Şimdi Ara

Mobil 4.5G'de En Düşük Hız 1 Mbps Olsun. (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.074
Cevap
13
Favori
43.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Full sınırsız bahsetmemiştim aslında orda hata oldu haklısınız.Benim bahsettiğim bilgisayarda kullanılan data hatları için kota sonrası makul bir hızda verilebilir demek istemiştim.O da 1-2 mbti geçmez.Ceplerde de 512 kpbs olur mantığımca.Ama bu elemanlar ne zaman açıklar? Bu zımbırtı hemen devreye girer mi? Telekom avuçlamaya devam eder mi? Issız acun öldi mu? :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köfteciŞakir kullanıcısına yanıt
    512 kbit vs. olabilir ama çok da üstünü beklememek lazım. Şöyle ki verdiği kapasite 1 Mbit olsa da telefonunuz çok bant destekleyip 40 - 50 MHz frekans toplayabiliyorsa da verdiği hız düşük olsa da frekans kaynağı yönünden sıkıntı olur yoğun kullanım operatörlere. Tek ve daha dar frekanslara göre kullanım için ayarlamaları lazım şebekeyi ki zor işler bunlar, uğraşmazlar. :D

5 Mbit AKK açıklanır, ortalık biraz susturulur. TT cebini doldurmaya devam eder, acun yeni programlar yapmaya başlar. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Eylül ekim gibi bu zımbırtı olur mu hocam?Mesela 96 kpbs hızındaki sınırsız paketlerde güncelleme olur mu 512 diye?

• köfteciŞakir kullanıcısına yanıt
    Şu anda böyle bir şey olması için bir neden yok. Hani sabit İnternet kullanıcıları için bir 3 Mbit AKK sonrası hızın 5 Mbit olması gibi bir muhabbet var ama mobil AKK hızları için söz konusu olan böyle bir şey yok şu anda. Tamamen kendi kuruntumuz hani 512 kbit olacağı vs. Olursa olur ama şu anda olması için bir sebep göremiyorum.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Evde telekom altyapısı yok.Telefon kablosu banyodan çıktı:) Dosya indirme için turkcell saatlik 5 gb kullanıyorum.Aveada da fırsat 8 gb tarifesindeyim sörf olayınıda ordan hallediyorum.Al sana muhteşem kombo aynen devam o zaman :)

• BTK gerçekten bir kamu kurumuysa ve kamu yararına ve halka hizmet etmek için faaliyet sürdürüyorsa ne TT nin ne de diğer iss'lerin talepleri doğrultusunda değil, halkın talepleri doğrultusunda internet faaliyetlerini düzenlemelidir, onun dışında atılmış her adım ülkeye ve ülke halkına ihanettir.
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    Ülke yönetimi zenginler ve büyük şirketler için çalışıyor. Zira ekonomiyi bunlar götürüyor. Fakirleri de köprülerle, yollarla uyutmaya çalışıyorlar işte.

BTK da her ne kadar durumu bilse de çok üzerine gidip zorlayamıyor, şirketlerin dediğine tamam diyor işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kota dolduktan sonra mobil indirme hızı 128 KBPS olacak
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internet kullanımı belli bir seviyeye geldikten sonra hızın düşmesine neden olan “adil kullanım kotası” uygulamasına yönelik şikâyetleri ortadan kaldıracak önemli bir adım attı. Kurum tarafından hazırlanan taslağa göre, adil kullanım kotasına ulaşılmasından sonra veri indirme hızı mobil şebekede en az 128 Kbps olacak. | Haber kaynağı:

http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/1295353-kota-dolduktan-sonra-mobil-indirme-hizi-128-kbps-olacak

Bu gelişmeyle ilgili forumda açılmış konu (bu konu altından devam edebiliriz):

http://forum.donanimhaber.com/m_120267020/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 14 Eylül 2016; 20:42:08 >

• Durum vahim, adamlar 256 bile yapmadı, Harbiden bizden bir cacık olmaz. Btk alt sınırı 128 olarak açıkladı, Gerisi mobil operatörün insafına kaldı. Onlarda insafsız oldukları için yeni hızımız hayırlı olsun.

• Blindfire kullanıcısına yanıt
    "Adil kullanım kotasına ulaşılmasından sonra veri indirme hızı mobil şebekede en az 128 Kbps olacak." deniliyor, cümle içinde "en az" ifadesi geçtiğine göre bazı sınırsız mobil internet tarifelerinde 64 Kbps ve 96 Kbps'e düşen hızlar bu gelişmeyle 128 Kbps olacak. Kötünün iyisi bir gelişme diyebiliriz.

• atladiginiz nokta bu yazilan maddelerin suan icin hicbir gecerliligi yok. yani sadece biz boyle dusunduk, bakalim kullanicilar ve sirketler ne diyor. Onlardan da gorus alalim muhabbetinden baska bir sey degil. Sirketler yok ya 128 cok biz 96 yi ancak veririz derse muhtemelen btk haa iyi ozaman oyle olsun der. Neden, cunku btk tuketiciyi degil sirketleri korumak icin var...

• suicide kullanıcısına yanıt
    Zaten 4.5G kullanıma sunulduktan sonra beklenen gelişmelerden biriydi. Örneğin Turkcell'in 50 GB Bilgisayardan İnternet Paketi'nde şöyle bir açıklama bulunuyor:

"50 GB kotanız dolduğunda internet hızınız 128 kbps’a düşer ve aşım ücreti uygulanmaz."

http://www.turkcell.com.tr/internet/bilgisayardan-internet/50-gb-bilgisayardan-internet-paketi

BTK'nın konuyla ilgili basın açıklamasında şöyle bir cümle yazmakta:

"Mobil genişbant erişimde tarife paketine göre farklılaşan AKN sonrası erişim hızları uygulanabilmektedir."

Dolayısıyla bu düzenleme yapılırken operatörlerin görüşleri alınıyor. Burada önemli olan yapılacak düzenleme sadece 4.5G şebekesini mi kapsayacak yoksa 3G şebekesi de buna dahil olacak mı?

• 130 liralik aboneliklerde olur ona lafim yok. nispeten ucuz yollu mobil interneti kimse ucuzlatmaz, ttnet in isine gelmez cunku.

• suicide kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konudan devam edelim:

http://forum.donanimhaber.com/m_120267020/tm.htm

• önemli konuya devam edelim hız kapasitesi daha da artmalıdır.
  • 1 Marttan itibaren 128 kbit yapacaklar.

• Henüz bir gelişme yok. Ne lanet bir operatör veya Btk ile karşı karşıyayız.

• 1 mart ta 1 kbps lerde 128 kbps olursa iyi olur turkcell

• Efsane6842 kullanıcısına yanıt
    1 kbps hıza düşen paketleri aşımsız olarak satıyorlar sınırsız değil. O yüzden boşa beklemeyin.

• 1 kbps aşımsız internet paketleri varken ve 1 marttan itibaren en düşük hız sınırsız 128kbps olacağına göre ,

operatörler acaba 1 marttan sonra sınırsız internet satma mecburiyeti olacaklar mı ?

yoksa operatorler yine aşımsız 1kbps diye internet paketleri çıkarırlarsa o zaman BTK kararları , 128kbps ve herşey boş olacak ..

bana öyle gibi geliyor

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.