Şimdi Ara

Mobilite: Apple'ın yeni mağazasında başımıza gelenler ve dahası... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
20
Favori
15.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'ın yaptığı haysiyetsizliğin arkasında her zamanki gibi yaptığı satışlar ve trilyonlarca hasılatlar var. Onları bu noktaya getiren tüketicilerdir. Tüketiciler tavrını koymazsa böyle tablolarla karşılaşacağını önceden bilmelidir.

Konunun sapmaması adına , burada tartışılan haysiyetsizliği sergileyen firma yetkililerin davranışı. Ürünlerin kaltesini , performansını tartışan arkadaşlar neyin kafasında bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NvdiaAmd -- 28 Ekim 2014; 14:21:19 >
  • Apple'ın Erdi Bey' davranışı Türkiye'yi 3. dünya ülkesi olarak gördüğünün en büyük kanıtıdır. Gün geçtikçe gözümde küçülüyorsun Apple !
  • Her türlü hakkınızı arayın çok doğal ama "babamın hayrına yapmıyorum" lafını Apple sanki sizden bir şey rica etmiş de onu yaparken engellenmişsiniz gibi bir havaya sokmanız hoş değil. Kaldı ki gerçekten babanızın hayrına yapmıyorsunuz, bu sitede çalışan, para kazanan editörlersiniz. Siteniz ne kadar iyi olursa o kadar çok para kazanırsınız, babanızın hayrına değil kısaca. Onun dışında bir haksızlık varsa elbette sonuna kadar hakkınızı arayın, çarpıtmaya gerek yok bazı şeyleri bence.

• Bu konu üzerinde ciddi ciddi konuşulabilecek değerdedir. Ben saygısızlık yapıldığı düşünüyorum.

Saygısızlık bilerek yapılmıştır. ABD'nin üçüncü dünya ülkelerine takındığı tavır genelde bu yöndedir. Çünkü;
    Üçüncü dünya ülkelerinde basın sürekli baskı altındadır. Gazeteciler tutuklanır, her türlü şiddete maruz kalır veya en acısı öldürülür.
    Ülke insanının kendi arasında yeteri kadar saygısı olmayan toplumlara (trafik yeterli bir örnek) dışarıdan gelenlerin böyle davranması etik değildir ama doğaldır.
  • sizde yalan,dedikodu apple haberleri yapmaya devam ederek protesto edin.

• erdi abinin yerinde başkası olsa orda olay çıkarırdı.erdi abi iyi sabretmiş.çok büyük terbiyesizlik.hele videounun en sonunda müziğin sesini sonuna kadar açmaları en büyük terbiyesizlik..

• quote:

Orijinalden alıntı: denizfeneri

Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş diye çok veciz bir söz geldi aklıma... Artık gazetecilik, basın-yayın ne hale geldiyse adam benim ürünümü haber yapacaksın diye hediyeler vermeyince, çay demlemeyince ikramda bulunmayınca düşman ilan ediliyor. Yaptığınız haberi bölmeye çalışmaları ayıp olmuş tabi ama bu videonun başındaki çay ikram muhabbetini izlerken sizin yerinize ben utandım zaten 10. dakikada kapattım. Karşından gelen varmış da 4 araba değiştiren varmış hocam yapmayın gerçekten gazeteciler bu kadar küstah mı oldu bu ülkede ya? Lütfen bunların Apple ın videonuzu kesmeye çalışma terbiyesizliğini sergilediğinden dolayı oluşan kinle söylediğinizi söyleyin bana.

Bu arada bu sibersuç muhabbetini çeviren troll ne öyle ya? adam kendini ne ciddiye almış yav. çok merak ediyorum açtığı şikayet' e egm veya devletin herhangi bir kurumundan nasıl bir geri dönüş olacak. Yahu devlet ha bölündü ha bölünecek, adamlar korkudan jandarmayı iç işlerine bağlayıp olası bir iç savaşta kendilerini koruyacak silahlı kuvvet oluşturuyor. Ülkenin doğusuda millet düzenli ordu kurmuş eğitim yaptıyor. Muvazzaf askerin yolda sivil kıyafetlerle gezerken öldürülüyor. 4 tane bakanını sınırda kendi vatandaşın taşlıyor. Yıllarca gerilla savaşıyla 10 binlerce vatandaşımızı öldüren teröristlerle omuz omuza savaşsın diye silahlı kuvvetlere emir veriyorsun. Ve siz bu sitede birisi teyyip dedi baş komutana hakaret diye internet üzerinden şikayet oluşturuyorsunuz; Ne kullanıyorsunuz ne yiyip içiyorsunuz nasıl bir hayat görüşünüz var merak ediyorum. Keşke imkan olsa da dünyaya sizin kafanızın içinden bakabilsem ya çok isterdim valla :)

Neresinden tutsan yanlış bir yorum olmuş.Bırak apple'ı allahın kamil bilgisayarı bile açılış yaparken en kötü çay kahve 2 tane kurupasta ayarlar.Onu da geçtim ortalama bir araba yıkamacıya gitseniz bile çay kahve ikramı olur bu ülkede.
    Apple gibi bir firmanın böyle bir rezil bir açılış yapması, üstüne üstlük böyle davranması rezilliğin daniskası.Aklıma gelen ilk şey , Donanımhaber'e karşı olan tutumlarından dolayı böyle davranmaları.Gerçi videoda gördüğümüz kadarıyla gelen hiçbir misafire ikram vs yok.

Maalesef ülkedeki hukuksuzluk , başıboşluk özel sektör dahil tüm firmalara yansıyor.Apple'in herhangi bir ülkede kesinlikle böyle bir şey yapmayacağından eminim.Bu rezilliğin arkasında , burdaki Türk ortaklarının tutumları etkili olmuştur kesinlikle.Maalesef söylemek zorundayım Erdi Bey , ülkemiz tam bir 3. Dünya ülkesi , her alanda bu belli oluyor.

• APPLE= bkz. ; terbiyesiz,ukala,kendinibeğenmiş, durgun suya .... kuşu v.s.

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç tartışma falan başlatmak istemiyorum sırf uzatmamak adına yorumuma katkılarını sunan arkadaşlara teşşekkür bile edemedim, ama öyle yuvarlak bir itirazda bulunmuşsunuz ki hiç anlaşılamadığımı düşünüp size cevap verme ihtiyacı duydum.

Zaten bu kadar adamın bir araya gelip bir firmayı bu platformda bu kadar karalaması bir grubunda savunması yeteri kadar saçma birşey, bunun hiç birimize faydası olmadığı gibi firmanında umrunda olduğumuzu düşünmüyorum.

Apple yetkililerinin gazetecilik adına ayıp ettiklerini söyledim ama kendi adıma ben Türk insanıyım bizde misafir başımızın tacıdır ama "Misafir umduğunu değil bulduğunu yer" bunu da söyleyecek kadar asil ve alçak gönüllü bir milletten geliyorum. Erdi Bey kimdir nedir bilmem ama bu topraklarda yaşayan herkesin bu her harfi alçak gönüllülük kokan atasözünü bildiğini düşünüyorum. Bu yüzden de karalama videosunun ilk on dakikası beni rahatsız etti. Siz neresinden tutup yanlışı buldunuz bilmiyorum; benim soyum bunu böyle bilir. Biz araba yıkamacıya gidip asla çay içeceğim beklentisinde olmayız, biz kamil bilgisayarın açılışına gidip bırak "kuru pasta yok mu yav" demeyi; mahalledeki pastaneden elimize yarım kilo tuzlu yarım kilo tatlı karışık kurupasta yaptırıp gitmezsek yüzümüz kızarır. Bu millet ne ara Elalemin markasını "dükkan açtı ama bi çay pasta ikram etmedi" diye ölümüne yadırgayacak duruma düştü onu çok merak ediyorum.

İkinci paragrafa lafınız varsa hocam sadece gündem haberleri yalan haber olduğunu bildiğiniz varsa söyleyin doğrusunu öğrenelim. Saygılarımla...

P.S. : Şimdi o kadar saçma bir site sistemimiz var ki; ikinci el bölümünde bir satıcıyı Erdi Bey in yaptığı kadar karalasak ticareti engellemek, satışı baltalamak kurallarından temiz 5 gün ban yeriz. Daha da saçmalığı o kadar karalayıp karalayıp sonra da adamların ekmeğini yiyor yönetim, sitenin altında üstünde bulunan tüm banner larda apple ürün ve aksesuarlarının reklamı geçiyor arada bir. Bu da bambaşka bir paradox...

• quote:

Orijinalden alıntı: denizfeneri

Hocam hiç tartışma falan başlatmak istemiyorum sırf uzatmamak adına yorumuma katkılarını sunan arkadaşlara teşşekkür bile edemedim, ama öyle yuvarlak bir itirazda bulunmuşsunuz ki hiç anlaşılamadığımı düşünüp size cevap verme ihtiyacı duydum.

Zaten bu kadar adamın bir araya gelip bir firmayı bu platformda bu kadar karalaması bir grubunda savunması yeteri kadar saçma birşey, bunun hiç birimize faydası olmadığı gibi firmanında umrunda olduğumuzu düşünmüyorum.

Apple yetkililerinin gazetecilik adına ayıp ettiklerini söyledim ama kendi adıma ben Türk insanıyım bizde misafir başımızın tacıdır ama "Misafir umduğunu değil bulduğunu yer" bunu da söyleyecek kadar asil ve alçak gönüllü bir milletten geliyorum. Erdi Bey kimdir nedir bilmem ama bu topraklarda yaşayan herkesin bu her harfi alçak gönüllülük kokan atasözünü bildiğini düşünüyorum. Bu yüzden de karalama videosunun ilk on dakikası beni rahatsız etti. Siz neresinden tutup yanlışı buldunuz bilmiyorum; benim soyum bunu böyle bilir. Biz araba yıkamacıya gidip asla çay içeceğim beklentisinde olmayız, biz kamil bilgisayarın açılışına gidip bırak "kuru pasta yok mu yav" demeyi; mahalledeki pastaneden elimize yarım kilo tuzlu yarım kilo tatlı karışık kurupasta yaptırıp gitmezsek yüzümüz kızarır. Bu millet ne ara Elalemin markasını "dükkan açtı ama bi çay pasta ikram etmedi" diye ölümüne yadırgayacak duruma düştü onu çok merak ediyorum.

İkinci paragrafa lafınız varsa hocam sadece gündem haberleri yalan haber olduğunu bildiğiniz varsa söyleyin doğrusunu öğrenelim. Saygılarımla...

P.S. : Şimdi o kadar saçma bir site sistemimiz var ki; ikinci el bölümünde bir satıcıyı Erdi Bey in yaptığı kadar karalasak ticareti engellemek, satışı baltalamak kurallarından temiz 5 gün ban yeriz. Daha da saçmalığı o kadar karalayıp karalayıp sonra da adamların ekmeğini yiyor yönetim, sitenin altında üstünde bulunan tüm banner larda apple ürün ve aksesuarlarının reklamı geçiyor arada bir. Bu da bambaşka bir paradox...

Merhaba,

Açıkçası "karalama videosu" ifadesi ile daha en baştan niyetinizi belli etmişsiniz, üzerine söyleyecek çok fazla sözüm yok. Şahsen ya da kurum olarak, her zaman haberlerini yazacağım, ürünlerini çekeceğim bir firmayı üstelik kendi alanında dünya devi bir firmayı, hangi akla hizmet ki karalamaya çalışayım ? Dikkat ederseniz gerek Retina 5K iMac gerek iPad Air 2 olsun güncel Apple ürünlerinin pek çok açıdan harika cihazlar olduğunu zaten ifade eden ben, yapılan bir saygısızlığı dile getirirken neyi karalamış olabilirim sizce ?

Çay, kahve ve su gibi ikram konusunda, zaten videoda böyle bir beklentiyle gitmediğimi ancak bu tür organizasyonlarda davetle çağırılan misafirlere temel insani ihtiyaçları olabilecek şeylerin sorulması gerektiğini, bunun bir yanlış değil eksiklik olduğunu dile getiriyorum ki bu son derece doğaldır. Yani anlayacağınız, olsa hoş olurdu diyeceğimiz bir detayı dillendirdik, bu bir karalama değil aksine fikir paylaşımıdır. Ama örneğin Amerika'nın en büyük yayınlarından Cnet'in editörü tarafından yapılan, kasasında 160 milyar dolar olan bir firmanın verdiği şu ikrama bakın; meyve suyu, kuruyemiş ve sudan ibaret... Bu bana göre maksadını aşan bir uslüp ya da sizin yorumunuz ile alçakgönüllü olmayan bir tutum.

Alçakgönüllülük konusuna gelince, bu milletin bir temsilcisi olarak evet yapılan tüm dayatmalara rağmen alçakgönüllü bir şekilde başladığım işi bitirerek değerli okuyucularım ile en azından bir video paylaşabildim. Verdiğiniz örnek bence çok güzel, davetle gitmediğim yani ihtiyaç üzerine bulunduğum her oto yıkamacıda, her zaman birileri abi çay içer misin diye sormuştur. Hem dinimiz hem de kültürümüz, yoldan gelene ve yolcuya ikramda bulunmayı, bir şeye ihtiyacın var mı diye sormayı işaret eder. Bence biraz araştırın, gerek Hz. Peygamber efendimizin gerekse de atalarımızın bu konudaki davranışları ve verdikleri öğütleri iyice okuyun, Apple vs. geçtim en azından başka konularda yanlış paylaşımda bulunmayın.

Apple tarafından davet edildim, davete icabet etmek gerekir diyerek yola düştüm, mağaza içerisindeki etkinliğe katıldım ve ardından ilgili yabancı yöneticiden izin alarak - üstelik süre konusundaki bir takım sınırlamalar getirmelerine rağmen - bir daha göremeyebiliriz düşüncesi ile çok beğendiğim Retina 5K iMac'in videosunu çekerken, çekim esnasında kamera arkasında kesmen gerekiyor baskısı ile karşılaştım ve daha da kötüsü o esnada sözüm yarım kalmasın diye kapanışa hazırlanırken, müziğin sesi sonuna kadar açılarak büyük bir saygsızlık örneği gösterildi. Üzerinde durulması gereken asıl detay bu, ama siz hala ticaretten bahsediyor, karalama vs. diyorsunuz.

İyi geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyponsoinage

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Sabah sabah bütün yorumları okudum ve eğlendim çünkü içimizdeki fransızları da görmüş oldum. Neden mi,

Erdi bey, yaşadığı olayı başından sonuna kadar anlatmış. Diyoru ki;

Bize ulaşan, mağazamıza gelin diyen, çekim için izin veren, çekim öncesi izin veriyorum ama 7 dakika süren var diye sınır koyan, daha sonrasında çekimimi bozan, en sonunda müziğin sesini sonuna kadar ve sonrasında hiç bir şekilde açıklama yapmayan Apple yöneticileridir.

Ne yazık ki, bazı Apple fanboylar, bunu bile haklı bir Apple hareketi olarak görmüşler. Yaw empati denen bir şey var, azıcık yapın. Bu adam gitmiş, olumsuzluklara rağmen videosunu sükunet ile bitirmiş ve yayınlamış. Yayınlamayabilirdi ya da o an mağazada sen misin manipüle eden o zaman ben de bir daha gelmem der ve işini tamamladan çıkar, giderdi.

Erdi bey sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Çok iyi bir gazeteci olmanızın yanında dik duruşunuz ve kibar şekilde durumu dile getirerek yaşanan olayı bizimle paylaştığınız için.

Pek çok yayın kuruluşu, ileride Apple'dan reklam alırım, cihaz alırım gözüyle böyle bir yazı yayınlanma riskine bile girmek istemez.

Resmen duygularima tercuman olmussunuz hocam. Telefondan yazmaya usendim bende bunu

+1
    Hatta ben o kadar usendim ki ana mesaji bile bulamadim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• apple dan çok şey bekliyorsunuz bence yaşadığınız sorunlar bundan kaynaklanıyor.

• Tablet, bilgisayar ve telefonda Apple ürünleri kullanan biri olarak bu yapılanın kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum. Sen kimsin kendini ne sanıyosun diye sormak lazım oradaki çalışanlara.

• fx57 kullanıcısına yanıt
    Hocam video nun ilk 10 dakikasını sizi tanımayan insanlara sadece ses olarak dinlettirin emin olun ikramlar için hiç de "olsa iyi olurdu" düşündüğünüz anlamını çıkarmayacaklardır. Sizin hala oto yıkamacıdan çay teklifi bekliyor olmanız sizinle bu konuda hiç anlaşamayacağımızın bir göstergesidir. Ben biliyorum ki hala "misafir umduğunu değil bulduğunu yer" bulamadığını da dillendirmek ayıptır. Ben bu forumun yıllardır bir okuyucusuyum, başka forumlara da üyeyim o forumlardan bazıları üyeliğimin 5. yılında, bazıları 10. yılında bana logolu kupa, loolu kalem, logolu mouse pad vs. göndermişlerdir. Ama ben şu düşünceye hiç kapılmadım "donanım habere bak binlerce online kullanıcısı var onlarca reklam vereni var ulan kaç senelik üyeyim bir çöp bile göndermedi" . Şimdi ben oturup forumları karşılaştıran bir viddeo hazırlayayım yanımda da bir arkadaş donanımhabere kupa kalem vermedi diye söyleneyim de söyleneyim.

Bu tarza en çok paparazzi diye adlandırılan magazin gazeteciliğini icra edenlerin sahip olduğunu düşünüyorum; Engin GÜNAYDIN bardan çıkar, üzerinde günlük kıyafetleri vardır şapkasını takar tüm paprazziler toplanır ona bir sürü soru sorar ama hiçbirine cevap alamazlar. Beklediklerini almayınca onadan malzeme bulamayınca sinirlenirler ama ertesi gün haberler Engin beyden hiçbir haber değeri olmasa da bahsederler " Üzerindeki pejmürde kıyafeti ve iğrenç yeşil montu ile engin bey sarhoş olduğundan (aslında suratındaki kamera ışıklarından) yolda yürümekte zorlanıyordu, yine herzaman ki gibi askiliği üzerindeydi." . Eser Yenenler durur cevap verir espiri yapar malzeme verir ertesi gün de basında "Türkiye nin en iyi genç komedyeni" diye bahsedilmeyi hak eder.

Ben onların sizin gazeteciliğinize olan saygısızlıklarından dolayı hata yaptıklarını her yorumumda yazdım. Belki siz dünyanın en iyi niyetli basın mensubusunuz. Benim tüm söylemek istediğim şey siz bu videoda ikram vs den bahsedince yukarıda verdiğim örnekteki magazin gazetecileri gibi gözüktünüz gözüme. Ben ilk defa sizinle bu videonuzdan tanıştım, belki kalan hayatımda sizin yaptığınız yorumlardan çok şey öğrenip birçok hatalı ürünü almaktan kurtulacaktım ama şu dakikadan sonra sakil bir magazinci gibi kalacaksınız aklımda ve videolarınızı takip etmeyi düşünmüyorum. Beni kaybetmekle hiç birşey kaybetmezsiniz ama bu uslupla benden daha çoğunu kaybedersiniz. Anlatmak istediğim sadece buydu. Teşbihde hata olmaz her ne dilimiz sürçtüyse affedin. Saygılarımla...

• Yaw abi allah aşkına bırakın şu apple mağazasını samsung galax note 4 türkiye piyasasına çıkalı bir hafta oldu hala bir inceleme yapacaksınız neden bukadar geç kaldınız anlamıyorum

• Erdi bey bence Apple yöneticilerinden kendilerini affettirmek adına her donanım haber üyesine birer iphone 6 isteseydiniz.

• Program ve bilgileriniz için teşekkürler..
    Yapmış oldukları saygısızlktan dolayı apple markasını kınıyorum. Kendi yararına yapılacak bir şeyi bu şekilde saygısızca bölmeleri nasıl bir marka olduklarını göstermiş oldu!

• Yorumlara katılmıyorum, sonuçta orası bir mağaza ve tüm insanlara açık olan bir mekan. Her gelen teknoloji editörünün sesi kıstırıp inceleme videosu çektiğini bir düşünelim, ortamda o alışık olduğumuz Apple Store kavramı ortadan kalkardı.

Türkiyedeki Apple Store'lara gitme fırsatım hiç olmadı ancak yurtdışındaki birçok apple store da bulundum ve ürün satın aldım. Sizi güler yüzle karşılayıp her konuda yardımcı oluyorlar.

Sonuç olarak videoda anlatılan durumun abartıldığını düşünüyorum. Diğer lansmanlara ve mağazalardaki tanıtım videolarını izlerseniz diğer marka ve mağazalarda da aynı durumun yaşandığını net bir şekilde görürsünüz.

Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki videoyu da izledim. Gördüğüm kadarı ile ortada yanlış anlaşılma var. Apple gazetecileri yeni mağazasının tanıtımı için çağırmış. Fx57 orada ürün tanıtımı yapmış. Sorun bundan çıkmış olabilir. Birazda abartma var tripot götüren adam bir şişe suyunu da hayli hayli götürebilir. Gerek yoktu yani bu kadar çay,su olayına. Çek mağazadan bir iki foto "Apple'ın yeni mağazası açıldı" diye başlık at iki foto koy al sana haber. İlla gazetecilik yapmak isteniyorsa Samsung,LG,Sony gibi firmaların genel merkezi aranıp Android Lolipop güncelleme alacak cihaz ve tarih aralıkları araştırılabilir. Siz illa istiyorsunuz ki firmalar bize ulaşsın haber yapmamız için ikramlarda bulunsunlar, fuarlara davetiye verilsin, hediyeler verilsin verilsin de verilsin biz de haber yapalım.
  • Apple'ı şu yaptığından sonra bile hala savunan var. Siz en iyisi gidin amerika' ya yerleşin. Bizler hala misafirperverlik geleneğine sahibiz. Apple'ın şu yaptığından sonra bile hala savunabiliyorsanız, bu ülkenin evlatları değilsiniz demektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.