Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Ön ve arka süspansiyonların boyası, birleştirmesi bitti :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Arabanın altı bitiyor :

İç mekana geçelim, siyah-bej kombinasyonu yapacağım iç mekanda. Tamiya XF-59 Desert Yellow bu iş için çok uygun bir renk :

Bitti, güzel oldu. Vites kısmını biraz kötü yaptım ama fazla göze batmıyor :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Dış boyayı atalım, rengimiz Tamiya TS-8 Italian Red :

Boya da güzel oldu, kurumaya bıraktım. Yarın akşam camlar ve diğer detaylarla devam edeceğiz :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Ağustos 2014; 13:35:34 >

• size zahmet olmaz ise koleksiyonunuzun güncel halinin fotosunu çekebilir misiniz.

bende iş güç olduktan sonra bir dolabı sırf bu tür küçük ölçekli araçlar için ayırmayı düşünüyorum. özellikle eski amerikan arabalarından olacak. güncel modellerden ziyade
  • Bir özet geçelim o zaman hepsini tek kareye sığdırmak zor, ondan parça parça çektim :

Ferrari familyası ;

Arka sıra soldan sağa : 250 TestaRossa - 365 GTB Daytona - 330 P4 - 512 BBi (yapım aşamasında) - Dino GTS - 288 GTO - 348 TB - TestaRossa - 550 Maranello (yapım aşamasında) - 430 Spider
    Ön sıra soldan sağa : 612 Scaglietti - 599 GTO - F40 Competizione - F50 - FXX - 458 Italia

İlerleyen zamanda bu gruba eklemeyi düşündüğüm araçlar : F12 Berlinetta, F355 Berlinetta (şu anda yapımı devam ediyor), F40, 250 GTO, 360 Modena, LaFerrari, Daytona Speciale. Bir de Enzo var, o da yapım aşamasında, onu koymayı unutmuşum.

Ralli araçları ;

Fiat 131 Mirafiori - Audi Quattro Group B - Lancia Integrale HF - Peugeot 307 WRC - Mitsubishi Lancer Evo WRC - Subaru Impreza WRC

Bunların yanına da bir tane Lancia Stratos ekleme niyetim var.

Ufaklıklar ;

Fiat 500F - Mini Cooper 1275S - Trabant 601s - VW Beetle 1300

Diğerleri ;

Mercedes 300 SLR - Mercedes CLK DTM - Mercedes CLK GTR - Ford Mustang Convertible - Shelby Cobra 427 - Porsche 911 (930) Turbo

Bunlar da sırada yapılmayı bekleyenler ;

Porsche Carrera GT, 911 GT2, 911 GT3, 911 GT1, Porsche 959, Porsche Carrera RS 3.0, Honda NSX, Jaguar E-Type, Ferrari 365 Daytona Speciale, Ferrari 360 Modena, Ferrari F40, Ferrari 250 GTO, LaFerrari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Ağustos 2014; 18:15:41 >

• elinize sağlık gayet güzel bir hobi ve benide bulaştırdınız.

az önce nissan skyline gtr r34 kasa siparişi verdim

http://www.modelizmo.com/urunler_detay.asp?id=7809&gid=299
  • Baştan sona kadar sıkılmadan okudum elinize sağlık Benim de aslında böyle şeylerle uğraşmak çok hoşuma gidiyor ama biraz mahalle baskısı olayından korkuyorum. Bizim ailede hatta sülalede böyle bir şey yaptığım duyulsa kimse hobi diye bakmaz. Hatta makete de oyuncak diye bakarlar. O açıdan büyük bir mahalle baskısı olduğu için beni engelliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

elinize sağlık gayet güzel bir hobi ve benide bulaştırdınız.

az önce nissan skyline gtr r34 kasa siparişi verdim

http://www.modelizmo.com/urunler_detay.asp?id=7809&gid=299

Hayırlı olsun

Yapım esnasında aklınıza takılan bir şey olursa yazın, kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Lova

Baştan sona kadar sıkılmadan okudum elinize sağlık Benim de aslında böyle şeylerle uğraşmak çok hoşuma gidiyor ama biraz mahalle baskısı olayından korkuyorum. Bizim ailede hatta sülalede böyle bir şey yaptığım duyulsa kimse hobi diye bakmaz. Hatta makete de oyuncak diye bakarlar. O açıdan büyük bir mahalle baskısı olduğu için beni engelliyor.

Başlarda garipseyenler, küçük çocuk oyuncağı olarak görenler, eskiden çocukluğumuzda küçük karton kutularda satılan maketler (Filo'yu hatırlayanınız var mı mesela? İçinde ne olduğunu bilmeden alırdın, araba çıkardı, helikopter falan çıkardı, 80'li yıllar ) gibi sanıyorlar işi fakat yapımı bitmiş maketleri ve detaylarını görünce vaauuvvv oluyorlar

Kimin ne düşündüğünü boşverin gitsin, bazen büyüklerin de oyuncağa ihtiyacı oluyor. Benim yaş 33 mesela, çoluklu çocuklu adamım, hiç de çekinmiyorum

Vakit ayırılabilirse güzel bir uğraş, bu tarz el işi, maket olaylarına oldum olası meraklıyımdır. Çocukken kartondan yelkenli gemi maketleri falan yapardım hep, evde karton, uhu, mukavva eksik olmazdı. Hatta bozuk bir walkman'in motorunu söküp yüzebilen motorlu tekne bile yapmışlığım vardır Sonra köydeki evimizin kartondan birebir modelini yapmıştım falan, kısacası bizimkiler bana geçmişten beri alışkınlar bu konuda

• F355 bitmek üzere, boyamız kurumuş, Italian Red pırıl pırıl gayet güzel oldu. Cam çerçevelerindeki siyah kısımları da boyadım, gövde hazır hale geldi :

Geriye kalan ufak parçalar, camların kenarlarının boyası tamam, stop lambaları tamam, dikiz aynaları tamam, boyaları kuruduğunda birleştireceğiz ve bitecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Ağustos 2014; 14:07:54 >

• güzel koleksiyon. allah daha iyilerini daha güzellerini nasip etsin.

canlısını da almak nasip etsin dicem de hadi aldınız onun benzini ve vergisini nasıl ödeyeceksiniz :)

teşekkür ederim.
  • Ferrari F355

Ferrari'yi Ferrari yapan, Pininfarina'nın akıllara kazınmış şaheser tasarımlarından, efsane markanın efsane modellerinden birisi. Fotoğraflar pek güzel çıkmadı, fotoğraflardan daha güzel oldu aslında Gün ışığında çekmek lazım bir de

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Kullanılan boyalar :

Tamiya TS-8 Italian Red
    Tamiya XF-1 Flat Black
    Tamiya XF-16 Flat Aluminum
    Tamiya X-18 Semi Gloss Black
    Tamiya X-26 Clear Orange
    Tamiya X-27 Clear Red
    Tamiya XF-59 Desert Yellow
    Revell Aquacolor #99 Aluminium Metallic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 21 Ağustos 2014; 9:48:59 >

• Devam edelim, geçmiş yıllarda yarım kalan iki tane Ferrari modeli vardı; 550 Maranello ve 512 BBi.

512 BBi modelinde gövdeye boyayı yaparken aceleye getirip batırmıştım, boya aktı, kabardı, rezil olmuştu. Maranello'da da gövdeye boyayı attıktan sonra camların çerçevelerini siyaha boyarken taşırma yapıp onu da öyle batırmıştım. Daha sonra modelleri tekrar satın alıp tekrar denemek için kusursuz biten kısımları bir kenara kaldırmıştım. İki aracın da alt kısımları, iç mekanları bitik halde, sadece dış gövde parçaları lazımdı.

Geçtiğimiz aylarda siparişi vermiştim, bu akşam ikisini de çekmeceden çıkardım

512 BBi ile başlayalım, aracın iç mekanı, şasi, 12 silindirli boksör motor, bayağı güzel ve detaylı bir model (kitin markası Fujimi), emniyet kemeri soketlerine kadar çok güzel ayrıntılar koymuşlar iç mekanda :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Alt kısım, ön - arka süspansiyonlar, onlar da oldukça detaylı :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Yeni sipariş verdiğim kutudan sadece gövde parçalarını çıkardım ve işe koyuldum, bu modeli ilk denememde boyarken batırdığım parçalar :

Siyah boya uygulanmış halde, bu sefer kusursuz oldu Kurumaya bıraktım :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 8 Ağustos 2014; 22:48:11 >

• 550 Maranello da bu haldeydi :

Ona da renk olarak yine TS-8 Italian Red kullandım, o da güzel oldu :

İkisi de kuruduktan sonra devam edeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Aralık 2014; 17:14:34 >

• Ferrari 550 Maranello

Kullanılan boyalar :

Tamiya TS-8 Italian Red
    Tamiya XF-1 Flat Black
    Tamiya XF-10 Flat Brown
    Tamiya X-26 Clear Orange
    Tamiya X-27 Clear Red

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 21 Ağustos 2014; 9:53:24 >

• Bende eskiden maket otobüs gemi falan yapardım şimdi otomobil koleksiyonuna başlıyayım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 550 Maranello'nun ardından hızlı bir şekilde 512 BBi de ilerliyor. Gövdeyi birleştirip kurumaya bıraktım, bu da güzel olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 19 Ağustos 2014; 14:33:12 >

• 1981 Ferrari 512 BBi

512 : 5 litre (4943 cc), 12 silindir

BBi : Berlinetta (kasa tipi), Boxer (motor tipi), injection

12 silindir 24V boxer
    340 hp @ 6000 rpm
    0-100 5.4s
    280 km/h

1007 adet üretilen araç 1984'te yerini Testarossa'ya bırakmış.

Kendine has karizması olan bir model, güzel sonuçlandı

Kullanılan boyalar :

Tamiya TS-14 Black
    Tamiya TS-29 Semi Gloss Black
    Tamiya XF-1 Flat Black
    Tamiya XF-2 Flat White
    Tamiya X-7 Red
    Tamiya X-26 Clear Orange
    Tamiya X-27 Clear Red
    Tamiya X-32 Titanium Gold
    Tamiya XF-59 Desert Yellow

Sıradaki gelsin bakalım, eskilerden devam edelim; Porsche 959 yapacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 21 Ağustos 2014; 9:59:53 >

• Hocam eline sağlık çok güzel iş çıkarmışsın. Ben de doğuda görev yapıyorum, akşamları epey boş vaktim oluyor. Buna benzer bir hobi edinsem iyi olur aslında.

Yapıştırma konusunu özellikle küçük parçalarda nasıl hallediyorsunuz. Etrafa veya diğer parçalara bulaşmıyor mu? Sayfaları okudum ama bununla ilgili bir bilgi bulamadım.
  • Görünce dikaktimi çekti acaba plastikteki o çapaklar ince zımpara ile giderilebilir mi? Eğer olursa pek kalite sorununuz kalmaz gibi..
  • Çok küçük parçalar için cımbız gerekebiliyor. Yapıştırıcıyı ise bulaşmaması için çok az sürmek lazım.
  • Tebrikler hocam çok güzel bir uğraş... boya işini nasıl yapıyorsunuz mesela bir modele baktım tavsiye edilen renkler kısmında 20 tane boya vardı hepsini almak baya pahalıya patlar... boyaları yurtdışından mı getiriyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.