Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde orada yazılan boyaların hepsi olmazsa olmaz değil. Zaten her modelde ortak olan bir çok renk de var. Belli bazı renkleri bir kere aldınız mı bayağı bir süre götürüyor. Boyaları da konuda yazdığım internet sitesinden alıyorum.
  • Porsche 959'a başlayalım, Tamiya marka kit :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Kutu içeriği, parça sayısı fazla değil :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

İlk adım motor, parçalara astarı attım, motor parçalarını çıkardım :

Boya, birleştirme sonrası 6 silindirli boxer motor, şanzıman ve akslarımız hazır :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 20 Ağustos 2014; 14:19:18 >

• Egzos manifoldu, turbolar ve arka süspansiyon sistemi de bitti :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Şimdilik bu kadar deyip rafa kaldırıyoruz, 2 hafta yokum. Tatilden sonra kaldığımız yerden devam ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 23 Ocak 2015; 11:06:22 >

• Mercedesi istiyorum
  • Hocam hepsini tek tek imrenerek okudum resmen ve boya sıkıntısı nedeniyle rafa kaldırdığım maketlerimi yeniden indirdim sizin sayenizde eğer boya konusunda da yardımcı olabilirseniz bende bu işe başlıyorum

1) Kaç çeşit fırçanız var ve hangisini hangi iş için kullanıyorsunuz?

2) Maketler geldiğinde sabunlu suyla yıkayan arkadaşlar var siz bunu yapıyormusunuz?

3) Parçaları boyarken sabitlediğiniz biyer varmı? En çok sıkıntı çektiğim konulardan birtanesi.

şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: postgres

Hocam hepsini tek tek imrenerek okudum resmen ve boya sıkıntısı nedeniyle rafa kaldırdığım maketlerimi yeniden indirdim sizin sayenizde eğer boya konusunda da yardımcı olabilirseniz bende bu işe başlıyorum
    .
    .
    .
    şimdiden teşekkürler.

Merhaba, tatil bitti döndüm

quote:

1) Kaç çeşit fırçanız var ve hangisini hangi iş için kullanıyorsunuz?

Genelde 2 tip fırça var kullandığım, biri yassı geniş uçlu, birisi de ince sivri uçlu fırçalar. Geniş uçlu olanı nadiren kullanıyorum, büyük parçalarda geniş yüzeyleri boyarken. Yapım esnasında %80 kullandığım hep ince uçlu sivri fırçalar oluyor, küçük parçalarda ve detaylarda.

quote:

2) Maketler geldiğinde sabunlu suyla yıkayan arkadaşlar var siz bunu yapıyormusunuz?

Hiç yapmadım.

quote:

3) Parçaları boyarken sabitlediğiniz biyer varmı? En çok sıkıntı çektiğim konulardan birtanesi.

Küçük parçaları boyarken genelde parçayı yerinden kesip çıkartmadan kalıbın üstündeyken boyuyorum. Kuruduktan sonra kesip kestiğim yerlerdeki boyasız kısımlara da rötuş yapıyorum, o şekilde oluyor genelde. Spreyle boyadığım büyük parçalarda da konudaki fotoğraflardan görmüşsünüzdür, eski sprey boya kutularının üstüne bantla sabitleyip o şekilde boyuyorum.

• 959'da gelinen son durum, motor , egzoslar, turbolar, ön-arka aktarma organları, süspansiyonlar bitti, artık arabanın içi ve dış kısmına geçeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Eylül 2014; 13:37:30 >

• Arabanın içi ve koltukları hazır, koltuk döşemeleri bayağı renkliymiş Direksiyon, ön konsol ve göstergeler de hazır :

İç mekan bitiyor :

Hava filtresi :

Aracın içi ve altyapısı bitti, artık kaporta kısmına geçeceğiz :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Renk olarak metalik gri planlamıştım. Aslında kullanmam gereken renk TS-17 Gloss Aluminium idi ama eskiden kalma az kullanılmış TS-76 Mica Silver vardı elimde, yeni boya alacağıma onu değerlendirdim. Aşağı yukarı aynı renk zaten. Ucu ucuna yetti :

Kurumaya bıraktım, 1-2 gün beklesin. Az bir işi kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 19 Eylül 2014; 16:54:57 >

• Dün akşam 959 da bitti

Son aşamalardan bir kaç kare :

Gövdeyi hazırladım, cam çerçevelerinin ve diğer siyah aksamın, stop lambalarının (ince siyah çizgiler bayağı uğraştırdı) boyası yapılmış halde :

Jantlar lastikler de hazır :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Eylül 2014; 10:40:06 >

• 959 konseptinin ilk tanıtımı 1983 yılında Frankfurt otomobil fuarında yapılmış. 1986-1989 yılları arasında seri üretime geçen modelden 337 adet üretilmiş.

Aynı dönemdeki en büyük rakibi Ferrari F40 kadar hızlı olmasa da ona yakın bir performansı daha lüks bir iç mekan ve elektronik donanımlar ile sunan araçta bir çok teknolojik öğeye de yer verilmiş. Günümüzdeki "Full" tabirinin o dönemde hayat bulmuş hali, araçta lastik basınç sensörleri bile mevcut

Araçtaki 2847 cc flat-6 silindir, çift turbolu motor 450 hp gücünde. 4 çeker sistemine sahip aracın 0-100 km/h ve 0-400 m süreleri F40 ile hemen hemen aynı olsa da 0-200 km/h, 0-1000 m süreleri ve maksimum hızı biraz geri kalıyor.

Eskiler 80'lerin sonuna doğru Test Drive 2 - Duel bilgisayar oyununu hatırlar, oyunda seçebildiğimiz iki araç mevcuttu F40 ve 959 (ben hep F40'ı seçerdim ) Rekabet bilgisayar oyununa da yansımıştı

1986 Porsche 959

Kullanılan renkler :

Tamiya;
    TS-76 Mica Silver
    X-6 Orange
    XF-7 Flat Red
    XF-16 Flat Aluminium
    X-18 Semi Gloss Black
    XF-20 Medium Grey
    X-26 Clear Orange
    X-27 Clear Red
    XF-56 Metallic Grey
    XF-63 German Grey

Revell Aquacolor;
    #08 Matt Black
    #99 Aluminium Metallic
    #374 Semi Matt Light Gray

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Eylül 2014; 11:39:54 >

• Porsche'den devam edelim, sıradaki

• güzel konu takip!
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    ferrari nin bundan sonra çıkan hiç bir modelini bunu sevdiğim kadar sevmedim.
    güzel olmuş, emeğinize sağlık. :)
  • Eski Ferrari'lerin karizması başka gerçekten de
  • çok güzel gerçekten.
    maketleri nereden temin ediyorsunuz acaba?
    Yılda 1-2 defa bende model araö alır uğraşırım.
    VW Golf 6 veya 7 maketi arıyorum aylardır ama istanbulda veya web de bulamadım.
  • ben konuyu anca görüyorum , müthiş bir çalışma araba tutkunları için iyi bir hobi bende yapmak isterdim ama zaman yok.sizide kutluyorum bıkmadan yapıyorsunuz
  • Elinize sağlık gerçekten müthişler.Bende ileride böyle bir kolekiyon yapmayı planlıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri maketleri nerden alacagimizi soyleyebilir mi
    bulamadim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kit ile başlamak nasıl olur sizce? içinde boya,fırça vs varmış:http://www.dr.com.tr/hobi-oyuncak/revell-gset-mini-cooper-5795//maketler/araba-maketleri/urunno=0000000600067
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.