Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba bu modelleri bir mağazadan mı yoksa internetten mi alıyorsunuz ?
    Nereden temin edebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 4 Mart 2015; 20:10:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Hocam bayadır takip ediyorum sizi kaç araba oldu :) Vallaha iyi vakit buluyorsunuz bunlarla uğraşmaya gerçekten sabır işi.
  • Hacı ne uğraşıyon boşboş bunun zaten yapılmışlarını satıyolar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Merhaba bu modelleri bir mağazadan mı yoksa internetten mi alıyorsunuz ?
    Nereden temin edebiliriz?

Alışverişi genelde internetten yapıyorum. Bunun dışında model kitlerini ve sınırlı da olsa boyaları bazı büyük oyuncak mağazalarında bulmak mümkün. En geniş kaynak internet.

Alışveriş için kullandığım siteler;

Türkiye için : LİNK

Yurtdışında ise : LİNK

• quote:

Orijinalden alıntı: BLade_13

Hocam bayadır takip ediyorum sizi kaç araba oldu :) Vallaha iyi vakit buluyorsunuz bunlarla uğraşmaya gerçekten sabır işi.

Haftada 3-4 gün ~2-3 saat zaman ayırıyorum, bu şekilde çok zorlamıyor.

Toplamda başarı ile biten ve stoklananların sayısı 40'a yaklaştı, yarım bıraktıklarım, batırdıklarım, kırılıp pert olanlar hariç
  • Jaguar'da gelinen son durum, radyatörü de taktık motorun-şasinin işi bitti :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Kapı içlerinin ve gösterge panelinin boyası da bitti :

• Çok güzel bir hobi.

Yaklaşık 100 tane var benimde ama hepsi satın alınmış 1;43 ve 1:24 oralarında.

Bende başlamayı düşünüyorum.

Benimde kırılmış 10-20 arabam var 😔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ritime -- 6 Mart 2015; 20:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jaguar'ı yavaştan toplamaya başlıyoruz.

Göstergeleri hallettik :

Kaportanın içini siyaha boyadık :

Arka kısmı birleştiriyoruz, bantla tutturup yapıştırıcı sürerek kurumaya bırakıyoruz :

İşlem tamam :

Arka tamponlar, stop lambalarını da ekledik :

• Hummalı çalışmalar sonucu Jaguar da bitti

Jaguar E-Type

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Revell marka kitin berbat kalitesine, korkunç krom parçalarına, rezalet lastiklerine, parçaların uyum sorunlarına rağmen fena sonuçlanmadı

Kullanılan renkler :
    Tamiya TS-9 British Green
    Tamiya X-6 Orange
    Tamiya XF-16 Flat Aluminium
    Tamiya X-18 Semi Gloss Black
    Tamiya X-26 Clear Orange
    Tamiya X-27 Clear Red
    Tamiya X-31 Titanium Gold
    Tamiya XF-59 Desert Yellow
    Revell Aquacolor #91 Steel Metallic
    Revell Auacolor #07 Gloss Black
    Revell Auacolor #08 Matt Black

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 17 Mart 2015; 1:07:19 >

• Sıradaki çalışmalarımız

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Modena'yı kutusundan çıkardım, Tamiya yine döktürmüş, parçalar, aksesuarlar şiir gibi. Abartmıyorum boyamadan sadece yapıştır birleştir, yine fazla göze batmaz, parçalar o derece düzgün ve kaliteli Dandik Revell'in üzerine ilaç gibi gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 17 Mart 2015; 9:00:06 >

• Bu maket işine bi ara bende çok ilgiliydim birleştirme sorun değil de boya kabus gerçi ben bodoslama boyamıştım büyük bir tane transhall uçak maketi yaptım boyası berbat tabiki
    sorum su bu sprey boyalar oda içerisinde aşırı rahatsız edici koku bırakıyor mu bide astar lazım mi sprey için yoksa temizledikten sonra direk uygulayabilir miyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahalil

Bu maket işine bi ara bende çok ilgiliydim birleştirme sorun değil de boya kabus gerçi ben bodoslama boyamıştım büyük bir tane transhall uçak maketi yaptım boyası berbat tabiki
    sorum su bu sprey boyalar oda içerisinde aşırı rahatsız edici koku bırakıyor mu bide astar lazım mi sprey için yoksa temizledikten sonra direk uygulayabilir miyiz

Spreyde koku fazlasıyla var, mümkünse dışarıda (balkon olabilir), en kötü ihtimalle açık camın önünde (dışarıya doğru püskürterek) yapmak lazım yoksa odanın içinde çok fena kokar.

Astar işi size kalmış, astar atarsanız bir nebze daha iyi sonuç alırsınız. Ben spreyle boyadığım parçalarda astar kullanmıyorum pek (üşeniyorum ), plastiğin durumu kötü değilse temizledikten sonra çok da gerekmiyor açıkçası.

• Bir sorum daha olacak şimdi revelin decay setleri var ve bu decaylari ayırmak işkence geliyor bana tamiya da mesela gosterge paneli vs küçük kareler halinde ayrı ayrı mi yoksa bu da revel gibi bitişik mi revel uçak maketinin decay kağıdında makası bırakın falcatayla bile işkenceydi bende sadece dışının decaylarini yapmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Orijinalden alıntı: Ahalil

Bu maket işine bi ara bende çok ilgiliydim birleştirme sorun değil de boya kabus gerçi ben bodoslama boyamıştım büyük bir tane transhall uçak maketi yaptım boyası berbat tabiki

Spreyde koku fazlasıyla var, mümkünse dışarıda (balkon olabilir), en kötü ihtimalle açık camın önünde (dışarıya doğru püskürterek) yapmak lazım yoksa odanın içinde çok fena kokar.

Astar işi size kalmış, astar atarsanız bir nebze daha iyi sonuç alırsınız. Ben spreyle boyadığım parçalarda astar kullanmıyorum pek (üşeniyorum ), plastiğin durumu kötü değilse temizledikten sonra çok da gerekmiyor açıkçası.

Anladım o zaman bana temel 10 tane sprey boya lazım birde astar geri kalan malzemelerim var revelin aqua boyaları fırçalar yapıştırıcı ıvır zıvır aklıma gelmişken bu sarı renkte birşey var fotolarin birinde ikinci kat boya atarken kullandığınız bunun adi ne acaba ben bant ile yapmaya çalışıyordum ondan alayım ismini verebilirseniz

• Sorularınıza cevap vereyim,

Decaller ne ile sorduğunuzu tam anlayamadım ama mantık hepsinde aynı, değişiklik yok. Genelde göstergelerde her kadranın decali ayrı olur, bitişik olmaz. En son yaptığım Jaguar'a bakın mesela onun gösterge panelindeki her kadran ayrı idi.

Bir de decalleri kağıttan keserken illa tam kenarlarından, şeklin sınırlarından keseceğim diye uğraşmayın. Şekli kapsayacak şekilde geniş geniş düz kesseniz yeter, etrafında kalacak boşluğun önemi yok. Şunun gibi kasmadan rahat rahat kesin mesela :

Decal kağıttan ayrıldığında zaten tam şekli ne ise o şekilde ayrılıyor, sizin kenarlardaki fazlalıklarınızdan etkilenmiyor.

Diğer bahsettiğiniz husus, iki farklı renk sprey yaparken birbiri üzerine taşmasın diye kullandığım sarı bandı soruyorsanız o Tamiya maskeleme bandı Şu ürün : Link

Ya da kullandığım şu sarı kapaklı sıvıyı soruyorsanız :

Bu da decal yumuşatıcı, decalin yumuşayarak yapıştırıldığı yüzeyin tam şeklini almasını sağlıyor. Decalin oturacağı yüzeye ve decali oturttuktan sonra da decal üzerine tekrar bunu sürüp kurumaya bırakırsanız decal erir gibi olup en ince girintiye çıkıntıya kadar yüzeyi tam kaplıyor.

Mesela şunun gibi, kapı açma koluna dikkat edin. Bu sıvı kullanılmadan o girintilere, aralara decali yırtmadan parçalamadan bu şekilde uygulamak imkansız. Üzerinde decal olmasına rağmen kapı açma kolunun tüm çizgileri anahtar deliğine kadar ortaya çıkmış durumda :

Çok faydalı bir üründür, o da şu : Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Mart 2015; 15:42:29 >

• Cevaplar için çok teşekkür ederim o maskeleme bandı çok işime yarayacak (sormak istediğim oydu ben bunu normal bantla yapmaya çalışıyordum )
    bu revelin decay kağıdında o paneller şeritler vs o kadar birbirine yakındı ki anlatamam bu resimdeki koltuk döşeme decayi sanırım o kadar boşluk mümkün değil kenarlarda yoktu dipdibe bitişik yapmışlar çok zorlanmıştim bende reveli bırakmayı düşünüyorum tamiya plastikler fotoğraflarda gerçekten kaliteli pres belli revelde zimpara ile çok uğraşıyorsun işkence gibi ayrıca o decay yumuşatıcı da çok hoş onun da siparişini vereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahalil -- 18 Mart 2015; 16:04:51 >
  • iki ürün görünüyor acaba hangisini yapacaksınız? 3.maketim olarak bende o handa nsx yi yaptım iki gün önce. onu yapsanız da bende hatalarımı görsem :)
  • Stoktakileri şöyle bir çıkardım, eledim, en son o ikisi arasında kararsız kaldım. İkisini birden çıkardım eş zamanlı yaparım diye Şimdilik Modena'dan devam ediyorum, NSX masanın bir köşesinde hazırda bekliyor

Modena sarı, NSX siyah olacak. NSX'in gövdesine kırmızı-siyah iki renk boya yapmaya üşendim

Dün de yine alışverişteydim, ilerisi için çok güzel amerikanlar aldım , 53 Corvette var, Camaro Z28 var, Shelby Mustang var, onlar için sabırsızlanıyorum. Honda ile Ferrari bitince direk onlardan birisine girişeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 19 Mart 2015; 15:25:49 >

• Modena'nın motoru kabaca bitti, iç mekana başladım :

• Ön konsolun da detayları boyandı, göstergeleri de ekleyince tamamlanacak :

Bir deneme yapalım :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.