Merhaba İki yıldır İş Bankası Maximum kart ile mobil temassız ödeme kullanıyorum. En iyi olasılıkla üç denememden ikisinde ödeme yapabiliyorum, diğerlerinde ya ödeme sesi telefonda çıktığı halde ödeme yapılmıyor, ya Maximum Mobil Uygulamasında "Hata" şeklinde ne olduğu belli olmayan bir mesaj çıkıyor , ya da sanki POS cihazına taş tutmuşum gibi hiçbir şey olmuyor. Konu ile ilgili defalarca müşteri hizmetlerini aradığım halde iki yıldır daha da kötü oldu. Bugün aradığımda "Android telefonlarda ödemede bu aralar hata alıyor" gibi yanıt aldım. Türkiye'de iPhone için mobil temassız olmadığına göre, İş Bankası bu işi yapamadığını suçu Android'e atarak itiraf ediyor aslında. Ayrıca bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi için Pazarama'ya yönlendiriyorlar. Pazarama İş Bankasının tava tencere ve çeşitli ürünler sattığı bir platform. Verdiği bankacılık hizmeti ile perakendeciliği kombine eden İş Bankasına bu dahice fikri verenleri merak ediyorum. Tava tencere satmaya harcadığı eforu iki yıldır defalarca şikayet aldığı (bkz:ŞikayetVar) bir konuya harcamayan İş Bankası ile ilişkimi sonlandıracağım. Bu arada insanlık adına İş Bankasına Ümraniye Armağan Evlerde perşembe günleri kurulan sokak pazarında bir iki tezgahlık boş yer gördüğümü, orada da meyve sebzeyi kredi kartı ile satabileceğini iletmek isterim. Bu hizmeti de tüm bankacılık hizmetlerinin içine entegre etmeleri fikrini de bedavadan veriyorum. Buraya kadar okuduysanız, mobil temassız özelliğini kullanan ve sorun yaşamayan (ya da az sorun yaşayan) kişiler varsa, hangi banka veya uygulama olduğunu belirtirlerse kartımı iptal edip oraya geçeceğim. Teşekkür ederim. İyi günler dilerim. |
Mobil Temassız (NFC) Ödeme İçin En İyi Banka / Uygulama Önerisi
-
-
Enpara kullanıyorum, hiç hata almadım. Ödemeyi telefon ekranı açıkken yapıyorsunuz öyle değil mi? -
Ekran kilidinden bahsediyorsanız, ilk zamanlar kilitsiz de ödeme yapılıyordu, sonradan ekran kilidini açarak ödeme yapılması gerekti. Şu anda tam nasıl bilmiyorum, ama bırakın ekran kilidini, uygulamayı (Maximum Mobil) açıp şifre girdiğim halde bile ödeme yapılmadığı oluyor.
-
Merhaba. Telefonum samsung S9+ ve Ziraatbankasının kredi kartini kullaniyorum. Hic bir sorun yasamadim su ana kadar. -
Android kullandığım zamanlar akbank juzdan uygulamasını kullanıyordum. Her koşulda çatır çatır çalışıyordu. Ayrıca telefonunuzun nfc çipinde problem de olabilir hocam onu da göz ardı etmemek lazım.
-
Hocam haklısınız, ancak kendileri de "Android telefonlarda sorun var" diyor, son 5 işyerinde de hiç çalışmadı, hata bile almıyor.
Bu Pazarama olayından önce nispeten stabildi, şu anda hiç değil. -
Arkadaşlar selamlar yapı kredi nfc kullanıyorum fakat her ödemede banka uygulamasına girip şifre girdikten sonra ödeme sağlıyor. Bu tarz sorunu olmayan banka hangisi
-
Temassız ödemeler hayatımıza girdiğinden beri işler o kadar çok kolaylaştı ki. Bir ödemeyi bu kadar hızlı ve kolay yapabilmek tamamen zaman tasarrufu. Ben temassız ödeme olarak Ringpay kullanıyorum. RingPay, Halkbank tarafından sunulan, Türkiye'nin ilk ve tek yüzük şeklinde temassız ödeme aracı. Aynı zamanda Visa ve Troy altyapısı ile çalışan RingPay, Paraf kredi kartının tüm özelliklerine de sahip. Bir takı olarak yüzük kullandığınızı düşün. Bu yöntemde cüzdan taşıma, kart unutma derdi de yok. Yüzüğü hiç çıkarmadan kolayca ödeme yapabilirsiniz. Halkbank mobil uygulamasından veya internet bankacılığından Ringpay için kolayca başvuru yapabilirsiniz.
-
Bugün çok enteresan bir videoya denk geldim. Beyaz yakalı olduğunu tahmin ettiğim bir kadın marketten ürünlerini aldıktan sonra kasaya geçiyor. İşler buraya kadar standart. Temassız ödemesi olan bir kart ile ödeyecek zannettim fakat hanımefendi parmağındaki yüzük ile ödemesini yaptı. İlk başta biraz şaşırdım daha önce böyle bir ödeme yöntemi duymuştum fakat hiç görmemiştim.Videodan sonra merak ettim baktım nedir ne değildir diye. Halkbank tarafından geliştirilen yeni nesil bir ödeme yöntemiymiş ve ismi de RingPay'miş. Ben gerçekten kart taşıma konusunda biraz kötüyüm ve bu teknolojiye direkt başvurdum. Benim gibi kartlık falan taşımakta zorlanıyorsanız RingPay'i size öneriyorum. Gelmesini heyecanla bekliyorum.
x (formerly twitter)elif eylül~ (@elifeylul__) on Xhttps://x.com/elifeylul__/status/1816739434567442479
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X