Şimdi Ara

Mobil 4.5G'de En Düşük Hız 1 Mbps Olsun. (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.074
Cevap
13
Favori
43.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çünkü 1 Mbit yakın zamanda vermeyecekler, 5G ile verebilirler. Öncesinde de verebilirler aslında ama parasını da alırlar. Verin bize 200 lira alın size sınırsız deseler, ona da pahalı diyeceksiniz. Bu altyapılar ve bu rekabet ortamı ile bu hızı vermeyecekler. Kotaları arttırsalar yine iyi. Kolay bir şey olsa hepsi verir, rekabet orada olurdu zaten.
    128 kbit ile video izlemek dışında sitelerde gezinmek vs. normalde mümkün ama İnternet'i reklam pisliğine çevirdikleri için 128 kbit yetersiz kalıyor. Bir sayfa açıyorsun, ana sayfa ve görselleri hariç bir reklam Amerika'dan, bir reklam Almanya'dan, biri Fransa'dan veri çekmeye çalıştığı için sıkıntı. 56 kbit ile de İnternet kullandık, şuanki ADSL de 4G de o zamandan daha hızlı açmıyor bence sayfaları, çünkü o zamanda sitemdeki bir sayfa 10KB idi, şimdi megabaytı geçiyor.
  • Sayın Turkcell yetkili si mobil internet kotaları artık yetmiyor lütfen mart ayında sınırsız internet paketleri gelsin ve paket ücretleri vereceğini z hıza göre olsun mesela +5 TL ye sınırsız laştirma özelliği gibi örnek 5 TL ye 96 kbps, 10 TL ye 128 kbps, 20 TL ye 256 kbps , 40 TL ye 512 kbps hızında internet paketleri verebilir siniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formula 1 kullanıcısına yanıt
    Olmayacak duaya amin demiyoruz en azından realist yaklaşıyoruz. Kablosuz teknolojilerinin doğası belli sen sabitteki gibi 3mbit net versen şuan speedtestte gördüğün rakamlar 10-20kat düşer stabilite düşer pingler tavan yapar. O yüzden 384-512kbps standart bir mobil kullanıcısının web sitesi tarafında her ihtiyacını video kısmındada 360p izlemeye yeterli bir hız yani her türlü 128kbps den iş görür bir hız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane6842 kullanıcısına yanıt
    Değerli müşterimiz;

Uyurken üzeriniz açık kalmış. Bundan dolayı ihtiraslı rüyalar görmüş olabilirsiniz. Uyurken mevsime daha uygun şekilde örtünmenizi tavsiye ediyoruz. Uyumakta zorluk çekiyorsanız 00.00 - 07.00 arası MB'ı 5TL olan sınırsız tarifemize üye olmanızı öneririz.

Siz bizim için değerlisiniz.

• Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Operatörler ne yazık ki realizmi kendilerine göre anlıyorlar. Bize rahat kullanılabilecek bir bağlantı vermek istemiyorlar, bizi kotalarla bağlamak istiyorlar. Bu şekilde hem şebeke yükleri çok az ki yönetimi kolay, hem de para akışı iyi. Ha gelir kısmı değil de teknik kısmı dersek frekanslar sınırlı bir kaynak. Her müşterinin sürekli elindeki frekansta iletişim yapması istenmez, yoksa sınır dolar. Bunun yerine kotalar ile müşterilerin küçük küçük veri paketleri kullanması sağlanıyor ki verinin transferi bittiğinde modem kendini güç tasarruf moduna alıyor, elindeki kaynağı şebekeye verip başka kullanıcıların faydalanması sağlanabiliyor. Altyapılarımız bu kadarı yapamayacak kadar dandikmi bilmiyorum.
  • Bu zamanda 512k en çok 30 lira ,

1mbps en çok 40 45 lira verilir .

Üstteki fiyatları 256k ya razı olanlar için yazmıştım

Bu arada mart 2017 nihayet yarın geliyor

operatörler ses hatlarına veya data hatlarına en çok ne kadar hız verebilirler

İlk tahmin benden olsun

Data hatlarına en çok 512k

Ses hatlarına en çok 256k verebilirler .

Eğer olursa ilk hamlede türk telekomdan gelecek diyorum ..

Sizlerin tahmini en çok hız ne olabilir ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 28 Şubat 2017; 19:9:37 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki tüm şirketler kapitalizme uygun hareket ediyor her zaman kazançları daha öncelikli zamanında sizinde dediğiniz gibi elinde frekans olsada o frekans tan yayın yapmaları için birsürü yatırım yapmaları gerekiyor bu yatırımında geri dönüş süreleri vs var. Bende zamanında 1mbps olsun vs. demiştim ama özellikle mustifb hocam bazı bölgelerde bu tarz kullanımı denediklerini ve pingin 500-600 leri bulduğunu söylemişti o günden bugüne ben 384-512kbps arasına razıyım asus modemimde kendi hızımı 0.512 megabite düşürdüm ve nasıl oluyor diye denedim mobil için yeterli iş görüyor bence.
  • İnşallah diyorum ama Zor gibi de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Mart 2017 de ne olacak bi arkadaş nihayet Mart geldi demiş. Keşke yeni düzenlemeler yapılsa. Hem mobilde hemde normal internette.

• Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Modemden hızı düşürünce yeterli olur tabi, hattın devamı boş çünkü. Ama 3G, 4G şebekelerinden aynısını yaptıklarında abanan kullanıcılar ile muhtemelen o hızı bile göremeyeceğiz, dediğiniz gibi pingler de coşacak. Halihazırdaki kullanımda bile gündüz 30 Mbit aldığım 3G bağlantısı akşam saatlerinde 1 Mbit'in altına düşebiliyor. Aynı şekilde 4G bağlantısı da 5 - 7 Mbit hıza kadar düşüyor. 4.5G falan dediler ama nüfusu yeterli olmayan yerlerde bildiğin 4G kurmuş operatörler. :) Şemdinli'de bile 4.5G vardı, Tekirdağ'ın ilçeleri 4G. :D Daha çok 4G baz istasyonu kurması gerek operatörlerin verimli bir şey ortaya çıkarabilmesi için. 4G'nin ilk yılı olarak aslında beklediğimden çok da iyi iş çıkardılar ama daha ihtiyaç çok hani.

Hocam ordada Load Balancing sistemleri işe giriyor biri speedtest atıcam diye senin 384kbps inide elinden alamaz yani sistem onu dengeler. Sizin orda radyolinkten dolayı bir darboğaz olabilir yanlış hatırlamıyorsam fiber bağlantısı yok radyolink ile bağlantı sağlıyor turkcell demiştiniz yoksa 30 lardan 1 e düşmek hiç normal değil ben turkcell'i bulunduğum konumda çok test ettim interneti gerçekten hem indirme hemde yükleme anlamında çok stabil ama aynısını pttcell için diyemeyeceğim indirme 20-50 arası upload genelde 3-4 en fazla 10 oluyor rekorum 30mbit upload'da o derece türk telekom her yerde upload cimrisi
  • Bugün 1 mart sınırsız internet paketleri ne oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Operatörler ne yazık ki realizmi kendilerine göre anlıyorlar. Bize rahat kullanılabilecek bir bağlantı vermek istemiyorlar, bizi kotalarla bağlamak istiyorlar. Bu şekilde hem şebeke yükleri çok az ki yönetimi kolay, hem de para akışı iyi. Ha gelir kısmı değil de teknik kısmı dersek frekanslar sınırlı bir kaynak. Her müşterinin sürekli elindeki frekansta iletişim yapması istenmez, yoksa sınır dolar. Bunun yerine kotalar ile müşterilerin küçük küçük veri paketleri kullanması sağlanıyor ki verinin transferi bittiğinde modem kendini güç tasarruf moduna alıyor, elindeki kaynağı şebekeye verip başka kullanıcıların faydalanması sağlanabiliyor. Altyapılarımız bu kadarı yapamayacak kadar dandikmi bilmiyorum.

isviçrede artık kota yok yani sınırsız sadece kullandığın hıza göre para ödüyorsun. tabi ülkenin çok zengin ve nüfus az olması bunu mümkün yapıyor. bizde bu nüfus ve gelir azlığı ile çok zor.

• Efsane6842 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir paket mi çıkacak dediler?
  • 4G den yurtdışında sınırsızı veriyorlar demekki 4G bu iş için yeterli kapasitede. LTE nin DSL e rakip olması lazım ama 3 LTE operatörü de aynı zamanda DSL operatörü olduğu için olan bize oluyor. LTE 4. bir operatör gelse keşke...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 2 Mart 2017; 11:03:41 >

• Altyapı yok bence yalan altyapı var isteselerde bu hız verilir

• 1 Mart itibari ile Mobilde en düşük hızın 128 kbit olacağı söyleniyordu. Şu an durum ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

1 Mart itibari ile Mobilde en düşük hızın 128 kbit olacağı söyleniyordu. Şu an durum ne?

Sadece AKN uygulanan paketlerde geçerli.

• Mesele adam akıllı sınırsız net paketi verirler mi?Yoksa 128 kpbslik zaten veriliyordu.Örneğin vodafone red yada Turkcell platinium için çıkarılsa geçerim.Akk sonrası 1 mbt olmayacak şeyler değil.

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.