Bildirim
Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
Sıradaki de bitmek üzere, dışının boyasını vosvos'u yaparken atmıştım, hazırda bekliyordu. Devam edeyim dedim.quote:
Orijinalden alıntı: Ingrid
Harika, elinize sağlık
Alıntıları Göster
Trabant 601s, gelinen son aşama şu şekilde :
Konuda yapımı biten modellerin fotoğraflarını koyduğum mesajlara yapım esnasında gereken boyaları kodları ile ekledim. Aynı modellerle ilgilenen arkadaşlar olursa yardımı dokunur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 27 Mayıs 2014; 11:52:22 >
-
Elinize sağlık, ben de az parçalı küçük bir model alıp başlamayı düşünüyorum.quote:
Orijinalden alıntı: rst78
Sıradaki de bitmek üzere, dışının boyasını vosvos'u yaparken atmıştım, hazırda bekliyordu. Devam edeyim dedim.
Trabant 601s, gelinen son aşama şu şekilde :
Konuda yapımı biten modellerin fotoğraflarını koyduğum mesajlara yapım esnasında gereken boyaları kodları ile ekledim. Aynı modellerle ilgilenen arkadaşlar olursa yardımı dokunur.
Alıntıları Göster
-
Merhaba kardeşim çalışmalarını büyük zevkle takip ediyorum, bu son yaptığın porsche gerçekten mükemmel olmuş eline sağlık,sıra gelelim soruma.
Bende revell'in porsche carrera rs 3.0 modelini aldıydım ama aldığıma bin pişman oldum aracın jantına diyecek birşeyim yok ama lastiğini çok dandik yapmışlar lastiği bile birbirine yapıştırıcı ile tutturmak gerekiyor janta takmak için ve sürekli aracın kendi ağırlığından bile lastik ikiye ayrılıyordu lastiği yapıştırıcı ile tutturmaktan lastik lastikliğinden çıkmıştı ve çok uğraştığım modeli çöpe atmak zorunda kaldım,sen bu modeli siteden mi aldın yoksa D&R gibi yerden mi aldın hocam.Çünkü revellin o modelinde gram kalite yoktu ama eleştirim sadece bu modele diğer aldığım modellerde sıkıntı yaşamadım. -
Oh zevke baak -
quote:
Orijinalden alıntı: BLade_13
Merhaba kardeşim çalışmalarını büyük zevkle takip ediyorum, bu son yaptığın porsche gerçekten mükemmel olmuş eline sağlık,sıra gelelim soruma.
Bende revell'in porsche carrera rs 3.0 modelini aldıydım ama aldığıma bin pişman oldum aracın jantına diyecek birşeyim yok ama lastiğini çok dandik yapmışlar lastiği bile birbirine yapıştırıcı ile tutturmak gerekiyor janta takmak için ve sürekli aracın kendi ağırlığından bile lastik ikiye ayrılıyordu lastiği yapıştırıcı ile tutturmaktan lastik lastikliğinden çıkmıştı ve çok uğraştığım modeli çöpe atmak zorunda kaldım,sen bu modeli siteden mi aldın yoksa D&R gibi yerden mi aldın hocam.Çünkü revellin o modelinde gram kalite yoktu ama eleştirim sadece bu modele diğer aldığım modellerde sıkıntı yaşamadım.
O Carrera RS'e ben de niyetlenmiştim aslında, son anda almaktan vazgeçtim. Yazdıklarınıza bakılırsa iyi ki de almamışım
Konuda da belirttiğim gibi maalesef Revell marka kitlerde kalite düşük oluyor, yazdığınız gibi absürt durumlarla karşılaşılabiliyor. Konudaki Mercedes'te de parçaların kalitesi rezaletti mesela, fotoğraflarını koymuştum. Parçalardaki çapakları fazlalıkları kese biçe şükür kazasız belasız tamamlandı.
Revell ile ilgili eskiden de hoş olmayan anılarım var, mesela 2 kez deneyip de başarısız olduğum Ferrari 348TS vardır. Parçalar uyumsuzdu, kasıntı yapmaktan aynı sizin lastik olayındaki gibi orasından burasından sürekli ayrılıyordu.
Revell'de mutlaka kesme biçme traşlama işleri ile uğraşıyorsunuz parçaları birbirine alıştırmak için. Mecbur kalmadıkça Revell almamaya çalışıyorum, istediğim model diğer markalarda yoksa son çare olarak Revell'e yöneliyorum.
Yukarıdaki 911 turbo ise Tamiya marka. Tamiya kitler beni bu güne kadar hiç üzmedi, dökümü gayet kaliteli ve düzgün kitler, tüm parçalar tam olması gerektiği şekilde cuk oturuyor yerlerine.
İnternetten siparişle almıştım : Link
Parça sayısı az ve yapımı oldukça kolay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 28 Mayıs 2014; 10:02:25 >
-
1950-60'lı yıllarda Doğu Almanya'nın "halk arabası" olarak tasarlanmış bir model.quote:
Orijinalden alıntı: rst78quote:
Orijinalden alıntı: BLade_13
Bende revell'in porsche carrera rs 3.0 modelini aldıydım ama aldığıma bin pişman oldum aracın jantına diyecek birşeyim yok ama lastiğini çok dandik yapmışlar lastiği bile birbirine yapıştırıcı ile tutturmak gerekiyor janta takmak için ve sürekli aracın kendi ağırlığından bile lastik ikiye ayrılıyordu lastiği yapıştırıcı ile tutturmaktan lastik lastikliğinden çıkmıştı ve çok uğraştığım modeli çöpe atmak zorunda kaldım,sen bu modeli siteden mi aldın yoksa D&R gibi yerden mi aldın hocam.Çünkü revellin o modelinde gram kalite yoktu ama eleştirim sadece bu modele diğer aldığım modellerde sıkıntı yaşamadım.
O Carrera RS'e ben de niyetlenmiştim aslında, son anda almaktan vazgeçtim. Yazdıklarınıza bakılırsa iyi ki de almamışım
Konuda da belirttiğim gibi maalesef Revell marka kitlerde kalite düşük oluyor, yazdığınız gibi absürt durumlarla karşılaşılabiliyor. Konudaki Mercedes'te de parçaların kalitesi rezaletti mesela, fotoğraflarını koymuştum. Parçalardaki çapakları fazlalıkları kese biçe şükür kazasız belasız tamamlandı.
Revell ile ilgili eskiden de hoş olmayan anılarım var, mesela 2 kez deneyip de başarısız olduğum Ferrari 348TS vardır. Parçalar uyumsuzdu, kasıntı yapmaktan aynı sizin lastik olayındaki gibi orasından burasından sürekli ayrılıyordu.
Revell'de mutlaka kesme biçme traşlama işleri ile uğraşıyorsunuz parçaları birbirine alıştırmak için. Mecbur kalmadıkça Revell almamaya çalışıyorum, istediğim model diğer markalarda yoksa son çare olarak Revell'e yöneliyorum.
Yukarıdaki 911 turbo ise Tamiya marka. Tamiya kitler beni bu güne kadar hiç üzmedi, dökümü gayet kaliteli ve düzgün kitler, tüm parçalar tam olması gerektiği şekilde cuk oturuyor yerlerine.
İnternetten siparişle almıştım : Link
Parça sayısı az ve yapımı oldukça kolay.
Alıntıları Göster
600cc, 2 silindirli, hava soğutmalı, 26 hp motor, 620-660 kg boş ağırlık, 4 ileri manuel vites, 108km/h maksimum hız.
Araç o kadar çok satmış ki, bir süre sonra fabrikalar piyasaya yedek parça yetiştirmekten yeni araç üretemez hale gelmişler
Trabant 601s
Kullanılan renkler :
Tamiya TS-32 Haze Grey
Tamiya XF-1 Flat Black
Tamiya XF-2 Flat White
Tamiya X-3 Royal Blue
Tamiya XF-10 Flat Brown
Tamiya XF-16 Flat Aluminum
Tamiya X-18 Semi Gloss Black
Tamiya X-26 Clear Orange
Tamiya X-27 Clear Red
Tamiya X-31 Titanium Gold
Tamiya XF-52 Flat Earth
Tamiya XF-53 Neutral Grey
Revell Aquacolor #90 Silver Metallic
Revell Aquacolor #91 Steel Metallic
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 29 Mayıs 2014; 9:12:16 >
-
Sıradaki konuğumuz : Ferrari 599 GTOquote:
1950-60'lı yıllarda Doğu Almanya'nın "halk arabası" olarak tasarlanmış bir model.
600cc, 2 silindirli, hava soğutmalı, 26 hp motor, 620-660 kg boş ağırlık, 4 ileri manuel vites, 108km/h maksimum hız.
Araç o kadar çok satmış ki, bir süre sonra fabrikalar piyasaya yedek parça yetiştirmekten yeni araç üretemez hale gelmişler
Trabant 601s
Kullanılan renkler :
Tamiya TS-32 Haze Grey
Tamiya XF-1 Flat Black
Tamiya XF-2 Flat White
Tamiya X-3 Royal Blue
Tamiya XF-10 Flat Brown
Tamiya X-26 Clear Orange
Tamiya X-27 Clear Red
Tamiya XF-52 Flat Earth
Tamiya XF-53 Neutral Grey
Alıntıları Göster
Ufaktan başladık bile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 29 Mayıs 2014; 9:20:04 >
-
599 GTO da ilerliyor, motor ve şanzıman ile başladık :quote:
Sıradaki konuğumuz : Ferrari 599 GTO
Ufaktan başladık bile
Alıntıları Göster
Motor, boyadan önce - boyadan sonra :
Bu gün kaportaya da boyayı attım (Tamiya TS-49 Bright Red) pırıl pırıl oldu, kurumaya bıraktım. 1-2 gün kurusun, sonra devam edeceğiz :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 31 Mayıs 2014; 14:23:00 >
-
599 GTO devam;quote:
599 GTO da ilerliyor, motor ve şanzıman ile başladık :
Motor, boyadan önce - boyadan sonra :
Bu gün kaportaya da boyayı attım (Tamiya TS-49 Bright Red) pırıl pırıl oldu, kurumaya bıraktım. 1-2 gün kurusun, sonra devam edeceğiz :
Alıntıları Göster
Kırmızı boyamız kurudu. Tavana siyah boyayı da attım Tamiya TS-29 Semi Gloss Black ile :
Tavana siyah spreyi yaparken diğer taraflara bulaşmaması için maskeleme bandı kullandım. Ama bandı iyi yapıştıramamışım, bandı söktüğümde dikiz aynasını yapıştıracağımız yerden aşağıya taşma yapmış siyah boya Taşan siyah boyayı kazıyınca da biraz iz kaldı mecburen. Gitti güzelim boya, neyse nazarlık olsun deyip devam ediyoruz. Fazla belli olmuyor şükür :
Kaputun altında kalan siyah kısımların da boyası tamamlandı :
Ön konsol ve kabin içindeki detayları da hallettik :
Koltuklar da hazır, konsol, kabin, koltuklar birleşiyor, detaylardaki durum eh işte idare eder :
Mat siyah ve yarı mat siyah renkler kullandık. Detaylarda bazı düğmelerde kırmızı, aluminyum. Normalde hiç sevmem siyah iç mekanı, siyah-bej versiyonunu yapasım vardı ama son anda üşendim, bastım siyahı geçtim
Bu işlemlerin ardından gövde üzerindeki aerodinamik havalandırma delikleri için ızgara yapacağız. Bunun için "mesh" denilen aşağıdaki malzeme kit ile beraber geliyor :
Bu malzemeyi uygun boyutlarda kesip gövde üzerindeki yerlerine içeriden yapıştırıyoruz, bir kaç örnek :
Bunu ön taraftaki hava girişlerine de aynı şekilde uygulayacağız :
Gövdenin işi bitti sayılır, dikiz aynaları, camlar ve farlar kaldı. Ardından frenleri, lastikleri de yapıp gövde ile arabanın alt tarafını birleştireceğiz. Arka difüzörü takacağız ve kırmızı şeytan bitecek. 1 günlük işi kaldı, yarın akşama bitiririz herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Haziran 2014; 14:18:43 >
-
Hocamya Fiat Tipo'nun modelini bulamadım , varmı bildiğiniz link yada satan yerquote:
Tosbağa dün akşam bitti
Adım adım devam edelim;
Farlarımızı yapalım, far ve stop lambası camlarını içeriden resimde gördüğünüz boya ile (mat aluminyum) boyuyoruz :
Farların montajını yapıyoruz. Stop lambalarında sinyal kısımlarını dışarıdan şeffaf turuncu ile boyuyoruz. Kalan kısımı (fren lambası) da şeffaf kırmızı ile boyayacağız :
Kapı eşiklerinin boyasını yapıp (mat siyah ve gümüş) yerlerine yapıştırıyoruz :
Yedek lastiği de bagaja attık mı tamamdır :
Arka tamponu ve motor kapağı açma kolunu yerlerine yapıştırıyoruz :
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: soneday
Hocamya Fiat Tipo'nun modelini bulamadım , varmı bildiğiniz link yada satan yer
Ben de hiç Tipo görmedim, her model bulunmuyor maalesef. -
599 GTO devam, frenler, camlar, motor bitti :quote:
Orijinalden alıntı: rst78quote:
Orijinalden alıntı: soneday
Hocamya Fiat Tipo'nun modelini bulamadım , varmı bildiğiniz link yada satan yer
Ben de hiç Tipo görmedim, her model bulunmuyor maalesef.
Alıntıları Göster
Arka difüzör :
Gövdeyi de yapıştırıp kurumaya bıraktım, az kaldı, bitiyor :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Haziran 2014; 14:31:52 >
-
Ferrari 599 GTOquote:
599 GTO devam, frenler, camlar, motor bitti :
Arka difüzör :
Gövdeyi de yapıştırıp kurumaya bıraktım, az kaldı, bitiyor :
Alıntıları Göster
Koyalım rafa dursun, sıradaki gelsin
Kullanılan renkler :
Tamiya TS-49 Bright Red
Tamiya TS-29 Semi Gloss Black
Tamiya XF-1 Flat Black
Tamiya XF-7 Flat Red
Tamiya X-10 Gun Metal
Tamiya X-26 Clear Orange
Tamiya X-27 Clear Red
Tamiya XF-63 German Grey
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 6 Haziran 2014; 17:35:02 >
-
abi çok ii yaaquote:
Ferrari 599 GTO
Koyalım rafa dursun, sıradaki gelsin
Kullanılan renkler :
Tamiya TS-49 Bright Red
Tamiya TS-29 Semi Gloss Black
Tamiya XF-1 Flat Black
Tamiya XF-7 Flat Red
Tamiya X-10 Gun Metal
Tamiya X-26 Clear Orange
Tamiya X-27 Clear Red
Tamiya XF-63 German Grey
Alıntıları Göster
-
Hız kesmek yok, devam!quote:
Orijinalden alıntı: emir.kskquote:
Orijinalden alıntı: Sturmgeist
çok isterim bunlarla uğraşmayı ama maddiyat en kötü maket 50 tl
boyalar da bi 50-60 var hocam
Alıntıları Göster
Geçenlerde 1988 model 911 turbo yapmıştık hatırlarsınız, yaptığım ilk Porsche modeli idi. Baktım ki yeterince Porsche'm yok, 911'i yapmak hoşuma da gitti, kesenin ağzını açtım biraz. Abartmış da olabilirim, eşim görse beni keser Kargoyu çaktırmadan teslim aldım ve güvenli bir bölgeye taşıdım :
Enzo'nun yanına Carrera GT, F40'ın yanına da 959 çok yakışacak
Japonya'daki siteden de bir kaç sipariş vermiştim, gümrükten çıkmış, ptt'de bekliyor. Yarın gidip onu da alacağım, Ferrari ağırlıklı bir paket olacak o da.
Klasiklerden benim için yeri ayrı olan, belki de elektroniksiz, oyuncaksız, son safkan mekanik Ferrari'ler olan F355 (efsane) ve 550 Maranello var. Herkesin fazla bilmediği, eskilerden 512BBi var. Ferrari'nin "one-off" programı kapsamında Enzo altyapısı üzerine kurulan P4/5 modelinin atası, 1967 model 330 P4 var. En çok heyecanla beklediğim ise LaFerrari var! Enzo'nun iskeletini paylaşmıştım önceki mesajlarda, en az onun kadar detaylı, en ufak parçasına kadar her şey var modelde. Yapımı çok zevkli olacak
Sırada bekleyenler çoğaldı, şu anki stok :
Honda NSX
Jaguar E Type
Shelby Cobra
Ferrari F40
Ferrari Enzo
Ferrari LaFerrari
Ferrari 360 Modena
Ferrari 550 Maranello
Ferrari F355 Berlinetta
Ferrari 512 BBi
Ferrari 365 GTB Speciale
Porsche 911 GT1
Porsche 911 GT2 Club Sport
Porsche 911 GT3
Porsche Carrera GT
Porsche 959
Mercedes-Benz CLK GTR
Mercedes-Benz 560SEC
VW T1
1964 Mustang Convertible
Ufaktan ufaktan taksit taksit ala ala bayağı birikti. Bir tane 250 GTO, bir tane de F12 lazım. Onları da aradan çıkarttım mı artık uzunca bir süre alışveriş yapmam herhalde, bunların hepsini yapıp bitirmem 1 seneyi bulur
-
-
Hep avrupa hep avrupa, biraz farklı diyarlara gidelim diye listeden amerikalıyı seçtim, Ford Mustang'e başladım. Kit Revell marka, parçalar Mercedes 300 SLR'daki kadar facia değil, düzgün sayılırlar.quote:
Hız kesmek yok, devam!
Geçenlerde 1988 model 911 turbo yapmıştık hatırlarsınız, yaptığım ilk Porsche modeli idi. Baktım ki yeterince Porsche'm yok, 911'i yapmak hoşuma da gitti, kesenin ağzını açtım biraz. Abartmış da olabilirim, eşim görse beni keser Kargoyu çaktırmadan teslim aldım ve güvenli bir bölgeye taşıdım :
Enzo'nun yanına Carrera GT, F40'ın yanına da 959 çok yakışacak
Japonya'daki siteden de bir kaç sipariş vermiştim, gümrükten çıkmış, ptt'de bekliyor. Yarın gidip onu da alacağım, Ferrari ağırlıklı bir paket olacak o da.
Klasiklerden benim için yeri ayrı olan, belki de elektroniksiz, oyuncaksız, son safkan mekanik Ferrari'ler olan F355 (efsane) ve 550 Maranello var. Herkesin fazla bilmediği, eskilerden 512BBi var. Ferrari'nin "one-off" programı kapsamında Enzo altyapısı üzerine kurulan P4/5 modelinin atası, 1967 model 330 P4 var. En çok heyecanla beklediğim ise LaFerrari var! Enzo'nun iskeletini paylaşmıştım önceki mesajlarda, en az onun kadar detaylı, en ufak parçasına kadar her şey var modelde. Yapımı çok zevkli olacak
Sırada bekleyenler çoğaldı, şu anki stok :
Honda NSX
Jaguar E Type
Shelby Cobra
Ferrari F40
Ferrari Enzo
Ferrari LaFerrari
Ferrari 360 Modena
Ferrari 550 Maranello
Ferrari F355 Berlinetta
Ferrari 512 BBi
Ferrari 365 GTB Speciale
Porsche 911 GT1
Porsche 911 GT2 Club Sport
Porsche 911 GT3
Porsche Carrera GT
Porsche 959
Mercedes-Benz CLK GTR
Mercedes-Benz 560SEC
VW T1
1964 Mustang Convertible
Ufaktan ufaktan taksit taksit ala ala bayağı birikti. Bir tane 250 GTO, bir tane de F12 lazım. Onları da aradan çıkarttım mı artık uzunca bir süre alışveriş yapmam herhalde, bunların hepsini yapıp bitirmem 1 seneyi bulur
Alıntıları Göster
Motoru bitirdim, bir köşeye koydum (599 da rafta, yakıyor ortalığı ) :
Şasiyi ve süspansiyon sistemindeki bir iki parçayı boyadım (arka taraf makaslı sistem ) :
Kaportaya da boyayı attım, TS-53 koyu metalik mavi. Bazı açılardan neredeyse siyaha çalıyor, cillop gibi oldu :
Kurumaya bıraktım, yarın da yokum, 2 gün boyunca kuruyacak boya. İyice sertleşip yerleşir yerine. Sonra devam edeceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 8 Haziran 2014; 15:21:51 >
-
599 mükemmel olmuş şu boya işi korkutmasa başlayacağım bende, elinize sağlıkquote:
Hep avrupa hep avrupa, biraz farklı diyarlara gidelim diye listeden amerikalıyı seçtim, Ford Mustang'e başladım. Kit Revell marka, parçalar Mercedes 300 SLR'daki kadar facia değil, düzgün sayılırlar.
Motoru bitirdim, bir köşeye koydum (599 da rafta, yakıyor ortalığı ) :
Şasiyi ve süspansiyon sistemindeki bir iki parçayı boyadım (arka taraf makaslı sistem ) :
Kaportaya da boyayı attım, TS-53 koyu metalik mavi. Bazı açılardan neredeyse siyaha çalıyor, cillop gibi oldu :
Kurumaya bıraktım, yarın da yokum, 2 gün boyunca kuruyacak boya. İyice sertleşip yerleşir yerine. Sonra devam edeceğiz.
Alıntıları Göster
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X