Şimdi Ara

Modem İçin Öneri ve VDSL/ADSL Anlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu anda INCA IM-300NX var elimde ve kesinlikle kimseye önermediğim bir marka/model :) Belki de yaşlandığından(önceki modem de 3 yıldan sonra kafayı yemişti) 20 metrede bile çekim problemi yaşıyoruz, kapılar vs. kapalıyken.

İlk olarak hattımın VDSL mi ADSL mi Fiber mi vs. olduğunu nereden anlarım? Tarife paketim Türk Telekom Fibernet Limitsiz 20 Mbps'ye kadar olarak geçiyor ama fiber altyapım olduğunu sanmıyorum açıkçası. Sanırım bunu ilk önce öğrenmeliyim ki ona göre bir modem alabileyim.

Daha sonra da şu özelliklere göre bir modem arıyorum;
    -> Çekim kalitesi iyi olsun. 20 metreden odanın kapıları kapalı olsa bile çekebilsin.
    -> Kaliteli bir ürün istiyorum ama çok da pahalı olmasın.
    -> Bunun dışında 5, 6 cihaz bağlanınca bile sorun çıkartmayacak, 20 Mbps hızı stabil olarak verebilecek.
    Bir cihaz arıyorum.

• Arkadaşım benimde yaklaşık 7 yıllık modem bozuldu telekoma gittim bedava modem verdiler hiçbir şey istemeden.

Verdikleri modem şu "ZyXel VMG 3312-B10B"

Tavsiye ederim, evim birinci katda birde beşinci katda dairem var harika çekiyor ve apartmanımın 5 sağ, 5 sol yanındaki apartmanlardanda görüyor.

Modeme para vermeyin telekom müşterisine bedava modem veriyor.
  • verdikleri modem bu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

verdikleri modem bu mu?

Modeli bu.
    ZyXel VMG 3312-B10B

Görüntüde aynı evet.

Vatana bunu almaya gidiyordum.

www.vatanbilgisayar.com
    Zyxel Vmg8924 300mbps-1300mbps Vdsl2/vpn/3g Kablosuz-Ac 4 Port Adsl2+ Modem fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-vmg8924-300mbps-1300mbps-vdsl2vpn3g-kablosuz-ac-4-port-adsl2-modem.html

Veya
    Bunu alacaktım.

Evden çıkmadan kopma sorunu var 440375 arayım dedim telefona çıkan kişiye durumu anlattım gerek yok eski bir modem o garantiside gitmiş bedava modem alma hakkınız var gidin bir tane alın dedi.

Evden çıktım alt sokağımda Telekom var gitdim al abi git dedi.

Yeni a - ac desteklemiyor biliyorum ama yinede 5 yıl götürür diye düşünüyorum çekim durumu çok iyi 2 arkadaşımda daha görmüştüm hepside memnunlar.

Denemek için aldım baktım iyi şu an kullanıyorum.

Eski RT-206 ve karşı komşumdaki 5650 var onların çekim gücü Bu modem kadar iyi değil.

• bu cihazda media server gibi özellikler varmı, usb girişi varmı, hdd bağlayıp tvde görüntüleniyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

bu cihazda media server gibi özellikler varmı, usb girişi varmı, hdd bağlayıp tvde görüntüleniyormu

USB girişi var ama ben bu sorduklarınızı yapmıyorum direk bilgisayardan indirme yapıyorum bilgisayarım 365 gün hep açık U torrent ile.

Size kullanma kılavuzunu vereyim oradan bakın.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/4.%20Aray%FCz%20(%20Linux%20)/VMG-3312-Kurulum-Klavuzu.pdf

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar Türk Telekomun verdiği Zyxel ile Retailde satışan çok farklı Türk telekomun verdiği modem içerisinde kullanılan chip set tam çöp mağazan alacağınız daha kaliteli olacaktır onu ilk önce söyleyim
    diğer söyleyeceğim ise konuyu açan arkadaşın interneti muhtemelen adsl
    vdsl olsaydı hipernet derdi

modem tavsiyesi istiyorsanız şuan vatanda Airties Air-5760 var üstelik kampanyası var 399Tl kaçırmayın Broadcom işlemci Skhynix rem kullanıyor üzerinde inanılmaz stabil bir cihaz ve Wifisini Beamforming Teklonojisiyle destekliyor online oyun oynayanlar varsa 5ghzden kablosuz ping değerlerini görünce bayılacaklar torrent vs. gibi özellikleri saymıyorum

(bkz. beamforming nedir)

• quote:

Orijinalden alıntı: Serrasimo

Arkadaşım benimde yaklaşık 7 yıllık modem bozuldu telekoma gittim bedava modem verdiler hiçbir şey istemeden.

Tavsiye ederim, evim birinci katda birde beşinci katda dairem var harika çekiyor ve apartmanımın 5 sağ, 5 sol yanındaki apartmanlardanda görüyor.

İyiymiş hocam da kendi internet sayfasında FİBERNET ve HİPERNET tarifelerindekiler yararlanamaz diye bir ibare koymuşlar. Yine de hat sahibi ben değilim, hat sahibini bir bayiiye yönlendireyim sorsun.

Öneri yapan arkadaşlara da teşekkürler fakat 250, 400 TL bir modem için çok uçuk Çevrimiçi oyun vs. oynamıyoruz. 5, 6 kişi internete bağlanabiliyor aynı anda ama yapılan en fazla video seyretmek olur. O kadar. Alınca ömürlük olsun diyorsunuz da genelde öyle olmuyor maalesef, özellikle de bilgisayar sektöründe. Yarın ne teknoloji ortaya çıkacak belirsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 4 Nisan 2016; 10:39:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TMoE

quote:

Orijinalden alıntı: Serrasimo

Arkadaşım benimde yaklaşık 7 yıllık modem bozuldu telekoma gittim bedava modem verdiler hiçbir şey istemeden.

İyiymiş hocam da kendi internet sayfasında FİBERNET ve HİPERNET tarifelerindekiler yararlanamaz diye bir ibare koymuşlar. Yine de hat sahibi ben değilim, hat sahibini bir bayiiye yönlendireyim sorsun.

Öneri yapan arkadaşlara da teşekkürler fakat 250, 400 TL bir modem için çok uçuk Çevrimiçi oyun vs. oynamıyoruz. 5, 6 kişi internete bağlanabiliyor aynı anda ama yapılan en fazla video seyretmek olur. O kadar. Alınca ömürlük olsun diyorsunuz da genelde öyle olmuyor maalesef, özellikle de bilgisayar sektöründe. Yarın ne teknoloji ortaya çıkacak belirsiz.

Araştırdığım ttnet bayileri fiber destekliyor dedi vdsl desteği var.
    Ben bunu mükemmel modem diye önermiyorum bedava alma olanağı olan alsın diyorum, yoksa Zyxel Vmg 8924 alacaktım.

Bu benim işimi görüyor özellikle 1. kat ve 5. Dairelerimden sorunsuz kullanabiliyorum benim önceliğim buydu.
    Gittiği yere kadar yeni teknoloji çıkarsa veririz 500 - 600 TL alırız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hat sahibini bir Türk Telekom bayiisine yolladım, TP-Link TD-W9970 vermişler. Eskisinden iyi. Bedavaya halletmiş olduk :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.