Şimdi Ara

Mobilite: Apple'ın yeni mağazasında başımıza gelenler ve dahası... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
20
Favori
15.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin d.h den oldugunuzu biliyorsa bilerek yapmistir. Sonucta iphone 6 da kotulediniz ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar telefona 2-3 bin lira para vermek için sırada bekleyip birbirlerini eziyor böyle davranmalarına şaşırmadım. Yakında mülakat falan yapmaya başlarlar zaten

• apple çöp
  • Şerefsiz herifler yahu acayip sinirlendim bende spple a ys

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Yapılan büyük bir terbiyesizlik, mağazada bulunan ve bu rezalete izin veren çalışanlar gerekli uyarıyı almalı. Donanımhaber Türkiye'nin en büyük bilişim haber sitesidir, bu sitenin editörüne bu terbiyesizlik yapılmaz.

Kesinlikle katılıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak sen apple ın yaptığına
  • http://sonuygulama.com/apple-firmasinin-donanim-habere-buyuk-ayibi/

zaten giderek soğuyordum apple'dan, bu hareketleriyle gözümdeki değeri tamamen bitmiştir apple'ın. Bilinçli bir müşteri olarak beni ve binlerce insanı tamamen kaybettiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Lapidus -- 28 Ekim 2014; 2:06:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fx57

quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

Apple, DH'ı istemiyor bizimkilerde gıcıklık yapacaklarını bildikleri halde Apple Stor'a gidiyor.
    Oradaki yetkiliyi kesin forumda banladınız adamda intikamını alıyor :)

Neden bahsettiğini anlamadım ?

Bizi davet eden Apple'ın kendisi, video çekimine izin veren de Apple'ın kendisi, daha sonra videonun bitirilmesini engellemeye çalışan da kendisi.

Böylesine saygısız bir olayı, marka tutkularından bağımsız olarak bilgi edinme hakkına olan müdahale olarak görmek daha doğru olacaktır.

Teşekkürler.

Not: Bu saygısızlığı yapan, Apple'ın Avrupalı yöneticileridir, oradaki herhangi bir mağaza müdürü vs. değil.

Yapılanların saygısızlık olduğu ve tutumlarının yanlış olduğunu en az sizin kadar savunuyorum.
    Fakat ben yinede sizin yerinizde olsaydım tutumlarını geçmişten bildiğim için umursamazdım onları.

Zaten öyle yaptığım için, oradaki tüm o olumsuz atmosfere rağmen bir şekilde videomu bitirdim ve yayınladım;
    http://www.donanimhaber.com/mac_imac_macbook_mac-mini/haberleri/Apple-Retina-5K-iMac-video-on-inceleme-5K-ekran-cozunurlugu-ile-fark-yaratiyor.htm

Artik hicbir bir apple urunu almicam. Go home apple...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Apple'in haber sitesine veya gazeteciye ihtiyaci var mi ki? İster umursar ister umursamaz apple. Diger firmalar gibi gelip aman urunumuzu inceleyin kaygisi yok adamlarin.

Merhaba,

İhtiyacı var mı yok mu kısmının takdirini sizlere bırakıyorum. Eğer olmadığını düşünüyorsa gazetecileri davet etmesin hiç bir etkinliğine. Ama mağaza önündeki kuyruğun videosunu çekmek, röportajını yapması için bile gazetecilere davet yollanıyorsa, bu dediğiniz hava kalan bir argüman oluyor.

Teşekkürler.

Merhabalar,

Tamamen haklilar demiyorum lakin kimse mekaninda yogurdum eksi dedirtmez. Denilmesi halinde boyle tatsiz durumlarin yasanmasi normal. Ayrica Apple dunya geneli olarak biliyoruz ki urunlerini sert elestiren haber kaynaklarina olumsuz gozle bakiyor. Donanimhaber'de incelemeleri pek takip etmiyorum ama yorumlardan anladigim kadariyla sert elestiriler mevcut. Olabilecek durumlar bunlar. Her firmaya tavirlariniz uyacak diye birsey yok.

Calismalarinizda basarilar dilerim.

• Akasyaya nasıl olsa giden biriyim ben. Mağazaya girdiğimde başıma üşüşen olursa gider misin başımdan diye bağıracağım. Hareket olur en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Sabah sabah bütün yorumları okudum ve eğlendim çünkü içimizdeki fransızları da görmüş oldum. Neden mi,

Erdi bey, yaşadığı olayı başından sonuna kadar anlatmış. Diyoru ki;

Bize ulaşan, mağazamıza gelin diyen, çekim için izin veren, çekim öncesi izin veriyorum ama 7 dakika süren var diye sınır koyan, daha sonrasında çekimimi bozan, en sonunda müziğin sesini sonuna kadar ve sonrasında hiç bir şekilde açıklama yapmayan Apple yöneticileridir.

Ne yazık ki, bazı Apple fanboylar, bunu bile haklı bir Apple hareketi olarak görmüşler. Yaw empati denen bir şey var, azıcık yapın. Bu adam gitmiş, olumsuzluklara rağmen videosunu sükunet ile bitirmiş ve yayınlamış. Yayınlamayabilirdi ya da o an mağazada sen misin manipüle eden o zaman ben de bir daha gelmem der ve işini tamamladan çıkar, giderdi.

Erdi bey sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Çok iyi bir gazeteci olmanızın yanında dik duruşunuz ve kibar şekilde durumu dile getirerek yaşanan olayı bizimle paylaştığınız için.

Pek çok yayın kuruluşu, ileride Apple'dan reklam alırım, cihaz alırım gözüyle böyle bir yazı yayınlanma riskine bile girmek istemez.

Resmen duygularima tercuman olmussunuz hocam. Telefondan yazmaya usendim bende bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: fotoburak

Sizin d.h den oldugunuzu biliyorsa bilerek yapmistir. Sonucta iphone 6 da kotulediniz ya

Merhaba, iyi sabahlar ?

iPhone 6'yı kötülemek mi, bunu biraz açar mısınız rica etsem sizden.

Hiç bir ürünü kötülemem, elimden geldiğince tüm artı ve eksilerini dile getirmeye çalışırım.

Şahsen tüm videolarımda bu prensibime uyarım, zaten gerek incelemeler gerekse de Mobilite programını takip ederseniz, bunun böyle olduğunu kolayca görebilirsiniz diye düşünüyorum. Kişisel yapım gereği de sakin, kin tutmayan ve olayı çift taraflı anlamaya çalışan bir şekilde ele alırım tüm gelişmeleri. Eğer iPhone 6 incelememi izlerseniz, takdirini size bırakmakla birlikte "bence" ülkemizde yapılmış en donanımlı, en eli yüzü düzgün ve en fazla detay veren iPhone 6 incelemesi olduğunu görürsünüz. Artısını da dile getiriyorum, eksisini de. Pek çok Apple kullanıcısının dahi Doanım Haber'de yapılmış en iyi telefon incelemesi olarak değerlendirmesi de sanırım bunun bir göstergesi.

Yaşadığım tüm olumsuzluklara rağmen, bugün Retina 5K iMac harika bir ekrana, iPAd Air 2 de mükemmel bir işlemciye sahip diyebiliyorum. Ama bunları telaffuz ederken, iPad Air 2'nin önceki modele göre daha düşük pil performansına sahip olduğunun da farkındayım. Hiç bir firma benim babamın şirketi, hiç bir ürün de benim şahsi cihazım değil. Bu firmaların hiç birisi tek bir ürün üretip sonra piyasadan çekilmeyecekler dolayısıyla benim herhangi bir ürünü subjektif nedenler ile kötülemeye çalışmam, ne firmaya ne de okuyucuya zarar verir, olan sadece bana olur dolayısıyla kusura bakmayın ama tırnaklarımı kazıyarak geldiğim bu noktaya, herhangi bir firma ya da ürün için leke sürdürmem.

Teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

Apple'in haber sitesine veya gazeteciye ihtiyaci var mi ki? İster umursar ister umursamaz apple. Diger firmalar gibi gelip aman urunumuzu inceleyin kaygisi yok adamlarin.

Merhaba,

İhtiyacı var mı yok mu kısmının takdirini sizlere bırakıyorum. Eğer olmadığını düşünüyorsa gazetecileri davet etmesin hiç bir etkinliğine. Ama mağaza önündeki kuyruğun videosunu çekmek, röportajını yapması için bile gazetecilere davet yollanıyorsa, bu dediğiniz hava kalan bir argüman oluyor.

Teşekkürler.

Merhabalar,

Tamamen haklilar demiyorum lakin kimse mekaninda yogurdum eksi dedirtmez. Denilmesi halinde boyle tatsiz durumlarin yasanmasi normal. Ayrica Apple dunya geneli olarak biliyoruz ki urunlerini sert elestiren haber kaynaklarina olumsuz gozle bakiyor. Donanimhaber'de incelemeleri pek takip etmiyorum ama yorumlardan anladigim kadariyla sert elestiriler mevcut. Olabilecek durumlar bunlar. Her firmaya tavirlariniz uyacak diye birsey yok.

Calismalarinizda basarilar dilerim.

Merhaba,

Yani diyorsunuz ki, "Apple bu eleştriye hiç tahammülü yok."

Kusura bakmayın ama ben bizzat yönetici röportajlarında Nokia'ya fiyatlarınız yüksek, Sony'de Xperia Z2 4K video çekiminde ısınıp kendisini kapatıyordu diyebilen bir insanım. Hiç firma için küser, kızar ya da ilişkisini keser misyonu ile aklımdaki soru ve düşünceleri gizleyerek iş yapmam, yapmamalıyım da zaten.

Hoş, eleştri dediğimiz şey de; "En yüksek donanımlı Retina 5K iMac'in, giriş seviyesi Mac Pro ile kıyaslandığıda daha güncel mimarili ve daha yüksek frekanslı işlemcisi sayesinde tek çekirdek performansında uygulama senaryosuna göre daha yüksek performans verebilmesini" dile getirmem. Aslına bakılırsa burada Apple'a bir övgü söz konusu, incecik ve ultra yüksek çözünürlüklü bir cihaz ile yer yer iş istasyonu seviyesinde de performans verebiliyor.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: arizaeren

quote:

Orijinalden alıntı: denizfeneri

Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş diye çok veciz bir söz geldi aklıma... Artık gazetecilik, basın-yayın ne hale geldiyse adam benim ürünümü haber yapacaksın diye hediyeler vermeyince, çay demlemeyince ikramda bulunmayınca düşman ilan ediliyor. Yaptığınız haberi bölmeye çalışmaları ayıp olmuş tabi ama bu videonun başındaki çay ikram muhabbetini izlerken sizin yerinize ben utandım zaten 10. dakikada kapattım. Karşından gelen varmış da 4 araba değiştiren varmış hocam yapmayın gerçekten gazeteciler bu kadar küstah mı oldu bu ülkede ya? Lütfen bunların Apple ın videonuzu kesmeye çalışma terbiyesizliğini sergilediğinden dolayı oluşan kinle söylediğinizi söyleyin bana.

Bu arada bu sibersuç muhabbetini çeviren troll ne öyle ya? adam kendini ne ciddiye almış yav. çok merak ediyorum açtığı şikayet' e egm veya devletin herhangi bir kurumundan nasıl bir geri dönüş olacak. Yahu devlet ha bölündü ha bölünecek, adamlar korkudan jandarmayı iç işlerine bağlayıp olası bir iç savaşta kendilerini koruyacak silahlı kuvvet oluşturuyor. Ülkenin doğusuda millet düzenli ordu kurmuş eğitim yaptıyor. Muvazzaf askerin yolda sivil kıyafetlerle gezerken öldürülüyor. 4 tane bakanını sınırda kendi vatandaşın taşlıyor. Yıllarca gerilla savaşıyla 10 binlerce vatandaşımızı öldüren teröristlerle omuz omuza savaşsın diye silahlı kuvvetlere emir veriyorsun. Ve siz bu sitede birisi teyyip dedi baş komutana hakaret diye internet üzerinden şikayet oluşturuyorsunuz; Ne kullanıyorsunuz ne yiyip içiyorsunuz nasıl bir hayat görüşünüz var merak ediyorum. Keşke imkan olsa da dünyaya sizin kafanızın içinden bakabilsem ya çok isterdim valla :)

başından sonuna on numara yazı...

Merhaba,

Çay, su vs. konusuna gelince "misafirperverlik", sadece bizim kültürümüzde değil pek çok toplumda, ulusta ve dini inanışta yer etmiş, sosyal yaşam içerisinde önem arz eden bir konudur. Hz. Peygamber efendimizin çok güzel bir sözü var; "Evimize gelen misafir başımızın tacıdır, onları rahat ettirecek bütün imkanları kullanmalıyız..."

Açıkçası ben olsam, aynı gün etkinliğin sonunda bütün gazetecilere Apple Tshirtü dağıtmak yerine, çay-su ikramında bulunmayı tercih ederdim. Tekrarlamakta fayda görüyorum, böyle bir beklentiyle gitmedim ama eğer bir etkinlik düzenliyorsan, gelenlere gayet insani bir şekilde herhangi bir ihtiyacınız var mı diye sormalısınız. İlgili açıklama kısmını tekrar izlerseniz, düşüncelerimizin gayet net olduğunu görebilirsiniz. Bir ikramda bulunmamaları benim bakışımı ya da iş yapışımı değiştirdi mi, hayır. Ben her zaman ki gazeteci kimliğim ile, gelenler sunumu dinleyip giderken, okuyucularıma yeni bir içerik daha sunabilmek adına tüm fırsatları değerlendirip yeni bir video oluşturmaya çalıştım ve bunu da başardım. Zaten bu videoya konu olan da, bundan sonrası.

İkram kısmı bir ayıp değil bir eksikliktir, düzeltilebilir bir şey ancak misafiriniz olan insanlara karşı olan tutum, işte tartışığımız kısım burası zaten. Bu arada Cnet editörünün, Amerika'daki lansmanda verilen ikrama karşı olan tutumunu da aşağıya ekliyorum.

İyi sabahlar.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hani okumuş ama adam olamamış derler ya, bu söz Apple mağazasının yöneticilerinin Erdi beye yaptığı saygısızlığı çok güzel özetliyor. Erdi bey sizide tebrik ediyorum. Zaten videolarınızda konuşma tarzınızdan çok beyefendi bir insan olduğunuz anlaşılıyordu, burada çok beyefendi bir şeiklde yayını tamamlayıp bize ulaştırdınız. Bu mağaza yöneticilerinin nasıl bir yapıya sahip olduklarını da öğrendik böylece.
  • slm erdi bey bir tek sizemi davranıldı bu şekilde, başka gazetecilerde varmıydı, eğer varsa size yapılanları görüp tepki göstermedilermi.?
    ayrıca apple bana çok itici geliyor bütün ürünleri gereyinde çok fazla pahalı biraz pc.den anlayan 7000 tl.ye o pc.den çok daha fazla güçlüsünü yapamazmı..?
    ayrıca apple çok şımarık bir firma... zaten Yahudi bir firma..
    amerikanın şımarık çocuğu olan israilin aynı davranışları bu firmadada var galiba....

• @fx57
    Merhaba , iyi forumlar,
    Apple-Türkiye çok büyük bir saygısızlık yapmış. Allahın yeni yetme ağzı süt kokanlarını yönetici yapıyorlar , ondan sonra da Türkiye'ye gidilecek hadi sen git bakalım sen daha çömezsin yetiş bakalım oralarda diyorlar onlarda bu tip davranışlar sergiliyor.Yazık valla yazık.Arkadaşlar olayı marka bazında algılamayın objektif olun yapılan saygısızlık basın'a,şahsına,temsil ettiği kuruma ve en önemlisi bize yapılan bir saygısızlık.Apple Satış yapan bir firma buradaki bu incilemeler olmasa bir çoğumuz yanlış ve hatalı tercihlerde bulunabiliriz. Ben Apple Türkiye'ye ve Genel Merkezine bu konu hakkında bir yazı yazcam. 1 kişi yazarsa bir şey olmaz ama 100 kişi yazarsa o zaman ses getirir. Erdi Hocam sen şahsına algılama moralini de bozma.Bu sana yapılmış bir saygısızlık değil basına yapılmış bir saygısızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 28 Ekim 2014; 6:52:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanunAdamı

İnsanlar telefona 2-3 bin lira para vermek için sırada bekleyip birbirlerini eziyor böyle davranmalarına şaşırmadım. Yakında mülakat falan yapmaya başlarlar zaten

her ayfone alan afrikali ac cocuklari kurtarmak adina satisin belli bir payinda bagis yapiyormus yasasin iphone yasasin apple yasasin ac kopek gibi iphone a saldirmak

• Adam çıkmış yaşadığı olumsuzlukları anlatmış, kendine yapılan terbiyesizliğin alasını anlatmış. Siz bizim editörümüzü, Türk'ümüzü koruyacağınıza fanboyluk yapıp bi markayı koruyorsunuz.

Bu adamların hiçbi zaman bir markaya yalakalık yaptığı yada eyvallah dediği olmadı. Tabikide bazı markalara davranışlarından yada tanıdığı ayrıcalıklardan dolayı daha sıcak olabilirler. Tabiki de sponsorları ile daha yoğun ve sıcak bir ilişkileri olduğu için daha yakın olabilirler ama asla bu firmaların bile tüm olumsuzluklarının üzerini kapatıp gizleme durumu olamaz, bugüne kadar da olmadı. Fanboyluk yapıp, ukalalık yapıp, egonuzu tatmin edicem diye burada adama laf sokmaya çalışmayın...

Ben Erdi'ye gerek orada gerekse burada gelen tüm yorumlara yazdığı cevaplardan, sergilediği tutum ve dik duruşundan dolayı helal olsun diyorum ve boş beleş bebelerin de sözlerine de fazla kulak asmamasını diliyorum.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColorTR -- 28 Ekim 2014; 9:05:29 >

• ColorTR kullanıcısına yanıt
    +1

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.