Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bu nasıldır ne almam lazım başka brileştirmek için ?http://www.1999.co.jp/eng/10233907

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur13Darkness

Hocam bu nasıldır ne almam lazım başka brileştirmek için ?http://www.1999.co.jp/eng/10233907

Başlangıç için biraz zorlayabilir ama sabırlı davranırsanız kötü olmaz.

Bunun dışında yapıştırıcı ve boyaları temin etmeniz gerekiyor.
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki başlangıç içşn kendinden boyalı filan kolay yapılan ne tavsiye edersiniz mümkünse türkiye sitelerinden

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur13Darkness

Hocam peki başlangıç içşn kendinden boyalı filan kolay yapılan ne tavsiye edersiniz mümkünse türkiye sitelerinden

Kendinden boyalı plastik model hiç görmedim, die-cast dedikleri metal maketler sanırım boyalı oluyor ama onlarla ilgili de hiç bilgim yok.
  • Modena'nın kabini bitti :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Gövde de yavaş yavaş birleşiyor :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Merhaba . Çalışmalarınız mükemmel sizin gibi hobiye sahip bir bireyi sitemizde görmeyi sizi ailemize katmayı çok isterim lütfen diecast hobi forumumuz olan "diecastr" sitemize kayıt olup orada kendinizi tanıtır yaptıklarınızdan bahsedermisiniz . Forumumuzda sizin konularınızı görmeyi çok isterim. Forum nickim Antikacı. Benim tavsiyem ile geldiğinizide söyleyebilirsiniz. Siz bilirsiniz tabi ama ülkemizde bu işe gönül verenler oldukça az. Umarım mesajımı okur ve aramıza katılırsınız sizi kesinlikle bekliyoruz.

• İlginiz ve iyi düşünceleriniz için teşekkürler. Vakit bulabilirsem neden olmasın
  • Modena'ya devam, arka şasi elemanları ve amortisörlerin boyası da bitti :

Egzos susturucusunu da ekleyip hepsini birleştiriyoruz, arka yürüyen aksam işi de bitiyor :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Buraya kadar güzel gitti herşey, klasik Tamiya kalitesi. Hava filtresi, lastikler ve cam-kaporta parçaları kaldı. Civcivi bu akşam sarıya boyayacağım, rengi "Giallo Modena" olacak

• Boya bitti, ufak bir cilalama işlemi sonrasında daha pürüzsüz hale geldi :

İş bitmek üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

İş bitmek üzere.

Demez olaydım

Ön cam fitilini siyaha boyarken güzelim boyayı mahvettim. Maket bıçağı ile çizerken çatlayıp soyuldu boya, üzerine tekrar sprey atayım dedim mahvoldu 360 Modena şimdilik rafa kalktı.

@gucluturkoz
    Ben de NSX'e başladım

Motor, egzos ve arka kısımdan başladık :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 2 Nisan 2015; 15:27:11 >
  • Bu moral bozukluğunun üzerine iyi şeyler de oldu, Japonya'dan verdiğim sipariş elime ulaştı. Çok güzel modeller aldım, bu nedenle heyecanlıyım ve sabırsızım (sabırsızlık umarım NSX'i de batırmama sebep olmaz )

Bol bol Ferrari'm var, italyanları severim ama buna rağmen hiç Lamborghini'm yoktu, çok ayıp. Buna bir son verdim :

Lamborghini'nin amiral gemileri; Miura, Countach, Diablo, Murcielago ve Aventador! Süper bir filo olacak

Konuyu okuyanlar bilir, şimdiye kadar iki tane amerikan yaptık, Shelby Cobra ve 64 Mustang. Eski amerikanların da ayrı bir güzelliği, ayrı zevki var. Bir kısmını buradaki mağazalardan, bir kısmını dışarıdan alarak amerikan koleksiyonunu da genişletmeye karar verdim, güzel amerikanlarımız olacak :

53 Corvette, 58 Corvette, 68 Stingray, 92 ZR1, 69 Camaro Z28, 73 Challenger, 66 Shelby Mustang 350H, C5-R, Viper SRT10 ACR. Bu gruba daha katmak istediklerim de var, ilerleyen zamanlarda, borç biraz hafifleyince

En heyecan vericilerden birisi de bu :

McLaren F1 ve McLaren F1 GTR!

Bir de F12 Berlinetta'mız olacak :

Asıl sıkıntı hangisinden başlayacağız, karar vermek zor
  • Gözlerim dodge charger ı aramadı değil
    General Lee boyamalı güzel olur sanki

• NSX'e devam edelim, aracın alt kısmını topladım.

Arka yürüyen aksam, egzos :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek -> Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek -> Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Ön takım :

Fren disklerini de takınca buradaki iş bitti :

Kabini de birleştiriyoruz :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek -> Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Boyayı da attım, seçenekler gri, kırmızı, siyah (berlina black), siyah tercih ettim :

• quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

Gözlerim dodge charger ı aramadı değil
    General Lee boyamalı güzel olur sanki

Charger stokta yoktu, beklemedeyim
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    kaputu tek renk mi yapmayı planlıyorsunuz? ben kırmızı üst tarafı siyah yapmıştım. renk geçişlerinde ufak kaymalar oldu her zamanki gibi :) şu maskelemeyi bir türlü beceremedim :)
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek
  • buda en son yaptığım :) en çok bu içime sindi :)
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek
  • Evet tek renk, siyah yapacağım. Boya kurudu, cila operasyonu sonunda ayna gibi oldu :

• Bitmek üzere, camların siyah kısımlarını maskeleyip boyadım :

Stop lambaları pek içime sinmese de fena olmadı :

Motorun işi bitti :

Camları ve gövdeyi birleştirdim, açılır kapanır farları taktım :

Son birleştirme :

Stoplar ve öndeki sis lambaları kaldı. Bir de marka etiketlerini yapacağız, bitecek.

• NSX'de bitti

Pek bir aksaklık yaşamadan tamamladık. Benim için her zaman "en iyiler" arasında olacak, otomotiv tarihine imzasını atmış bir model. Yapımı da oldukça keyifliydi, güzel sonuçlandı.

Honda NSX

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Sırada bu arkadaşlar var, dandik Revell'e dönüş :

Enzo'dan başladım, dışının boyasını attım. Rosso Scuderia :

Tamiya marka Enzo'm da vardı bir tane, bundan çok daha detaylı ve güzel, dışını giydirmeden iskelet halinde bırakmıştım :

Yanyana güzel bir görüntü oluşturacaklar

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.