Şimdi Ara

Mobil 4.5G'de En Düşük Hız 1 Mbps Olsun. (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.074
Cevap
13
Favori
43.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanyada operatörler AKN sonrası 384Kbps şeklinde uyguluyordu en son kontrol ettiğimde. Türkiyedede bu seviyede olsaydı bir işe yarardı. 384Kbps seviyesini operatörler rahatlıkla verebilirler. Fakat onların derdi altyapı falan değil tamamen duygusal. Abonelerin, sabit hatlardaki internet abonelikleri yerine mobil paketleri tercih etmelerinden korkuyorlar. Çünkü sabitteki hizmetleri hem kötü hemde pahalı olduğundan, mobil servislerdeki en ufak iyileşmeler bile sabit abonelerin hızlı bir şekilde aboneliklerini iptal etmelerine yol açar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20gb mobil paketin olsun sabit internet yerine.

• alpagut0 A kullanıcısına yanıt
    Eskiden Turkcell kurumsalda 1 Mbit sınırsız 200TL diye bir paket vardı, şimdi bilmiyorum.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Sabit internetten müşteri kaybedeceklerini düşündükleri için çıkarmazlar gibi duruyor.Yoksa altyapı bahane maksat milleti soymak.Süperonline ile bu konuyu konuşmuştum telekom ile yaşadıkları altyapı problemi daha doğrusu müşteri taleplerini sabotaj gibi birşeyler yazıyordu haberlerde,wifi üzeri 4gden internet verme muhabbeti vardı hala test aşamasında falan demişti ama o da fahiş fiyattan gelecek gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpagut0 -- 3 Mart 2017; 0:11:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 mayıstan itibaren sınırsız internetlerde 02.00 06.00 arası akn den muhaf tutulacak kararı vardı BTK nın mobil tarafta da geçerli olur inşallah

• Dr. X kullanıcısına yanıt
    O karar gece saat 2 ve 8 arası ve sadece sabit internet için geçerli.
  • alpagut0 A kullanıcısına yanıt
    Verseler verseler verecekleri 384 kbit hız, 1 Mbit falan zaten vermezler. O hızla da kimse her istediğini rahat yapamayacağı için yine çoğu kişi sabit hatta ihtiyaç hissedecek.
    Ha mesele 1 Mbit hız verip sabit abonelerin kaybedileceği düşüncesi olsa mobil 1 Mbit sınırsız İnternet'i, sabit bağlantılardan daha pahalıya verirler, olaydan kara geçerler. :)
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    BTK kararını defalarca okudum sabit diye bir ayrımda bulunmamışlar. ( bkz 7. Madde)

• 384 kbps vr 512 kbps paket olarak satışa kesinlike çıkarılmalıdır. Tabiki dalga geçecek bir fiyata olmamalıdır. 90, 100 tl gibi olmamalı. 10 ile 30 arasında şekillenmelidir.

Mobil net paketleri yoksa cidden elde patlayıp çöp değerine düşme tehlikesi olacağını az çok ilerileri gören insanlar anlayacaktır.

Mobil operatör sayısının türkiyede genel kanının aksine atmayacağını düşeceğini ve ya devlet eliyle 3 rakamının rekabet için korunacağını düşünüyorum.

Mobil operatörlerin asla sabit operatörler ile yarışamayacakları dünya ülkelerinde görülmekte.

Türkiye'de mobil internetin pahalılığı hizmet olarak kendi çözümünü üretmekte. Sabit operatörler mobile cezayı kesmeye başladı.

Türkiyede dünyanın çok üstünde bir rakamda wifi ağı yayılması var.

Toplu mekanların cafe bar gibi yerlerin dışında, halka açık yerler, park bahçeler belediyeler tarafından sabit operatörlerin de teşvikiyle wifi noktaları ile donatılmaya başlandı. Oteller, pansiyonlar, yurtlar wiifiler ile yaygın donatıldı. Bundan sonrası bu yerler için daha iyi internet alınması amacıyla altyapısı değiştirilmekte. Ortak wifilerin yanı sıra abone olduğun firmanın abonelik şifrenle ev internetini her yerde kullanabilecek duruma geliniyor.

Şehirler arası otobüsler uzun zamandır var olmasına rağmen yeni yeni ortak wifiyi sağlam hale getirir oldu. 1 2 seneye daha da kaliteli olacaktır. Metro, halk, belediye otobüsleri wifiyi yavaş yavaş hizmete sokmaya başladı. Toplu taşıma için zorunlulukta getirilecek. Park ve bahçeler içinde projeler yapılıyor. Cafe, bar, otel, yurt vs yerlerinde alt yapıları komple yenilenecek. Bunların tamamı yaygınlaştığında mobil operatörlerin pek tabiki ipi çekilmiş olacaktır ki, bu durum yavaş yavaş başladı. Sistem tam oturduğunda mobil internetin kullanım ihtiyacı pek tabiki düşecektir.

Park ve bahçelerde bile ev internetini kullanabildikten sonra mobil internetin çöküşü başlayacaktır.

Dk ve sms zaten değerini had safhada yitirdi.

Son darbe WhatsAppın sesli görüşme kalitesiyle geldi.

Wifi noktaları tam yaygınlaştığında mobil internet fiyatları bedavadan biraz pahalı olacaktır. Ses ve sms zaten bedava net paketi yanında verilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 4 Mart 2017; 2:7:29 >

• gecem1903 G kullanıcısına yanıt
    Kendi bölgemde WiFi hotspot sağlayıcı kullanıyorum ben de. 35TL 4 Mbit gayet yeterli; başka yerlerde bu paraya 10 Mbit'ten fazlasını veren var. Ha iki farklı yerde kaldığım için mecburen 35TL'den yırtman için tek mobil kullanıyorum şuanda o başka.

WiFi yayılacak ama mobil operatörlere zarar verecek boyuta gelmeyecek kısa vadede. Uzun vadede mikro hücrelerle 5G, 6G entegreli teknolojilerle durum daha da operatör tarafına da kayabilir.

Evden çıkıp çarşıya giderken mesela her noktada WiFi sinyali alamıyorum, çatılarda belli yerlerde vericiler var ve evlere buradan karşılıklı antenlerle sinyal veriliyor. Ana caddede sürekli wifi sinyali var ama ağlar arası geçişi yeterince iyi yapamıyor sistem. Bazen WiFi menüsüne girip ağ seçmek gerekebiliyor. Baz istasyonları gibi otomatik el sıkışması yapabilen bir sistem gerekli.

Birçok kişinin işine yarayacak bu paylaşımlı wifi ağları ama şehirler hariç kapsamaları yeterli yaygınlıkta olmayacak. Mobil operatörlere ihtiyaç olacak sürekli. Otobüsler vs. de mobil İnternet erişimine ihtiyaç duyuyor yine WiFi vermek için... Yaşadığım 20 bin kişilik yerde wifi sağlayıcı ile WiFi kullanabiliyorum bir kısım yerde; ilçenin diğer tarafına kule dikmediler daha. Ama diğer 100 bin nüfuslu ilçede ne wifi sağlayıcı ne de park bahçede bedava wifi. 5KM yakınındaki diğer 100 bin nüfuslu ilçe merkezinde de aynı, anca kafelerde falan bedava vardır.

• Şehirlerde wi-fi üzerinden satış yapan şirketler belirmeye başladı, 200-300 civari cihaz masrafı var, onu sen karsiliyorsun, 5 mbit sınırsız (Akk siz) interneti 50 tl ye satıyorlar. Başka ücret yok. Mayıs uygulaması duyrulmasaydi ben Tneti kapatıp gececektim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Kendi bölgemde WiFi hotspot sağlayıcı kullanıyorum ben de. 35TL 4 Mbit gayet yeterli; başka yerlerde bu paraya 10 Mbit'ten fazlasını veren var. Ha iki farklı yerde kaldığım için mecburen 35TL'den yırtman için tek mobil kullanıyorum şuanda o başka.

WiFi yayılacak ama mobil operatörlere zarar verecek boyuta gelmeyecek kısa vadede. Uzun vadede mikro hücrelerle 5G, 6G entegreli teknolojilerle durum daha da operatör tarafına da kayabilir.

Evden çıkıp çarşıya giderken mesela her noktada WiFi sinyali alamıyorum, çatılarda belli yerlerde vericiler var ve evlere buradan karşılıklı antenlerle sinyal veriliyor. Ana caddede sürekli wifi sinyali var ama ağlar arası geçişi yeterince iyi yapamıyor sistem. Bazen WiFi menüsüne girip ağ seçmek gerekebiliyor. Baz istasyonları gibi otomatik el sıkışması yapabilen bir sistem gerekli.

Birçok kişinin işine yarayacak bu paylaşımlı wifi ağları ama şehirler hariç kapsamaları yeterli yaygınlıkta olmayacak. Mobil operatörlere ihtiyaç olacak sürekli. Otobüsler vs. de mobil İnternet erişimine ihtiyaç duyuyor yine WiFi vermek için... Yaşadığım 20 bin kişilik yerde wifi sağlayıcı ile WiFi kullanabiliyorum bir kısım yerde; ilçenin diğer tarafına kule dikmediler daha. Ama diğer 100 bin nüfuslu ilçede ne wifi sağlayıcı ne de park bahçede bedava wifi. 5KM yakınındaki diğer 100 bin nüfuslu ilçe merkezinde de aynı, anca kafelerde falan bedava vardır.

Bahsettiğimiz şeyler çok farklı ve benim bahsettiğim şeylerde daha tam oturmuş değil.

Benim bahsettiklerim neler?

Park ve bahçelere sabit sağlayıcılar ev kullanıcı adın ve şifrenle internet hizmeti veren wifi kullandıracak alt yapı için çalışmalara başladı.

Cafe, restorant ve bar, avmler vs yerlerde mekanlara wifi kullanmaları için teşvike başladı, eğer yoksada ev kullanıcı adın ve şifrenle kullanacağın wifi noktaları yerleştirilecek.

Toplu taşıma araçlarına metrolar dahil, şehirler arası dahil çalışır wifi bulundurma zorunluluğu gelecek.

Konaklama yerlerinede aynı şekilde hizmet verilecek.

Bunlar tam oturduktan sonra mobil internete sadece şahsi arabalarda, yaya olarak hareket halindeyken ve iş yerlerinde eğer açık wifi yoksa ihtiyaç olacaktır.

Yoksa kesintisiz şehre toptan wifi sağlayan bir sistemden bahsetmiyorum, o çok ayrı bir şey.

Sabit hatların amacı uzun ve sabit kalınan en çok net ihtiyacı olan yerleri wifi ağlarıyla donatmak ve mobil ihtiyacı en aza indirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 4 Mart 2017; 12:13:45 >

• gecem1903 G kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim böyle şeyler belli yaşam alanlarından çıkmayan kullanıcılar için ideal olabilir ama sık yer değiştiren aboneler için yeterli olmayacaktır diyorum ben de. Bundan dolayı da mobil operatörler için aman aman bir zarar verici etkisi olmayacaktır.

Ha kastettiğiniz büyük sağlayıcılar ise onlarda çoktan vardı bu imkanlar. Zaten TTnet WiFi hizmeti verse kesinlikle kullanmam, o başka. Terabit veriyorum desin yine sokmam evime. :D Yerel sağlayıcıların yaptığı işler ama ucuz ve yerinde oluyor, onları takip ediyorum ben de.
  • Efsane6842 kullanıcısına yanıt
    Buraya neden yazdığını anlayamadım? MH arayıp söyleseydin, daha kolay cevap alırdın bari.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri ile defalarca konuştum 532 sesli yanıt yanıt​tan turkcell hesabım canlı hizmet ten gencaver den bipten müşteri hizmetleriyle konuştum tam bir cevap alamadım

• Konu ölmüş bitmiş, gömmüşüz, ağlayanı bile yok.
  • 4G geldi 3Gden yavaş.

• Turk telekom prime tarifesi vardi, 30 kb sinirsiz. Daha sonra abone alimina kapadilar.

• Üç Kağıtçı Mesut kullanıcısına yanıt
    Vodafone öyle

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.