Şimdi Ara

Mobil 4.5G'de En Düşük Hız 1 Mbps Olsun. (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.074
Cevap
13
Favori
43.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Aşımsız" tanımı operatörlerin verdiği bir tanım. Bildiğim kadarıyla BTK'nın "aşımsız" şeklinde bir tarife tanımlaması yok. Bu sebeple BTK kararıyla AKN sonrası 1Kbps'e düşen mobil paketler, artık en düşük 128Kbps bağlantı hızına düşürülmek zorunda şeklinde yorumluyorum ben.

Ne aşımsız nede sınırsız olarak satılmayan internet paketleride var mobil hatlarda. Yani AKN uygulanmayan paketler. Bu paketlerde hatta tanımlanan internet paketi bittikten sonra hattın paketsiz internet kullanım izni varsa bağlantı devam ederek indirimsiz yüksek fiyattan data ücretlendirmesi yapılıyor. BTK kararına göre 128Kbps olayı sadece AKN uygulanan paketler için geçerli olduğundan ve bu tip paketlerde AKN uygulaması olmadığından büyük ihtimal bir değişiklik olmayacak.

Bence bu mobil hatlar için geçerli olacak AKN düzenlemesi; abonelerin taleplerini görmezden gelmiyoruz görüntüsü vermekten öte geçmeyecek gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 18 Şubat 2017; 2:34:16 >

• Aynen sana katılıyorum hocam öyle olursa 128 kbps nın bize hiç bir faydası olmaz @formula 1@Yandex@Logic_Man

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heh aha kullanıyorum .sozde sınırsız internet...2gb sonrası 128 kbps'ye düşüyor.hiçbir halta yaramıyor.Sadece foruma girebiliyorum...ve hızımı 128 kbps ye dusup internet kullanmaya devam ettiğimiz için sınırsız paketteymişizde artık bu pakete abone alımı yokmuş! Müşteri himetletine göre....sanırsın 3-5 mb la bağlanıyoruz.1kbps olup 128'e yükseltilse de o hızla ,günümüzde hiçbirşey yapılamıyor ne yazıkki.1 saatte max 30-40 mb veri indiriliyor :) yine iyi mi diyelim.

• Megabit hızları yakın zamanda görebileceğimizi hiç sanmıyorum ben en azından 5g gelene kadar en azından ilk nesil 3g hızı olan 384kbps falan yapsalarda 360p video izleyebilsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 20 Şubat 2017; 16:42:59 >
  • 1 mbps yapmazlar ama 300, 390 kbps olsa fena olmaz.

• nüfus homojen olarak yayılmış olsaydı olabilirdi ama 20 milyon kişinin bir arada olduğu yerde sınırsız verirsen network patlar. o yüzden bu kota işi sıkı tutuluyor. ülkedeki her olumsuzluğun senebi yüksek nüfus. şöyle 50 milyon olsak sorun kalmazdı.
  • O kadar reklam yaptılar.

Abarta abarta anlattılar.

Değişen nerdeyse hiç bir şey yok.

Rezillik resmen ama kimseden ses çıkmıyor.

• 128 kbps gerçekten komik olmuş, en azından 512 kbps olması lazımdı
  • Sınırsız internet paketi olmadıktan sonra 128 kbps boş bir işe yaramaz

• quote:

Orijinalden alıntı: engink

nüfus homojen olarak yayılmış olsaydı olabilirdi ama 20 milyon kişinin bir arada olduğu yerde sınırsız verirsen network patlar. o yüzden bu kota işi sıkı tutuluyor. ülkedeki her olumsuzluğun senebi yüksek nüfus. şöyle 50 milyon olsak sorun kalmazdı.

Size bu konuda katılmıyorum. Network sorunlarının asıl sebebi operatörlerin yeterli yatırım yapmaktan kaçınmasıdır. Güney Kore'de Korea Telecom'un 200000 adet LTE baz istasyonu var. Türkiyedeki 3 operatörün baz istasyonlarını toplasak bile bu rakamın yarısına bile yaklaşamaz.

Çin'deki operatör 770 milyon 4G abonesine hizmet verirken bile bizim operatörler kadar şikayet etmiyordur.

Örnek:

Çin'de 4G Kullanıcıları 2016'da 2'ye Katlandı

Çin'de 4G kullanıcılarının sayısının 2016 sonu itibarıyla 770 milyona ulaşarak, bir önceki yılın iki katına çıktığı bildirildi. Çin Sanayi ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı Sözcüsü Zhang Feng bugün düzenlenen basın toplantısında 2016 yılı sonuna kadar Çin'de cep telefonu kullanıcılarının yüzde 58'inden fazlasının 4G abonesi olduğunu söyledi.

Zhang'ın verdiği bilgiye göre, 2015 yılının sonunda 4G kullanıcılarının sayısı 386 milyondu.

Dünyanın en büyük 4G ağına sahip olan Çin, 2018 yılında başta kasaba ve köyler olmak üzere 2 milyon 4G baz istasyonunun daha kurulmasını hedefliyor. Ülke aynı zamanda 2020 yılına kadar 5G teknolojisini ticari kullanıma sokmak için çalışmalar yürütüyor.

http://www.turk-internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=55381

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam bence en büyük dertlerden biri yurtdışı çıkışı ülkenin verisinin %95 i yurtdışındaymış sanırım çin gibi ülkelerin o konuda sıkıntısı yok zaten çoğu servis çin'e özel sunucu kuruyor üretim desen o adamlarda zaten kendi içlerinde her ihtiyaçlarını çok ucuza hallediyorlar bizde bin bir türlü engel var + tl değer kaybediyo operatörün birinin tüm parası yurtdışına çekiliyo diğeri ben şu kadar kar yapım şu kadar yatırım yaptım diyo ama sadece 15 ilde kısıtlı altyapısı var diğerinin ne yaptığını bilen yok vs türkiyede düzelmez bu altyapı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 22 Şubat 2017; 1:32:50 >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    İkiniz de haklısınız aslında. Hakkari'de beldemde sürekli olarak yüksek hızlar alabiliyordum 3G ile, 30 - 35 Mbit'e kadar hani. Ancak İstanbul vs. kalabalık yerlerde yarım Mbit gördüğüm de oluyordu. İstanbul'daki altyapı o nüfusa oranla iyi hizmet verebilmek için çok daha sık kurulmuş baz istasyonlarına ve iyi backhaul linklerine ihtiyaç duyuyor. Tamam her binanın üzerinde baz istasyonu var belki ama yine de yetmiyor işte o kurulum. Operatörlerin kesinlikle daha fazla baz istasyonu kurması gerekli. Hele sınırsız diye bir muhabbet ortaya çıkacaksa bu durumda sayı çok ama çok artıyor. Ancak şuanki durumda operatörler kurmak istedikleri baz istasyonlarını bile kuramıyorlar. Bulunduğum yerde halk baz istasyonunun kokusunu alsın, hemen herkese haber veriyor oraya topluyor ve istasyonun kurulmasını engelliyorlar. O yüzden operatörler de baca ya da su deposu şeklinde kurmuşlar birçok yerde gizli gizli. Kaç tane baz istasyonunu da kuramamışlar. Turkcell'e istasyon kurun dediğimde yer verin hemen kuralım diyorlar; eskiden şikayet ettiğimde yatırım planına alınacak incelenecek alındı vs. diyorlardı başka yerlerde. :)

Çin ve Güney Kore bu işlerde lider ülkeler. Güney Kore'de Samsung baz istasyonu ekipmanı üretebiliyor ki oradaki operatörler de onun için bir test ortamı gibi oluyor. O 200 bin istasyonun hepsinin bizim gibi çok panelli büyük istasyonlar olarak düşünmeyin, küçük alanlarda yüksek kapasite verebilmek için kapsama alanı küçük daha ufak baz istasyonları vs. kullanıyorlar. Bina içlerinde sadece bir kata hizmet veren istasyonlar kullanıyorlar mesela. Ülkenin yüzölçümü de küçük ki istenilen her noktaya fiber ulaştırabiliyorlar. Bizdeki operatörler gibi yüz kilometre boyunca radyolink atlamaları ile hizmet vermiyorlar.

Çin'de zaten Huawei ve ZTE'nin pek çok LTE projesi var. Sadece bir firmaya hizmet versin diye LTE şebekesi kuruyorlar mesela demiryolları boyunca. Firma eski ve yavaş bağlantı yöntemlerini kullanmak yerine trenlerini son hızla takip edebiliyor. Ya da emniyet güçlerine özel sistemler kuruyorlar, halkı daha iyi gözetleyebilsinler diye.
    Ayrıca kullanılan donanımlar da bu ülkelerde üretildiği için zaten pahalı olan telekomünikasyon ekipmanı maliyeti ülkemizdeki gibi döviz kuru ile aniden daha da fırlamıyor. Hani altyapıları kurmak da onlara daha ucuza geliyor.

Bizde ise operatörler arasında düzgün bir rekabet yok, halkı tahsil etmek için anlaşmışlar aralarında. Ben şu kadar yiyeyim, sen de şu kadar ye; zaten çekmeyince şebekene yük de bindiremeyecekler aynı hesaba gelecek deyip anlaşıyorlar gibi. Yapılan yatırımlar hiçbir zaman yapılan reklamlara yetişemiyor. Yatırım yapacak olsalar yurtdışına tonla para aktarıyorlar telekomünikasyon donanımları için. Yerli üretim yok değil, 4G ile bir şeyler yapılmaya çalışıldı ama ne yapıldığı belli değil. Antenleri yerli montaj etseler de çoğu parça yurtdışından geldiği için yine maliyet olarak aynı hesabı buluyor. Yatırıma niyetleniyorlar; bu durumda halk önlerine engel çıkarıyor; belediyeler sağım makinesi gibi zaten. Ülkemizde bu durum oldukça kaçak olmayan sınırsız İnternet zor daha uzun zaman...

• En temizi kuzey kore gibi komple yasaklayacaksın.Eskiden mis gibi ptt jetonu vardı.O zaman bu baz istasyonu istemeyen teknoloji yoksunu çomarlar neyi şikayet eder merak etmiyor değilim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

quote:

Orijinalden alıntı: engink

nüfus homojen olarak yayılmış olsaydı olabilirdi ama 20 milyon kişinin bir arada olduğu yerde sınırsız verirsen network patlar. o yüzden bu kota işi sıkı tutuluyor. ülkedeki her olumsuzluğun senebi yüksek nüfus. şöyle 50 milyon olsak sorun kalmazdı.

Size bu konuda katılmıyorum. Network sorunlarının asıl sebebi operatörlerin yeterli yatırım yapmaktan kaçınmasıdır. Güney Kore'de Korea Telecom'un 200000 adet LTE baz istasyonu var. Türkiyedeki 3 operatörün baz istasyonlarını toplasak bile bu rakamın yarısına bile yaklaşamaz.

Çin'deki operatör 770 milyon 4G abonesine hizmet verirken bile bizim operatörler kadar şikayet etmiyordur.

Örnek:

Çin'de 4G Kullanıcıları 2016'da 2'ye Katlandı

Çin'de 4G kullanıcılarının sayısının 2016 sonu itibarıyla 770 milyona ulaşarak, bir önceki yılın iki katına çıktığı bildirildi. Çin Sanayi ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı Sözcüsü Zhang Feng bugün düzenlenen basın toplantısında 2016 yılı sonuna kadar Çin'de cep telefonu kullanıcılarının yüzde 58'inden fazlasının 4G abonesi olduğunu söyledi.

Zhang'ın verdiği bilgiye göre, 2015 yılının sonunda 4G kullanıcılarının sayısı 386 milyondu.

Dünyanın en büyük 4G ağına sahip olan Çin, 2018 yılında başta kasaba ve köyler olmak üzere 2 milyon 4G baz istasyonunun daha kurulmasını hedefliyor. Ülke aynı zamanda 2020 yılına kadar 5G teknolojisini ticari kullanıma sokmak için çalışmalar yürütüyor.

http://www.turk-internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=55381

o kadar istasyonu nereye koyacaksın? ben sorunun homojen olmayan nüfus dağılımı ve fazla nüfustan kaynaklandığını hala savumuyorum.

• 1 mart ta sınırsız internet paketleri gelir mı acaba?

• Efsane6842 kullanıcısına yanıt
    Gelmeyecek. Ha 96 kbit, 128 kbit paketler vs. getirebilir belki bir operatör, ona da sınırsız dersen. :)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    128 kbit olsa da yeter

• Efsane6842 kullanıcısına yanıt
    128 kbit Turk Telekom'da var sanırım. Bilmiyorum nasıldır, ya da alınıyormu vs. ama.
    http://www.avea.com.tr/web/paketler/sinirsizinternetpaketi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efsane6842

128 kbit olsa da yeter

128 kbps saniyede ortalama 20 kb eder neyinize yetecek böyle olacaksa hiç gelmesin bence. En az 1 mbit olması lazım yani saniyede ortalama 100 kb olsa iş görür anca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakıyorumda hala 128k 256k diyenler var .
    operatorler böyle hız isteyenleri gördükden sonra neden hızları arttırsınlarki ..

mobilde 2017 yılından itibaren 1mbps bile azdır ..

ama hala 256k gelsede o hıza razı olanlar var
    o zaman sizlere 128k de fazla bile hız hiç artmasınlar

56k 30 lira

96k 40 lira

128k 50 lira

256k 90 lira

sınırsız paketler çıksın

alın size 2017 yılında muhteşem internet paketleri

nasıl ama paket ve fiyatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 26 Şubat 2017; 15:50:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.