Bildirim
Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (12. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
size zahmet olmaz ise koleksiyonunuzun güncel halinin fotosunu çekebilir misiniz.
bende iş güç olduktan sonra bir dolabı sırf bu tür küçük ölçekli araçlar için ayırmayı düşünüyorum. özellikle eski amerikan arabalarından olacak. güncel modellerden ziyade -
-
elinize sağlık gayet güzel bir hobi ve benide bulaştırdınız.
az önce nissan skyline gtr r34 kasa siparişi verdim
http://www.modelizmo.com/urunler_detay.asp?id=7809&gid=299 -
Baştan sona kadar sıkılmadan okudum elinize sağlık Benim de aslında böyle şeylerle uğraşmak çok hoşuma gidiyor ama biraz mahalle baskısı olayından korkuyorum. Bizim ailede hatta sülalede böyle bir şey yaptığım duyulsa kimse hobi diye bakmaz. Hatta makete de oyuncak diye bakarlar. O açıdan büyük bir mahalle baskısı olduğu için beni engelliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ozn.Onl
elinize sağlık gayet güzel bir hobi ve benide bulaştırdınız.
az önce nissan skyline gtr r34 kasa siparişi verdim
http://www.modelizmo.com/urunler_detay.asp?id=7809&gid=299
Hayırlı olsun
Yapım esnasında aklınıza takılan bir şey olursa yazın, kolay gelsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lova
Baştan sona kadar sıkılmadan okudum elinize sağlık Benim de aslında böyle şeylerle uğraşmak çok hoşuma gidiyor ama biraz mahalle baskısı olayından korkuyorum. Bizim ailede hatta sülalede böyle bir şey yaptığım duyulsa kimse hobi diye bakmaz. Hatta makete de oyuncak diye bakarlar. O açıdan büyük bir mahalle baskısı olduğu için beni engelliyor.
Başlarda garipseyenler, küçük çocuk oyuncağı olarak görenler, eskiden çocukluğumuzda küçük karton kutularda satılan maketler (Filo'yu hatırlayanınız var mı mesela? İçinde ne olduğunu bilmeden alırdın, araba çıkardı, helikopter falan çıkardı, 80'li yıllar ) gibi sanıyorlar işi fakat yapımı bitmiş maketleri ve detaylarını görünce vaauuvvv oluyorlar
Kimin ne düşündüğünü boşverin gitsin, bazen büyüklerin de oyuncağa ihtiyacı oluyor. Benim yaş 33 mesela, çoluklu çocuklu adamım, hiç de çekinmiyorum
Vakit ayırılabilirse güzel bir uğraş, bu tarz el işi, maket olaylarına oldum olası meraklıyımdır. Çocukken kartondan yelkenli gemi maketleri falan yapardım hep, evde karton, uhu, mukavva eksik olmazdı. Hatta bozuk bir walkman'in motorunu söküp yüzebilen motorlu tekne bile yapmışlığım vardır Sonra köydeki evimizin kartondan birebir modelini yapmıştım falan, kısacası bizimkiler bana geçmişten beri alışkınlar bu konuda
-
F355 bitmek üzere, boyamız kurumuş, Italian Red pırıl pırıl gayet güzel oldu. Cam çerçevelerindeki siyah kısımları da boyadım, gövde hazır hale geldi :
Geriye kalan ufak parçalar, camların kenarlarının boyası tamam, stop lambaları tamam, dikiz aynaları tamam, boyaları kuruduğunda birleştireceğiz ve bitecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Ağustos 2014; 14:07:54 >
-
güzel koleksiyon. allah daha iyilerini daha güzellerini nasip etsin.
canlısını da almak nasip etsin dicem de hadi aldınız onun benzini ve vergisini nasıl ödeyeceksiniz :)
teşekkür ederim. -
Ferrari F355
Ferrari'yi Ferrari yapan, Pininfarina'nın akıllara kazınmış şaheser tasarımlarından, efsane markanın efsane modellerinden birisi. Fotoğraflar pek güzel çıkmadı, fotoğraflardan daha güzel oldu aslında Gün ışığında çekmek lazım bir de
Kullanılan boyalar :
Tamiya TS-8 Italian Red
Tamiya XF-1 Flat Black
Tamiya XF-16 Flat Aluminum
Tamiya X-18 Semi Gloss Black
Tamiya X-26 Clear Orange
Tamiya X-27 Clear Red
Tamiya XF-59 Desert Yellow
Revell Aquacolor #99 Aluminium Metallic
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 21 Ağustos 2014; 9:48:59 >
-
Devam edelim, geçmiş yıllarda yarım kalan iki tane Ferrari modeli vardı; 550 Maranello ve 512 BBi.
512 BBi modelinde gövdeye boyayı yaparken aceleye getirip batırmıştım, boya aktı, kabardı, rezil olmuştu. Maranello'da da gövdeye boyayı attıktan sonra camların çerçevelerini siyaha boyarken taşırma yapıp onu da öyle batırmıştım. Daha sonra modelleri tekrar satın alıp tekrar denemek için kusursuz biten kısımları bir kenara kaldırmıştım. İki aracın da alt kısımları, iç mekanları bitik halde, sadece dış gövde parçaları lazımdı.
Geçtiğimiz aylarda siparişi vermiştim, bu akşam ikisini de çekmeceden çıkardım
512 BBi ile başlayalım, aracın iç mekanı, şasi, 12 silindirli boksör motor, bayağı güzel ve detaylı bir model (kitin markası Fujimi), emniyet kemeri soketlerine kadar çok güzel ayrıntılar koymuşlar iç mekanda :
Alt kısım, ön - arka süspansiyonlar, onlar da oldukça detaylı :
Yeni sipariş verdiğim kutudan sadece gövde parçalarını çıkardım ve işe koyuldum, bu modeli ilk denememde boyarken batırdığım parçalar :
Siyah boya uygulanmış halde, bu sefer kusursuz oldu Kurumaya bıraktım :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 8 Ağustos 2014; 22:48:11 >
-
-
-
Bende eskiden maket otobüs gemi falan yapardım şimdi otomobil koleksiyonuna başlıyayım
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
1981 Ferrari 512 BBi
512 : 5 litre (4943 cc), 12 silindir
BBi : Berlinetta (kasa tipi), Boxer (motor tipi), injection
12 silindir 24V boxer
340 hp @ 6000 rpm
0-100 5.4s
280 km/h
1007 adet üretilen araç 1984'te yerini Testarossa'ya bırakmış.
Kendine has karizması olan bir model, güzel sonuçlandı
Kullanılan boyalar :
Tamiya TS-14 Black
Tamiya TS-29 Semi Gloss Black
Tamiya XF-1 Flat Black
Tamiya XF-2 Flat White
Tamiya X-7 Red
Tamiya XF-16 Flat Aluminum
Tamiya X-18 Semi Gloss Black
Tamiya X-26 Clear Orange
Tamiya X-27 Clear Red
Tamiya X-32 Titanium Gold
Tamiya XF-59 Desert Yellow
Sıradaki gelsin bakalım, eskilerden devam edelim; Porsche 959 yapacağız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 21 Ağustos 2014; 9:59:53 >
-
Hocam eline sağlık çok güzel iş çıkarmışsın. Ben de doğuda görev yapıyorum, akşamları epey boş vaktim oluyor. Buna benzer bir hobi edinsem iyi olur aslında.
Yapıştırma konusunu özellikle küçük parçalarda nasıl hallediyorsunuz. Etrafa veya diğer parçalara bulaşmıyor mu? Sayfaları okudum ama bununla ilgili bir bilgi bulamadım. -
Görünce dikaktimi çekti acaba plastikteki o çapaklar ince zımpara ile giderilebilir mi? Eğer olursa pek kalite sorununuz kalmaz gibi.. -
Çok küçük parçalar için cımbız gerekebiliyor. Yapıştırıcıyı ise bulaşmaması için çok az sürmek lazım. -
Tebrikler hocam çok güzel bir uğraş... boya işini nasıl yapıyorsunuz mesela bir modele baktım tavsiye edilen renkler kısmında 20 tane boya vardı hepsini almak baya pahalıya patlar... boyaları yurtdışından mı getiriyorsunuz?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X