Şimdi Ara

Mobil işletim sistemi şirket kurulumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birazdan soracaklarım merak amaçlıdır. Sorularıma geçeyim :)

1-) Mobil işletim sistemi için kaç deneyimli yazılımcı bir arada çalışması gerekir? Ne kadar nitelikli eleman çalışmalı?

2-) Bunun üzerine şirket kuracağız diyelim. Yaklaşık ne kadar sermayeye ihtiyacımız olur?

3-) Türk işletim sistemine devlet tarafından destek verilir mi? (sermaye)

Herkes bildiklerini yazsın arkadaşlar bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejimemo321 -- 8 Ocak 2015; 21:16:42 >

• İşletim sistemi çok zorludur. Üstelik piyasayı Android ve ios götürüyorken. O yazılımı kullanacak telefon bulacaksın. Üreticiler ile anlaşacaksın vs vs. Windows Phone a bak kaç yıl geçti hala tutunamadı adam akıllı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim hocam :) Fakat tutup tutmaması önemli değil. Yani ortalama bir işletim sistemi yapılması için kaç kişi eş zamanlı sıkı çalışmada ne kadar sürede yapabilir ?
    Sürekli merak konum bu.
  • Bütün türk mühendislerini toplasan symbian gibi bir işletim sistemi bile yapamazlar. Bunu ortamı bilerek söylüyorum

• Fatih54102 F kullanıcısına yanıt
    gavurlar nasıl beceriyor bu işi o zaman hocam?
  • Gavur dedigim adamlar egitime lisede basliyor, lisede biyoloji cozup unide aldigin ne oldugu belli olmayan uc dort yillik bilgisayar dersiyle olmaz. Yapabilen nitelikli adamlar zaten kanada abd gibi ulkelere gidiyor.

Kisacasi hayatini bu projeye baglaman lazim,devlet destegide zor, ve şansta lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ejimemo321 E kullanıcısına yanıt
    Böyle bir proje düşünüyorsanız devlet desteğini unutun derim. Pardus durduruldu yeni proje ile mi uğraşacaklar. Ayrıca hocamında dediği gibi Türk mühendise bırakırsan bu işi symbian bile çıkmaz. Eğitimimiz rezalet ötesi. Öğrenciye herşeyi aynı anda öğretmeyi amaçlayıp hiçbirşey öğretemeyip işsiz bırakan aptal bir sistemimiz var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işletim sistemi sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olmaz de?il. Bakynyz ubuntu, firefox os.

Bunlar vakyf tarafyndan, sponsorlar tarafyndan desteklenir.

Türkiyede para in?aatta kafasy de?i?medi?i sürece destek bulamazsynyz.

Adam bir verdi?ini hemen on olarak almak ve hiç kaybetmek istemiyor.

Ekonomiden çakmayan, sadece ticari zekasy ve üçüncü synyf bir milleti mecbur ederek para kazanan bir düzende üretici olmak, üreten olmak söz konusu de?ildir.

Sadece montaj sanayii kurarsynyz o da babadan paranyz varsa.

?u yazyyy okumanyzy tavsiye ederim;

http://aethewulf.tumblr.com/post/57890648940/hayat-m-za-dair-ac-gercek-steve-jobs-nas-l

• quote:

Orijinalden alıntı: Cakma Iphone

Böyle bir proje düşünüyorsanız devlet desteğini unutun derim. Pardus durduruldu yeni proje ile mi uğraşacaklar. Ayrıca hocamında dediği gibi Türk mühendise bırakırsan bu işi symbian bile çıkmaz. Eğitimimiz rezalet ötesi. Öğrenciye herşeyi aynı anda öğretmeyi amaçlayıp hiçbirşey öğretemeyip işsiz bırakan aptal bir sistemimiz var.
    quote:

Orijinalden alynty: Asosyaller Kraly

Böyle bir proje dü?ünüyorsanyz devlet deste?ini unutun derim. Pardus durduruldu yeni proje ile mi u?ra?acaklar. Ayryca hocamynda dedi?i gibi Türk mühendise byrakyrsan bu i?i symbian bile çykmaz. E?itimimiz rezalet ötesi. Ö?renciye her?eyi ayny anda ö?retmeyi amaçlayyp hiçbir?ey ö?retemeyip i?siz byrakan aptal bir sistemimiz var.

+1

Ayryca pratik hiç yok.

Adam makine mühendisli?i okuyor. Bir laboratuvar var, bir tane ufak dizel motor var o kadar.

Mezun oldu?um lisede kocaman gemi dizel makineleri, i?inin ehli makineciler ders veriyordu.

Termodinamik dersi lisemde daha kaliteliydi.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Korkum bu düzenin böyle sürmemesidir. İnşallah ilgililer bu saçmalığın farkına varır da düzeltmek için bişeyler yaparlar. Yoksa sonu çok kötü olacak. Şimdi bile etkilerini görüyoruz. Ortalıkta dolaşan işsiz vasıfsız gençler, Krolar,tek amacı devletten para koparıp soyunu sürdürmek olan malum ırk vs vs. Eğitime el atmak farz yoksa diri diri yanacak o kadar genç beyin

• quote:

Korkum bu düzenin böyle sürmemesidir. İnşallah ilgililer bu saçmalığın farkına varır da düzeltmek için bişeyler yaparlar. Yoksa sonu çok kötü olacak. Şimdi bile etkilerini görüyoruz. Ortalıkta dolaşan işsiz vasıfsız gençler, Krolar,tek amacı devletten para koparıp soyunu sürdürmek olan malum ırk vs vs. Eğitime el atmak farz yoksa diri diri yanacak o kadar genç beyin
    quote:

Orijinalden alinti: Asosyaller Krali

Korkum bu düzenin böyle sürmemesidir. Insallah ilgililer bu saçmaligin farkina varir da düzeltmek için biseyler yaparlar. Yoksa sonu çok kötü olacak. Simdi bile etkilerini görüyoruz. Ortalikta dolasan issiz vasifsiz gençler, Krolar,tek amaci devletten para koparip soyunu sürdürmek olan malum irk vs vs. Egitime el atmak farz yoksa diri diri yanacak o kadar genç beyin

Yady yanmaya da devam ediyor zaten.

Yetkililer bu durumdan memnun olmasa bu durum devam etmez zaten.

Rant düzeni anlayaca?ynyz.

Bunu de?i?tirecek olan ?ey halktyr, azynlyklaryn birle?mesidir.

• anlaşılan neredese ümidi olmayan bir şey. :) Peki androide arayüz (launcher) yapımından iyi bir şeyler çıkabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejimemo321

anlaşılan neredese ümidi olmayan bir şey. :) Peki androide arayüz (launcher) yapımından iyi bir şeyler çıkabilir mi?

Parayla satmanız için çok iyi alternatif olmalısınız.

İşe kar kaygısıyla başlamayın.
  • ejimemo321 E kullanıcısına yanıt
    Şahsen ben launcher ları seviyorum çok da kullanışlı olabiliyorlar. Çok ümit vadetmese bile mobil işletim sisteminden daha iyi bir fikir gibi duruyor. Eğer bu işi para için değil de teknolojiye katkı sağlamak amacıyla yapmak istiyorsan rom işi de fena değil bence. Şu sıralar Türkiye de telefon değiştirmek yerine mevcut telefonu iyileştirmeye çalışanların sayısı az değil bence

Bunu değiştirecek kişiler halktır ancak onlar da yöneticilerden farklı düşünmüyor galiba yada düşünmüyor. Amaaaan düşünüyoruz düşünüyoruz da kaçıp gitmekten başka çözüm kalmıyor yine

• quote:

Orijinalden alıntı: Asosyaller Kralı

Bunu değiştirecek kişiler halktır ancak onlar da yöneticilerden farklı düşünmüyor galiba yada düşünmüyor. Amaaaan düşünüyoruz düşünüyoruz da kaçıp gitmekten başka çözüm kalmıyor yine

Kaçmak çözüm değil ki. Nitelikli olmadıktan sonra nereye sığınacaksın?

Buna emperyalizm derler aslında.

Türkiye silinirse, dünyadaki Türklerin kalması için hiçbir neden kalmaz ortada. Ciddiyim.
    Bende meraklı değilim gitmeye ama Burda ne olacak. Bende isterim oradaki yaşam standardını türkiyede görmeyi. Bir çözüm yolu görünse elimi taşın altına ilk ben sokarım. İktidar yetersiz muhalefet ondan daha yetersiz. Kurtarıcı yokki. Herkes üni okuyup 2000 TL maaş peşinde hoş o da yetmiyor ama

• quote:

Bende meraklı değilim gitmeye ama Burda ne olacak. Bende isterim oradaki yaşam standardını türkiyede görmeyi. Bir çözüm yolu görünse elimi taşın altına ilk ben sokarım. İktidar yetersiz muhalefet ondan daha yetersiz. Kurtarıcı yokki. Herkes üni okuyup 2000 TL maaş peşinde hoş o da yetmiyor ama
    quote:

Bende merakli degilim gitmeye ama Burda ne olacak. Bende isterim oradaki yasam standardini türkiyede görmeyi. Bir çözüm yolu görünse elimi tasin altina ilk ben sokarim. Iktidar yetersiz muhalefet ondan daha yetersiz. Kurtarici yokki. Herkes üni okuyup 2000 TL maas pesinde hos o da yetmiyor ama

Y?te herkesin önce de?i?mesi lazym.

Yaryn dy?arysy da kabul etmeyecek. Bugün bile gidebilmek için kyrk takla atyyoruz.

Hocam her türlü haklısın da ne yapabilirim ki?ODTÜ'de okumayan garson oluyor anasını satayım. Okumak da kolay değil ODTÜ'de. Kazanması ayrı dert egoist hocalar, işe yaramaz sadece eleme yapmak için lazım olan dersler böyle şeylerle kim vakit kaybetmektir ister ki

• quote:

Hocam her türlü haklısın da ne yapabilirim ki?ODTÜ'de okumayan garson oluyor anasını satayım. Okumak da kolay değil ODTÜ'de. Kazanması ayrı dert egoist hocalar, işe yaramaz sadece eleme yapmak için lazım olan dersler böyle şeylerle kim vakit kaybetmektir ister ki
    quote:

Hocam her türlü haklisin da ne yapabilirim ki?ODTÜ'de okumayan garson oluyor anasini satayim. Okumak da kolay degil ODTÜ'de. Kazanmasi ayri dert egoist hocalar, ise yaramaz sadece eleme yapmak için lazim olan dersler böyle seylerle kim vakit kaybetmektir ister ki

Okul haricinde gitme imkanynyz varsa gidin abi. Suyunuz benden.

Gitmeye imkanym yok ?u an için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.