Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bu işe girişmek istiyorum boya dışında neler gerekli acaba
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Hadi hocam ya merak ediyorum şu mustang'i nasıl olacak :) üstü açık model alıp yapmaya korkuyorum kötü boyama sonucu iğrenç bir görüntü olur diye ama sen eminim mükemmel yaparsın ;) acele etme hocam şaka bir yana temiz olsun geç olsun en sonunda bir slayt gösterisi şeklinde yayınlarsan tüm modelleri mükemmel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magnetic10

bende bu işe girişmek istiyorum boya dışında neler gerekli acaba

Boya dışında ihtiyaç duyulan temel şeyler maket bıçağı, çeşitli ebatlarda-şekilde fırçalar ve yapıştırıcı.
  • ya ben eskitmeli maket boyamak istiyorum ama beceremeyeceğimden endişe ediyorum:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

ya ben eskitmeli maket boyamak istiyorum ama beceremeyeceğimden endişe ediyorum:(

Benim de hiç gözüm yemiyor o işi açıkçası
  • Sorma hocam Mustang'in başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi İç mekan rezil oldu, toparlamaya uğraştım kaç gündür.

Başta mavi boyadım, çok koyu oldu, vazgeçeyim dedim.

Beyaza döndüm, mavinin üzerini beyaz kapatamadı.

Dedim dur bir de beyaz sprey deneyeyim, üzerine sprey sıkınca alttaki boyayı eritti, mavi beyaz birbirine girdi

O panikle siyah atayım üzerini örteyim dedim daha berbat oldu.

Hal böyle olunca hazır boya da yumuşakken tinerle girişip komple temizlemeye çalıştım, bazı pürüzler kaldı

Tekrar beyaz boyayla giriştim, bir kaç kat atarak anca kapatabildim kusurları (hepsini kapatmayı beceremedim ama pek göze batan bir şey kalmadı) Öyle ya da böyle çok da iyi olmadı ama iç mekan bitti :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Gövde ile birleştirip kurumaya bıraktım, önümüzdeki haftaiçi devam ederiz :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 13 Haziran 2014; 8:53:47 >

Nazarım mı değdi

Neyse hocam nazarlık olsun eminim yine güzel iş çıkaracaksın.
  • Hocam elinize sağlık gerçekten hepsi harika ve çok güzeller ben önerdiğiniz siteyi gezdim 2 3 tane araç alıcam bu tavsiye edilen renkler var her araca göre onların hepsini almak zorundamıyız kullanıcakmıyız öyle değilse o boyaların kodları var mı ilk olarak almak istediğim araç hayranı olduğum gtr bu direk boyalı bir şekilde mi geliyor yapımı kolay mıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePlakumat -- 14 Haziran 2014; 3:35:02 >

• Modeller boyasız geliyor.

Aslında renklerin hepsini almak olmazsa olmaz değil, şöyle;

Bazen ufacık bir iki parça için çok kullanılmayan bir renk yazabiliyor. Bu durumda ben o ufacık bir iki parça için bir daha neredeyse hiç kullanmayacağım renk boyayı almaktansa elimdeki en yakın renge boyayıp geçiyorum. Önce modeli alıp yapım kitapçığını inceledikten sonra alacağınız renklere karar vermek en iyisi oluyor.

Bahsettiğiniz GTR modelini yapmadığım için zorluğu hakkında bir şey diyemem. Fakat markası Tamiya, Tamiya kitlerin detayı ne kadar fazla olursa olsun, ne kadar zor görünürse görünsün parçalar kaliteli ve birbiri ile çok iyi uyumlu olduğundan biraz özen gösterilirse iyi sonuçlar çıkar.
    elinize emeğinize sağlık hocam. bende uçak ve helikopter maketleriyle uğraşıyorum ama bir ara otomobil de deneyeceğim. araba yaparken nelere dikkat etmek gerekir?
    birde bu trabantın arkaları bağımsız aks mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 17 Haziran 2014; 16:31:17 >
  • Teşekkürler, halihazırda zaten uçak falan yapıyorsanız çok da yabancılık çekmezsiniz diye düşünüyorum, aşağı yukarı aynı iş. Parça sayısı belki biraz daha fazla oluyor otomobil maketlerinde.

Trabant'ta arka akslar görünüşe göre bağımsız, benim de dikkatimi çekmişti
    teşekkürler peki boyamada normal sprey boyalar işe yarar mı?

günümüzdeki çoğu arabada olmayan arka bağımsız aksı doğu almanyalılar koymuş şu işe bak
  • En başlarda normal sprey denemiştim bir iki kere, iyi sonuç vermiyor. Tamiya'nın spreyleri güzel oluyor.
  • Mustang'e devam edelim, motor bölmesi bitti :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Jantlar lastikler de hazır :

Pek bir şey kalmadı, akşama bitiririm herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Haziran 2014; 13:46:41 >

• İnce detaylardan devam edelim, kaputtaki FORD yazısı, mark fit sürüp kurumaya bıraktım, iyice yerleşsin yerine :

Motor hacmini gösteren "289" (289 inç küp = ~4700cc) ve "mustang" logosu, aynı şekilde üzerine mark fit sürüp kurumaya bırakıyoruz :

Kapı açma kolları, dikiz aynası, diğer krom detaylar :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Montaj esnasında elleye elleye parmağınızdaki kirden, tozdan boya matlaşabiliyor, o nedenle cila attım tekrar parladı :

Bitti bitecek, iç mekanda yaşadığım aksiliğe rağmen güzel sonuçlanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Haziran 2014; 14:07:24 >

• hakkatten olay boyalarda. boyası bu maketler birşeye benzemiyor.

özellikle su son kırmızı ferrarinin motoru falan süper olmus.

ilk fırsatta bende girişeceğim bu işe.
  • 1964 Ford Mustang Convertible

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Kullandığımız renkler :

Tamiya TS-53 Deep Metallic Blue
    Tamiya X-2 White
    Tamiya X-3 Royal Blue
    Tamiya X-7 Red
    Tamiya XF-16 Flat Aluminum
    Tamiya X-18 Semi Gloss Black
    Tamiya X-26 Clear Orange
    Tamiya X-27 Clear Red
    Tamiya X-31 Titanium Gold
    Revell Aquacolor #7 Gloss Black
    Revell Aquacolor #8 Matt Black
    Revell Aquacolor #91 Steel Metallic

Arabanın rengi (TS-53) çok güzel oldu, şimdi sıradaki gelsin bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Haziran 2014; 23:18:12 >

• Sıradaki model için bayağı düşündüm. En son Ferrari 330 P4 ve Shelby Cobra 427 arasında kaldım. En sonunda karar veremeyip ikisine birden başladım, kafa karışmaz umarım yoksa ortaya karışık bir şey çıkabilir

Bu arada Shelby Cobra 427 Revell marka bir kit, "made in China" ;
    Ferrari ise Japonya'daki siteden sipariş verdiğim Fujimi marka bir kit, "made in Japan" yazıyor.

Bu iki cümle arasındaki farkı iliklerinize kadar hissediyorsunuz. "made in China" gerçekten hakkını vermiş yine, ön takımı yaparken dakika bir gol bir, ağzı burnu yamuldu, hepi topu 3 parçayı yerine oturtana kadar bayağı uğraştırdı

Zaten şu Revell'de bir kere de şöyle çilesiz sorunsuz bir montaj yapsam şaşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 19 Haziran 2014; 16:34:07 >

• kolay gelsin hocam mustang 10 numara olmuş eline sağlık
  • Shelby Cobra da ilerliyor yavaş yavaş. Motoru bitirdim :

Şasi de bitti, şimdi sırada kabin ve arabanın dışı var :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 21 Haziran 2014; 8:50:27 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.