Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devam edelim, arka çamurluk içlerinde şöyle kaplamalar var, onları uyguluyoruz :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Koltuk da hazır :

Kokpitin işi bitiyor :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Artık aracın kaporta kısmıyla uğraşacağız, az kaldı.

• Ben bu modelin disini siyah renge boyamak icin tamiyanin ts 14 black sprey boyasini aldim. Kutuyu acinca maketin de disinin renginin siyah oldugunu gordum. Bu durumlarda boya yapiyir musunuz? Boya daha mi guzel gosteriyor modeli? Tesekkur ederim...
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle boya yapın, çok daha güzel ve parlak duracaktır.
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu tip ürünler, İnce işçilik gerektiren hobi işlerinde büyük iş görüyor. Daha önce küçük karakterleri boyama işine girmiştim, Bu lambalar çok işimi gördü o dönemde. Zamansızlıktan "fazla geliştirmeden bıraktığım" bir hobi bu.

şu linklerdeki ürünler de sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır. fiyatları da çok uygun. Bir kere alınıyor.

http://urun.gittigidiyor.com/ofis-kirtasiye/akrobat-masa-tipi-isikli-buyutec-lup-mercek-018-135284786

http://urun.gittigidiyor.com/ofis-kirtasiye/10x-led-isikli-buyutec-lup-profesyonel-buyutec-140909203

@gucluturkoz : fotoyu görünce maketten soğudum çalışmaya devam...

• Bunlar da güzel iş görür aslında, bazen küçük parçalarda detaylarda kendimi kör olacakmış gibi hissediyorum

Böyle montaj-boya için hobi sitelerinde de büyüteçli tezgahlar falan oluyor ama anlamsız pahalılar, bunların fiyatı da iyiymiş
  • 911 GT1 devam ediyor, bu gün gövde parçalarını toparladım :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Birazdan da boyasını yapacağım :

TS-26 Pure White ile.

Boya kuruduktan sonra da decal işi var, gövde üzerindeki kıvrımlı bölgelere gelecek büyük kaplamalar bayağı uğraştıracağa benziyor :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Şubat 2015; 16:04:31 >

• elinize sağlık çok güzel olmuş hepsi.

bende merak saldım şimdi en fazla bütçem 40 tl o fiyata baktığımda arabalar var fakat kolay mı değil midir bilemiyorum.siz mini önermişsiniz o var 30 tl ye ama başka alternatif sedan yokmudur.

birde japon sitesinde kargo ücreti var mıdır?

teşekkürler
  • http://www.1999.co.jp/eng/10011787
    http://www.1999.co.jp/eng/10149807
    http://www.modelizmo.com/urunler_detay.asp?id=1180&gid=299&rnd=0,5406565

onun haricinde dediğim gibi başka site bulamadım modelizmoda mini filan var birde.

ayrıca fujimu marka buldum ama pek kaliteli değil heraldehttp://www.1999.co.jp/eng/10288083

çok kararsız kaldım :)

• Merhaba;

Verdiğiniz linklerdeki modeller çok parçalı değil, başlangıç için uygun, kolay modeller.

Fujimi de kalitelidir fakat Tamiya kadar detaylı ya da çok parçalı değil, daha az parçalı basit ve fiyatı daha uygundur.

Japon markaları Tamiya-Fujimi-Hasegawa hepsinden model yaptım, parça kalitelerinde, montajlarında bir sıkıntıları yok, Tamiya bu üçlü içinde en iyisi.

Konuda öncesinde belirttiğim gibi Revell marka kitler sıkıntılı olabiliyor, konudaki Mercedes 300 SLR mesela, parçalar berbat haldeydi, fotoğraflardan görmüşsünüzdür.

Japonya'daki sitede kargo ücreti var, gönderinin büyüklüğüne göre fiyat değişiyor. En küçük paket kargo fiyatı 15-20 $ gibi tutuyor, paket büyüdükçe fiyat da artıyor.

Bir de bütçe 40 TL demişsiniz ama sadece model için mi geçerli bu? Çünkü bunun boyası, yapıştırıcısı vs. bunlar da ek gelecek maliyetler, hesabınızı ona göre yapın.

• rst78 kullanıcısına yanıt
    evet model için.boyaları yurtdışından başka marka almayı düşünüyorum.ayrıca sadece araba değil gördüğüm kadarıyla gemi ve uçakta var onlardanda bir adet alacağım şimdi.yardımınız için teşekkürler
  • 991'e devam;

Boya kazasız belasız bitti, 1 gün boyunca kurudu :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Gövde üzerindeki detaylar, siyah cam çerçeveleri ve iç kısmın boyası da bitti :

Spoiler üzerinde de boyanacak siyah detaylar var, akşama da onları halledeceğim.

• Kaldığımız yerden devam edelim

Arka kanatta boyanacak siyah bir kısım var demiştik, bunun için yine maket bıçağı ile çizme yöntemini kullanacağız, parçaya düz çizgi şeklinde attığım kesikler :

Şekildeki gibi boyayı uyguluyoruz, çizginin dışına taşamadan dümdüz boyanıyor :

Sonuç cetvelle çizilmiş gibi dümdüz bir boya :

Farların camlarını takıyoruz :

Tamiya kitin güzelliği, genelde camların siyaha boyanacak kısımları için maskeleme bandı çıkıyor içinden, uğraştırmıyor :

Bantları camlara hava almayacak şekilde sıkıca yapıştırıyoruz :

Boyayı uygulayıp kurumaya bırakıyoruz, boya kuruyunca bantları sökeceğiz :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Şubat 2015; 19:04:07 >

• Camların boyası kurudu, bantları söküyoruz :

Farlara sinyal lambalarının montajı, iki tane de ufak kaplama mevcut, onları da yapınca farlar hazır hale geliyor :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Farları yerlerine yapıştırdık :

Ufaktan gövde üzerindeki kaplamalara da başladık :

• Camları silecekleri ve far camlarını da taktık :

Stop lambalarının da boyası kuruyacak, bir de prova yapalım gövdeye :

Sonuç güzel olacak gibi. Az bir işi kaldı, 1-2 güne bitiririm

• Bu gün çoğunlukla kaplamalarla uğraştım.

Stop lambalarının siyah çerçevesini de boyayıp yerine takıyoruz :

Kaplamalara ön taraftan başlayalım ufaktan :

Dikiz aynalarını da takıyoruz, tavandaki kaplamaların da işi bitti, ufak tefek aksilikler yaşadım ama göze batan bir kusur yok gibi :

Yanlardaki ve arka kısımdaki kaplamaları da yaptıktan sonra jantları da halledeceğiz ve bitecek

• Kaplama-Logo işleri devam ediyor, yan tarafları da hallettim, ön kısım bitti, kurumaya bıraktım. Ufak tefek kabarıklıklar var, onlar kuruyunca düzelecek. Bir iki ufak aksaklık haricinde güzel oldu :

Arka motor kapağı ve spoiler üzerindeki kaplamalarla devam edeceğiz.

• Evet bir Porsche'nin daha sonuna gemiş bulunuyoruz

Modelin kaplama-logo işleri sona erdi :

Jantları ve lastikleri hazırlıyoruz :

Lastiklerin marka-modeli ve Jantların üzerindeki "BBS" logoları da yerlerini alıyor :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 10 Şubat 2015; 14:31:06 >

• Posche 911 GT1

Yakışıklı oldu

Kullanılan renkler :

TS26 Pure White
    XF1 Flat Black
    X2 White
    XF2 Flat White
    X3 Royal Blue
    X6 Orange
    X7 Red
    XF7 Flat Red
    XF16 Flat Aluminium
    X18 Semi Gloss Black
    X26 Clear Red
    X31 Titanium Gold
    X56 Metallic Grey

• Merhaba arkadaşlar

Bende bu hobiye gönül vererek bir acemi olarak başladım. İlk modelim acemi birine göre belki zor ;

ITALERI Scania R730 'Imperıal'

Gerekli yardımcı malzemeleri almama rağmen çalışma sırasında hep bişeyim eksik hissediyorum ama bulamıyorum özellikle boyama konusunda.

Parçaları ayırmada birleştirme ve yapıştırma konusunda sorun yaşamıyorum ama ne yazıkki boyama öyle değil :(

Boyama konusunda sıkıntı yaşıyorum. Özellikle Akrilik Boyalarım su gibi fırça ile alp parçalara sürdüğümde su damlası gibi ne tutunuyor nede boyama işlemi sağlıyor. İnceltme konusunu zaten anlıyamadım hangi oranda boya hangi oranda su kullanacağımı?

Enamel boyada ise özellikle Gümüş daha çok griye yakın renkte boyarken sorun yaşamıyorum nedense , bu acemilikle dayanamadım bi boyama gerçekleştirdim. Hatalarım Nerede söylerseniz sevinirim özellikle boyama?

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.