Şimdi Ara

Modem Canlandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar elimde yazılım yükleme sırasında brick olan huawei hg532e modeli modem var yazılım yüklerken gitti şuan sadece power ışığı yanıyor birde takarsam lan yanıyor elimde seri usb yok malesef ama arduino var bununla nasıl yazılım yüklerim?

http://wiki.openwrt.org/toh/huawei/hg532s bu linkde 532s modeli var pcb yerleşimi benimkinin aynı aşağıda pcb şeması bulunuyor (tx rx ve gnd girişleri biliniyor)
     Modem Canlandırma

• Modemler demi brick oluyordu yeni öğrendim

Arduino ile olabilir tabi elinde modemin orjinal yazılımı varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flash chipi halen saglamsa birseyler yapabilirsiniz..

flash chipi bozulmussa hicbir sey malesef yapilamaz.

uydu alicilarinda da benzer seyler oluyor,

yazilim yukleme sirasinda elektrik kesilmesi,

donma, yazilim tamamlamama hatasi vs..

biz uydu alicilarinda flash chipini degistiriyorduk.

• Ürünün chipset yada genel elejkteoniğinde bir sorun olmadığını düşünüyorum çünkü donanımsal bir müdahale değilde modem ara yüzündeki yazılım güncelle kısmından bulduğum bir yazılımı yükle tuşuna bastım bekliyorumki yüklesin modem yeniden başlasın ama öyle olmadı bir baktım sadece power yanıyor düzeltilmesi konusuda jtag denen bir yöntem ile oluyor onu yapmak içinde serial to usb denilen usb lazım yani pcyle modem arasındaki bağlantıyı kuracak seri haberleşme aracı ama bende yok çinden alsam bir ayda gelir arduinolarda benzer yöntemle haberleşiyorlar dedim arduinoyla olurmu acaba bilen varmı.

• Arduinoyla olur elbet internette çip programlama örnekleri var lakin hangi çipin bu iş için kullanıldığını bulmanız gerek önce.
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    Spansion FL128SAIF00 chip bu hocam verdiğim linkte herşey mevcut fakat arduinoyla chip nasıl programlanır onu bilmiyorum

• Hocam bu biraz meşakatli olacağa benziyor çünkü o çip 3 volt civarlarında çalışıyor arduino ise 5v üzerinden çalışıyor.Basit bir logic converter ile halledilir fakat arduino bu çipi programlayamaz gibi geldi bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı konuyu arduino kısmındada açmıştım orda işe yarar bişeyler buldu bir arkadaş onları deneyeceğim teşekkürler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.