Şimdi Ara

MMA - UFC - Bellator Ana Konu (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
23
Favori
49.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladim dusunce tarzini hocam, sıkıcı dövüşü ben de sevmem kesinlikle, benim de demek istedigim sey su: UFC oyle bir yer ki, eger sampiyonsan sıkıcı bi sekilde kemerini yillarca koruyamazsin diger dovus sporlarindaki gibi, cunku burada rakipler illa ki daha agresif olur serbest stil bi' dovus oldugu icin, en ufak bi hatada yenilebilirsin ozellikle submission konusunda. Ama Jon Jones'un kariyerine baktigimda Gustaffson maci da dahil bence hic sıkıcı bi tarz yoktu, tabiri caizse jones domine ediyordu maclari rakipleri gercekten cok caresizdi. O mactan sonra da zaten sadece 2 mac yapti biri glover tex. biri de cormier. Bu iki maca sıkıcı denilebilir mi denilebilir ama glover da cok caresiz kaldi. DC macin icinde iyi kafa tuttu Jon'a. Oyle sampiyon gibi bi mac cikarmadi Jon sadece kazandi, su an icin tarzi savunma agirlikli dogru. Ama hep bu sekilde kazanamaz maclari zaten. İlla ki saldirmak zorunda. Ben DC'yi yenecegini dusunuyorum bi sekilde ve asil sinavini Rumble olarak goruyorum. Cunku Rumble ayakta balyozlariyla tam bi azman. Ayakta savunmak yetmez Jon'a o macta. Farkli taktik denemek zorunda kalacak. Iste bu sekilde farkli taktikler deneyip basarili olursa tam olarak sampiyon unvaninin hakkini verir diyorum ben. Cok fazla taraftari olan bi dovuscu kendisi ve bahsettiginiz kadar sıkıcı dovusen biri olsaydi bu kadar taraftara sahip olacagini dusunmuyorum. Cunku UFC'de sıkıcı bi tarzin olmasi zor gercekten kafes ortami bile ortaligi baya bi hype'liyor. Gazliyor desem daha dogru olur plaza turkcesi gibi oldu o kelime.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buraların tekrardan dolduğunu görmek çok güzel.

Yorumlarınızın geneline katılıyorum. Özellikle şunu söylemek isterim. Kemer sahiplerine baktığınızda geneli bütün alanlarda komplike adamlar. Mesela Demetrios Johnson, Dos anjos komple adamlar. Bunların dışında efsane Spider Silva, Gsp, Cain Velasquez bütün alanlarda çok iyi adamlar. tıpkı jon jones gibi. Şampiyon olabilmek ve o koltukta kalıcı olmak için bütün dövüş stillerini harmanlamak gerekiyor.

Eğer Rumble yer dövüşünü geliştirmiş ise Jon Jones a çok ciddi rakip olabilir. Çünkü ayakta hiç zannetmiyorum Jones a kaybetsin.
  • Arkadaslar ufc full tekrarlarini izleyebilecegimiz bir platform var mi? Maclari izlemek icin mecburen ufcfightpass almak lazim ama maclae tr saatiyle gec oldugu icin en azimdan tekrarlarini izlemek istiyorum?

• ufc 1 den itibaren Google a ufc 1 torrent, ufc 2 torrent, ufc 3 torrent gibi yaz ve çıkan sayfalardan torrent şeklinde indir. ama çok zamanını alır ve bir çoğu eski olduğu için sağlıklı torrentten indirme sansın olmayabilir birçok maçı. en son ufc 197 ye kadar maçlar var.
  • Jones'un DC'yi yenmesi mucize olmaz. Jones'un hal ve tavırlarını ne kadar beğenmesem de, adam mesafeyi çok iyi kullanıyor ve aşırı yaratıcı. DC de boru değil, her daim %50 şansı var Bones'a karşı.
    Aynı şeyi Rumble için söyleyemem, Rumble'a Jones karşısında pek şans tanımıyorum, güreşini geliştirmesi lazım. Jones yere aldığı anda bitirir Rumble'ı ancak MMA bu, Jones yere alana kadar Rumble sıkıştırırsa Jones'u Alex'e yaptığı gibi kazanabilir ancak istisna olarak görüyorum bunu.

Kısaca Jones'un bana göre sadece iki rakibi var. Bir tanesi DC diğer ise Alexander Gustaffson. Alex ile bir daha karşılaşsalar Alex'in alacağına inanıyorum.
  • rumble ile alakalı bu kadar detaylı son kez yazıyorum.ayakta geçecek mücadeleleri hiç konuşmuyorum bile.rumble karşısında mesafe koruyamazsın.bu kadar bully bu kadar geri vitesi olmayan,sürekli rakibin üzerine giden bir adama karşı stefan struve gibi 2m 10 cm lik bir adam dahi olsan mesafe koruyamazsın.ne alex,ne jones ne başka birisi.stand-up fight konuşuyorsak eğer gerek güç,gerek teknik bu adam rakipsiz.o yüzden ayakta geçecek bir dövüşün bahsini çok yapmaya gerek yok.gelelim yer meselesine.bu adam lisede 4 yıl boyunca güreşmiş,1 yılda liseler arası turnuvada şampiyon olmuş bir adam.yani temeli zaten güreş bu adamın ama ayakta o kadar olağanüstü bir boyuta ulaşmış ki yıllar içinde güreşini çok daha az kullanarak köreltmiş bir nebze.ha ne kadar köreltmiş bakacak olursak aslında çok da değil.bir kere ufc de istatistiksel anlamda takedown defense konusunda ilk 10 da bu adam.tüm ufc ve tüm sikletler içinde hemde.bunun bariz örnekleri hem dc maçında hem de özellikle phil davis maçında ortada.dc ye karşı iki kere takedown olduysa en az 10 kez de olmadı ve yer yer dc gibi bir izbandutu sırtında taşıdı özellikle ilk raund da ama yıkılmadı.phil davis maçı desen zaten başlı başına bir takedown defense şov.davis gibi bir güreşçiye karşı sanırım 10-15 kez takedown defense yaptı ve davis i her defasında eli boş gönderdi.bu adamın tüm mağlubiyetleri rear naked choke ile.yani bu adam aslında wrestling de değil jiu-jitsu da kötü ve eksik.en büyük eksikliği jiu-jitsu rumble ın.saf güreş konuşursak eksik değil körelmiş dememiz gerekir.ha bu körelmişliği tam 1 yıldan fazla süredir deli gibi güreş çalışarak kapattığınıda biliyorum.jiu-jitsu anlamında ne kadar eksiğini kapatabilmiştir orasını bilemem.ben rumble ın artık şampiyon olacağını düşünüyorum ve en ciddi rakibinide bones değil hala dc olarak görüyorum.bekleyip göreceğiz.
    bu arada yaklaşık 2 saat önce resmi olarak onaylandı.ufc 200 vegas da main event jones-dc olacak.kesinleşti.

• ryan bader maçında gördüğüm kadarıyla rumble yere artık önem veriyor böyle geliştitirse kendini çok tehlikeli ama sırf güç ile de birşey olmaz rumble dc ile yaptığı maçta son round da doğru derin derin nefes alıyordu dc nin alexin veya jonesin kardiyosu daha iyi gözüküyor anthonye göre
  • boxor kullanıcısına yanıt
    haklısın.kardiyoyu atlamamak lazım.o da zayıf olduğu bir konu.kardiyo ve jiu-jitsu.bu ikisi handikapları.
    stand-up = daha iyisi yok
    saf güç = daha iyisi yok
    korkusuzluk = daha iyisi yok
    güreş = savunmada olağanüstü hücumda orta karar
    kardiyo = görece kötü
    jiu-jitsu = berbat
  • Jon Jones MMA için muazzam bir fiziğe sahip. Kol ve bacak uzunluğu en büyük avantajı. GSP ile birlikte All-Around dövüşçü denilince akla gelen ilk isim.
  • adam sadece bacak zaten
  • UFC 200 de conor da olsa tam olacaktı ama dana nın farklı planları var conorla ilgili

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar.. uzun bir süre kansporu forumda yazdıktan sonra burada da yazma imkanı bulabilmek güzel gerçekten.. umarım yineo forumda diğer yazan arkadaşlar gibi Sensei usata mesla buraya gelirler ve bizlerle bilgilerini paylaşırlar :) son 2-3 ay önceki konuları şöyle bir baktığımda çok değerli yorumların yapıldığını görmekteyim hele ki Hayaletin derinlemese analizlerini çok beğeniyorum. Bir Jone Jones seveni olarak şunu söyleyebilirim ki bu adamı ya seversin yada nefret edersin :) Kansporu sitesinde bunun tartışmasını az vermemiştim :) bir kere şunu söyleyebilirm ki Jones'ı sikletinde yenebilecek biri bulunmuyor. Dc benim de çok beğendiğim bir dövüşçü ama gerek yaşı gerekse de tekniğiyle (bence tekniği yok rakibi yere atmak bir teknik olarak kabul ederseniz bir şey diyemem) kazanma şansını zayıf olarak görüyorum. yine diğer rakip olarak gösterilen Rumple içinse açıkçası yer oyununda başarılı olursa kazanmaya en yakın dövüşçü olarak görüyorum ama yine de şansı çok az. asılnda benim hayalinde ki maç Lockhard ile Jones arasında gerçekleşebileek bir karşılaşma böyle bir şey olabilir mi bilrmiyorum ama bence çok da keyifli olurdu.
    Anderson Silva için şunu demeden edemeyeceğim. kesinlikle bırakması gerekiyor artık son karşılaşmada yaptığı ukalaca hareketleri sonucunda maçı kaybetti.

• Beyler ufc de capoeira stiliyle dövüşen biri var mı? veya hiç oldu mu? bilen cevaplarsa sevinirim pek bilgim yok malesef :)
  • andrei vs alistair çok tehlikeli bir maç ikiside knock için dövüşen sporcular merak ediyorum werdumun stipe yi yeneceğini düşünüyorum ama stipe anıden vurduğu yumruklarla tehlikeli werdum da yiyebilir ufc 200 de jonesin cormiere karşı geçen maça oranla dezavantajda olduğunu düşünüyorum pek formda değildi mma da kas yapmak çok işe yarar bir şey değil bence o işlere pek güvenmemeli cormier tam bir tank jones kolay kolay ko edemez o maç muhtemelen hakem kararına gidecek ama kim kazanır emin değilim
  • corpus gemitu kullanıcısına yanıt
    sanırım capoeira ya karşı ilgin var.beni de çoook önceden ''only the strong'' adlı film ile beraber bi dönem bağlamıştı:)çocukken tabi.günümüzde de sinema dünyasında bu anlamda başı çeken isim Lateef Crowder isimli aktör-capoeira sanatçısı misal.sanat diyorum çünkü gerçekten de göze hoş gelen ve dansvari (ki gerçekten de dans temellidir) bir spor.zamanında brezilya ya getirilen afrikalı köleler tarafından geliştirilmiş bir dans tabanlı dövüş sanatı ya da dövüş tabanlı dans türü.bildiğin enstrümanları ve ritüelleri olan bir folklor.afro-brezilyalı arkadaşlar temellerini attıktan sonrada gelişerek ve popülerleşerek günümüzdeki kıvamına gelmiş.ha zaten brezilya oynaklığı ile siyahi ritmi birleşince gelişmemesi kaçınılmazdı:) gelelim ufc de ya da mma de işe yarar mı ya da kullanılıyor mu.hayır kullanılmıyor çünkü işe yaramaz.çünkü mma yapan insanlar dans etmiyorlar,birbirlerine zarar veriyorlar ve dans ederek karşındakine zarar veremezsin.capoeira da ellerin yerde vücudunu 360 derece çevirerek dairesel bir ivme ile (merkezkaç kuvveti) alttan çıkartılan tekme vuruş gücü bakımından çok üst düzey bir hareket mesela.ama bunu karşında seni alt etmek isteyen hareketli bir profesyonele karşı yapamazsın.hedefi tutturamazsın yani,gülünç duruma düşersin.günümüzdede hem biraz eğleneyim,çevre yapayım,farklı bir uğraşım olsun,dans edeyim,e bunları yaparken kilo filan da vereyim minvalinde yapılmaktadır zaten çoğu yerde.

• bu arada temmuz ayı baya bi dolu olacak.az önce onaylandı.rumble vs teixeira.hayırlı olsun:)
  • Rumble tex'i yer gibi ne dersiniz?

• Thomas Almeida (21-0-0) vs Cody Garbrandt (8-0-0) maçını merakla bekliyorum. İkisi de 24 yaşında, KO gücü yüksek Bantamweight sıkleti için değerli isimler. Thomas Almeida bu maçı da alırsa yavaştan kemer için hazırlıklara başlar.
  • verdum guard'ını çok açık bıraktı, affetmedi miocic tek yumrukta indirdi.
  • werdum kemeri kaybetti.maç öncesi hem ona hem stipe ye eşit şans veriyodum.bu kadar erken bir nakavt beklemiodum sadece.zaten werdum oyunu yere taşısa şansı çok daha yükselecekti ama buna vakit bulamadı.hiçbir zaman ayakta çok iyi bir striker değil zaten,ortalama bir stand-up dövüşçüsü ve dolayısıyla açık verdi.şimdi bir sakatlık ya da aksilik olmazsa çok büyük ihtimalle stipe ile overeem kasım da newyork da kemer mücadelesi verecekler.güzel maç olur.son dönemki performansını göz önünde tutarak %51 overeem diyorum ama çok yakın,yine ne olacağı belli olmaz.bu arada bu kasımda ki newyork event ı ufc 200 den bile daha büyük olacak gibi gözüküyor.tüm konuşulanlar bu yönde. minimum 3 maksimum 5 title fight olacak.bunlar;

overeem-stipe:hemen hemen kesin gibi.

jon jones-anyhony johnson:jones ufc 200 ün ön konferansında planları sorulduğunda,cormier ı yendikten sonra newyork ta anthony johnson ile yüzleşmek istiyorum dedi.tabi bunun için önce jones un 9 temmuz da cormier ı yenmesi gerek.aynı zamanda rumble ında 23 temmuz da glover ı yenmesi gerek.eğer bu iki galibiyette gelirse rumble vs bones da newyork taki maçlardan birisi olacak.zaten yıllardır bu maçı beklemekten yıldım usandım.umarım artık biran önce gerçekleşir.

woman's bantamweight:o dönemde şampiyon olan hatunumuz kimse,mutlaka kemerini savunmak için octagon da olacak ki bu siklet şu anda 4 sporcu ile (misha-ronda-holm-cyborg) inanılmaz karışık bir hale geldi.hepsi hepsini yenebilme potansiyeline sahip.ben aralarında en zayıfını güncel şampiyon olsa bile misha tate olarak görüyorum ama çok ufak nüans farkları bunlar.neticede bu dört hatundan en az ikisini belki de dördünü birden newyork ta görme ihtimalimiz var.

conor mcgregor vs ????:ufc 200 de de dövüşmeyince,büyük rakamları seven conor ın newyork ta sahnede olma ihtimali çok yüksek.sonuçta hala featherweight kemeri onda. frankie ile aldo maçının galibiyle newyork ta karşılaşma ihtimali çok çok yüksek.emeklilik meselesi zaten saçma sapan ve gerçek olmadığı belli bi meseleydi ki ortayada çıktı.floyd olayı zaten tam bir rüya ve %99 gerçekleşmeyecek bir mevzu. (gerçi yinede kesin konuşamıyorum çünkü böyle bir şey olursa her iki taraf içinde astronomik rakamlar kazanma ihtimalleri var ve sırf bu yüzden %1 bile olsa olabilir) büyük ihtimalle conor vs frankie ya da conor vs aldo maçlarından birisinide newyork ta izleyebileceğiz.

bunlar açık açık konuşulan,beklenilen ve gerçekleşme ihtimali yüksek olanlar.bunlar dışında da kemer maçları olabilir newyork ta.kemer maçları dışında kalan maöların hepside çok kaliteli ve büyük maçlar olacak zaten.ben newyork u ufc 200 den daha büyük merakla bekliyorum şahsen.bu arada bu zamana kadar çok dikkat etmemişim ve nasıl olduysa gözümden kaçmış ama ufc 198 i izleyince tekrar anladım.middleweight de thiago santos denen vatandaş inanılmaz bir dövüşçü.fiziği zaten olağanüstü ve teknik anlamda da yabana atılabilecek bir adam değil.baya iş yapacağını düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.