Şimdi Ara

modem ile ping ilişkisi var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. evde wi-fi kullanan olunca youtube a girip 360p video bile izlese oyunlarda ping spike oluyor. normalde ping sorunum yok olması gereken pingi alıyorum her yerde ama akşam vakitleri ve wi-fi kullanıcıları olunca acayip ping spike oluyor online oyun oynamayaz oldum. sunucu ile alakası olduğunu düşünmüyorum her oyunda aynı problem oluyor.
    bunun sebebi modem olabilir mi ?

bu arada türk telekom 16mbit download 0.6 upload olanını kullanıyorum. akk öncesi sonrası farketmiyor. her türlü ping giriyor wifi dan birisi film-müzik vs açtığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawai -- 3 Eylül 2017; 17:8:26 >

• benim 480 p videoda sıkıntı yapmıyor 720p'de ise arada fırlıyor 1-2 saniye içinde iniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

benim 480 p videoda sıkıntı yapmıyor 720p'de ise arada fırlıyor 1-2 saniye içinde iniyor

yani internet o kadar dandik ki youtube otomatik olarak 360p açıyor :D önceden download düşük diye böyle oluyor sanıyordum ama akk yok bir şey yok şuan hep aynı problem var. modem yeni sayılır eski modem ile bu tarz sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. o yüzden acaba modem mi diye düşündüm.
  • DSL sistemlerde maalesef şöyle bir sorun var. Yapılan web sayfası istekleri interneti boğuyor. Anlık ping sıçramaları yapıyor. Fiberde böyle bir sorun yok sadece adsl-vdsl bağlantılara özel. Bu sorunun adı Bufferbloat diye geçiyor. Şu an için buna tek çözüm modemden QoS u aktif edip kullanıcılara özel maksimum bant genişliği tanımlamak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mawai M kullanıcısına yanıt
    1000 megabit olsa bile internet önce 360p açılır sonra yüksek kaliteye çıkar eklenti ile kaliteyi sabitleyebilirsiniz mobilde sabitleyince duruyor en azından android de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 3 Eylül 2017; 21:6:28 >
  • Hükümran kullanıcısına yanıt
    Hocam size şöyle bir soru sorayım

35 Mbps hipernet kullandığım halde bazen 18-22 Mbps kadar düşüyor. Bazen tüm cihazlar Wi-Fi'den düşüyor ve 1-2 dk sonra tekrar bağlanıyor. Modem TTNET'ten ve biraz ısınıyor acaba ondan mı diyorum. Sorun telekom kaynaklıysa yeni modem almaya gerek yok o zaman?

Fikriniz nedir rica etsem yardım eder misiniz ? :)
  • phorever kullanıcısına yanıt
    wifi den düşmesi derken internetin kesilmesi mi yoksa wifi bağlantısının kopması mı?

internet kesilmesi ise sorun ttnettir

eğer wifi dan kopuyorsaniz play store dan Wifi Analyzer uygulamasını indirip çevrenizde en az hangi wifi kanalı kullanılıyor bakın modemden o kanala geçip tekrar deneyin.(mümkünse 1 6 veya 11.kanallardan en uygun olanı seçin)

internet hızının 18 mbite düştüğünde sadece wifi dan bağlanan cihazlar için mi böyle yoksa ethernetten bağlı pc den test yaptığınızda normal hız çıkıyor mu?

ayrıca kanal frekansını 20/40 veya 40 mhz yapıp tekrar deneyin.

• phorever kullanıcısına yanıt
    internet kesilmesi yaşamıyorsanız modemin cpu su bütün wifi cihazlara yetişmekte yetersiz kalıyor olabilir. Modeminizin markası nedir?

Etrafta 6.kanaldan çalışan Wi-Fi görünmüyor. 6.kanala geçerseniz ufak bi hızlanma ve menzil artışı olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.