Şimdi Ara

Modem Arayüz Değer Bilgileri Hakkında Tarife Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Modem Arayüz Değer Bilgileri Hakkında Tarife Tavsiye
    Merhaba Arkadaşlar.
    Resimde tüm bilgiler mevcuttur.
    Ben bu interneti kapatıp yeni bir tanesini almak istiyorum bu konu hakkında bilgilerinizi almak istedim.

Çok fazla fiyat ödediğim için kapattıracağım.
    Ulaşılabilir hız (15564) yazıyor.
    Bulunduğum yerde Fiber altyapı yoktur.
    Ben şimdi Hipernet hızlı Ttnet internette 24 mbps veya 35 mbps hızında internet alsam ulaşılabilir hızı geçtiği için alamaz mıyım?

Fiyat olarak Uydunetin daha avantajlı olduğunu biliyorum.Binada Kablo tv varmış ama TTnet Fiber altyapı yokmuş arayıp öğrendim.
    Araştırmalarıma göre Ttnet Hipernet fiyatları en aşağı +70tl AKK söylemiyorum bile.

Siz olsanız Kablo Tv-Ttnet Hiper arasında hangisini seçersiniz?

Son olarak HAT ZAYIFLAMASI hakkında bilgi alabilir miyim? (Verdiğim bilgilerdeki hat zayıfması değeri ve diğer değerler nasıldır?)

Eğer Kablo Tv-Ttnet Hipernet-Superonline bu 3'ü arasında fiyatı uygun kampanyalı tarife bilginiz varsa süper olur.

Tarifeler içinde daha çok EV TELEFONU OLMADAN VEYA EV TELEFONU İÇİNDE KAMPANYALI TARİFE ARIYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigard77 -- 4 Nisan 2015; 17:29:49 >

• badigard77 kullanıcısına yanıt
    Santrale yakınsın. 250-300m mesafe var, lakin hızın daha yüksek olması gerekirdi. Kablolarda ek, pas vs varsa etkiyebilir. Mümkünse kabloyu cat5-6 ile yenile. Vdsl sinyali ile 100 mbps, adsl ile 20 mbps alabilirsin. Bu halde hattından tam performans sağlayamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hızım şu an zaten 8 mb
    Ödediğim fatura miktarı yüzünden + hızımın günümüz şartlarında düşük kalmasından dolayı değiştirmek istiyorum.

O dediğiniz kablo olayını nasıl halledebilirim?

Elektrikçi çağırsam o anlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigard77 -- 4 Nisan 2015; 18:46:34 >
  • IsO6 kullanıcısına yanıt
    Adamdan kaynaklı sorun yok.
    Elektrikçi halleder. Ankastre kutusundan tek parça halinde yenileyin. Faydasını görürsünüz.

• Bu haliyle vdsl'de 24 alabilir gibi. Adsl'de ise 12 mbps. Daha yüksek hızlarda gözün yoksa değişime gerek yok.

• Ulaşılabilir hız 15.5 mbps gözüküyor.
    Ben 16 mbps bağlatsam 15 e sabitleyin desem sorun çıkarır mı?
    Modemim adls2+
    Fibernet altyapı olmadığından ttnet hipernet düşünüyorum daha çok ama fiyatları aşırı abartılı.7 senelik müşteri olduğum için indirim talep edeceğim.

vdsl modem içinde kampanyalardan alsam + hipernet 16 mbps.

sonra ben desem 15 mbps sabitleyin diye + elektrikçi çağırıp o dediğinizden yaptırayım.(o işlerden fazla anlamadığım için bilmiyorum kusura bakmayın.)

bu işlemlerden sonra kaldırır mı hattım 15 mbps'yi.

Son olarak ankastre kutusu tam olarak evin neresinde oluyor?(Telefon hat kablosunun orası mı yoksa?) 3 lü priz var ordan geliyor hat kablosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigard77 -- 4 Nisan 2015; 19:14:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiber alt yapısı yoksa hiper nette alamazsın.

Her iki sistemde de oturduğun sokakta fiber altyapısının olması lazım. Fiber de sokakta bulunan kutudan binana fiber kablo gelir, hiper de ise binana bakır kablo gelir.
  • Bu haliyle adsl'de 13 mbps, vdsl'de ölçüm yapmak gerekli ama 30 mbps alır gibi görüyorum ben. Eğer elektrikçi işini hallederseniz adsl 20 mbps, vdsl 100 mbps alabilir.
  • Müşteri hizmetlerini aradığımda fiber olmazda hiper olur demişti.TTnet.
    Merkez'deyim ama IsO6 kardeşim değerleri neden o kadar düşük söylüyor anlamadım Bi bildiği vardır ama.
    Eğer Hiperde olmazsa TTnet ultranete mi kalacağız işin özü :)
    Hiç memnun kalmadım bu olaydan keşke fiber değilde hiper olabilseydi
    Vdsl hipernettir zaten. Faydalanabilirsin.

• Şimdi ben vdsl modem ile hipernet alayım hızınıda 35mbps olan tarifeden düşünüyordum.

Bu hızda ben alabilir miyim hiperneti?

35 çok olur dersen 24 olan tarifeyide seçerim.Ama sorun seçmek değil o hızı almakta tabiki.

24 ü net bir şekilde elektrikçininde yardımıyla alırsam tamamdır olay.
  • TTnet Çiftetelli tarifeyi seçsem.

HİPERNET LİMİTSİZ (24 Mbps'e kadar) TTNET Alo /Yalın 24 Mbps'ye kadar Limitsiz TL59,90 24 AY

Tarife bu.
    Dediğiniz kabloları araştırdım ama dediklerine göre CAT6 kablo evde kullanmaya fazla gelirmiş gerek yok dediler.
    CAT5E önerdiler.

Bu tarifeyi seçip CAT5E kablo döşetsem uygun olur mu?
    Yeni bir modem almama gerek var mı? (AİRTİES 5440 ADSL2+) modem bu.Hipernetler
    24 mbps'ye kadar adsl2+ modem üzerinden de veriliyormuş.Şimdilik modem kalsa olur mu?
  • Tarife hakkında bilgisi olan cevap verecek yok mu ?

Ulasilabilir hizim 15.5 mbps

ciftetelli tarifeye gecebilir miyim?

Cat5-cat6 Kablo falan dosemeden kaldirir mi? Telefon hattı kablosundan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigard77 -- 6 Nisan 2015; 1:59:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Fiber alt yapısı yoksa hiper nette alamazsın.
    Her iki sistemde de oturduğun sokakta fiber altyapısının olması lazım. Fiber de sokakta bulunan kutudan binana fiber kablo gelir, hiper de ise binana bakır kablo gelir.

@badigard77
    hocam siz durumu hala tam anlamadınız, bakın Noctaviant arkadaşımız ne güzel açıklamış.
    siz hala Hypernet alayım diyorsunuz, hayır alamazsınız - en azında TTnet'den.
    Fiber alt yapısı olmayan yerlerde tek seçenek var o da Ultranet, en fazla 16Mbs sağlar.

bende aynı durumdayım, hattım 22Mbs destekliyor modem arayüzünden ve TTnet telefonda fiber bile var diyor.
    sakın TTnet'in dediklerine inanmayın, gidin bağlı olduğunuz müdürlüğe orada işin gerçeğini öğrenin.
  • @sahafiec

Arkadaşın dediğini çok güzel anladım.
    Evlere kadar kablo gelmiyor.Kablo binaya kadar gelirse o hiper olmuyor mu ?
    Sorduğuma göre kablo ankastre kutusuna kadar gelmiş.Bana oradan cat5 veya telefon hattı kablosundan eve gelecek.

Fiber kablo binanın ankastre kutusuna kadar gelirse o hiper olmuyor mu şimdi ben mi yanlış biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigard77 -- 6 Nisan 2015; 13:13:06 >
  • önemli olan hangi kablonun geldiği, hem sokaktaki dolaba hemde binaya.
    bunlar müdürlükten tam olarak öğrenilebilir, eğer sokaktaki dolaba fiber geldiyse gerisini siz döşettirebilirsiniz.
    ama sokağınıza fiber gelmediyse o zaman yapacak bir şey yok şu an için.

genel olarak basitçe:
    fiber sokak + fiber kablo bina = fiber internet
    fiber sokak + bakır kablo bina = hypernet internet
    bakır sokak + bakır kablo bina = ultranet internet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 7 Nisan 2015; 11:00:06 >
  • 24 ay taahhüt ile bağlattım yeni interneti.

24 mbps hipernet 75 GB AKN
    TTnet Alo konuştukça öde + 250dk bedava
    TTnet verdiği taksitli vdsl modem.

Hepsi toplam 63 TL.Modem 12 ay taksit 10 tl olduğu için 63 tl oldu.
    13.aydan itibaren 53 tl.

Sizce nasıl bu aldığım paket fikrinizi almak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigard77 -- 8 Nisan 2015; 4:26:11 >
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın

• hayırlı uğurlu olsun hocam, iyi günlerde kullanın.
    taahhütü TTnet müşteri hızmetlerinden telefonda mı yaptınız?

tarife fiyatına göre çok iyi, alabilsem bende onu alırdım ama alt yapı gerektiriyor.
    umarım tesisat sorunu yaşamazsınız, alt yapı müsait olmamasına rağmen müşteri hızmetleri bana bunu ısrarla önerdi.
    alt yapı hakkında müşteri hızmetlerinin telefonda dediklerine ben artık hiç inanmıyorum.
    yerel müdürlüğe onaylatmadığım tarifeye ok demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 8 Nisan 2015; 8:42:43 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.