kopyalarken işinize yarar. 2GB üstünü yazamazsınız FAT32 ye. NTFS formata yazarsınız ama onuda PS3 görmez

11- Bu kısım bitti. Start muxing diyoruz ve 2-10 dk arası bırakıyoruz. (Boyut ve pc ye göre değişir)
    12- Burada çevirdiğimiz filmin çözünürlüğünü kontrol ediyoruz

BLURAY DISKI YAZMAK

1- ImgBurn u açıyoruz, Mode menüsünden Build i seçiyoruz

2- Source kısmına BDMV ve CERTIFICATE folderlarını ekliyoruz. Options kısmındada UDF ve revizyon olarak 2.5 seçiyoruz. Boş medyamızı koyuyoruz ve Folder to Disc yaparak yazıyoruz

3- Bluray player ımıza koyup izliyoruz....Keyifli seyirler

*** Disce yazmadanda usb HDD den izleyebilirsiniz. Bu durumda AVCHD folder ı altına atmanız lazım üstteki folder ları. Bu şekilde PS3 te izleyebilirsiniz

**** USB HDD den izlemek için bu dosyayı çekip AVCHD folder ı içine atıp çalıştırıp silin. DVD ye yazıyorsanız bunu yapmayın. Direk imgburn ile yazın.
    http://www.konsolmaster.com/download/AVCHD_Me.zip

Orjinal yeri :http://forum.konsolmaster.com/viewtopic.php?f=26&t=484

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 5 Şubat 2009; 11:12:38 >

• Emeğe saygı, PS3 hayırlı olsun...
  • faydalı bir kaynak.
  • ben denedim 32 saniyede bitti ama ses ve altyazı çıkmadı. ses dts onu nasıl düzeltebiliriz? altyazı neden çıkmadı bir bilgim yok
  • seçtinmi altyazıyı goster diye ps3 menuden
  • evet o kadarını biliyorum zaten ama bulunamadı diyor
  • Arkadaşım iyi güzel yazmışsında;

Şimdi bildiğim kadarı ile PS3 4 gb üstü okuyamıyormuş....Şimdi çoğu mkv formatlı film 4.7 gb oluyor yani bir dvd.Şimdi ben gidip 4.7 gb lık bir mkv filmi dvd ye yazdığım zaman ps3 de oturup izleyebilirmiyim? yoksa 4gb dan falzasını görmüyormu nasıl olcak bu iş?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasskabal

Arkadaşım iyi güzel yazmışsında;

Şimdi bildiğim kadarı ile PS3 4 gb üstü okuyamıyormuş....Şimdi çoğu mkv formatlı film 4.7 gb oluyor yani bir dvd.Şimdi ben gidip 4.7 gb lık bir mkv filmi dvd ye yazdığım zaman ps3 de oturup izleyebilirmiyim? yoksa 4gb dan falzasını görmüyormu nasıl olcak bu iş?

4 gb üstü okuyamıyor derken,yalnızca mkvler için mi söylüyorsun bunu?
  • ben hard dikten okutacağım için filmi 2gib. split ettim ve yanılmıyorsan bu işlemlri ver doya için tektk yapacağız. Doğrumudur Drizzt_tr
  • Display all deyince olmuyormuş direk yuvarlağa basarak girince sesde geldi altyazıda ses hala dts
  • quote:

Orjinalden alıntı: Corleone™

Display all deyince olmuyormuş direk yuvarlağa basarak girince sesde geldi altyazıda ses hala dts

hard diske mi attın filmi. AVCHD klasörü oluşturup
  • 1GB lık boyutlara bölünürse FAT32 diske kopyalanabilir. Sadece mkv üzerinde işlem yapılıyor, otomatik böler halleder

http://www.konsolmaster.com/download/AVCHD_Me.zip

Bu dosyayı çekip AVCHD folder ı içine atıp çalıştırıp silin. Bazen PS3 görmeyebiliyor. Bunu yaparsanız sorun gider

Akşam 4.5GB lık Xmen i denedim. Altyazılı olarak izleyebildim. Ancak yeşil bar çıktı ekranın altında. Çözünürlüğü 1280x544 idi. Offset degeri ile oynanarak belki azaltılabilir o kısım. Denemek lazım
  • ben band of brothers ile denedim bölüm başı 2,3 gb civarı.8 gb usb bellekle denedim ama anca ana dizinde tek bölümü gösteriyor. tek seferde daha fazla film parçası atamayızmı ayrı avchd dosyaları olarak
  • arkadaşlar,

ben şimdi 4.7 gb lık bir mkv filmi yukarıda anlatılanlar doğrultusunda boş bir dvd ye yazıp ps3 de izleyebilirmiyim izleyemezmiyim?

bu 2 gb okuma hadisesi tam olarak nedr biri açıklayabilirmi? hdd denmi okuyamaz? disc ten okuyabilirmi? yani dvd den? ne diyonuz?
  • oncelikle konuyu acan arkadasa cok tesekkur ediyorum. yeniliklerden haberdar etti bizi. ben Batman 720p yi denedim. 8.4gb film. usb bellege kopyalayarak actim. harika oynatiyor. altyazi muthis. goruntu muthis. kesinlikle bozulma kirpisma pixellesme gibi goruntu kayiplari yok. cam gibi gosteriyor. film 1280x720 ac3 mkv idi.
    bir de 1080p dts codec li olani deneyecegim. biraz duzeltme yapayim bu arada. soyle ki; tsmuxer ile donusturme islemi sirasinda split yapmaniz gerekebilir mkv 4gb dan buyuk ise. o yuzden 3 veya 4gb secebilirsiniz bolmek icin. fat32 ye tek parca halinde 4gb a kadar dosya atilabilir. yani siniri 2gb degil, 4gb dir. ayrica usb bellekten de hic takilma falan olmadan rahatca oynatabiliyor. tabi okuma hizi dusuk bir bellek degilse elinzdeki.
    bir de altyazi bottom offset degerini 30 girince tam en alta yapistiriyorsa 29 olarak girin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa982 -- 16 Aralık 2008; 0:07:34 >
  • 1280*720de zaten sıkıntı yok. sorun diğer çözünürlükte. Evet bu yeşil bant playını birazdada kurcalamak lazım
  • avisynth kullanılarak, crop edilmiş filmler ayarlanabilir belki. Böylece yeşil bar sorunu kalkabilir. Bu akşam deneyecegim.
    Onun dışında source u Bluray olan mkv ler zaten genelde 720p ve 1080p oluyor. Garip çözünürlükte olan mkv lerin çogu upscaled dvd olabiliyor. Ona dikkat edin
  • Biraz zahmetli ve çetreffili işlemler silsilesi olmuş ama yine de usb flash ile ps3'den lazaer gözü yormadan mkv seyretmek çok iyi.
    Ilk aşama gene iyi de , çözünürlük tutturmak için gereken 2. aşamasındaki yatay,dikey matriksler falan gözümü korkuttu. Unv derslerim geldi aklıma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: husmenus

1280*720de zaten sıkıntı yok. sorun diğer çözünürlükte. Evet bu yeşil bant playını birazdada kurcalamak lazım

E zaten arkadaş yukarıda anlatmış ya yeşil bar nasıl kaldırılır diye, 2. aşamadaki ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ AYARLAMAK makalesini inceleyin. Orada gerekli programla nasıl yapıldıgı gosterilmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasskabal

arkadaşlar,

ben şimdi 4.7 gb lık bir mkv filmi yukarıda anlatılanlar doğrultusunda boş bir dvd ye yazıp ps3 de izleyebilirmiyim izleyemezmiyim?

bu 2 gb okuma hadisesi tam olarak nedr biri açıklayabilirmi? hdd denmi okuyamaz? disc ten okuyabilirmi? yani dvd den? ne diyonuz?

şimdi olay şu, genellikle mkv'ler diske tam sığacak şekilde boyutlandırılırlar, bu yöntemi kullandığınız zaman ise toplam boyut artar ve dvd'ye sığmayacak hale gelir, eğer mkv çevrim işleminden sonra bir dvd'ye sığıyorsa kaç gb olursa olsun yazılıp oynatılabilir.. örneğin çevrim işlemini yaptık boyu 5 gb'a çıktı, bunu tek katmanlı bir dvd'ye yazamazsınız ama elinizde çift katmanlı (dual layer) bir dvd varsa yazıp oynatabilirsiniz, çünkü cd-dvd-bluray gibi disklerin dosya formatı kendisine özeldir.. yukarıda 2gb şeklinde söylemiş ama fat32 dosya sistemi maksimum 4gb'a kadar görür dosyayı, o yüzden eğer filmi harici harddiske atıp oynatacaksanız boyutu en fazla 4gb olan parçalara bölmeniz gerekmekte.. umarım açıklayabilmişimdir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.