Arkadaşlar, bir oturma takımı soruyorsunuz 3.000 TL, bı yatak odası soruyorsunuz 2.000 tl ya Allah aşkına ne kadar bunun maliyeti, neden böylesine cok kar marjı? Dikkat edin şehirlerdeki devasa mağazalar, tabelalar hep mobilya magazalarında...Tabelanın vergileri dahi dunyanın parası...Neden böyle cok kar???
Evet,ben de ona anlam veremiyorum.Ufacık bir televizyon sehpası bile 250 lira.
Mobilyamı mobilya ne arar la bazaarda
işçiliği fazla, malzelmesi pahalı, hemde 3 bin lira oturma takımı için fazla değil 3-5 yılda bir alırsın zaten
3-5 yılda bir alınmazı farklı bir durum, ama akıl mantık çalıştırılırsa maliyeti cok diptedir emin olun 3000 tl ye alınan bir takımın maliyeti emin olun işcillik dahil 500 tl yı gecmez (burda maliyet hesabı yaparken bır fabrıkadan bahsedıyorum) manuel biz yaptırdgımızı dusunmeyelım 1500 tl bıle maas alsa orda calısan bı usta bır ayda kac takım cıkar? Ona göre malıyet dusunun, manuel siz yaptırdıgınızı dusunmeyın? hem saglaması da ortada neden sehrın en guzel yerlerınde plaza tarzı işyerlerıne sahıpler, tabelaları bıle dunyanın parası vergılerı de oyle.%300 sevıyerlerınde kar oldugunu bılıyorum..ayrıca taktik, bazı yerlerını demonte yapmıyorlar tasımada kırılsın dıye
quote:
Orijinalden alıntı: sistemtimes
3-5 yılda bir alınmazı farklı bir durum, ama akıl mantık çalıştırılırsa maliyeti cok diptedir emin olun 3000 tl ye alınan bir takımın maliyeti emin olun işcillik dahil 500 tl yı gecmez (burda maliyet hesabı yaparken bır fabrıkadan bahsedıyorum) manuel biz yaptırdgımızı dusunmeyelım 1500 tl bıle maas alsa orda calısan bı usta bır ayda kac takım cıkar? Ona göre malıyet dusunun, manuel siz yaptırdıgınızı dusunmeyın? hem saglaması da ortada neden sehrın en guzel yerlerınde plaza tarzı işyerlerıne sahıpler, tabelaları bıle dunyanın parası vergılerı de oyle.%300 sevıyerlerınde kar oldugunu bılıyorum..ayrıca taktik, bazı yerlerını demonte yapmıyorlar tasımada kırılsın dıye
O sektörde çalıştım dostum ama emin ol maliyet 500 TL yi geçer.Bunun tek açıklaması kâr marjıdır ki bunun içine vergisi ,elektriği ,suyu,ssk primi de katılmaktadır.
Hep söylerim hazır büyük bir yere gidip yaptırmayacaksın,mahhale aralarındaki ufak yerlere resmini götürsen yeterli olur bak bakalım maliyet yüzde kaç düşüyor.
atış serbest tabi at.öyle düşünmeyelimle olmuyo.adam satıcı senin düşünmediğin manueli düşünüyo.sen düşünme.varsayımlarla hareket et.bi şeyden anlamıyosun atıp tutma bari.
quote:
Orijinalden alıntı: sistemtimes
Arkadaşlar, bir oturma takımı soruyorsunuz 3.000 TL, bı yatak odası soruyorsunuz 2.000 tl ya Allah aşkına ne kadar bunun maliyeti, neden böylesine cok kar marjı? Dikkat edin şehirlerdeki devasa mağazalar, tabelalar hep mobilya magazalarında...Tabelanın vergileri dahi dunyanın parası...Neden böyle cok kar???
indirim oldumu 800 tl ye kadar iniyorlar 3 katı fazlaya satıyorlar hala anlamadın mı
Bundan 5-10 yıl öncesinden, yani mobilyacıların iyi kazandığı yıllardaki hesaplamayı vereyim.
Malın malzeme maliyeti 1 ise satış fiyatı 3'tü.
1 tl malzemeci 1 tl dükkan giderleri, eleman, elektrik vs. 1 tl kar
böyle hesap yapılırdı.
quote:
Orijinalden alıntı: SaatciSylar
işçiliği fazla, malzelmesi pahalı, hemde 3 bin lira oturma takımı için fazla değil 3-5 yılda bir alırsın zaten
3-5 milyar dediğin nedirki çok o zaman kolaysa bul
adamlar işi biliyo yeni evlenecek bi çift geldiğinde s...e s..e alıcağımızı biliyo bide adamlar hatunu kandırdımmı tamam mecbur alınacak onun beğendiği koltuk
Yukarda bazıarkadaşlar sanki direk farbrikadan alıyorlarmış gibi fiyat hesaplamışlar,
Sonuçta bunun üretildiği yerden, satılacağı dükkana nakliye parası var ki koca eşyalar, Bir kamyon anca 1-2 mobilya takımı alır,
Ondan mobilya mağzasına geldiğinde ordaki adamda %20 den aşşağı kar koymadan satmaz ve bu mobilya dükkanları da büyük olur, kirasıda bir kaç milyardan aşşağı olmaz, Satıcıda bunu çıkarmak için her mobilya ya extra 100-150 lira daha fiyat koyar...
ağaçtan bahsediyorsunuz, nesi pahalı geldi anlamadım. hatta ülkemizde mobilya, yeri geldiği zaman y.dışına göre çok daha ucuz...
3000 TL gayet makul bir rakam eğer 15000 gibi uçuk fiyatlardan bahsediyorsan ona pahalı derim de, zaten piyasanın ortalaması 3000 iken kalkıp buna pahalı demek garip oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: JCB
3000 TL gayet makul bir rakam eğer 15000 gibi uçuk fiyatlardan bahsediyorsan ona pahalı derim de, zaten piyasanın ortalaması 3000 iken kalkıp buna pahalı demek garip oluyor.
Arkadaş piyasanın ortalamasının 3000 olmasından yakınmış sanırsam. Yani standardlar neden bu kadar yüksek, 1000 tl olamaz mı en azından diye düşünüyor yanlış anlamadıysam. Kabaca toplasak bütün mobilyaları 10-15bin tl yerine 4-5bin tl ye ev dizemez miyiz demek istiyor galiba.
İşçiliği fazla falan değil, marka mobilyalar fabrikada seri üretilerek maliyeti düşürülüyor, ama bir taraftan reklam yaparak da maliyet artırılıyor. Tabi ürünler birkaç el değiştiriğinden kâr oranı da üzerine biniyor.
İmkânınız varsa eşyalarınızı mobilyacılara yaptırmanızı tavsiye ederim. Ankara Siteler'de kaliteli bir koltuk takımı 2-3 bin TL'ye yaptırabilirsiniz ve alacağınız marka ürünlerden daha sağlam olurlar.
bilip bilmeden konuşmak kolay 3000 lirayada oturma grubu olur 1000 lirayada ama aynı kalite olurmu hiç sonuçta her keseye hitap eden mobilya vardır piyasada isteyen 3-4 bin liraya yatak-yemek odası ve oturma grubu alır isteyen 10-15 bin liraya arada kalite farkı vardır işçilik farkı vardır
Geçenlerde meraktan spotçular çarşısına gittim. Koltuk takımı vardı beğendiğim tarzda geniş ve yumuşaktı hemde çok şıktı. Fiyatı ise 1500 TL idi. Aynı tarz koltuk takımını normal mağazalardan 2500 den aşağı alamazsınız.
Normal mağazalar çok fazlaca kar koyuyorlar, koymaları gerekiyorki o dükkanın kirasını, maaşlarını ödeyebilsinler. Maliyeti çok fazla değil aslında mobilyaların.