Şimdi Ara

MkvToolNix ile Mkv'ye Altyazı Eklemede Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir forumunda gördüğüm (http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=92120 adresindeki) Encoding Rehberi'nde MkvToolNix ile .Mkv uzantılı videolarda ses ve altyazı ekleme/çıkartma anlatılıyor. Fakat orada anlatılanları yapmama rağmen bazı sorunlar yaşıyorum.

MkvMerge GUI ile .Mkv uzantılı video'ya Türkçe altyazı ekliyorum, bu ekleme yaklaşık 10-15 saniye sürüyor ve hiçbir hata almıyorum. Fakat 2 dakika önce Gom Player'da sorunsuz çalışan video, Türkçe altyazı eklendikten sonra Gom Player ile oynatılamıyor. Açmaya çalıştığımda 1 saniye siyah bir ekranda takılıp direk video'yu bitiriyor. Altta video'nun süresi gözüküyor fakat hiçbir şekilde oynatılamıyor. Ancak altyazıyı eklemeden önce de sonra da, VLC ve KMPlayer ile video'yu sorunsuz açabiliyorum. Gerçi ekledikten sonra VLC ve KMPlayer çalıştırmadan önce 5-10 saniye takılıyor. Acaba bu problemi nasıl çözerim? Yardımcı olabilir ya da fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Ayrıca, altyazı ekledikten sonra başka bilgisayarda da Gom Player ile oynatmayı denedim, onlar da çalıştıramadı.

• videoları bilgisayarda seyrediyosun... mkv altyazı gömünce sorun çıkartıyo...

peki anlamadıgım eger bilgisayardan seyrediyorsan neden program kullanıyorsun ?

eger tek bi mkv dosyası varsa?

acaba bilgisayar harici cihazlarda seyretmek içinmi altyazı gömdün

bendede mkv dosyaları var eger bilgisayarda seyredilicekse programa gerek kalmadan altyazı gösteriliyo...

MkvToolNix ile Mkv'ye Altyazı Eklemede Sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reptile_34 -- 20 Nisan 2009; 11:50:25 >
  • aynı kaynaktan okuduklarımı ben de uyguladım ve mkv filmlerde altyazı ekleme sonrasında ses olan ama görüntü olmayan (simsiyah) mkv uzantılı film oluşuyor. xvid codecle sıkıştırılmış dvixlerde ise yine mkvye dönüştürüyor, onlarda ise görüntü ve altyazı problemsiz ama ses problemli (ara ara çıkıyor sadece ve hızlı ileri sarma gibi) oluyor... bunun sebebi ne olabilir? Windows 7 kullanıyorum ve mkvtoolnix'in Windows 7'ye uyumlu versiyonunu kurdum; k-lite codec paketi de yüklü ama Windows 7 için ayrıca kodekler mi yüklemem gerekiyor?
    Bu konuda deneyimi olan arekadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

not: bu programı kullanmam şart değil... mkv ve avi uzantılı videolara encode işlemi uygulanmaksızın altyazı gömmemi sağlayacak başka bir yöntem de önerebilirsiniz...
  • bence k-lite codec paketini sil ilk önce
    gom player kullanıyorsun codec gerekmiyor zaten bende mpchc yüklü
    mkvtoolnix 4.4 sürümüyle denedim şuan sendeki gibi sorunlar yok
  • pc'de oynatmayla alakalı bir sorunum yok (pc için altyazı gömmeye veya remux işlemine de gerek yok)... lcd tv usbden avi, mp4 ve mkvleri sorunsuz çekilde okuyor, ileri geri alabiliyor ama altyazıları, srt, sub, kendi markası için özel sub, txt vs hiçbir şekilde okumuyor... bu sebeple altyazı gömmek istiyorum mkv formatlı videolara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.