Şimdi Ara

MKV leri BLURAY DISKE ÇEVİRME KLAVUZU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
3
Favori
18.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Drizzt_tr kardeş ellerine sağlık. Az önce sana teşekkür edebilmek için forumlara üye oldum, teşekkürler :) Heroes'un son bölümünü (720p) altyazılı olarak çevirmem 2 dk sürdü. External harddiskime atıp denedim kusursuz çalışıyor. İzninizle şimdi izlemeye gidiyorum. Her yeni bölümde tv'ye laptop bağlama derdinden kurtardığın için tekrar teşekkkürler..

Özgür
  • arkadaşlar ben 300 spartalı filminin mkv versiyonu için arkadaşın anlattığı şeylerin hepsini yaptım ama dvdye yazdırmaya çalışırken dvdnin boyutundan daha büyük boyutta olduğunu söyledi dosyanın filmin ilk versiyonu 4.37 gb idi ben o işlemleri yaptıktan sonra 4.66 gb'a çıktı boyut bu sorunu nasıl halledebilirim bilen varsa cevap verirse sevinirim şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erimo

arkadaşlar ben 300 spartalı filminin mkv versiyonu için arkadaşın anlattığı şeylerin hepsini yaptım ama dvdye yazdırmaya çalışırken dvdnin boyutundan daha büyük boyutta olduğunu söyledi dosyanın filmin ilk versiyonu 4.37 gb idi ben o işlemleri yaptıktan sonra 4.66 gb'a çıktı boyut bu sorunu nasıl halledebilirim bilen varsa cevap verirse sevinirim şimdiden teşekkürler...

tsmuxer de filmin başındakı reklamları ve sonundakı yazıları kaldırarak deneyebılırsın
    oda olmaz ise basından yada sonunda fedakarlık edeceksın bıraz, yada cıft dil vartsa bir tanesını cıkartıcaksın,
    arşiv yapıyorsan dosyanın ılk halını dvd ye yazıcaksın, ama ps3 te izlewmek istediginde usb bellek yada harıcı hdd ile izlersin en fazla 10 dk nı alır hazırlamak

ii geceler...

• ps3te izlicem ama flash belleğim olmadığı için böyle dvd yazmakla uğraşıyorum yarın ilk işim 8gb bi flash bellek almak olacak teşekkürler yardımcı olduğun için ii geceler...
  • m2ts olarak torrentlerde arama yapıldıgındaçıkan soncular bu işlemden geçmiş filmler mi çıkıyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

m2ts olarak torrentlerde arama yapıldıgındaçıkan soncular bu işlemden geçmiş filmler mi çıkıyor ?

format m2ts ise ps3 oynatır ancak bd disc haline getirlmiş olmaz ise sadece m2ts dosyası var ise bu filmi altyazılı gosteremezssın,

sen mkv indir kendin blu ray disc haline getırıp usb bellek yada harici hdd ile izle bence, eger arşiv yapıyorsanda mkv halini at dvd ye sonra ızleyecegın zaman pc ye kaydedip tsmuxer de 3 dk da fılmı uygun hale gitirp usb bellek yada hdd ye atark izlersin ;)

dvd den pc ye atma 7-8 dk,
    ts muxerde işlem max 7-8 dk,

usb bellek hızına gore 7-8 dk dan 30 dk ya kadar atarsn, minimum surec 20 dk falan max ise 45 dk falan ( pc eski, usb bellek yawas ,dvd okuyucun yawaş ise bu sure gecerli)

• Arkadaşlar ben Ts muxer programını kullanarak alt yazılı bir iki film seyrettim. Hem dvd ile hemde USB HD ile.İndirdiğim filmlerde 1280x720 yada 1920x1080. Başka çözünürlüklü film hiç indirmiyorum.Yanlız herşeyi doğru yapsanız bile bazen altyazı veya görüntü çıkmıyor (siyah ekran çıkıyor ama ses var). Bunu neye göre yapıyor bilmiyorum ama biraz şans işi galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siradan -- 28 Aralık 2008; 12:53:23 >
  • çevieirken herieyi doğru yaparsanız herhalde sorun olmaz arkadaş konuyu açtığından beri 15 parça dizi/film izledim hepside 720p sorun olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Corleone™

çevieirken herieyi doğru yaparsanız herhalde sorun olmaz arkadaş konuyu açtığından beri 15 parça dizi/film izledim hepside 720p sorun olmadı

herşeyi doğru yaptığıma eminim çünkü çok basit ve aynı filmi tekrar tekrar çevirip denediğim oluyor. Birde AC3 ün yanında DTS ses ile ps3 de izledim.
    Ayrıca emeği geçenlere Teşekkür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siradan -- 28 Aralık 2008; 23:38:46 >
  • yeşil bar olayına bir çözüm bulunsa hiç fena olmıcak
  • Megui ve avisynth yükledim ama add border olayını bi türlü başarmadım onuda anlatabilicek birileri var mı acaba ?
  • peki FAT32li HDD'ler icin filmi 2gb lık parcalara boldugumuzde birden cok AVCHD klasoru olacak, peki PS3 birden cok AVCHD klasoru gorecek mi BLuRay olarak.. Yoksa ilk parcayı seyredip silip ikinci parcayı mı atmalıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 17 Ocak 2009; 22:35:46 >
  • yok sadece video dosyalarını bölüyor tek ACVHD klasörü oluyor neticede
  • arkadaslar tamam 2gblık yada 4gblık parcalara bölersek altyazı nasıl cıkacak yani altyazı da video dosyası ile birleştigi için altyazıda düzgün çıkacakmı acaba merak ettim bende BluRay okuyucu veya Ps3 üm yok.
  • Aslında mkv2vob diye bir program var bu bahsettiğiniz işlemden biraz daha uzun sürer ama en azından kesin sonuç verir.Makinenizin gücüne göre 4.3 gb'lık bir filmi 4-5 saatte altyazılı olarak .m2ts formatına çevirir.Benim bu işlemle yapılmış 30-40 civarı, yaklaşık 50 DVD'ye yazılmış 720p veya 1080p filmim var.Torrentden film indirenler bilirler 4gb'lık bir film en aşağı 1 günde indiği için, eğer aceleniz yok ve de arşiv yapmak istiyorsanız yeni filminiz inene kadar önceden inmiş filminizi çevirebilirsiniz.

Şunu da belirteyim ses DTS ise filmin boyutunda 400-500mb'lık küçülme oluyor; eğer AC3 ise de 60-70mb'lık bir yükselme oluyor.Bunu önceden DVD'ye sığacak şekilde ayarlamanız önemli.
  • arkadaşlar selam burada yazanları aynen firnge dizisi üzerinde uyguladım ve usb ye atıp izlemek amacıyla ekran başına oturdum,

filmin çewrilmwsi altyazıyı da dahil etmek suretiyle 2.33 dakika sürdü BDMV ve CERTIFICATE isimli 2 klasör oluştu ben direkt olarak bunları bomboş olan usb ye 1 isimli klasör açarak bu klasörün içine attım, bu yeterli mi yoksa başka bir klasör daha mı açmak lazım ?? AVCHD isimli bir klasörden bahsedilmiş ama çözemedim ben...

display all seçeneği ile usb nin içerisindekileri de gördüm, stream klasörünü açıp her dosyayı ayrı ayrı çalıştırmak mı lazım her seferinde ?? yoksa bir şeyi yanlış mı yaptım ? bir de altyazıları gözükmedi bende yau, altyazı seçeneği mevcut değil dio...

teşekkürler cevaplar için...
  • fat32 formatlı harici diskin veya flash diskin kök dizinine avchd isimli bir klasör açıp içine BDMV ve CERTIFICATE isimli klasörleri at, sonra avchdme.exe isimli programı da avchd klasörüne at avchdme.exe yi çalıştır. bu kadar display all yapmadan direkt filmi görmesi lazım.
  • benim elimde 39gb boyutunda hdfilm var bluray fomatında .bunu nasıl ps3den izleyebilirim.dediğiniz yöntemlere çok uzağım çünkü boyut 39gb
  • saolasın dostumn yaptım dediklerini ve sorunsuz halloldu
  • ben başka birşey sormak istiyorum harici hdd de normal dvd filmlerim var ps3 bunları açıyor fakat böllüm bölüm ve altyazıyla ses seçemiyorum , hdd de bluray filmler için oluşturduğumuz AVCHD klasörü gibi, harici hdd den dvd seyretmek için böyle bir işlem yapmak gerekiyor galiba bilgisi olan varmıdır yardım bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.