Merhaba,Normalde modem arayüzünde olan tuşlar maalesef benim modem arayüzümde yok nasıl geri getirebilirim. bu yüzden 2.4ghz ile 5ghz interneti hem ayıramıyorum hemde adlarını değiştiremiyorum. 2.4 ghz in adı ve 5 ghz in adı aynı nasıl değiştireceğim. modemim tp link ax3000 turkcellde ex530v diye deçiyor 3. fotoğraf bende gözüken arayüzü olması gereken ise 1. fotoğraf yardım edin nasıl 2.4ghz ile 5ghzi ayıracağım |
modem arayüzünde olması gerekenler bende yok?
-
-
Dediğinizi şu an için gerçekleştirmek için Superonlinedan koşarak kaçmanız gerekiyor çünkü çalışan uzmanları ne yaptığının farkında olmayan beceriksizlerden oluşan bir tayfa. Eve gelen teknik elemanlardan bahsetmiyorum. Modemlere kilit koyan tayfadan bahsediyorum. Bekçi murtaza olayı. Adamlar kendilerini Nasa güvenlikçisi sanıyorlar ama hiçbir yetkinlikleri yok. Aldıkları önlemler, wordde ödev çıktısı almak isteyen garibanı, kaliteli modem kullanmak isteyen meraklıyı, network konusunda uzman evinde güvenli bir network kullanmak isteyen adamı da etkiliyor ve çaresiz bırakıyor.
Bu ayarları açmak için Chrome da ingocnito modda 192.168.1.1 e giriş yapın, F12 ile developer mod açıp Console kısmına şu komutu yazıp enter tuşuna basın
$.userType="Admin"
Ardından farklı bir ayara girip geri gelin (refresh de bazen işe yarıyor) ve superadmin ayarları açılır. Oradan istediğiniz ayarı çabuk yapıp kaydedin ve logout yapın. Şansınız yaver giderse bir kaç dakika ya da saat içinde modem kendini blocklamayacak. Benim şansım yaver gitmedi ve modem kendini blockladı defalarca ve modemi fabrika ayarlarına getirdikten sonra düzeldi.
Kısaca superonline mağdur olmanız için elinden geleni yapıyor ve kendi beceriksizliklerini, kullanıcıların elinden hakları alarak giderme yoluna gidiyorlar. Muhtemelen üst düzey yöneticilerinin bu konulardaki yetkinliği az ve bu şekilde derme çatma çözümler üretiyorlar. Evimde iki ayrı alt ağım varsa (192.168.1.x ve 192.168.2.x mesela) iki ayrı router için de static routing yapılması gerekiyor mesela cihazlar birbirini problemsiz görsün diye. Adamlar hangi akla hizmet bu özelliği engellemişler bilemem. Ancak yaptıkları şey gerçekten inanılmaz amatörce bir şey. Bir Avrupada bir Amerikada, Çinde, Hindistanda yılda yüzbın dolar kazanan tek kişilik bir isp şirketinde bile bu kadar amatörce bir şey göremezsiniz.
Verdikleri modemlerin firmwareleri kalu beladan kalma ve güncellenmiyor. yüzlerce güvenlik açığı var. Biraz ciddi bir şirketseniz ve güvenlik sizin için önemliyse zaten böyle bir rezillik karşısında yanına yaklaşmazsınız. Adamlar birileri mac klonluyor, bir bağlantıyla 10 ayrı aile aynı interneti kullanıyor diye, herkesi rezil ediyorlar. Zaten isteyen iki switch iki access point koyar bir modemle 250 kişiye internet dağıtır. Daha fazla para kazanabilmek için değil, birilerinin aklına daha basit çözümler gelmezse belki diye, kullanıcıları mağdur etmek pahasına saçma sapan çözümler üretmişler. Müsteri hizmetleri çalışanları zaten ayrı komedi. Birisi diyor wifi şifresini değiştirebiliriz. Birisi diyor yalnızca adsl modemlerde bu ayarlar var fiberde yok. (benzetme yapmak gerekirse, arabamın kliması çalışmıyor diyorsun, efendim yalnızca sattığımız Fiatlarda bu özellik çalışıyor, Ferrarilerde çalıştıramazsınız diyor). Hayır; fiberde de var ama sizin beceriksiz uzmanlarınız bu özellikleri kapatmayı kendilerine hak gören Bekçi Murtazalar. Onların gözünde bütün kullanıcılar interneti yalnızca tiktok kullanıp wifi bağlanan bilgisiz ve meraksız insanlar; çalışanlarınızda müşterilere bu muameleyi yapıyor ve bu zaten şirket ahlakınızın ne olduğunu ortaya koyuyor. Gerçekten bu şekilde kendilerini tatmin ettiklerini düşünüyorum.
Bana sundukları çözüm modemin değiştirilmesi. Sanki modem değişince bu ayarları yapabileceğim. Yapabilecek adam bile bulamadım. Bir müşteri temsilcisi bu ayarları biz yapamayız ve size bizim dışımızda yardımcı olabilecek kimse yok dedi. Sonra bir başkası aradı. Sonra bir başkası aradı ve modem değiştirilecek dedi. Modemde hiç bir sorun yok. Aslında yok idi ta ki siz bu modemi bana getirmeden önce ayarlarına kilit koyana kadar. Modem değişince yapacağım tek şey eski ayarları tek tek baştan yapmak olacak ve bana zaman kaybından başka bir şey yaşatmayacak bu şirket. Konfigürasyonu kaydedip yeni modeme yükleyeyim desem, onu da engellemişler bu beceriksiz düşüncesiz insanlar. Konfigürasyonu kayıt açık, ama yükleme kapalı :)))). Neyi ne için yaptıklarından haberi olmayan bu şirketten en yakın fırsatta kurtulmayı umut ediyorum.
Başka modem kullanımına izin verme, üstüne bir de verdiğin modemin firmware korkunç derecede güvenlik açıklarıyla dolu olsun, bir de üstüne bunu güncellemek için hiç bir şey yapma, bir de üstüne ayarların yüzde 90ına kilit koy, bunun üstesinden gelmenin yolunu da engelle. Zaten çalışanlar bunu da kendileri yapacak becerileri de yok, TPLINK'e yaptırmıştır. TPLINK ile görüştüğümde zaten onlar da neden bunları istediklerini anlamadıklarını belirttiler. İsteklerinin modemi yüzde 90 işlevsiz bıraktığını belirttiler.
Kısaca kendi iç işleyişlerinde önlem alma becerileri olmadığı için, dertlerini kullanıcılara zarar vererek çözdürmüşler. Umarım Türk Net altyapısı gelir ve bir an önce geçiş yaparım. Adamların Teknik Desteği yok ve zaten ihtiyaç da yok. İStediğin her şeyi kendin çözersin bilgi edinerek. Superonline da ise bilgin de olsa çözemiyorsun, paran da olsa çözemiyorsun. Tam bir kısır döngü.
En fenası modeme uzaktan erişimleri var https portu bunlara açık ve kendin modeme https üzerinden erişemiyorsun. Evet yanlış duymadınız. Yaptıkları uygulamalar yüzünden biraz uğraşsa biri ve Türkiyede biraz daha ciddi bir adalet olsa, adamların şirketini mahkemeyle elinden alabilecek kadar ptazminat alacağı dava açıp kazanır.
-
İşletmeci tarafından verilen cihazlar kısıtlı olur yani çoğu menüye erişiminiz olmaz
-
Adamlar ne iş çözemedim kendine ait olan kullanıcı adı ve şifreyi vermiyorlar Ve yeni olay wifi olayını da engelliyorlarmış bir yaşıma daha girdim Allahtan hiç bulaşmamışım ki zaten bu kullanıcı ad ve şifre vermeme olayını duyunca arasalar bile geçmedim. millet neden bu ıss de kalıyor ilginç
-
Wifi ayırma yada wifi şifresi ayarı değiştirme de engellenmez dostum kullanıcı ad şifreden sonra herifler iyice azıtmış ki dua etsinler hala müşteri bulduklarına
-
Bir sebepleri vardır onu engellemek için ama açıkcası o sebep nedir inanın bilmiyorum :)
-
O sebebi aşırı merak ediyorum zira kullanıcı ad ve şifreyi vermeme sebebin hadi modemini dayatmaktı da bu ne abi Valla gerçekten şunu da merak ediyorum millet bu engellemelerle nasıl duruyor bu ıss de çok ilginç ama duranlar büyük ihtimal modem ayarı yapmayan hiç dokunmayan anlamayan tipler
-
İşletmecilerin verdiği modem veya router cihazlar zaten genellikle kısıtlı olurlar hocam. Bende mesela Ttnet in verdiği router var o da kısıtlı arayüz olarak.
-
Öyle ama bunlar kadar da değil tt hiç olmazsa kullanıcı ad ve şifreni veriyor ve kendi modemini takabiliyorsun artı modemlerinde wifi ayar kısıtlaması da yok bunlar iyice sıyırmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Kasım 2024; 18:41:17 > -
Kullanıcı adı şifremi ben de bilmiyorum kendi kendine otomatik kurulduğu için. Sorsak söylerler mi onu da bilmiyorum açıkcası
-
TT diyorsan tabi ki söylerler adı bizzat söylüyor şifreni telefona sms atıyor. ama konudaki ıss ölüyorum desen vermiyor
-
Anladım :)
-
Gerçekten ssid ayırmayı bile engellemişler. Neyi ne için yaptıklarını kesinlikle bilmiyorlar.
Neden Superline kullanıyorsun diye soracak olursanız, upload hızına ihtiyacım var. ve en azından 600 download aldığınızda 50 megabit upload veren başka isp yok (Türk neti saymıyorum. Onlar 2 çağ ileride ama altyapıları bizim semte uğramadı daha.)
-
merhaba, arayüz benzer gibi istersen bu şekilde deneyebilirsin.
https://teknodestek.com.tr/tp-link-archer-ax50-kablosuz-ayarlari/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X