Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amattopal

Bu kit ile başlamak nasıl olur sizce? içinde boya,fırça vs varmış:http://www.dr.com.tr/hobi-oyuncak/revell-gset-mini-cooper-5795//maketler/araba-maketleri/urunno=0000000600067

Cooper başlangıç için iyi bir model fakat kutudan çıkan boya ve fırçalar pek iş görmüyor.

Fırçalar çok sert, boyalar ise enamel boya, fırça ile uygulanması zor.

Akrilik boyalar ve çeşitli boyda yumuşak fırçalar ile daha rahat olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım. Teşekkür ederim cevabınız için. O zaman ben modelizmodan bir adet mini cooper yada trabant maket; fırça seti; alt takım ve iç döşemeler için akrilik boyalar ve kaporta için de sprey boya almam gerekiyor. Bunların dışında gerekli bir malzeme olur mu acaba?
  • Yapıştırıcıyı unutmayın
  • Merhaba bende yeni başladım 2 tane basit 1:32 araçlar Yaptım üzerlerinde oynama Yaptım. Şuan da 1:24 arabalar istiyorum. Kolay olmayacak uğraşacağım ve 50 60 lira arası sizce bulabilir miyim nereden almamı tavsiye edersiniz. tavsiye bir site veya yer söyleyebilir misiniz teşekkürler

• Çok güzel çalışmalar, eline sağlık. Bu parçaları nasıl temin ediyorsun? Mesela Palio bulabilir misin? (ya da yapabilir misin?)
  • Bunlarda benden
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• quote:

Orijinalden alıntı: amattopal

Bu kit ile başlamak nasıl olur sizce? içinde boya,fırça vs varmış:http://www.dr.com.tr/hobi-oyuncak/revell-gset-mini-cooper-5795//maketler/araba-maketleri/urunno=0000000600067

Güzel bir kit enamel boya ile boyayacaksanız fırça ile uygulamanız daha iyi olur keza enamal boyanın kuruduğunda kapatıcı ve doldurucu özelliği vardır, akrilik boyayı fırça ile uygulamanız zordur pek iyi sonuç alamazsınız birçok kat üst üste uygulamanız lazım yoksa akrilik boya modeli kapatmaz.Zaten modelin kasasını tamiya sprey ile boyamanızı tavsiye ederim ufak parçaları ise revell enamel ile fırca ile boyayabilirsiniz.

Sprey konusu çok hassastır uygularken dikkatli olmanız gerekir.Ne uzaktan nede çok yakından sıkmayın ayrıca çok fazlada aynı yere sıkmayın boya birikir ve geri dönüşü olmayan hatalar meydana gelebilir.

Youtubeden sprey boyayın nasıl uygulanacağını gösteren videolara bakabilir ve modeli boyamadan önce plastik bir yoğurt kabında deneme yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

Çok güzel çalışmalar, eline sağlık. Bu parçaları nasıl temin ediyorsun? Mesela Palio bulabilir misin? (ya da yapabilir misin?)

Öncelikle palio bulamazsınız malesef.Markaların her sene ürettikleri modeller dışında bir model yok. Evde yapılabilirmi evet yapılabilir ancak cok zor ve ustalık gereken bir iş olur.El işciliğim iyidir sıfırdan kartondan yada plastikten kasa üretirim derseniz o ayrı tabi

İnternette hem modellerin hemde yardımcı malzemelerin olduğu birçok site var, bazılarını yazıyorum

hobimodels.com
    hobbytime.com.tr
    hobiloji.com
    maketistan.com
    ccahobby.com
    modelizmo.com
    dr.com.tr

• Selamun Aleykum abiler.

Suzuki Maruti bulunur mu ?
  • Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.

@dogus_83 Hocam katkılarınız için teşekkürler, gemi çalışmalarınız çok güzel. Eskitme de yapmışsınız, şahane olmuşlar

@merttaydinn Konuda önceden de yazıldığı gibi her marka/model bulunamayabiliyor. Suzuki Maruti'ye rastlamadım ben hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Porsche'den devam edelim, sıradaki

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

En son burada kalmıştık, bu aralar pek vakit ayıramadığımdan arada boşluk oldu biraz.

Motor ve arka düzen ile başladım çoğu bitti, arka yay ve damperleri yerine takıyoruz :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Alt salıncağı da yerleştirince arka süspansiyonun işi bitiyor :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Intercooler, üzerine de hava filtresi geliyor :

Motor-aktarma-arka süspansiyon sisteminin işi bitti.

Devam edeceğiz, özlemişim be

• Orijinalden alıntı: rst78

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.

@dogus_83 Hocam katkılarınız için teşekkürler, gemi çalışmalarınız çok güzel. Eskitme de yapmışsınız, şahane olmuşlar

teşekkür ederim kolay gelsin sizede :) @rst78
  • Konunuzu inceleyince alıp hiç başlamadığım maketleri indirdim raftan cesaret geldi bende başlıyorum ama yardımınıza ihtiyacım var..
  • sizin paylaşımlarınızdan etkilenip bende model araba yapmaya başldım. ilk yapışımda mustang aldım. sprey kullanmadan kaputu yaptım berbat oldu haliyle. size danışmak istediğim bir iki şey var. mümkünse cevaplarsanız çok sevinirim....
    - ufak parçaları boyadıktan sonra yerine yerleştirirken kullandığım revell marka yapıştırıcı boyayı bozuyor ve renkleri birbirine giriyor. bu neden kaynaklanıyor olabilir?
    - örneğin camların kenarlarını boyamak için maskeleme yapıyorum yine de kaputta ki renge bulaşıyor. mümkünse maskelemeyle ilgili püf noktaları varsa paylaşabilir misiniz? örnek resim olursa çok işimize yarar :)
    - air brush hakkında ne düşünüyorsunuz? ben sipariş verdim heveslenip :) kullanıyor musunuz? yoksa sprey boyalar yeterli midir?
    - boyaları kullanmadan önce tinerle yada alkol ile seyreltip mi kullanıyorsunuz? yoksa direk astardan sonra sürüyor musunuz?
    şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
    yaptığım ilk modelin resimleri :) hiç bir şeye benzemedi ama devam edeceğim :)
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• quote:

Orijinalden alıntı: gucluturkoz

sizin paylaşımlarınızdan etkilenip bende model araba yapmaya başldım. ilk yapışımda mustang aldım. sprey kullanmadan kaputu yaptım berbat oldu haliyle. size danışmak istediğim bir iki şey var. mümkünse cevaplarsanız çok sevinirim....

İlk denemelerde iyi sonuç alamamak çok normal, benim de ilk başlarda batırdığım çok model oldu Zamanla bazı şeyleri tecrübe ede ede geliştiriyorsunuz.

quote:

- ufak parçaları boyadıktan sonra yerine yerleştirirken kullandığım revell marka yapıştırıcı boyayı bozuyor ve renkleri birbirine giriyor. bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Yapıştırıcılar boyayı çözüyor, o nedenle mümkün mertebe az yapıştırıcı kullanarak yapıştırmak lazım. Eğer yine de bozulursa yapıştırıcı kuruduktan sonra boyayı düzeltmek için bozulan yerlerin üzerine yeniden boya yapabilirsiniz.

Diğer bir seçenek çok ufak parçaları boyamadan önce birbirine yapıştırıp boyasını sonra yapmak.

Diğer bir seçenek daha var, Revell'in kullandığınız yapıştırıcısı biraz yoğun, bulaşmaya, hata yapmaya müsait bir ürün. Ben yapıştırıcı olarak Tamiya'nın ekstra ince yapıştırıcısını kullanıyorum, çok daha iyi sonuç veriyor, kullanımı da çok daha rahat, tavsiye ederim : Ürün linki

quote:

- örneğin camların kenarlarını boyamak için maskeleme yapıyorum yine de kaputtaki renge bulaşıyor. mümkünse maskelemeyle ilgili püf noktaları varsa paylaşabilir misiniz? örnek resim olursa çok işimize yarar :)

Maskeleme bantını cama çok sıkı yapıştırmanız lazım, hiç hava kalmayacak şekilde. Kenarlarının iyice cama oturması için fırçanın sapını kalemle çizer gibi üzerine hafiften bastıra bastıra sürterseniz iyice sağlam yapışır. Bir de boyayı inceltmeden sürün, boya ne kadar ince olursa bantın altına sızma ihtimali de o kadar artar. Hatta bir miktar boyayı ufak bir kaba alın, biraz bekletin, kurumaya başlayıp iyice yoğunlaşsın (açıkta biraz bekleyince oldukça kıvamlı hale geliyor), öyle kullanın.

Diğer bir seçenek ise maket bıçağı ile çizerek boyama, düzgün yapıldığında çok daha iyi sonuç veriyor ve banttan çok daha güvenli. Konudaki Porsche 930'un yapımında bu tekniği anlatmıştım, (3.sayfada) buraya da yapıştırayım tekrar, hem gövde üzerinde, hem de camda bu tekniği kullanmak mümkün :

quote:

Gövde üzerindeki cam çıtalarını, diğer detayları boyayacağız, sağ ve sol camların çerçeveleri ile başlayalım :

Arka taraftaki spoiler ve ızgarayı da yarı mat siyaha boyuyoruz :

Ön cam çerçevesi de hazır :

Şimdi fotoğraflara bakınca fırça ile yapılan bu boyamalarda nasıl böyle dümdüz, sanki cetvelle çizilmiş gibi boya yapılabileceğine gelelim. Elleriniz ne kadar hassas olsa da, titremese de normalde fırça ile bu kadar düz çizgi şeklinde boyama yapmak imkansız. Hat sanatçısı falan olmanız lazım

Bu işin sırrı şu, bu şekilde boyayacağınız detayların sınırlarını maket bıçağı ile kesiyor, çiziyorsunuz. Maket bıçağını modelin üzerinde kaydırarak boyayacağınız detayın şeklinde dümdüz çizgiler şeklinde kesikler yapmak mümkün. Çok derin kesmeye gerek yok, bıçağı hafifçe bastırıp çekerek hafiften çizmeniz yeterli. Aşağıdaki gibi mesela, oklar ile gösterdim, kesikleri görebilirsiniz :

Bu kesiklerin faydası şu; fırçaya boyayı alıp bu kesiklere yakın şekilde yavaşça sürdüğünüzde bunlar boya için bir kanal görevi görüyor, boya çizginin içine dolup orada kalıyor, çizginin arkasına taşamıyor. Bu sayede kestiğiniz hat boyunca uğraşmadan, zahmete girmeden rahatça dümdüz boya yapabiliyorsunuz. Yukarıda çizdiğim detayların boyanmış hali :

Sadece el hassasiyeti ile bu kadar düz boya yapmak çok çok zor, bu şekilde hem çok düzgün hem de çok uğraşmadan bu tarz detayların boyasını yapmak mümkün.

quote:

- air brush hakkında ne düşünüyorsunuz? ben sipariş verdim heveslenip :) kullanıyor musunuz? yoksa sprey boyalar yeterli midir?

Bir ara ben de düşündüm air brush olayını, sonra vazgeçtim. İşi oldukça kolaylaştırıyor ve hata ihtimalini azaltıyor ama hava kompresörüydü, temizliğiydi, tineriydi, uğraşmak istemedim. Spreyler de konuda gördüğünüz üzere oldukça güzel sonuç veriyorlar.

quote:

- boyaları kullanmadan önce tinerle yada alkol ile seyreltip mi kullanıyorsunuz? yoksa direk astardan sonra sürüyor musunuz?

Her zaman değil, eğer boya çok yoğunlaşıp kullanılamayacak kadar katranlaşmamışsa inceltmeye pek gerek olmuyor.

quote:

şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
    yaptığım ilk modelin resimleri :) hiç bir şeye benzemedi ama devam edeceğim :)

Rica ederim Önceden de yazdığım gibi ilk denemelerde iyi sonuç beklememek lazım, zamanla ustalaşırsınız.

• İlk maketin değerlendirmesi olmaz öyle yada böyle bitmiştir ve ilk makettir.Airbrush icin acele etmişsiniz bence biraz daha tecrübe kazanıp AB kullanmaya başlayin derim kaldı ki AB kullanacaksınız diye bir şart yok ben 3 senedir maket yapıyorum ve sprey boya kullanıyorum hala.Yapıştirici olayına gelince çok az kullanmanız ve parçayı boyayi eritmemek icin tek seferde yapıştırmanız gerekiyor bunun icinde revell yapiştiricidan cok az miktarda parçaya sürüp 5 dk kadar bekleyin ve ondan sonra yapiştirmayi deneyin.Maskeleme ise işin en zor ve dikkat isteyen kismi diyebilirim cok kaliteli bir maskeleme bandı kullanın özellikle tamiya marka maskeleme bandini tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogus_83 -- 23 Ocak 2015; 19:39:52 >
  • önerileriniz için çok teşekkür ederim. diğer maketim de uyarılarınızı dikkate alarak çalışacağım. maketimi tamamladım bu arada. diğer maketimin de siparişini verdim. umarım istediğim gibi sonuçlanır. Bugatti Royal Coupe Napoleon yapacağım inş.
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Yine kısa bir aradan sonra 911 GT1'e devam edelim. Pek uğraşamadım bu aralar.

Motora turboları taktık :

Ön takımın da işi bitti :

Şimdi kabini yapacağız, boyanıp montajı yapılacak parçalar :

Topluyoruz :

Geçici olarak koltuğu da koyup bir prova yapalım :

Yavaş ama güzel gidiyor.

• helal usta
  • Bazen insanın içinden gelmiyor ben 10 gündür el sürmedim hiç bakalım ne zaman devam edeceğim şuan bu modeli yapıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.