Şimdi Ara

Modem Seçimi için Yardım (Asus DSL-N14U, Tp-Link TD-W8970, Airties Air 5453) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
11.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başlıkta sıralanan modemlerin en pahalısını 160 tl civarına mal edebilmekteyim.
    Sizin önerdiğiniz Air 5650 ise en uygun 230'a bulunuyor.
    Burada 70 tl civarında bir fark var ve az bir para değil. Hatta 160 tl'lik olan Asus'tan 1,5 tane alabilirim o fiyata (Bir buçuk iskender gibi oldu ama teşbihte hata olmaz derler.)

Bir de o modeli listeye almama sebeplerinden biri antensiz oluşu(Dış antenden bahsediyorum). Antensiz modem bana güven vermiyor sanki kablolu modem gibi duruyor. Belki de psikolojik ama ben bu tür antensiz modem elime alıp bir süre denemeden kapımdan sokmam. Belki ön yargılıyım ama bu benim fikrim. Yine de önerin için sağol.
  • Garantili olarak bulabilirsin ikinci ellerde ayrıca ele düştü iyice ttnet bile veriyor düşün fakat taş gibi ısınmıyor sesi soluğu çıkmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet ne zaman hayırlı bir modem vermişki şimdi versin. Ttnet'in verdiği modemleri millet direkt kaldırıp kendi modemini kullanıyor. Sonra da Ttnet'in modemi ya kenarda eskiyor ya da ikinci elde satılıp kurtulunmaya çalışılıyor.
    Ayrıca kendin de söylemişsin ele düştü iyice diye demek ki insanlar memnun değil ki ele ayağa düştü değeri yok.
    Neyse ikinci el alacak olsam bu konuyu açmazdım zaten ya da süper bir modemi ikinci elden uygun fiyata alır çıkarım. Hiç uğraşmam 5650 falan.
  • 5650 nin tt net versiyonunda torrent destegi yok ve gomulu anten olmasina ragmen cok kaba arti fiyatida pek ucuz degil

• Hasenk kullanıcısına yanıt
    5650'nin cift cekirdekli broadcom islemcisi, sizin baktiginiz modemlerin ucuz, ralink islemcilerinden cok daha iyi.

evet ttnet'in verdigi modemler dandik ama 5650 oyle degil. zaten dandik olsaydi bimeks, teknosa 300 tl ye satilmazdi.

• İşlemci konusunda haklı olabilirsiniz. Modem alt yapıları hakkında çok bir bilgim yok açıkçası.
    Benim dediğim "Ttnet modemleri kötü oluyor" bir genelleme idi zaten. Bu modem bu konuda bir istisna olabilir.
    Fakat ben iki net sebep ortaya koydum mesajlarımda.
    1. Benim bütçem 150-180 tl arası. (Bu modem en ucuz 230 tl.)
    2. Kablosuz modemin antensiz oluşu beni korkutuyor. Deneyip görmeden antensiz modem konusunda ikna olabileceğimi zannetmiyorum.

Son olarak bimeks veya teknosa veya diğer elektronik marketlerde birşeyin muadillerine göre pahalı olması onun iyi bir ürün olmasını gerektirmez.

Ben bütçem dahilinde fiyat-performans ürünü arıyorum. Benim bütçeme ve isteklerime bu üç ürünün uygun olduğunu düşündüğümden bu şekilde başlık açtım. İlk mesajda da belirttiğim gibi önerilere açığım fakat bütçem dahilinde.

• bende tplink 8970 var tplinkin bu yıl çıkardığı son ürünler kabus gibi.arkanıza bakmadan kaçın.bendeki modem torrent açınca bağlantıyı kesiyor wireless kapanıyor,
    üzerinde dinamik dns ayarları var 1 yıldırno-ip kullanıyorum bi kere bile kendi güncellemiş değildir.ftpden ağ içinde dosya kopyalama 3 mb geçmez.
    Aman aman 5-10 lira ucuz vericem diye sinirlerinizi harap etmeyin.
  • Sen daha asusu almadinmi
    Bu arada cihaz elime ulasti bende anakonu altinda destek olmaya calisirim

• @kissmorning
    Tp-Link 8970 için bu kadar sert bir yorum ilk defa duyuyorum. Demek ki sizi bezdirdi ki böyle bir yorum yazmak ve insanları uyarmak istediniz.
    Zaten Asus'ta karar kıldım gibi.

Sizin bu mesajınızdan önce

%93 ihtimalle Asus Dsl-N14U
    %7 ihtimalle Tp-Link TD-8970

Bu mesaj ve uyarı sonrası

%95 ihtimalle Asus Dsl-N14U
    %5 ihtimalle Tp-Link TD-8970

Uyarı ve yorum için sağol.

@connaught

Evet ben daha modem alamadım.Fakat artık kararsız değilim yukarıda da belirttim Asus alınacak.(En azından büyük ihtimal )
    Almama daha doğrusu alamama nedeni mi dünkü mesajımda belirtmiştim. Özet geçmek gerekirse duygusal nedenlerle bir kaç gün veya 10-15 gün beklemem gerekiyor.
    Cihazın eline ulaşmasına sevindim.Sizden gelecek deneme ve yorumları da dört gözle bekliyorum.

• Yahu %95 demişsin bir de hala büyük ihtimal diyorsun

benim için büyük ihtimal %60'dır.. %95 ise kesin bilgidir :)
  • Asus DSL-N14u modelde 3G usb kullanılabiliyormu?uzak bağlantıda usb diske ulaşabiliyormusunuz, birde torrent deneyen oldumu arkadaşlar? benim şuanki kullandığım Tplink 8970 modem download yapınca yada torrent açınca wireless kapanıyor,tekrar bağlanmıyor..
  • Bildiğim kadarı ile 3G modemleri desteklemiyor. Yanlışta biliyor olabilirim ben daha modem almadım.
    Torrent ve Usb disk ile ilgili bilgiler bir önceki sayfada @fatihto tarafından paylaşıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasenk -- 11 Mayıs 2014; 17:06:33 >
  • selamlar

bende yeni bir modem almak istiyorum. Fakat benim öyle kompleks bir modeme ihtiyacım yok. sadece çekim alanı fazla olsun ve kopma gibi sorunlar yaşamiyim yeter. Asus DSL-N14 alsam fazla mı gelir bana? yoksa daha makul bir model önerebilirmisiniz? teşekkürler
  • Orijinalden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 23:12:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizden ricam torrent performansında kopma yapıyormu? bende tplink 8970 var utorrent açınca wireless kapanıyor.
    asus dsln14u uzaktan usb hdd ye bağlanabiliyormu(ftp sunucu) ve 3g usb takınca tanıyormu
  • Senin düştüğün duruma ben de düştüm 3 4 ay evvelinde forumları didik didik ettim vatandan ASUS DSL-N14U aldım.
    Vatandaki elemana ayar oldum sonra vatana da ayar oldum ama modem tahminlerimin üstünde bir performans sergiledi.
    Yanlış hatırlamıyorsan 120 küsür liraya almıştım. Modem günde 18 saat civarı calısıyor. Bazen kapanmadan 2 3 gün çalışıyor. Bir kere olsun kesinti olduğunu 'hatırlamıyorum' :)
    Apartmana girmeden wifi çekmeye başlıyor. Aradaki duvarları sen hesap et :)
    %70 enerji tasarrufu sunuyor ama ne kadar doğru bilemem.
    Biraz asus fanatiğiyim 8 senelik emektar bilgisayarımın hemen hemen tüm parçaları asus daha arıza çıkarmadı ben de gittim asus aldım :D
    Diğer modemleri bilemem sadece telefondan bağlanıyorum bir de pcden dizi film indiriyorum hızı kablolu modemimle aynı merak ettiğin bisey varsa sorabilirsin iyi forumlar :)

• @fatihto teşekkürler hocam. asusun DSL-N10E modeli hakkında bi bilginiz var mı gözüme bunu kestirdim gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kissmorning

sizden ricam torrent performansında kopma yapıyormu? bende tplink 8970 var utorrent açınca wireless kapanıyor.
    asus dsln14u uzaktan usb hdd ye bağlanabiliyormu(ftp sunucu) ve 3g usb takınca tanıyormu

5 defa torrent denemesi yaptim deneme amacli oldugu icin en buyuk dosya 560 mb idi sanirim hicbirinde kopma olmadi cihaz kaynakli
    Hat degerleriniz normalse sorun olacagini sanmam daha buyuk boyutlu dosya deneyip sonucu yazarim

• Torrent ve kablosuz depolama yazici. paylasimi istersen asus dsl n55 oneririm

4 katta oturmaktayim aparmqnin disindan bile cekmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etyemez -- 12 Mayıs 2014; 3:53:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Evet @fatihto hocamın da katkılarıyla Asus DSL-N14U modemi almış bulunmaktayım :

Modem fiyatına göre alınabilecek en iyi modem diyebilirim çünkü üst düzey pahalı modemlerde olan bir çok özellik bu modemde mevcut ev kullanıcısı için fazlasıyla tatmin edici, modem cuma geldi kurulumu yaptım şuana kadar bağlantı problemi yaşamadım stabil hızlı şekilde net bağlantım var. Ancak şunu belirteyim antenleri yetersiz gelebilir 2 db x 2 anteni var ben antenleri değiştireceğim modem mutfakta yanında salon var salondan full çekiyor ama en uç odalarda bağlantı zayıf bu arada ev 100 m2. anten sipariş ettim gelince test ederim.

1- Modemin arayüzü basit ve kullanışlı açılışta

2- Torrent olayı çok iyi hiç kopma yaşamadım wifi ile bağlı bilgisayarımda göremediğim hızlara ulaştı modem bilgisayara açık olmadan dosya indirmek gerçekten çok iyi, ayrıca sadece torrent değil http, emula gibi linkleri de indirebiliyorsunuz. Modeme flash yada harici disk taktığımda sorun olmadan hemen tanıdı biri NTFS biri FAT.. Download arayüzü bir utorrent gibi değil tabiki ama temel basit ayarlar mevcut, hız sınırı gibi ayrıca saat dilimi verip downloadları programlayabiliyorsunuz.

3-En güzel özelliklerinden biri uzaktan erişim modem internet olan her yerden erişebiliyorsunuz modemi kurarken size özel bir adres oluşturuyorsunuz (dhaber.asuscomm.com) gibi bu adres kullanıcı adı şifre ile bağlanıp takılı olan usbde ki dosyalara erişebilir, indirebilirve usb ye dosya transfer edebilirsiniz. Ayrıca download arayüzünede ulaşabiliyorsunuz böylece indirdiğiniz dosyalar ne durumda görebiliyor hatta yeni dosya indirmek için bağlantı yada torrent adres, girebiliyorsunuz.

4-Media server ve DLNA özelliği çok iyi destekleyen tvniz varsa süper oluyor. İndirdiğiniz Dosyaları hdd atmaya gerek kalmadan dlna üzerinden izleyebiliyorsunuz alt yazı desteği var türkçe karakterlerde sorun olmuyor. 720p film ve dizeleri sorunsuz oynatıyor 1080p ve 3d büyük filmlerde donma oluyor. Sadece tvden değil dlna programları kurarak android cihazlardan da izleyebilirsiniz.

5- Yazılım desteği çok iyi androide yükleyeceğiniz download master ve Aicloud ile modeme takılı usbde ki dosyaarınıza her yeden ulaşıp yönetebiliyor, downloadlarınızı görebiliyor ve yeni download ekleyebiliyorsunuz.

6- Ayrıca ftp server ve VPN server özellikleride var ama daha test etmedim

7- Sadece size gelen misafirleriniz yada çocuklarınızın kullanacağı 2. bir wifi ağı oluşturabiliyorsunuz. BU ağa hız ve zaman sınırı tanımlanabiliyor.

özetle Yukarıda bahsettiğim özellikleri kullanacak olan arkadaşlar için fiyat/performans açısından süper bir ürün fakat sadece internete gireceğim diyenler için anteni daha güçlü olan daha maliyetsiz cihazlar düşünebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@xman -- 12 Mayıs 2014; 13:59:24 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.