Şimdi Ara

Modem arayüzüne girme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yunanistanda oturuyorum ve evimde ev sahibimin evinden gelen hatla kurulmuş access point var. Şuan telefonum wifi bağlanıyor fakat internete girmiyor. Modemin marka modelini bilmediğim için arayüzüne giremiyorum fakat yine de 192.168.1.1 ve 2.1 adreslerini denedim bağlanmıyor. Burdaki sorun ne olabilir? Modem arayüzüne girip reset atmayı düşünüyorum ama yapamıyorum. Access pointin markası Cisco Linksys wap610n. Evde ara sıra ev sahibimin wifi ağını da görüyorum ama şifresi farklı sanırım, bağlanamıyorum. Önerebileceğiniz bir şey varsa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modemin arkasında veya başka bir yerinde etiket üzerinde arayüz ip adresinin yazması gerekli. Bir de modemin arayüzüne bağlanmadan önce kendine manuel 192.168.1.x li bir ip ver ondan sonra 192.168.1.1 dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nl_ztrk -- 16 Ağustos 2016; 21:29:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • can4911 C kullanıcısına yanıt
    anladığım kadarıyla ev sahibinden size ethernet kablosu ile internet geliyor ve siz de bu kabloyu access pointe takıp kablosuz olarak internete erişmek istiyorsunuz. yanlış anlamışsam düzeltin lütfen.
    önce size gelen kablo da internet var mı yok mu onu kontrol edin. eğer internet var ise ağ ayarlarınan pc nin aldığı ip adresini not edin. kabloyu çıkarın.
    daha sonra cisco access pointi resetleyin. üzerinde resetleme düğmesi olması gerekiyor. olmazsa kablo ile pc ye bağlayıp arayüze ulaşmaya çalışın. kullanım klavuzundan yardım alabilirsinizhttp://downloads.linksys.com/downloads/userguide/1224642677271/WAP610N_V10_UG_NC-WEB.pdf

access pointin arayüzüne ulaştıktan sonra bu adımlardaki gibi kurulumu gerçekleştirin.http://www.linksys.com/us/support-article?articleNum=140660#i manuel ip kısmına not aldığınız ip adresini gireceksiniz. örnek olarak; not aldığınız ip adresi 192.168.2.50 olsun. static ip adress : 192.168.2.200 , subnet mask: 255.255.255.0 , default gateway : 192.168.2.1 olarak değerleri gireceksiniz.
    bütün bunları yapıp kaydettikten sonra. ev sahibinden gelen kabloyu access pointe taktığınızda kablosuz olarak internete ulaşabileceksiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.